עבור לתוכן

קניית מחשב נייד לסרטים שירים אינטרנט וגיימינג בינוני...

Featured Replies

פורסם

קודם כל שלום לכולם.....

אני עומד לקנות מחשב נייד והתקציב שלי הוא 3500-4000 ש"ח (מקסימום 4200)

השימושים העיקריים הם אינרנט,שירים סרטים hd וגיימינג בינוני...(warcraft וכאלה משחקים....)

זמן אחריות רצוי:כמה שיותר... (ברור שלפחות שנה...)

בארץ\בחול? - בארץ

המליצו לי על המחשב הזה:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5902&CatCode=315

הוא מתאים לדרישות שלי? מה טוב\לא טוב? כרטיס מסך מספיק חזק? תודה לכל מי שיגיב!!!!!

תודה מראש!!!!!!!!!

פורסם

מי שהמליץ לך לא ממש יודע על מה הוא מדבר - הHD5470 הוא כרטיס מסך בסיסי מאוד שלא יסתדר עם משחקים אלא על הגדרות נמוכות ביותר (וגם זה לא וודאי).

יש בחירות טובות יותר במחיר הנ"ל - זה למשל:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=8130

ראיתי אותו גם בזול יותר, אבל אני ממש לא זוכר איפה. יש גם דגם עם מפרט דומה של ACER שזול קצת יותר, אבל קשה לי להשוות את האיכות הכללית של טושיבה לACER.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על העזרה.....

המחשב שהצעת נראה מצויין אבל הדבר היחיד שיותר טוב הוא הכרטיס מסך (אין לי מושג עד כמה זה משמעותי כי אם ההבדל הוא באיכות תמונה טיפה יותר גבוהה זה לא ממש משנה לי....) וחוץ מהכרטיס מסך שאר הדברים פחות טובים לא? נגיד המעבד i3 פחות טוב מ-i5....

הכרטיס מסך הזה יותר טוב משמעותית מהקודם? וזה משפיע רק על איכות תמונה או דברים נוספים??

תודה מראש!!!

פורסם

כרטיס מסך לעולם לא ישפיע על "איכות התמונה". אם יש לך קובץ סרט באיכות מסויימת, הוא ייראה זהה לחלוטין על כרטיס מסך של 200 שקל ועל כרטיס מסך של 2000 שקל.

ההבדל היחיד קשור לא ל"איכות" התמונה אלא לזמן שלוקח לחשב אותה, אם החישוב נעשה בזמן אמת - כלומר אם התמונה אינה מוכנה מראש (כמו במקרה של סרט) אלא צריך לחשב אותה כל רגע מחדש, כמו במשחק, כאשר עצמים זזים כל הזמן בהתאם לפעולות השחקן. כדי לקבל תנועה חלקה, יש לחשב כ30 תמונות כאלה בשנייה. אם כרטיס אחד מצליח לחשב 60 כי יש לו חומרה חזקה והשני רק 15, זה לא שהראשון יראה תוצאה "יפה" יותר מהשני - פשוט עם השני לא תוכל לשחק כלל מרוב קרטועים, ואז נאלצים לוותר על חלק מהגדרות התצוגה כדי להוריד את העומס על כרטיס המסך, ולא תמיד זה מספיק במקרה של כרטיס ממש חלש כמו הHD5470.

בקשר למעבדים, הרי שהI5 האמור אכן קצת יותר מהיר, אבל זה לא הבדל שתרגיש אותו (אז ייקח 10% יותר זמן לפתוח קובץ RAR...) ובטח לא אחד שמצדיק וויתור על כרטיס מסך סביר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, נשמע שאתה מבין בדיוק על מה אתה מדבר ואני אקשיב לעצה שלך.... (היום הייתי אמור לקנות את הנייד של hp אבל בסוף לא הלכתי אז יצא טוב...)

יש עוד דבר אחד שלא הבנתי... בקשר ללוח אם וספקים וזה.... כל הזמן שאני מסתכל על מחשב אני מסתכל על זכרון,מעבד וכרטיס מסך וככה אני מחליט אם הוא טוב (לא אכפת לי נפח של דיסק קשיח....) אבל לפי מה שהבנתי לוח אם, ספק וכאלה דברים חשובים לא פחות... בנייד שהצעת יש איכות טובה של הדברים האלה?

והרמקולים איכותיים? וזה לא חשוב מהירות הדיסק הקשיח? (סליחה שאני חופר אבל אני מתכוון לקנות את המחשב כמה שיותר מהר....)

תודה רבה!

פורסם

ספק ולוח אם הם רכיבים חשובים, אבל מידת הרלוונטיות שלהם קטנה מאוד כשמדובר בניידים ולא בנייחים: במחשב נייח אתה בוחר את הלוח כתלות במעבד, באפשרויות ההרחבה שאתה צריך, כמות ההראד דיסקים והזכרון וכו'. במקרה של נייד, לוח האם מגיע מותאם בדיוק למעבד שיש במחשב, לכרטיס המסך שיש במחשב, לחיבורים החיצוניים שיש במחשב וכו'. לרוב הוא יהיה מיוצר ע"י היצרן של הנייד עבור כל סדרת דגמים בנפרד ולא יהיה קיים בשום מחשב אחר.

לאור האמור, אי אפשר להתייחס ללוח אם במחשב נייד כחלק מהמפרט הטכני, והוא לרוב גם לא יופיע כ"לוח אם" אלא פשוט כרשימת חיבורים ואפשרויות הרחבה (אם יש). מבחינת ביצועים, אין הבדל בין "לוחות אם" שונים אלה. ההבדלים עשויים להיות ביציאות ובחיבורים (נניח, קיומה של יציאת HDMI או העדרה) וכן באיכות היצור והעמידות - אך זה שייך לסעיף האיכות הכללית של ייצרן הלפטופ.

כל האמור לעיל מתייחס גם לספק באותו אופן בדיוק.

לגבי מהירות הדיסק הקשיח - לרוב מהירות גבוהה יותר תבוא על חשבון נפח קטן יותר, אם אתה רוצה להשאר במסגרת המחיר. בכל מקרה לא מדובר בהבדל גדול במיוחד.

לגבי רמקולים - הרמקולים של טושיבה לא רעים, אבבל ככל רמקולים של מחשב נייד הם דיי חלשים. אם אתה מתכוון לעבוד בסביבה רועשת, סביר שתצטרך אוזניות.

פורסם

מי שהמליץ לך לא ממש יודע על מה הוא מדבר - הHD5470 הוא כרטיס מסך בסיסי מאוד שלא יסתדר עם משחקים אלא על הגדרות נמוכות ביותר (וגם זה לא וודאי).

יש בחירות טובות יותר במחיר הנ"ל - זה למשל:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=8130

ראיתי אותו גם בזול יותר, אבל אני ממש לא זוכר איפה. יש גם דגם עם מפרט דומה של ACER שזול קצת יותר, אבל קשה לי להשוות את האיכות הכללית של טושיבה לACER.

ב-KSP נמכר מחשב כמעט מקביל של ACER ב-3850 שח בלבד.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10651

בהפרש המחיר שווה להרחיב אחריות ל-3 שנים.

פורסם
  • מחבר

סבבה אבל תסתכל רגע נושא אחד מעל זה שפתחתי.... מה אתה אומר על המפרט שהוא הציע?

מבחינת חלקים זה טוב?

והמעבד quad אמור להיות מעולה, הרבה יותר טוב מ-i3,i5 מבחינת כל הפרמטרים לא?

מה עוד נוסף למחיר שהוא רשם? (זה כולל מסך? מה צריך להוסיף?)

איך הכרטיס מסך?

תודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדה רבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבה

פורסם

ב-KSP נמכר מחשב כמעט מקביל של ACER ב-3850 שח בלבד.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10651

בהפרש המחיר שווה להרחיב אחריות ל-3 שנים.

נכון, הוא זול יותר, אבל אתה מקבל כאן מעבד קצת יותר איטי, הארד דיסק קטן יותר בשליש, זכרון ללא אפשרות הרחבה, העדר BLUETOOTH, פחות חיבורים חיצוניים (אין ESATA למשל), משקל גדול יותר, עיצוב בסיסי יותר (למי שזה משנה לו) ואת האיכות הכללית של ACER במקום זו של טושיבה.

לא נראה לי שהפרש המחיר שווה את כל זה.

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי עליו דיברתי על המפרט שהביאו לי בנושא השני שפתחתי....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים