עבור לתוכן

מסך גם למחשב וגם לטלוויזיה, יש חיה כזאת?

Featured Replies

פורסם

חחח... זה כלכך נכון :lol::xyxthumbs:

(מה שכן תשתדל לא להראות לכל עם ישראל שאתה אשכרה שומר תמונות כאלה במחשב :)

(הייתי חייב) ).

ברגע שיתחילו לכבד את חוקי הפורום ולא להגיד "שטויות" בכל רגע שמתקנים מישהו ביחד עם להקשיב מה באמת אחרים אומרים ולא להתעקש אז זה לא אמור להגיע לזה ...

פורסם

Art Tatum, אתה מפספס את העובדה שמסכי טלויזיה נראים פחות איכותיים רק בגלל הגודל. מסך טלויזיה 32 אינץ' שבא לכל היותר ברזולוציית 1080P,

מסך מחשב בגודל כזה יבוא ברזולוצייה כפולה. לטלויזיות יש תאורה אחורית מתקדמת, מפענחי וידאו מתקדמים וכמו שאמרו, לא תראה טלויזיה עם פאנל TN.

אני לא מפספס כלום.

מסכי טלוויזיה לא נראים פחות איכותיים רק בגלל הגודל.

קשה למצוא טלוויזיה חדה כמו מסך מחשב.

וכשאני אומר חדה אני לא מבלבל עם צפיפות וגודל נקודות.

אני מתכוון לטישטושים, צלליות, ניגודיות, וכל מיני חרקים.

יש הרבה טלוויזיות שאם תסתכל קרוב אתה תראה בבירור כמה הם לא חדות.

וכשתסתכל מרחוק אתה לא תמיד תראה אבל אתה תמיד תרגיש את זה בכאב עיניים, מאמץ מרובה, ותחושה שקשה לקלוט טוב את מה שמוצג על המסך.

אז איך שלא תסובב את זה, אי אפשר לקרוא למסכים כאלה איכותיים.

ורוב הטלוויזיות סובלות מהחארטה הזאת באופן כזה או אחר, ובפרופורציות שלעולם לא תראה במסכי מחשב בלי שכל העולם יסכים איתך שזה לא תקין ותקבל החלפת מסך.

רק שבטלוויזיות זה מקובל שאיכות המסכים שווה לתחת, כי מי באמת מבחין בכל זה כשאתה צופה בסרט נע.

הסטנדרדים לאיכות בטלוויזיות שונים ממסכי מחשב.

ובהשוואה למסכי מחשב הם פחות איכותיים.

פורסם

הדבר השני שקשור לנוחות ומאפיין טלווזיה זה התאמה של התמונה לתוכן של וידאו - משהו שלא הכי נוח כשעובדים על טקסט ואפילו די מציק.

לכן, מבחינת נוחות - מסכי טלווזיה יעודיים הם אופצייה פחות עדיפה לעבודה על טקסט ומחשב כל עוד יש ברירה.

וכשתסתכל מרחוק אתה לא תמיד תראה אבל אתה תמיד תרגיש את זה בכאב עיניים, מאמץ מרובה, ותחושה שקשה לקלוט טוב את מה שמוצג על המסך.

לקח קצת זמן אבל בסוף גם אתה מסכים איתי...

פורסם

Art Tatum, אתה פשוט טועה.

הסיבה היחידה שהטלוויזיות נראות כמו שהן נראות היא לא כי הייצור פחות איכותי או הפאנלים גרועים, אלא אך ורק כי זה משרת את המטרה שלהן - הצגת תכני וידאו על מסך גדול.

כמה פעמים שמעת אנשים מתלוננים על זה שעברו למסך LCD במחשב ופתאום אוסף הסרטים שלהם באיכות DVDRIP נראה זוועה בגלל שהתמונה מפוקסלת לחלוטין? בדיוק משום שהחדות הגבוהה של המסכים האלה מבליטה כל פגם בוידאו. לעומת זאת את הטלוויזיות הענקיות מייצרים בשאיפה שגם שידורי הטלוויזיה הרגילים (SD) ייראו איכשהו בצורה נסבלת. הפילטרים וההחלקות שאתה מכנה אותם "טשטוש" עושים טוב לוידאו.

מאותה סיבה בדיוק מסכי הטלוויזיה יבואו בבהירות כל-כך מפוצצת שאפילו במינימום שלהם תהיה כנראה יותר גבוהה מהמקסימום של מסך מחשב. כי לסרטים זה נראה טוב. לעבודה עם טקסט זה נראה רע.

בסופו של דבר, אין ויכוח שטלוויזיה היא תחליף גרוע למסך מחשב ולשימושי מחשב. אבל זה לא כי הן גרועות באופן כללי, אלא פשוט כי מכניסים אליהם פיצ'רים שיבדילו אותם ממסכי מחשב, כדי שישרתו את מטרתן העיקרית בצורה טובה.

כמובן, כל הנאמר מתייחס לטלוויזיות רציניות של יצרנים רציניים, בגדלים שמתחילים לרוב מ32" צפונה (בעוד שמסכי מחשב רובם ככולם עוצרים ב30", כי מעבר לזה זה פשוט מיותר ולא שימושי), ולא לדרעקים הזולים של כל מיני יצרנים כמו MAG או PILOT בגודל 22-26", שהם ב99% מהמקרים מסך TN מעאפן עם רמקולים וטיונר.

פורסם

לא דיברתי על פילטרים.

ברור שאותם מכבים לכניסת מחשב.

טישטוש במסך עקב איכות ירודה זה לא פי'צר.

פורסם

פעם אחת אתה מכנה "איכות ירודה" כתוצאה של "טשטוש":

.....אני מתכוון לטישטושים, צלליות........

ופעם אחרת מכנה "טשטוש במסך" כתוצאה של "איכות ירודה":

טישטוש במסך עקב איכות ירודה זה לא פי'צר.

אז תפסיק לקשקש ותחליט, מהי "איכות ירודה" שאתה מכנה?

כי כבר לא יותר משני אנשים מנסים להסביר לך שהחדות בטלוויזיה ייעודית מן הסתם לא תיהיה שווה לחדות של מסך מחשב, מכיוון שמסך טלוויזיה ייעודי, מייועד ל... נו, תנחש? טלוויזיה! כלומר ממרחק צפייה רחוק (לפחות מטר וחצי), ולכן כשאתה מתקרב למסך אתה מתחיל לראות עיוותים!

פורסם

במסכי מחשב גם אם תתקרב ל 5 סנטימטר אתה תראה פחות בעיות איכות כמו בטלוויזיה נפוצה ממרחק של 3 מטר.

עובדה שיש טלוויזיות איכותיות שאין להם צלליות בולטות למשל.

אני טוען שהאיכות ירודה באופן כללי בטלוויזיות LCD, ולא אני לא מדבר על צפיה ממרחק לא סביר או על פילטרים, תודה רבה.

לכו תראו מספיק טלווזיות ותשוו אותם אחת לשניה כמו גם למסכי מחשב.

תגלו שיש הרבה בעיות בטלוויזיות שהם עוברות בגלל שבדרך כלל השימוש הוא לצפיה בתמונות רצות וקשה להבחין בהם בחנות.

כשבודקים את זה עם תמונה ממקור שידור באיכות גבוהה, אז מגלים את הפאקים.

ולא, זה לא אמור להיות ככה.

מחר יבואן ייבא סדרה של טלוויזיות שיצאו עם בעית טישטוש מהמפעל שאין בסדרות יצור אחרות של אותו דגם.

ועדיין יבואו כמה טרולים ויגידו שזה פיצ'ר. :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים