עבור לתוכן

מסך מחשב לגמינג במינוס פלוס 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב

לאחרונה הועלה רעיון להחליף את מסך המחשב שלי

כרגע יש לי מסך 22" של סמסונג T220P , בן שנתיים, בעל פנל TN ורזולוציה של 1920*1200

המחשב משמש בעיקר למשחקים ברזולוציות גבוהות ואולי בגלל זה אני מעדיף מסכים 10:16

התקציב המדובר הוא סביב ה 1,500 ש"ח.

השאלה שלי היא האם מסך בתקציב הזה יכול לתת קפיצת מדרגה רצינית מספיק כדי להצדיק את הכסף? ואם כן איזה מסך?

קראתי פוסטים מסביב והסתכלתי בזאפ וראיתי מסך DELL U2311H שנכנס בתקציב, האם הוא יהווה שידרוג משמעותי למסך שלי?

מעליו נמצא ה U2410 שכרגע מחוץ לתקציב (אלא אם יש למישהו שם של חנות ששם הוא בתקציב...), האם רק הוא יהווה שדרוג משמעותי מספיק? אולי כדאי לחכות עוד כמה חודשים ואז מחירו ירד והוא יכנס לתקציב?

איך זה שה 2209WA ששקלתי לקנות לפני כשנתיים עדיין בשוק? מה כל כך מיוחד בו?

האם יש משמעות למסכי LED בגמינג?

מה ההבדל בין מסכי IPS ל TN במונחים פשוטים - מה האפקט בשימושי גיימינג?

אני יודע שאלו הרבה שאלות, תודה מראש על הזמן שלכם.

פורסם

אני לא מכיר את הסמסונג שלך, אבל נשאלת השאלה מדוע אתה רוצה להחליף?

המסך לא מספיק גדול? התמונה לא מספיק טובה?

לפי התשובה שלך אפשר לענות על "איזה מסך לקנות".

בדיוק היום הסתכלתי על ביקורות של מסכי ה- DELL באתר http://www.flatpanelshd.com.

גם אני התעניינתי ב- U2311H, אבל לפי הביקורת שם הוא לא מוצלח כמו ה- U2209WA או ה- U2410.

שלושת המסכים הללו (וכל סדרת ה- ulatrasharp) הם מסכים עם פאנל IPS, שמאפשר צבעים טובים יותר וזווית צפיה טובה יותר ללא עיוותים, במחיר של יותר אטיות במשחקים וסרטים יחסית למסכים עם פאנל TN (ומסך ה-23 אינץ' יותר איטי מה- 22 וה- 24).

אגב, בעוד ל- 2209 זמן תגובה וצבעים קצת יותר טובים מה- 2311, לאחרון יש רזולוצית FHD שלראשון אין.

בעקרון מסכים עם תאורת LED אמורים לתת צבעים קצת יותר טובים, אבל זה משתנה ממסך למסך ולא אחיד.

אתה צריך לראות את המסכים זה-מול-זה, לדעתי בכדי להחליט, אבל אם לא קריטי לך הגודל אני מציע לך לחכות שהתקציב יגדל (או המחירים ירדו) ולעשות קפיצה יותר משמעותיתץ

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המנומקת, אני מעריך את זה.

הסיבה שלי לרצות להחליף מסך מורכבת משתי סיבות:

הראשונה נסיבתית והיא שעברו שנתיים מקניית המסך הקודם ולכן אני יכול להצדיק קניית מסך חדש.

והשנייה היא הרצון שלי לשפר את איכות הצפייה במשחקים (גודל לא עקרוני לי יותר מדי) וכבר לפני שנתיים רציתי את ה 2209 אבל היה מטופש לשלם עוד אלף שקל למסך שאפילו לא היה FHD.

לגבי התקציב, קשה לי להאמין שהוא יעלה, מכיוון שהוא לא מוגבל כלכלית אלא רעיונית (אני לא יכול להצדיק קניית מסך ב2,000 שקל)

האם יש מישהו שקנה את אחד המסכים האלו ויכול לתת חוות דעת השוואתית בינם לבין מסכים "פשוטים" יותר ביישומים גרפיים או משחקים

פורסם

בוא נעמיד דברים על דיוקם...

שלושת המסכים הללו (וכל סדרת ה- ulatrasharp) הם מסכים עם פאנל IPS
לא בדיוק כל הסדרה. בעבר היו דגמים ששווקו תחת ultrasharp שהיו גם PVA וגם TN.
במחיר של יותר אטיות במשחקים וסרטים יחסית למסכים עם פאנל TN (ומסך ה-23 אינץ' יותר איטי מה- 22 וה- 24).
ההבדלים בין המספרים המציינים זמן תגובה הם חסרי כל משמעות מעשית.

הראשונה נסיבתית והיא שעברו שנתיים מקניית המסך הקודם ולכן אני יכול להצדיק קניית מסך חדש.

נו באמת. מסך זה לא מחשב שכעבור שנתיים הביצועים שלו כבר לא ממש מספקים (ולמעשה גם מחשב ממוצע יכול להחזיק בכיף 4-5 שנים של ביצועים סבירים ביותר).

והשנייה היא הרצון שלי לשפר את איכות הצפייה במשחקים (גודל לא עקרוני לי יותר מדי) וכבר לפני שנתיים רציתי את ה 2209 אבל היה מטופש לשלם עוד אלף שקל למסך שאפילו לא היה FHD.

ה2209WA מעולם לא עלה 1000 שקל יותר מהT220P.

מעליו נמצא ה U2410 שכרגע מחוץ לתקציב (אלא אם יש למישהו שם של חנות ששם הוא בתקציב...), האם רק הוא יהווה שדרוג משמעותי מספיק? אולי כדאי לחכות עוד כמה חודשים ואז מחירו ירד והוא יכנס לתקציב?

המחיר שלו בחיים לא יירד לרמה של 1500 שקלים, כנראה אפילו לא מתחת ל2000.

האם יש משמעות למסכי LED בגמינג?

מה ההבדל בין מסכי IPS ל TN במונחים פשוטים - מה האפקט בשימושי גיימינג?

בגיימינג אין משמעות כמעט לכלום, חוץ מליכולת המסך להציג תמונה. כפי שנאמר, תאורטית מסכים מסוימים יכולים להציג צבעים יותר יפים, אבל זהו פחות או יותר. ברגע שזמן התגובה של כל המסכים הפך להיות מספיק נמוך כדי לא להיות רלוונטי, אין יותר מגבלות משמעותיות על משחקים עם מסכי LCD
פורסם

QttP: אתה טוען ש"ההבדלים בין המספרים המציינים זמן תגובה הם חסרי כל משמעות מעשית".

זה מבוסס על נסיון שלך עם המסך? כי בביקורת שקישרתי אליה המבקר מציין שהוא כן הבחין בתופעות הנובעות מאיטיות זמן תגובה ב U2311.

פורסם

ראשית - לא, אין לי ניסיון אישי עם המסך הזה.

הנקודה היא שמדובר כבר ברמות שבהן ההבדלים כבר לא מורגשים בין 2MS ל5MS ל8MS.

אותו בחור יציין שהוא ראה גם מריחות מסוימות במסך 120HZ עם 3MS:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1280136712

We examined W2363D in practice and our stress-tests in monitorTest. W2363D is not perfect and still has some minor blurring on motion but all monitors today do.

גם עם מסך LCD יהיה עם 0MS, בפועל בגלל אופן העבודה השונה בין LCD לCRT זה אומר שתהיינה "מריחות" באורך שהוא כזמן ההפרש בין הפריימים (קרי, 16.66MS במסך 60HZ רגיל או 8.33MS במסך 120HZ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים