עבור לתוכן

השתלה במכשיר סלולרי - חוקי או לא?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי רעיון, אני רוצה ליישם אותו בצורה חוקית כך שהמכשיר יעזור למשטרה.

אני לא הולך לפרט על המכשיר הזה עוד אבל אני רק שואל 2 שאלות:

אם נשים לדוגמה סוג של צ'יפ בפלאפון כך שישתמש רק בסוללה, תוך כדי כך שלא מחובר לשום דבר אחר חוץ ממנה.

1. האם חברות הסלולאר יוכלו לשים צ'יפ מסוג זה מבלי לעבור על אחד מחוקי המדינה?

2. האם חברות הסלולאר באופן עקרוני יכולות להחדיר דבר מסוג זה לכל מכשיר שאותו מוכרות במדינה?

יש לקחת בחשבון כי המכשיר יוכל לעזור למשטרה בדברים כאלה או אחרים, והוא לא צורך כמות גדולה של סוללה (כמו צריכה של שעון יד).

פורסם

השאלה היא מה הוא עושה, במידה והוא עוקב אחרי מידע כלשהו הוא בעצם עובר על החוק בזה שהוא פוגע בזכות של האדם לפרטיות

במידה הוא מקליט מידע כשלשהו (שמע או וידאו) הוא עובר על החוק בכל הנושא לציתות לא חוקי

1. תלוי מה הצ'יפ עושה

2. כל אחד יכול לעשות דבר כזה, השאלה מה יקרה לאותו יצרן ברגע שישימו לב לזה וכמה מהר התביעה היצוגית תתגבש בשביל לשחוט ולהרוס את היצרן לאבק (שלא נדבר על המשפט הפלילי בסיפור הזה)

אתה שוכח דבר פשוט... אין לך מקום פנוי במכשירי הסלולר, וחברות הסלולר הם לא היצרניות שלו... דחיפה שלהם של חומרה צד ג' למכשירים תוביל גם לתביעה של היצרנים כנגדם

פורסם
  • מחבר

המכשיר אך ורק קולט, הוא לא משדר, המידע מוצפן וניתן אך ורק לשוטר להסתכל על המידע.

כמו שאמרתי, הצ'יפ לא משתמש בשום דבר חוץ מהסוללה.

עריכה: הצ'יפ יקלוט רק סוג אחד של מידע, לא אישי, רק נתונים.

פורסם

הצ'יפ חי על הסוללה

השאלה היא מה הוא עושה ואיזה מידע הוא "קולט"....

שוב, בגדול זה נכנס לנושא של האזנה לא חוקית, אני לא זוכר את הניסוח המדויק של החוק (וכן אני מכיר אותו כי עברתי קורס בנושא בזמן הצבא)

כל עוד האדם לא יודע שהמידע מוקלט מדובר על האזנה לא חוקית

פורסם
  • מחבר

אם עושים חוזה הסכמה עם הלקוח של חברות הסלולאר זה יהיה חוקי?

פורסם

כל עוד הלקוח מודע לעובדה שמכשיר כזה או אחר קיים ומבצע פעולה X Y Z אז אין מניעה

הבעיה היא שאתה צריך לוודא מודעות והבנה לנושא הזה אחרת כל עו"ד ישחוט את זה שניסח את החוזה הזה ולא הסביר ללקוח מה זה עושה בדיוק כי כאן אתה מתעסק עם חוקי יסוד, משהו שלא עובר בצורה קלה

פורסם
  • מחבר

זה בעיקרון משהו לטובת הלקוח אני מניח שלא תהיה בעיה, מה אתם אומרים?

פורסם

לאור העובדה שאין לי נתונים על מה שאתה חושב להכניס לפלאפון קצת קשה לדעת מי יחשוב מה על זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים