עבור לתוכן

בעייה טכנית עם מחשב נייד בהרצת משחקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בעיה בזמן האחרון עם משחקים וקיוויתי שתוכלו לעזור לי.

אני משתמש במחשב הבא:

http://www.google.com/products/catalog?q=asus+g50vt&hl=en&cid=2792198814059583131&os=tech-specs

(בשלי רק יש 2.4 GHZ, כל היתר נראה לי זהה)

לאחרונה, כאשר אני מנסה להפעיל משחקים (בפרט: CIV 5, FALLOUT 3ת mass effect 2) אני נתקל בבעיות ביצועים שלא היו כשהייתי משחק במשחקים האלה לפני שלושה חודשים (כשהיו לי חיים :( )

מה שקורה זה שלאחר כמה דקות של משחק ישנה דקה ארוכה של איטיות ואז הכל חוזר לקדמותו - וחוזר חלילה.

ניסיתי להוריד את ההגדרות וזה לא עזר. ניסיתי לעקוב אחרי הזיכרון\המעבד בזמן שזה קורה ולא ראיתי שהם עמוסים. לכן חשדתי בכרטיס המסך. כל זה כמובן אחרי שפירמטתי.

השאלה שלי היא האם יש משהו לעשות בנוגע לזה או שמא זה בלאי שנגרם עם הזמן?

אשמח לעזרה!

בתודה,

מוטי רוזיליו

פורסם
  • מחבר

*הקפצה

רעיונות מישהו?

תודה

פורסם

בד"כ זו תופעה של מחשב שמתחמם יתר על המידה, או המעבד או הכרטיס מסך, בדקת במקרה אם המשטח ממש חם מלמטה?

תבדוק טמ"פ בעזרת תוכנות ניטור ל NVIDIA ולמעבד (CORETEMP)

פורסם
  • מחבר

האמת שהוא מתחמם מאוד מאוד

משרת אותי נאמנה בחורף ההולך ובא.

האם שווה לבדוק מאוורר? אמצעי קירור חיצוניים?

פורסם

ממה שאני יודע משטחי קירור (וגם מנסיון מר שלי) עוזרים דיי מעט, אני לא יודע אם זה עד רמה שתטפל לך בבעיית החימום...

גם המחשב שלי מתחמם מאוד במשחקים (EJ1330) ומשטח קירור לא עזר אבל לא הגעתי למצב שהמחשב מאט במשחקים.

לדעתי תעשה ניקוי למחשב בעזרת ספריי לחץ אוויר, איפה שהמעבד והכרטיס מסך וכו' מה שכן זה כרוך בהרבה הוצאת ברגים ועדינות יתרה על חלקי המחשב...זה מה שאני עושה בד"כ.

פורסם
  • מחבר

אנסה את זה. תודה רבה!

פורסם

ספריי אוויר למאוורר ולאגזוז של המחשב לעיתים קרובות בהחלט עושה הבדל של כמה מעלות,

בייחוד באוויר הנקי והטהור של באר שבע שעושה שמות בקירור הנייד.

בנוסף, אני לא מסכים עם כל האומרים פה שמשטח קירור לא שווה (לא מתכוון להתווכח, רק להציג את הצד שלי):

יש לי את משטח הקירור של קולר מאסטר הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=8774

והמחשב שלי עליו בכל עת שהוא נמצא בבית (לא צריך להסחף ולקחת אותו לכל מקום רק כי יש!),

וכן, אני מסתובב איתו גם בבית, פשוט כי הוא פשוט קטן וקופקטי ויושב יופי על הברכיים.

לא מרעיש, מגביה את המקלדת לזווית נוחה, והכי חשוב, שומר על הטמפ' של הנייד שלי (hp dv3, 13.3 עם כרטיס מסך)

בטווח ה38-44 מעלות עבור המעבד בשימוש רגיל ועל כרטיס המסך סביב ה44-50 מעלות, יסכימו איתי בעלי המחשב הזה בפרט

ובעלי הניידים ככלל שאלה טמפ' יפות בהחלט לנייד בקיץ ישראלי.

כמובן שתחת מאמץ הטמפ' נוסקות, ולא ניסיתי לשחק במחשב בלי המשטח, אבל גם אז, התנור הקטן הזה מגיע "רק" ל70-75 מעלות,

ובטמפ' האלה עדיין לא מגיעים לסף ההאטה של המחשב.

לא יודע אם זה קשור, אבל המחשב, מסדרה צרכנית ומעבד זולל חשמל, מצליח להחזיק קרוב ל4 שעות עבודה (כמובן בתוכנית צריכת

חשמל מתאימה), וזו בערך כמות השעות שהוא החזיק ברגע שיצא מהניילונים.

וגם אם המשטח מוריד את הטמפ' רק ב5 מעלות, זה עדיף על כלום ועל השמירה של המחשב לאורך זמן.

ותחשבו על זה...

נ.ב.

אני רואה שהמחשב הוא 15.6, אולי המשטח שציינתי לא רלוונטי לך, ואם המחשב משמש לצורכי משחק, אז גם ככה הוא לא מתנייד,

זרוק מתחתיו איזה משטח שתוכל לישון בשקט בלילה...

פורסם

בכללי שאתה שם את המחשב על הברכיים האיזור אוורור שלו גדל ככה שגם אם תחזיק אותו באוויר במקום על משטח הוא ישאר יותר קריר מאשר על השולחן.. :P

אבל עדיין כן גם לי יש קירור שאני שם מתחת (משהו סתם שקניתי בטעות אבל משתמש בו עדיין) או שאני שם את המחשב על הברכיים בלי לקרב יותר מדי לאיזור המסוכן :) (בריאותית).

פורסם
  • מחבר

מעולה תודה,

כך נשמור על המחשב ועל הצאצאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים