פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים אוקי ככה חבר'ה, חשבתי על קירור מים, לא במטרה לקנות, אלה על המצבים שקורים, עכשיו חשבתי על זה כבר ממזמן, וזה נשמע לי הגיוני, אבל מין הסתם זה לא הגיוני כי אז לא היו עושים קירור מים, תעשו ניסוי קטן.., תקחו בקבוק קולה.., שימו אותו במקרר למשך איזה שעה משהו כזה, שיהיה קר, אחר כך תוציאו אותו, ושימו בחדר..., חכו כמה דקות/עשרות דקות.., ותראו שהבקבוק מאבד את הקור שלו, ומתחמם, אז יש לו טיפות מים על הבקבוק!, עכשיו חשבתי על זה בקירור מים.., המים מגיעים קרים למעבד, במטרה לקרר אותו.., ואז הם נהיים קצת חמים, כי המעבד חם.., אז לא יכול לקרות מצב שפתאום יהיה על הצינורות של המים טיפות מים מבחוץ לצינור, כמו בתהליך של הבקבוק, ששמים אותו בחדר, אז יש טיפות מים מבחוץ, אז זה לא יכול לקרות כזה מצב, ואז יהיה מחשב שרוף? אני יודע שכנראה מה שאני אומר זה שטויות, אני מחפש הסבר, אם למישהו יש.. : תודה, רן!
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים התפקיד של המים הוא רק להעביר את החום לגוף קירור שלא נמצא על המעבד. תחשוב על זה כעל גרסה מסובכתת של משחה טרמית. הגוף קירור זה הרדיאטור. פשוט יש מגבלה למה שאתה יכול לשים על המעבד וגם יש אנשים שרוצים שכל החום יצא ישר אל מחוץ למחשב ולכן שמים את הרדיאטור בחוץ.בכל מקרה, הרדיאטור מבוסס על אותו עיקרון של גוף קרור. המים זורמים בהמון צינורות דקים ולכן יש להם יותר שטח מגע עם האוויר. המאוורר(ים) של הרדיאטור מקרר(ים) את הצינורות והמים שבתוכם.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים במקרה של הבקבוק אתה לוקח אותו ומכניס אותו ל"מתחם" הרבה יותר קר מאשר החדר או הסביבה. בגלל זה יש הבדל טמפרטורה כל כך גדולים ואז החומר קר יותר מהסביבה .בקירור מיים מה שמקרר את המיים זה בעצם האוויר של הסביבה עצמה.מאוור זורק את אוויר הסביבה על דפי נחושת או אלומניום והמיים שעוברים בהם שבאים חמים מהמעבד מתקררים וחוזרים למעבד לקרר אותו שוב.ככה לא קורה מצב שבוא הנוזל יהיה יותר קר מהסביבה.כמובן שטמפרטורת הסביבה משפיעה על הקירור כי אם הטמפרטורה חמה לא תוכל להגיע לתוצאות קירור טובות כל כך.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים המים לא מגיעים אל המעבד בצורה ממש ממש קרירה אלה טיפה מתחת לטמפ' החדר (אולי בכמה מעלות בודדות) ולכן לא נוצר מצב של עיבוי, לעומט זאת בקירור יותר רצחני כמו חנקן נוזלי או קרח יבש דואגים לשמור על מרווח אטום בין המעבד אל אוויר החדר וככה לא נכנסת הלחות אל סביבת המעבד הקפוא.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים המים לא מגיעים אל המעבד בצורה ממש ממש קרירה אלה טיפה מתחת לטמפ' החדר (אולי בכמה מעלות בודדות) ולכן לא נוצר מצב של עיבוי, לעומט זאת בקירור יותר רצחני כמו חנקן נוזלי או קרח יבש דואגים לשמור על מרווח אטום בין המעבד אל אוויר החדר וככה לא נכנסת הלחות אל סביבת המעבד הקפוא.לא נכון מה שאמרת על טמפ המים. הם אף פעם לא יכולים להיות מתחת לטמפ של החדר.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים לא נכון מה שאמרת על טמפ המים. הם אף פעם לא יכולים להיות מתחת לטמפ של החדר.להסביר על מה שאמרת: ההרגשה שהמים שנמצאים בטמפרטורת החדר יותר קרים מהאויר שבחדר נובעת מהולכת ההחום של המים שהיא פשוט יותר טובה משל האויר לכן המים "שואבים" מאיתנו את חום הגוף יותר מהר מהאויר.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים המים אף פעם לא יותר קרים מטפרטורת החדרמה שמקרר את המים במערכת קירור מים הוא רדיאטור. התפקיד של הרדיאטור הוא ליצור שטח מגע מקסימלי בין המים לאויר והוא אינו עובד על חשמל.הסיבה היחידה שנוצרים לך טיפות על הבקבוק היא שהבקבוק פולט את הקור שלו לאדי המים שבאויר שנהפכים לטיפות עליו.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים בכך שהרדיאטור יוצר מגע כמה שיותר טוב עם האויר והמאוור זורק עליו תאויר .זה מאפשר למיים להגיע למעלות שיהיו קרובות לטמפרטורת החדר אבל טיפה יותר גבוהה.בגלל זה אמרתי שאם מעלות החדר גבוהות אז קרור מיים לא יהיה ממש יעיל.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים Since the temperature of the bottle is much lower than the temperature of the room the bottle gets covered with liquid due to condensation caused by the temperature difference.In a watercooling system the temperature of the water is never below room temperature and thus there is no condensation, if you use a peltier for example the water often go below room temperature and then condensation happens which is a serious problem since as we all know, water conduct.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים למה שזה יהיה לא יעילגם אם טמפרטורת החדר 40 מעלות קירור מים ישמור על טמפרטורה קבועה של 40 מעלות ויקרר יופי את המעבדאם יהיה 80 מעלות בחדר אז זה קצת בעיה אבל זה לא יקרה בחייםגם במקומות חמים עד 50 מעלות קירור מים יעילובכל סביבה שהיא, קירור מים עדיף על קירור אויר כי גם קירור אויר לא יכול להוריד את המפרטורה מתחת לטמפרטורה של האויר.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים אם תמצא דרך לשים גוף קירור בגודל של רדיאטור על המעבד שלך ולאוורר את המארז בצורה מושלמת אז אתה לא צריך קירור מים. בגלל שעוד לא מצאו דרך כזאת אז מעבירים את החום לגוף קירור חיצוני בעזרת מים.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים yes there is an EBOOY process so becuse it;s colder then the room tmpreture all the due goes on the bottle it doesn't happend with liquid cooling
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.