עבור לתוכן

מחשב נייד לצרכי פיתוח (עד 4 אלף ש"ח)

Featured Replies

פורסם

תודה רבה מראש למי שיטרח ויעזור לי, זה באמת חשוב לי.

* מטרות המחשב? תכנות בתוכנות כבדות, שימוש שגרתי (אינטרנט וכו') ופה ושם סרטים (משחקים לא ממש מעניינים אותי וגם לא קריטי לי שיהיה סאונד מפלצתי ואייכות סרטים היסטרית.)

* גודל המסך? 13.3 או 14.1

* משקל רצוי? מקסימום 2 קילו ורצוי כמה שפחות

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כאן זה עניין רגיש, חיי סוללה ארוכים ככל האפשר, זה פרמטר מאד חשוב.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) שאוכל לחבר למסכי מחשב.

* בלוטות? כן.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? באמת לא קריטי, נגיד שלפחות 160.. גם 320 ומעלה יתקבל בברכה.

* צורב DVD? לא קריטי שיהיה כונן.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בינתיים אשמח לשמוע חוות דעת שאולי ימצקו את דיעותיי על החברות.

ולסיכום קטן משלי:

אני לומדת מערכות מידע, והלימודים כוללים שימוש בתוכנות שחלקן כבדות. בנוסף בגדר העבודה שלי אני משתמשת בתוכנות אף יותר כבדות לצרכי פיתוח שונים.

* מאחר והמחשב הולך להיות רוב היום על הגב שלי הוא חייב להיות כמה שיותר קל!! 2 קילו זה המקסימום. בואו נגיד שאם יש מחשב שאמצא עם רזולוציה 14 אז אתפשר על ה2.2 מקסימלי. אבל באמת שזה פרמטר קריטי.

* בנוסף, חיי סוללה זה דבר שהוא מאד חשוב מאחר ולא תמיד אהיה ליד שקע חשמלי, והתכנות עצמו עלול לסחוב חשמל. אני לא יודעת איך לבדוק חיי סוללה לכל מחשב ולכן החלטתי לתת צ'אנס ולנסות לשאול כאן.

באמת שפחות קריטי לי שיראה לי סרטים כמו בקולנוע ומשחקים אני לא משחקת. זה מחשב לעבודה נטו, עבודה מאומצת, וצריך שיהיה אמין ויציב.

* הזיכרון צריך להיות 4 ג'יגה.

* התקציב הוא לכל היותר 4 אלף ש"ח וכמה שפחות - רצוי.

* מקלדת - חשוב שתהיה נוחה לתכנות!! רצוי מאד שלא אצטרך להתעסק עם 3 מקשים ב"ז בשביל ללחוץ page-down למשל.

עד עכשיו המחשב שחשבתי לקנות הוא n3010 של דל עם הרחבה ל4 ג'יגה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-460m.htm

אך הבנתי שהוא יהיה לי בעייתי מבחינת חיי סוללה.

אוסיף כאן גם 2 שאלות:

* עד כמה משנה לי הכרטיס מסך לצרכים שלי? האם יש לי טעם באחד טוב של ג'יגה? או שהאון-בורד יספיק? באופן כללי - האם כרטיס מסך משנה בכלל כאשר הפונקציונליות היא עבודות תכנות מאומצות?

* אני אוכלת סרטים כבר כמה ימים על ההבדלים בין i5 לi3. העיניים הגדולות שלי חיפשו עד עכשיו i5, אך האם אני באמת באמת זקוקה לזה? מישהו יכול לתת לי הסבר קצר ומקצועי לגבי זה? כי זה ממש מקטין לי את האופציות.

סליחה על החפירה הארוכה, אני מקווה שבאמת אצליח היום לצאת עם מסקנות כדי שמחר כבר אוכל לדעת מה אני רוצה להזמין. העניין די דחוף לי לצערי..

תודה ר-ב-ה!

פורסם

אל תלכי על הדל הזה. ראיתי אותו ומדובר בנייד לא מהמובילים בקבוצה שלו. יש אופציות עדיפות.

האם יש דרישה ליציאת HDMI?

האם יש אפשרות להתפשר על חוזק המחשב כדי לקבל זמן סוללה גבוה יותר?

אוסיף כאן גם 2 שאלות:

* עד כמה משנה לי הכרטיס מסך לצרכים שלי? האם יש לי טעם באחד טוב של ג'יגה? או שהאון-בורד יספיק? באופן כללי - האם כרטיס מסך משנה בכלל כאשר הפונקציונליות היא עבודות תכנות מאומצות?

* אני אוכלת סרטים כבר כמה ימים על ההבדלים בין i5 לi3. העיניים הגדולות שלי חיפשו עד עכשיו i5, אך האם אני באמת באמת זקוקה לזה? מישהו יכול לתת לי הסבר קצר ומקצועי לגבי זה? כי זה ממש מקטין לי את האופציות.

על כרטיס מסך אין בכלל מה לדבר.

הוא יעלה את המחיר של המחשב על חשבון דברים אחרים ויוריד את זמן הסוללה בהרבה. לדרישות שתארת כרטיס מובנה יהיה אידאלי.

לשאלה השניה שלך, גם i3 יספיק לך ללימודים.

יש לא מעט אנשים שעובדים על מחשבים ישנים מלפני שנתיים-שלוש, עם מעבדים חלשים לפעמים פי 3 מה-i3 הבסיסי ביותר, ומסתדרים מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים