עבור לתוכן

מסך גם למחשב וגם לטלוויזיה, יש חיה כזאת?

Featured Replies

פורסם

האם ישנם מסכים המאפשרים חיבור גם למחשב וגם לממיר בו זמנית?

דהיינו כאשר הממיר דלוק - המסך משמש כטלוויזיה לכל דבר וכאשר הוא מכובה אפשר להשתמש בו גם כמסך למחשב (או כל פתרון אחר לצורך העניין)

מה שחשוב לי זה שלא יהיה צורך לנתק ולחבר חוטים בכל פעם כאשר היעוד של המסך משתנה

יש דבר כזה?

פורסם

כל טלוויזיה היום עושה את זה ושלא לדבר שיש כבר כל כך הרבה מסכי מחשב עם כניסות component/HDMI/composite.

פורסם
  • מחבר

אבל האם אפשר להשתמש במסך לטלוויזיה ולמחשב בו זמנית בלי צורך להוציא ולחבר חוטים כדי להחליף ייעוד?

פורסם

בטח. :nixweiss:

על PIP שמעת? על היכולת לשנות מקורות של אות במסך?

פורסם

בטח שאפשר.

לכל טלוויזיה יש כמה כניסות, כל מה שצריך זה שני HDMI.

ויש גם מסכי מחשב עם כמה כניסות ואפשרות מעבר דרך התפריט של המסך או כפתור יעודי (קבוע או שאפשר להגדיר).

מסכי טלוויזיה נותנים יותר גודל בפחות מחיר, אבל הם פחות איכותיים.

יש לי חבר שעובד עם הטלוויזיה כמסך ראשי ויחידי למחשב בסלון בשביל גלישה וסרטים (הוא לא מחובר לכבלים).

זאת אפשרות אבל זה לא מתאים לכל אחד.

לי יש מחשב שמחובר גם למסך וגם לטלוויזיה, ואני משתמש בטלוויזיה רק לסרטים, ומשחקים מסוימים לפעמים.

כל דבר אחר כמו גלישה באינטרנט או עבודה עם תוכנות וטקסטים, או משחק שיש בו הרבה פרטים קטנים, אני מעדיף לעשות במסך כי הוא הרבה יותר איכותי וברור.

אם אתה רוצה ללכת על גודל אז טלוויזיה היא בשבילך, אם אתה רוצה איכות אז מסך מחשב יתאים לך יותר.

אבל גם אם אתה הולך על טלוויזיה, חשוב מאוד לא ליפול על אחת עם מסך מטושטש, כי בטלוויזיות זה מאוד נפוץ ודי בעיה לעבודה כמסך יחיד.

מה שאומר שאתה צריך למצוא דגם מוצלח או לקנות משהו יקר ואיכותי במיוחד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר

פורסם

רק תיקון קטן, זה נוחות יותר מאשר איכות. מסכי טלווזיה הם לא פחות איכותיים - הם מאוד איכותיים וברוב המקרים יותר ממסכי מחשב, ואין כאן הרבה הפתעה - הם גם מאוד יקרים :). הדברים שמבדילים אותם הם בעיקר חדות בצפייה מקרוב - בגלל גודל נקודה גבוה הרבה יותר במסכי טלווזיה מאשר מסכי מחשב, אז בצפייה מקרוב מסכי מחשב הם הרבה יותר חדים ולכן גם הרבה יותר נוחים לקריאה ועבודה שמאופיינים על ידי ישיבה ליד שולחן וקרוב למסך.

הדבר השני שקשור לנוחות ומאפיין טלווזיה זה התאמה של התמונה לתוכן של וידאו - משהו שלא הכי נוח כשעובדים על טקסט ואפילו די מציק.

לכן, מבחינת נוחות - מסכי טלווזיה יעודיים הם אופצייה פחות עדיפה לעבודה על טקסט ומחשב כל עוד יש ברירה. מבחינת איכות - מסכי הטלווזיה היקרים תמיד מקבלים את הטופ שבטופ ראשונים, וזה לא פלא, - זה מוצר הרבה יותר יקר. דוגמה לכך היא למשל שימוש בתאורת לד אחרוית דינמית שמשפרת דרסטית את הניגדיות ואיכות התמונה - בטלווזיות כבר יש מלא דגמים תומכים, במסכי מחשב - זה יקח זמן עד שיחליטו לממש את זה גם בהם.

פורסם

סליחה שאני מתפרץ, אבל יש איזו טלויזיה מומלצת בתקציב של עד 3000 ש"ח?

קצת דוא"ל ופייסבוק וסרטים כמובן.

פורסם

רק תיקון קטן, זה נוחות יותר מאשר איכות. מסכי טלווזיה הם לא פחות איכותיים - הם מאוד איכותיים וברוב המקרים יותר ממסכי מחשב, ואין כאן הרבה הפתעה - הם גם מאוד יקרים :).

:facepalm:

שטויות

פורסם

רוב מסכי הטלוויזיה יותר איכותיים במובנים מסוימים - אותם מובנים שחשובים לטלוויזיות. מן הסתם, חדות לא תקבל, כי גודל בא על חשבון חדות, וגם לא תקבל צבעים מדויקים לעבודה עם דפוס - אבל כן תקבל צבעים יפים וזוויות צפייה (בטלוויזיות לא תמצא כמעט מטריצות TN) - כי זה מה שחשוב.

פורסם

:facepalm:

שטויות

לא כלכך הבנתי את ההסבר (נראה שהוא רשום בצבע של הרקע כי לא רואים כלום...).

פורסם

זה לא נכון שטלוויזיות הם יותר איכותיות ויקרות.

אומנם יש טלוויזיות יקרות מאוד אבל אין להם קשר לשאלת הדיון ובכל מקרה הם לא מתקרבות למסכי מחשב יקרים באיכות ומחיר ביחס לגודל.

איכות היא תמיד יחסית והפנלים שנמכרים בטלוויזיות הם לרוב באיכות מאוד נמוכה ביחס למסכי מחשב.

פותח הדיון לא הולך לקנות טלוויזיה בעשרות אלפי שקלים.

הוא גם לא הולך לקנות טלוויזיה ב5 אלף שקל.

ואם כן אז הוא יכול להרשות לעצמו לקנות גם מסך מחשב באותה הזדמנות.

יש דרך לומר דברים.

חשוב שהדברים יחדדו את ההבנה ויוסיפו לידע הכללי ו/או יעזרו לפותח הדיון להגיע להחלטות נכונות ולהימנע מטעויות.

מבחינת חדות רוב הטלוויזיות הזולות והבינוניות הם לא משהו בלשון המעטה.

אי אפשר לומר עליהם שהם איכותיות.

בטח לא לשימוש עם מחשב.

טלוויזיה למשחקי תלת מימד ולצפיה בתכני וידאו זה יופי טופי.

לגלישה זה בסדר כל עוד הטלוויזיה לא נפילה בגלל שתמיד יש ZOOM.

לתוכנות עם טקסטים ופרטים קטנים זה לא מומלץ.

לא משנה איך תסתכל על זה, זה המצב.

צריך מאוד להיזהר כשקונים טלוויזיה לשימוש עם מחשב, כי בגלל השימוש של זה היצרניות מרשות לעצמם לייצר ולמכור דברים שלא היו עוברים כמסכי מחשב.

ולכן גם צריך להיזהר בקביעה שטלווזיות הם איכותיות כמו יותר ממסך מחשב.

פורסם

Art Tatum, אתה מפספס את העובדה שמסכי טלויזיה נראים פחות איכותיים רק בגלל הגודל. מסך טלויזיה 32 אינץ' שבא לכל היותר ברזולוציית 1080P,

מסך מחשב בגודל כזה יבוא ברזולוצייה כפולה. לטלויזיות יש תאורה אחורית מתקדמת, מפענחי וידאו מתקדמים וכמו שאמרו, לא תראה טלויזיה עם פאנל TN.

פורסם
זה לא נכון שטלוויזיות הם יותר איכותיות ויקרות.

אני מציע שתקרא שוב את הדברים שכתבתי ותנסה להכנס לדקויות של מילות הקישור, אני בטח לא אאשים על הבנת הנקרא אבל אולי כן על זה שאתה מכניס לי דברים שלא התכוונתי לפה. תתחיל בזה שמשווים תפוחים לתפוחים ולא פוג'יקום לEIZO בגלל שזה אותו מחיר

אומנם יש טלוויזיות יקרות מאוד אבל אין להם קשר לשאלת הדיון...

אתה הוא זה שהכניס לדיון טלווזיות יעודיות אז למה אנחנו אשמים בזה שהגבנו לכך?

...ובכל מקרה הם לא מתקרבות למסכי מחשב יקרים באיכות ומחיר ביחס לגודל.

אתה עוד פעם מגדיר גודל נקודה כאיכות, שלושה אנשים תיקנו את המינוחים שלך והסבירו למה הכוונה "התאמה לשימוש" "ונוחות". בכל מקרה כנראה אתה לא ממש מכיר טלווזיות HIGH END אבל מתעקש להשוות מסך מחשב HIGH END לטלווזיה קוריאנית ממוצעת שעולה כמוהו למרות שהיא MAINSTREAM, שוב - משווים תפוחים לתפוחים כשמדברים על איכות (ועוד שוב - אתה הכנסת את המושג הזה איכות).

איכות היא תמיד יחסית והפנלים שנמכרים בטלוויזיות הם לרוב באיכות מאוד נמוכה ביחס למסכי מחשב.

פה אתה פשוט טועה ומטעה, הפאנלים הפשוטים בטלווזיות המוניות הם הרבה יותר טובים מהפאנלים הפשוטים במסכי מחשב המוניים, וקיבלת על הדברים הללו הערה גם ממני וגם ממנהל הפורום.

פותח הדיון לא הולך לקנות טלוויזיה בעשרות אלפי שקלים.

מה הקשר? רק העירו לך על דבריך לגבי טלווזיות. על אותה לוג'יקה הוא גם לא הולך לקנות מסך של איזו ב8000 שקלים (אז מה?)

הוא גם לא הולך לקנות טלוויזיה ב5 אלף שקל.

נכון

ואם כן אז הוא יכול להרשות לעצמו לקנות גם מסך מחשב באותה הזדמנות.

יש דרך לומר דברים.

חשוב שהדברים יחדדו את ההבנה ויוסיפו לידע הכללי ו/או יעזרו לפותח הדיון להגיע להחלטות נכונות ולהימנע מטעויות.

מסכים עם כל מילה ואחדד ואוסיף שיש גם קוראים רבים לפורום - הוא ציבורי, ודברים לא נכונים שנאמרים או שעלולים להתפרש כלא נכונים גם דרושים חידוד והבהרה למען הידע של כלל הקוראים - אפילו שלפותח התרד לא אמור להיות אכפת.

מבחינת חדות רוב הטלוויזיות הזולות והבינוניות הם לא משהו בלשון המעטה.

ועוד פעם אתה מערבב גודל נקודה עם איכות, זה לא "שזה לא משהו" - אלא שזה מותאם לצפייה בטלווזיה ולמרחקים שבהם משתמשים בטלווזיות. על אותה לוגיקה שלך אפשר להגיד שהחדות באותם מסכי מחשב שאתה מדבר עליהם "היא לא משהו" כשמשווים אותם למסכים של סמארטפונים שחדים פי כמה וכמה, הכל תלוי במרחק שימוש ואין שום קשר לאיכות, זה גודל מתמטי (!!!!!) האיכות נקבעת לפי פרמטרים אחרים. מסך טלווזיה עם חדות של U2410 יהיה מיותר כי בגלל המרחק לא מבחינים בעוד פיקסלים - וזה הכל.

אי אפשר לומר עליהם שהם איכותיות.

בטח לא לשימוש עם מחשב.

"איכותי לשימוש עם מחשב" ? אה ? אה.... נזכרתי!! אתה כרגיל מערבב גודל נקודה עם איכות ומזה הכל התחיל - רק תיקנתי את ההגדרה שלך ל"נוחות" התאמה לשימושים וכדומה - וגם הכל רשום - תקרא שוב מה שרשמתי: גודל נקודה של מסכי טלווזיה לא מתאים לשימושי מחשב או יותר נכון - מרחק צפייה קרוב שתואם שימושי מחשב.

טלוויזיה למשחקי תלת מימד ולצפיה בתכני וידאו זה יופי טופי.

לגלישה זה בסדר כל עוד הטלוויזיה לא נפילה בגלל שתמיד יש ZOOM.

לתוכנות עם טקסטים ופרטים קטנים זה לא מומלץ.

נשמע כאילו עשית קופי פייסט לדברים שלי עם קצת עריכה ;)

לא משנה איך תסתכל על זה, זה המצב.

וזה בדיוק מה שניסיתי להסביר לך

צריך מאוד להיזהר כשקונים טלוויזיה לשימוש עם מחשב, כי בגלל השימוש של זה היצרניות מרשות לעצמם לייצר ולמכור דברים שלא היו עוברים כמסכי מחשב.

נכון מאוד צריך להזהר כמו שרבים הזהירו לפניך גם בתרד הזה. אני לא יודע על מה בדיוק אתה מדבר לגבי ייצרניות, לא זכור לי שמישהי שיווקה מסך כמסך מחשב והתברר בסוף שזה מסך טלווזיה (יעודי).

ולכן גם צריך להיזהר בקביעה שטלווזיות הם איכותיות כמו יותר ממסך מחשב.

ובכלל בחיים צריך להיזהר ברמה המשפטית מתביעות, למשל הוצאת דיבה או הצגת אנשים אחרים ככאלה שאמרו דברים מסויימים שבכלל לא נאמרו, ובטח כשמשתמשים במילה "קביעה". הכל רשום פשוט תקרא שוב. אני בניח שברגע שתחליף את המילה "איכות" שרשמת בביטוי "מתאימות לרמת החדות של שימושי מחשב" פתאום הכל יסתדר ולא תהיה סתירה בין הדברים של אף אחד כאן.

וואו הרבה זמן לא עשיתי את זה :lol:, בדרך כלל זה מתחיל ברגע שמתקנים מישהו, והוא עדיין לא מבין מה רצו ממנו ואז הוא אומר על התיקון "שטויות" ;).

ולמקרה שעדיין זה לא יהיה מובן, אי אפשר להגיד על משאית סמיטריילר שהיא לא איכותית רק בגלל שלמכונית ספורט בכאילו (מזדה מיאטה) יש ביצועים טובים יותר על מסלול מירוצים, זה הכל עניין של התאמה לשימושים - לא איכות.

פורסם

Arguing_on_the_internet.jpg

הייתי חייב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים