עבור לתוכן

פסים ירוקים אנכיים במחשב לאחר שנכבה כמה פעמים

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם,

אז ככה..

כל פעם שהייתי מחבר משהו ל-USB שבקדמת המארז, המחשב היה נכבה.. לאחר, שבטפשותי הרבה, גרמתי למחשב להיכבה 3 פעמים ברציפות - בפעם הרביעית שהוא נדלק, הוא הופיע עם פסים ירוקים אנכיים על המסך.

הפסים מופיעים כבר כשהמחשב עולה.. החלק היותר מוזר זה שדווקא בווינדוס, לא מופיעים הפסים (למרות שאם לעיתים יש תמונה למשל ויש בה ריכוז של צבע שחור במקום מסוים - לפעמים, לא תמיד, רואים נקודות ירוקות מבצבצות, מופיעות ונעלמות במהירות..)..

אגב, בדקתי זכרונות - הוצאתי אחד, הדלקתי, הוצאתי שני, החזרתי את הראשון, הדלקתי - עדיין יש פסים ירוקים (אז או ששני הזכרונות דפוקים, או שהבעיה היא לא בזכרונות)

אגב, לגבי ה-USB - פתחתי את המחשב וחיברתי אותם בחיבור אחר ללוח אם, והבעיה נפתרה.. כנראה החיבור שם, של ה-USB בלוח אם, דפוק (לא נורא, גם ככה יש לי מספיק יציאות..)

אשמח לעזרתכם!

תודה מראש

ראביב

פורסם

גם לי הייתה בעיה כזאת ,

אצלי המעבד גרפי הלך , של הכרטיס מסך

רוב הסיכויים שהבעיה הזאת קיימת כרגע גם אצלך

כנראה יציאת ה-USB שלך קיצרה את הכרטיס מסך ויכול להיות שגם את הלוח .

הפתרון שלי היה , קניית כרטיס מסך חדש ...

הבעיה שלך בשפה המקצועית נקראת : "ארטיפקטים"

פורסם

אם יש לך כרטיס מסך לא מובנה הבעיה כנראה בזיכרון של הכרטיס מסך. כדיי שדבר כזה יקרה ה USB אמור לקצר את הספק ואז הספק שורף את הכרטיס מסך

אני ממליץ לבדוק אם הספק תקין ואם הוא מתחיל להיהרס אז להחליף

פורסם

לUSB ולזכרונות אין קשר לתצוגה. מה שכן באמת יכול להיות שהבעיה נוצרה כתוצאה מקצר שנגרם ע"י הUSB.

לי זה נשמע כמו בעיה במסך של טור של פיקסלים שנשרפו (בלי קשר לUSB, צירוף מקרים) אם המסך תקין (נגיד אם אתה יכול לבדוק אם הוא תקין על לפטופ או על מחשב אחר כלשהו בבית או לחילופין לבדוק אם הבעיה מופיעה גם עם מסך אחר) אז כנראה שהבעיה בכרטיס מסך.

כשהכרטיס מסך שלי הלך המחשב נתקע לאחר שימוש קצר ומינימלי כאשר הוא חשוף למאמץ אפסי לחלוטין אז נשמע לי קצת מוזר שהבעיה היא בכרטיס אם הבעיה היחידה היא 2 פסים ירוקים...

דרך אגב, כרטיס המסך שלך מובנה בלוח האם או חיצוני?

פורסם

אם יש לך כרטיס מסך לא מובנה הבעיה כנראה בזיכרון של הכרטיס מסך. כדיי שדבר כזה יקרה ה USB אמור לקצר את הספק ואז הספק שורף את הכרטיס מסך

אני ממליץ לבדוק אם הספק תקין ואם הוא מתחיל להיהרס אז להחליף

אם הספק היה נשרף או מתקצר אז הוא לא היה יכול להפעיל את המחשב ,

אם הספק היה שורף את הכרטיס מסך , אז הוא לא היה רואה תצוגה , ולא רק "ארטיפקטים" ובטח ובטח שזה היה קורה הרבה לפני שהוא פירק את הספק ,

פורסם

תביא ממישהו כרטיס מסך לטובת בדיקה

פורסם

אם הספק היה נשרף או מתקצר אז הוא לא היה יכול להפעיל את המחשב ,

אם הספק היה שורף את הכרטיס מסך , אז הוא לא היה רואה תצוגה , ולא רק "ארטיפקטים" ובטח ובטח שזה היה קורה הרבה לפני שהוא פירק את הספק ,

לא בהכרח. ספק יכול לצאת משליטה בצורה חד פעמית ובפעם הבאה להמשיך לעבוד

לא חסרים מקרים שספק התפוצץ והוציא עש והמשיך לעבוד רגיל, לחבר שלי יצא אש מהמאוורר של הספק והמחשב עוד עבד חצי שעה אחריי זה

פורסם

לא בהכרח. ספק יכול לצאת משליטה בצורה חד פעמית ובפעם הבאה להמשיך לעבוד

לא חסרים מקרים שספק התפוצץ והוציא עש והמשיך לעבוד רגיל, לחבר שלי יצא אש מהמאוורר של הספק והמחשב עוד עבד חצי שעה אחריי זה

ברגע שיוצא עשן מהספק יש להוציא אותו מיד מהחשמל ,

למה ?

כי אז הוא יכול לשרוף לך את כל המחשב ,

וזה כולל הלוח , זכרונות , כרטיס מסך , ועוד ,

ואת כולם זה יכול לשרוף לך במכה אחת ,

ואז שם דבר לא יפעל , ובטח לא תראה שום "ארטיפקטים" בגלל שהמחשב לא היה אפילו נדלק

פורסם

מובן, אבל שתדע שספק יכול להמשיך לעבוד גם אחריי שהוא נשרף

למשל ספקים גנריים שיש בתוכם קבלים מנופחים זה אותו דבר כמו אם הקבלים האלה היו מתפוצצים ומוציאים עשן (ההתנפחות של הקבל היא מגזים שנוצרים בתוכו הם פשוט עדיין לא יצאו החוצה), אבל הספקים האלה ממשיכים להחזיק חודשים לפניי שהם מתים סופית (ובדרך הם מקצרים את החיים לרכיבים אחרים במחשב)

פורסם

(ובדרך הם מקצרים את החיים לרכיבים אחרים במחשב)

בגלל זה אני אומר , שכדבר כזה קורה , יש להוציא את הספק מידית ולהחליף אותו ,

שתדע , בכל ספק ו/או רכיב חשמלי , וזה כולל , טלויזיות , ממירים , מזגנים וכד' , בכל המוצרים האלה על הלוח החשמלי שלהם קיימים קבלים .

סוגיי קבלים בשימוש :

קבלים אלקטרוליטיים - בהם אין לוח שני אלא ג'ל (אלקטרוליט) המחליף אותו. קבלים אלה משמשים בעיקר בספקי כוח ומאופיינים ביחסי קיבול לנפח ומשקל גבוהים ביותר.

קבלי טנטאלום - גם הם אלקטרוליטיים אך יש להם תכונות של יציבות ומאפיני תדר טובים יותר.

קבלים קרמיים - בעלי מאפייני תדר טובים עד מצוינים.

קבלי פלסטיק מצופה מתכת.

קבלי אוויר.

קבלי זכוכית.

קבלי ריק.

קבלי מיקה.

קבלי נייר.

סופר קבלים (המשמשים כסוללות נטענות)

אז אין ספק כח בלי קבלים .

ברגע שהקבלים מתנפחים ומתפוצצים הם אינם מוציאים עשן כלל וכלל .

מה שמוציא עשן זה בד"כ מעגל חשמלי שנשרף כתוצאה מחימום ייתר ( זה מה שקורה כשיש קצר למשל )

קבל בנוי משני מוליכים (הקרויים "הדקי הקבל") המופרדים על ידי מבודד. כאשר הקבל "טעון", על שני ההדקים שלו יש מטען השווה בגודלו והפוך בסימנו, כך שבין ההדקים נוצר שדה חשמלי...

בקבל אין גזים ,

יש חומר הדומה למשחה אלקטרומגנטית

פורסם

החומר שנמצא בקבל אלקטרוליטי הוא אלקטרוליט, זה נוזל שיכולים לעבור בו יונים בין 2 הסרטי אלומיניום המגולגלים שיש שם

כשקבל אלקטרוליטי נפרץ, מועמס יותר מדיי, מתחמם יותר מדיי וכו' נוצרת אלקטרוליזה או סתם התאדות תרמית של החומר וכך נוצרים גזים בלחץ, הם מנפחים את הקבל. אם הגזים יוצאים החוצה אתה רואה (ומריח) עשן

ספק ללא קבלי סינון יכול להמשיך לעבוד, פשוט הוא מייצר ripple ענקי (הוא יפסיק לעבוד כשהמעגל בקרה הפנימי שלו לא יוכל כבר להתמודד אם ה ripple, אבל המעגל הזה הרבה פחות רגיש מהחלקים האחרים של המחשב ובגלל זה הספק יכול לדפוק הכול אבל להמשיך לעבוד בעצמו)

פורסם

החומר שנמצא בקבל אלקטרוליטי הוא אלקטרוליט, זה נוזל שיכולים לעבור בו יונים בין 2 הסרטי אלומיניום המגולגלים שיש שם

כשקבל אלקטרוליטי נפרץ, מועמס יותר מדיי, מתחמם יותר מדיי וכו' נוצרת אלקטרוליזה או סתם התאדות תרמית של החומר וכך נוצרים גזים בלחץ, הם מנפחים את הקבל. אם הגזים יוצאים החוצה אתה רואה (ומריח) עשן

ספק ללא קבלי סינון יכול להמשיך לעבוד, פשוט הוא מייצר ripple ענקי (הוא יפסיק לעבוד כשהמעגל בקרה הפנימי שלו לא יוכל כבר להתמודד אם ה ripple, אבל המעגל הזה הרבה פחות רגיש מהחלקים האחרים של המחשב ובגלל זה הספק יכול לדפוק הכול אבל להמשיך לעבוד בעצמו)

בגדול זה מה שקורה כשקבל מתייבש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים