עבור לתוכן

בעיה בהתקנת XP, ייתכן וירוס - מעוניין בדעתכם/עצתכם

Featured Replies

פורסם

אני מתפקד על תקן הטכנאי מחשבים של החברים שלי בפקולטה, ונותן תמיכה עד כמה שאני יכול ומבין.

לפני כמה ימים פנתה אליי בחורה מהפקולטה שהמחשב של בעלה לא עלה. מדובר במחשב נישא של Dell. אמרתי לה לעשות Repair עם הדיסק של XP. בטלפון היא אמרה לי שאין לה אפשרות (אחרי שלחצה על r) לגשת לכונן. ניסינו כמה דברים נוספים אך זה לא עלה יפה והפנתי אותה למעבדות גלאקסי, שמטפלים במחשבים של Dell.

היום ניסיתי להתקין מחשב של מישהי אחרת בפוקלטה. אותו סיפור - המחשב שלה לא עלה. היא אמרה לי שאחיה כבר פירמט את ה-HD.

אני חשבתי שמדובר בהתקנה סטנדרטית. לאחר ההתקנה (עדיין לא בוצע עידכון מהאתר של מייקרוסופט, המחשב לא מחובר לאינטרנט), ניסיתי להתקין norton antivirus 2003 אבל הוא סירב להתקין לי אותו. לאחר ניסיון נוסף להתקין, החלטתי לבצע Resetart, בתקווה שאוכל לטפל בזה.

ה-XP לא עלה, במקומו עלתה הודעה שקובץ Windows\system32\config\system איננו או הושחת ועליי לבצע תיקון באמצעות הדיסק של XP. כאשר הכנסתי את דיסק הXP וניסיתי לבצע איתו Reboot, הוא התחיל לטעון מהדיסק ואז הפסיק וחזר להודעה הזאת (שקובץ Windows\system32\config\system בלה בלה בלה ....)

ממה שהבנתי זו ההודעה שהיא קיבלה לפני שהתחילה הבעיה, לאחר מכן היא העבירה את המחשב לאחיה שפירמט אותו (אין לי מושג איך הוא עשה את זה, אבל הוא פירמט אותו)

האם יש למישהו מושג מה קורה? האם מדובר בוירוס ששורד פירמוטים או יושב ב-Bios?

האם יש למישהו מושג איך לטפל בבעיה?

תודה מראש,

אזמודן

פורסם

וירוס ששורד פרמוטים? מתיישב בביוס? לא שמעתי על דברים כאלה...

בכל מקרה, יש מצב שהדיסק שלך פגום... אם יש אפשרות, תנסה להתקין מדיסק אחר

פורסם
  • מחבר

Dragon, לגבי הדיסק, בדקתי אותו הרגע על המחשב שלי - תקין (נכנס למסך הכחול הראשון עם אופציות ההתקנה, תיקון ויציאה)

לגבי וירוס ששורד פורמט - כבר ניתקלתי

לגבי וירוס ב-Bios - כולנו זוכרים את צ'רנוביל

בכל מקרה, תודה על הרצון לעזור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים