עבור לתוכן

רעש נלווה הבוקע מתוך הרמקולים של המחשב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הבניין משותף, וישן מאד.

עליתם על נקודה מאד מעניינת:

חברת החשמל אכן מחזירה בפעמים רבות שיש בבית קצר שנובע מפעילות חברת החשמל. [אכן מזגן ומדיח התקלקלו, והמחשב 'רק' נפל]

האדם שהיה בקרבת המחשב ביום התיקון [לא ביום נפילת החשמל] למעשה בא לתקן את המזגן שנפל עקב קצר.

אבהיר רק שהרעשים החלו ביום התיקון,.

לא שהוא תיקן אותו בסוף, אבל הפעיל, כיבה הדליק, ובדק מה נשרף אצלו וגורם לו לא לקרר.

יכול להיות שאז קרתה מה שאתם קוראים לה "פריקה" או מה שזה לא יהיה.

בשפה שלי, נגעו בחשמל של המזגן, ומשהו השתבש.

מה שאנסה זה דבר כזה. היות והמזגן לא מופעל [עקב התקלה] אוציא כעת הכבל מהחשמל, ואראה אם הרעש ממשיך.

אם לא יעזור, אחבר כבל מאריך מחדר אחר שלא נפגע מהפסקת החשמל.

אעדכן, ותודה!

• תגובות 38
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טכנאי המחשבים אם התעודות אלה הטכנאים שאתה _לא_ רוצה לתת להם לגעת במחשב שלך. הם אלה שלא יודעים כלום וסיימו קורס שנותן תעודה כדיי לקרוא לעצמם טכנאי מחשבים. טכנאי מומחה הוא אחד שלמד לבד בלי קורס

בעיות חשמל יכולות לגרום לבעיות במחשב. זה יכולות להיות בעיות חשמל בתוך המחשב (ספק לא תקין וכו) או בעיות חשמל חיצוניות (אדמה לא מחוברת וכו)

אם היו לך בעיות חשמל בבית וחיכית שדברים ישרפו זה בעיה שלך לגמרי והוכחה לכמות הידע ושיקול הדעת שאתה הפעלת במציאות

מכשירים שונים יכולים להגיב בצורה שונה לאותה בעיית חשמל או לא להגיב בכלל, והבעיה עצמה יכולה להיות רק בחלק מהבית[br]פורסם בתאריך: 17.12.2010 בשעה 00:37:01

מזגנים לפעמים נדפקים סתם (לקבלים יש אורך חיים מוגבל, כמו שהקבלים במחשב נהרסים לפעמים ככה גם קבלים במזגן)

כדיי לדפוק רגיבים גדולים במזגן (קבלים, מדחס וכו) צריך חתיכת קפיצת מתח או שקיעת מתח. יש לך קפיצות של האור בבית לעיתים קרובות ?

יש מצב שיש לך בבית חיבור דפוק איפה שהוא ? תבדוק את הסימנים הבאים :

אורות שלפעמים העוצמה שלהם משתנה בקפיצות

כיבויים קצרים של האור או מכשירים

שינויים משמעותיים בעוצמה של האור כשהמזגן / תנור חימום / וכו נדלקים או מתכבים

נפילות מתח, קולות של פריקה או שאתה רואה פריקה כשאתה "מכפכף" את הלוח חשמל או קופסאות חיבורים

ריח של "חשמל שרוף" במקומות בבית, במיוחד לייד הלוח חשמל או קופסאות חיבורים

מכסה של לוח החשמל או של קופסאות חיבורים מרגישים חמים כשאתה נוגע בהם (אם הם עשויים ממתכת תבדוק אם טסטר שאין אליהם מתח ותיגע אם הצד האחורי של היד)

פורסם

טכנאי המחשבים אם התעודות אלה הטכנאים שאתה _לא_ רוצה לתת להם לגעת במחשב שלך. הם אלה שלא יודעים כלום וסיימו קורס שנותן תעודה כדיי לקרוא לעצמם טכנאי מחשבים. טכנאי מומחה הוא אחד שלמד לבד בלי קורס

מה שאמרת כרגע זה זלזול ביידע של אנשים אחרים ,

אתה רוצה להגיד לי שאדון מארק צוקרברג ( מייסד פייסבוק ) לא יודע דבר וחצי דבר על בניית אתרים ?

וכל מה שיש לו אלו תעודות שלא מוכיחות כלום ???

אתה לא יכול להכליל , למה ?

כי קודם כל אתה לא יודע מה מלמדים בקורסים ,

2.) אתה לא יודע איזה תארים יש לו ,

בנאדם שיש לו יידע מלמידה עצמאית זה אדם חובב ,

ותאר לעצמך אדם , שהרבה מהזמן שלו הוא למד לבד את המקצוע ורכש הרבה "יידע" כמו שאתה אומר , ואחרי כמה זמן , הוא הולך ללמוד את זה יותר

לעומק ומוציא תעודה ,

האם זה אומר שאותו בנאדם כרגע הוציא תעודה סתם ?

האם לאותו בנאדם אין יידע ? האם הוא לא יודע כלום במחשבים ??

:bash::nono::kopfpatsch::facepalm::s07:

פורסם
  • מחבר

:yelclap:

כל הכבוד על התשובה המושקעת.

אין בעיות חשמל בבית. העניין הוא שהיה קצר של חברת החשמל בכל האיזור, ומכשירי חשמל רבים נפלו!

אני יכול לומר לך שזו לא היתה הפסקת חשמל רגילה

יש לי מפסק אוטומטי ראשי.

בנוסף, למחשב שלי יש מגן בפני ברקים, וזו הסיבה שהוא רק נפל, ולא נשרף.

הבית ישן, ועצם זה שהיה "רדיו" אצל אשתי במחשב, מראה שהיה מקום לפורענות.

אני לא יודע לומר לך אם זו היתה קפיצת מתח, או נפילת מתח.

אבל הפסקת חשמל כזאת לא היתה!

אף פעם לא נפלו לי כל המכשירים כאשר שניים מהם התקלקלו.

הספק תקין [נבדק במעבדה לאחרונה!]

והצליל הברור לא כמעט לא משאיר מקום לספקות שהבעיה היא בחשמל.

[אני אומר 'כמעט', כי לאחר שהראוטר נותק, החיבור הנוסף לחשמל הוא כבל הטלפון.]

הבעיה שציינת לגבי הבנת חלק מהטכנאים בחשמל, נכונה. הם כן מבינים במחשבים

וכמובן שלא ציפיתי לתת להם בעיית חשמל, ושיתמודדו.

וזו הסיבה שרציתי לקחת את בעיית החשמל, למומחה בחשמל או באלקטרוניקה]

בפעם הבאה אנתק הראוטר, קו הטלפון, וכבל המזגן, ונראה מה קורה.

אם אכן כל זה לא יעזור, אבדוק תקינות 'אדמה'.

ומקווה שהפעם זה יעזור!

ושוב תודה.

נערך: צליל אנטנה סלולארית בפעולה, נשמע כעת.

זה אומר שזה בשום אופן לא בעיית המזגן.

פורסם

לדעתי הדבר הנכון לבדוק את המערכת בדירה אחרת לא באותו בניין, וכך לשלול אפשרות אחת מין השניים משהו תקול במערכת או במערכת החשמל אצלך בבית.

פורסם

הערך המוחלט של המתח לא ממש משנה (220 240 או 260).

200 או 260 V לזמן ממושך בהחלט יכולים לשרוף לך מכשירים בבית.

תשמע, הרבה דברים קורים בבניין שלכם, בעיקר בחשמל.

הרבה דברים נשרפים, וזה לא "נורמאלי".

הייתי מציע לך לבדוק אצל השכנים אם גם להם נשרפו מכשירים כאלה ואחרים בבית, ואם כן.

אתה זכאי לחוקר מטעם חברת החשמל שיבוא ויבדוק את כל מערכת החשמל בבניין.

הוא יבוא, יתעד את המתח במשך כמה ימים, יבדוק את הכל, ואם באמת משהו לא בסדר, הם יעשו הכל ויסדרו את זה.

קרה לא פעם, ולא פעמיים, שחברת החשמל שלחה חוקר, הוא בדק, ואכן נמצאה בעיה בלוח החשמל הראשי של הבניין שגרם להרבה מאוד דברים מוזרים בביתי.

וזה קורה הרבה, כשמזמינים איזה 'חאפר' לתקן את החשמל בבניין !

שוב, יכול להיות שהבעיה היא לא בחשמל.

אמרת משהו לגבי צליל אנטנה סלולרית, אתה מתכוון לצליל רגיל שאתה שומע כאשר אתה מקרב את הסלולרי ?

פורסם
  • מחבר

אמרת משהו לגבי צליל אנטנה סלולרית, אתה מתכוון לצליל רגיל שאתה שומע כאשר אתה מקרב את הסלולרי ?

לגבי צליל האנטנה: כן, אני שומע את הצליל ששומעים במחשב כשמקרבים את הסלולארי. הבעיה היא שהסלולארי שנשמע במחשב שלי הוא מבית אחר!

אבדוק את הנושא של ההארקה, ובסוף אזמין את חברת החשמל.

כן, ואבדוק גם עם השכנים. אחרי הכל:

From there to here, and here to there,

funny things are everywhere

פורסם

ניסית לנתק את הרמקולים מהמחשב ?

פורסם

מודם סלולרי (נט סטיק) יכול לעשות אוליי צליל דומה ואם כן אז הוא יהיה קבוע כל הזמן שמישהוא גולש איתו

"הפסקות חשמל מיוחדות" כאלה יכולות לשרוף מלא דברים (אם התנתק האפס המתח בדירה שלך יכול להגיע חופשי ל 400 - 450 V במקום 240), אבל ברגע זה החשמל לא נמצא במצב כזה אז אני לא חושב שיש קשר. אם התקלה היתה של כל השכונה אז היא לא היתה בבניין שלך נקודתית, ואם חברת החשמל החזירו את החשמל לשכונה זה אומר שהם תיקנו את התקלה המקורית ואם הבעיה שלך קשורה חשמל יש לחפש תקלה אחרת

מתח של 260 זה לא כזה גבוה, לספקים ממותגים (כמו של מחשבים ומסכי מחשב) הוא לא יזיז גם אחריי זמן ממושך. הוא יזיז למכשירי חשמל שעובדים ישירות אל 240 V, ויגרום לדברים הרבה יותר בולטים - מנורות שדולקות חזק ונשרפות מהר, תנורי חימום שמוציאים ריח של שרוף (יותר ממה שניתן לצפות מתנור בדרך כלל), מגן ברקים שכל הזמן מכבה את המחשב וכדומה. אם דברים כאלה לא קורים לך המתח אצלך לא גבוה מדיי

כדיי לבדוק את תקינות האדמה ניתן לעבור אל כל החיבורים ולראות שהם שלמים. בבתים ישנים יש הרבה חוטים שמחוברים ב wire nut (קשירה ואז יש פקק כזה אם קפיץ שמוברג אליהם) - החיבורים האלה לפעמים נדפקים אחריי הרבה שנים של עבודה, ואז צריך לנתק ולחבר מחדש. אם יש ניתוק כזה בחוט אדמה אז ניתן לא לשים לזה לב

אם יש לך בבית מכשירי חשמל שמחשמלים כשאתה נוגע בהם מבחוץ (בחלקי מתכת) וזה לא מכשיר אחד כמו DVD אלא הרבה מכשירים שונים זה אומר דיי בוודאות שיש לך בעיה של אדמה

כמו שאמרת תנסה לבדוק את המחשב והמסך אצל חבר, חשוב שתשתמש אם אותם כבלים / מפצל / מגן ברקים וכו שאתה משתמש אצלך ולא אם כבלים ומפצל אחרים

תנסה להריח ולכפכף את לוח החשמל וקופסאות חיבור בבית כדיי לבדוק אם באחד מהם יש בעיה בולטת של מגעים דפוקים בחוטים שאינם אדמה (מגע דפוק מייצר הפרעות)

בנושא הטכנאי אם הקורס : מי שיש לו ידע אמיתי לא צריך קורס כדיי להיות טכנאי מחשבים. מי שבנוסף עשה קורס, הוא עשה אותו בשביל לקבל עבודה במחלקת IT בחברה והוא יעבוד בחברה (אם משכורת הרבה יותר גבוהה) ולא כטכנאי מחשבים לאנשים פרטיים

מהטכנאים הפרטיים רוב אלה שיש להם נייר של קורס עשו אותו כי בלי הנייר הזה הם אפסים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים