פורסם 2010 בדצמבר 714 שנים שלום חברים,באחת העבודות שלי נתקלתי בבעיה שאינני יכול לפתור, אשמח אם תוכלו לכוון אותי לפיתרון.לאחד הלקוחות שלי יש משרד, במשרד 4 מחשבים. 3 נייחים ואחד נייד.אחד המחשבים משמש כשרת בו נמצאות כל התיקיות עבודה ואילו שאר המחשבים, כל אחד משומש בתור תחנה עבודה רגילה. מיותר לציין שלכל מחשב יש משתמש (user) נפרד.במחשב השרת ישנה תיקיה מסויימת שכוללת מסמכים רגישים, בעלת העסק ביקשה שאצור הרשאות בהם ניתן רק ל-2 מחשבים להתחבר לתיקיה ולשנות את התוכן שלה.כאשר אני מנסה לתת הרשאות למשתמש שממוקם בשרת (להזכירכם, משתמש מקומי - local) ניתן למצוא אותו ולייצר עבורו הרשאות קבועות.אך כאשר אני מנסה ליצור הרשאות שמתייחסות למחשב אחר (וכמובן, גם משתמש אחר) לא ניתן.המצב הוא שהאופציה היחידה לחסום עמדות אחרות מלבד השרת היא שימוש בפרמטר Everyone. אין אפשרות כזאת מצד הלקוחה.בעצם, כרגע המצב הוא כזה.קבוצעת עבודה, מחשב אחד משמש כשרת ואילו השאר כמשתמשים וניגשים לקבצים משותפים.בשרת יש תיקיה ובה יש צורך ליצור הרשאה למשתמשים לא מקומיים (local). ולא ניתן.כיצד פותרים בעיה זאת?אשמח לקבל תשובות טובות, שכן כרגע, אחרי חיפושים שונים... לא עליתי על הפתרון.תודה מראש!ערב נעים!
פורסם 2010 בדצמבר 714 שנים בקבוצת עבודה אין משתמשים לא מקומייםאתה צריך ליצור את המשתמשים שאתה רוצה לאפשר להם גישה בשרת.
פורסם 2011 בינואר 2114 שנים נניח יש לך שרת והוא ב WORKGROUP , ואתה רוצה שייגשו אליו משתמשים ממחשבים אחרים שגם הם ב WORKGROUP (אין לך דומיין בארגון).מה שאתה צריך לעשות הוא ליצור את המשתמשים בשרת עצמו - מקומיים.נניח יש לך 3 מחשבים והמשתמשים שם הם :pc1 - YossiApc2 - AviCpc3 - DavidHאז פשוט תיצור בדיוק אותו USERNAME ואותן סיסמאות בשרת אליו אתה רוצה שיוכלו לגשת עבור המשתמשים שאתה רוצה וזה יעבוד לך חלקבהצלחה - תעדכן אותנו בפורום.
פורסם 2011 בינואר 2114 שנים זה פשוט לא יעבוד כי אתה מנסה לתת הרשאות ברמה של דומייןואין לך "שרת" שרת זה SERVER 2003/8יש לך פשוט תיקייה שיתופית שלא יכולה לראות יוזרים של מחשבים אחריםכי אתה לא מחזיק ACTIVE DIRECTORY או AD של לינוקס
פורסם 2011 בינואר 2214 שנים מה שאמרתי עובד בהחלט.קח בבית שלך 2 מחשבים ותנסה תראה שאם המשתמש זהה ואותה סיסמא אז זה עובד.זה בהקשר של הגישה לשרת.בהקשר של הרשאות - יש לך NTFS בדיוק כמו בדומיין ואז ב SECURITY אתה יכול להגביל מה שאתה רוצה עבור המשתמשים המקומיים.
פורסם 2011 בינואר 2214 שנים כשאתה עובד ב WORKGROUPאתה חייב לתת הרשאות על אותו שרת שאתה רוצה שאליו יתחברוצור 3 יוזרים וכאשר יתחברו ממחשבים אחרים שיתנו את היוזר והסיסמא שנתת אתה לא ב DOMAINאתה חייב הרשאות של משתמשים מקומיים רק במקרה שהיוזר והסיסמא ב2 המחשביםזה שמנסה להתחבר וזה שאליו מנסים להתחבר זה אותו היוזר והסיסמא זה יתן לך להתחבר.בהצלחה.
פורסם 2011 בינואר 2214 שנים אתה יכול גם בדרךל ההפוכהליצור קבוצת עבודהMSHOME או כל קבוצה שעולה על דעתך. -לוודא שלכולם יש גישה לשרת .להכניס את היוזרים של אותם המחשבים והסיסמא שלהם בשרת.ואז להתחיל לחסום אותם בשרת עצמו\לשנות את הסיסמא שלהם בשרת למשהו אחר.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.