עבור לתוכן

זכרון לא נתמך ע"י לוח

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי מחשב בחנות וביקשתי זכרון RIPJAWS של גל.

נאמר לי שהם לא מתאימים כי אני מתקין את המאוורר NH-14.

מכרו לי זכרונות של KINGSTON במהירות 1600 ואמרו לי שהם אפילו מהירים יותר.

בבית גיליתי להפתעתי שהדלקתי את המחשב שמהירות הזכרון היא ... 1333.

אחרי שבדקתי את הסטיקים וראיתי שהמתקין לא התבלבל הגעתי למסקנה שכנראה

הלוח בכלל לא תומף בהם. התוספת במחיר לא הייתה גדולה וגם יש להם גוף קירור

אבל מרגיז שמוכרים רכיב לא מתאים ובבדיקה לאחר הרכבה (אם נעשתה) לא מגלים זאת.

מה הייתם עושים ?

פורסם

גם מבלי לדעת באיזה לוח מדובר.. הלוח תומך ועוד איך, פשוט צריך להגדיר ידנית ב-BIOS.. רק שאולי זה יגרור אוברקלוק של המעבד ולכן אולי יהיה עדיף לוותר מאחר והתוספת בביצועים גם ככה זניחה.

אתה יכול לקרוא עוד בעניין ה-SPD בסטיקי שבראש הפורום.

פורסם

ד"א, הG.Skill בוודאות מתאים עם הNoctua NH-D14.

הזיכרון היחיד שעשה לי בעיות הוא הCorsair Dominator.

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה על תשובותכם:

1. הG.Skill בוודאות מתאים עם הNoctua NH-D14 - חבל מאוד. לי נאמר שהוא גדול מדי לא ניתן להתקין את הקרור Noctua NH-D14 עליו.

היכן ניתן למצוא את מידותיו והאם לדעתכם יסכימו להחליף לי בחנות את הזיכרון ?

2. מה הדגם הספציפי של הזכרון? Kingston HyperX Blue 2GB 1600MHz DDR3

3. מה הלוח אם שלך? Gigabyte P55A UD3

המעבד הוא I7-860. לפי מה שקראתי זה לא אמור להשפיע עליו.

השאלה היא - האם בגלל שהמחשב באחריות כדאי לגשת לחנות ולעשות את זה שם על מנת שלא ייגרם נזק והאחריות תבוטל ?

תודה רבה

פורסם

אני חושב שהתשובה קצת ברורה מאליה. אם אתה יודע להרכיב מערכת אז זה לא צריך להפריע לך ואתה תמצא workaround הולם.

אם אתה לא יודע או שאתה לא בטוח בעצמך אז בשביל זה קיימת אפשרות ההרכבה בחנות.

פורסם

שים לב , כל לוח אם היום תומך בזכרונות עם מהירות 1333 בהגדרת סטוק , וכמובן גם כל לוח אם היום תומך בזכרונות עם מהירות גבוה יותר כמו 1600 ויותר פשוט צריך להגדיר זאת ידנית בביוס כמו שנאמר פה מקודם וזה כבר נקרא אוברקלוקינג , כעיקרון זה תלוי בך , אם אתה מעוניין לעשות אוברקלוק (קל או כבד זה עוד פעם תלוי בך) אז אתה חופשי יכול לקחת זכרון עם מהירות יותר גבוה מ-1333 ולעשות אוברקלוק בכדי להגיע למהירות הרצויה אבל אם אתה לא מעוניין לעשות אוברקלוק בכלל אז אין לך מה לחפש בזכרונות עם מהירות יותר מ-1333 , כי בלי הגדרות בביוס ואוברקלוק כל הזכרונות שמהירותם יותר מ-1333 פשוט מאוד יעבדו אך ורק על מהירות 1333 ולא יותר מזה

אז עוד פעם , תלוי בך , אם אתה רוצה לעשות אוברקלוק או לא , אם כן אז לך חופשי על משהו יותר גבוה מ-1333

ואם לא אז רק 1333

פורסם
  • מחבר

ברור לגמרי. תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.

שאלה נוספת - נאמר לי על ידי חבר לבדוק את נתוני המעבד באתר של אינטל.

בדקתי בקישור הבא http://ark.intel.com/Product.aspx?id=41316

ושם נכתב שלמעבד מתאימים זכרונות 1066/1333 DDR3.

השאלה - מה ההשפעה של המהרת הזיכרון על המעבד והאםכדאי לבצע זאת כאשר אלו הנתונים ?

תודה רבה

פורסם

בשביל זה יש את פורום אוברקלוקינג, לא?

בגדול, אין שום טעם להמהיר את הזכרונות בלבד (ההבדל בביצועים זניח), ואם הזכרונות מהירים יותר מהמעבד (מבחינת אפיק התקשורת) לא תוכל להמהיר אותם בכלל מבלי להמהיר גם אותו.

פורסם

שים לב , כל לוח אם היום תומך בזכרונות עם מהירות 1333 בהגדרת סטוק , וכמובן גם כל לוח אם היום תומך בזכרונות עם מהירות גבוה יותר כמו 1600 ויותר פשוט צריך להגדיר זאת ידנית בביוס כמו שנאמר פה מקודם וזה כבר נקרא אוברקלוקינג ,

שני הדברים שהדגשתי ^ - לא ממש נכונים.

פורסם

בקיצור, תפעיל XMP.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה ועל המענה המהיר.

פורסם

שני הדברים שהדגשתי ^ - לא ממש נכונים.

צודק , טעות שלי כי התכוונתי לרוב לוחות אם בשביל AMD , נכון להגיד שלוחות אם ל-Intel כן תומכים ב-1600 אבל בכל זאת הנקודה שלי הייתה להגיד שאם הוא לוקח זכרון עם מהירות הגבוה ממהירות הסטוק שלוח אם מסוים תומך אז זה לא אומר שזה לא יעבוד , פשוט צריך להגדיר זאת ידנית וכמו שנאמר פה כבר זה גם תלוי במעבד , זה כמו שרשרת שדבר אחד תלוי בשני , שני בשלישי וזה כבר נקרא אוברקלוקינג אם מתחילים להתעסק בזה.

סתם לידע כללי , באוברקקלוקינג יש שלושה רכיבים עיקריים במחשב שתלויים אחד בשני , אלו הם המעבד הלוח אם והזכרונות

כמובן שיש גורמים אחרים שגם חשובים לאוברקלוק כגון קירור מתאים וספק כוח מתאים :)

פורסם

כמו שאמרו זה זניח תשאיר אותם כמו שהם.

פורסם
  • מחבר

שלום,

עוד שאלה אחת - היכן ניתן למצוא את מידות הזיכרון http://www.gskill.com/products.php?index=225 ?

הכוונה למידות פיזיות מכיוון שהמוכר אמר לי שהוא גדול מדי ולא ניתן להתקנה עם NH-14.

אני תוהה מדוע שרוכשים מחשב המוכר מציע זכרון שאינו נתמך ולא בודק זאת. למה צריך לגלות את זה בדיעבד בעזרתכם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים