עבור לתוכן

האם אפשר לשלב 2 סטים של זיכרונות עם CL שונים?

Featured Replies

פורסם

שלום רב ושבוע טוב לכולם.

כרגע במחשב שלי יש 4 GB של MUSHKIN ENHANCED DDR2 CL 5 -5-5-18 800MHZ ובשולחן שלי שוכבים 2 סטיקים של MHZ ,OCZ PLATINUM DDR2 CL-4-5-4 800. הוצאתי אותם כאשר קניתי 4 GB של MUSHKIN. האם אפשר להוסיף אותם שיעבדו יחד עם MUSHKIN. רוצה את עצה שלכם, כי יש להם CL שונה כפי שאמרתי וגם רשומים מתחים שונים (על OCZ רשום 2.1V, על MUSHKIN 1.8-1.9V).

צריך לציין שכאשר קניתי את 4 GB ניסיתי לשלב אותם עם 2 GB OCZ שלי ומחשב אפילו לא עלה. כאשר הוצאתי 2 GB OCZ זה עבד מצוין ועובד כך במשך שנה.

פשות חבל לי שיש לי 2 GB טובים שאני לא משתמש. אולי עשיתי משהו לא נכון.

אודה מאוד על עזרתכם. תודה מראש.

פורסם

פשוט חייב להוסיף את זה לסטיקי :)

לעניין- זה אפשרי. לאחר שאתה מתקין את כל הזיכרונות ביחד אתה צריך לאפס את ה-BIOS בשביל שיחולו השינויים בהגדרות (תזמונים, מתחים וכו'..). למרות שה-BIOS אמור לעשות את הפעולה בעצמו מאוד מומלץ לגשת ל-BIOS שוב לאחר האיפוס ולוודא ידנית שכל ההגדרות הם לפי המכנה המשותף הנמוך, כלומר תזמונים מתח ותדר. לדוגמא:

4-4-4-12 2.0V 800MHz

1066MHz 5-5-5-18 1.8V

לכן במקרה הנ"ל יש להגדיר 800MHz 5-5-5-18 2.0V, אם כי זה לא מדע מדויק כי מן הסתם במקרה הזה יוצא שהזיכרון בתדר 800MHz עובד בתזמונים חלשים יותר, באותו תדר ובאותו מתח. במקרה כזה אם התזמונים נמוכים יותר אז אפשרי שהזיכרון יעבוד כהלכה במתח נמוך יותר (1.9-1.8V). כנ"ל לגבי שאר הפרמטרים, אפשרי אולי להשאיר את המתח 2.0V ובמסגרת המתח הגבוה יותר לזיכרון השני ניתן להריץ אותו בתזמונים של הזיכרון הראשון. וכן הלאה וכן הלאה..

פורסם
  • מחבר

המון תודה לך. אז אם יש לי CL-5-5-5-18 1.8-1.9V ו CL 4-5-4-15 2.1V אז אני צריך לשים הכל ידני ל 1.9V ו CL-5-5-518, נכון?

רציתי לשאול עוד שאלה.

תגיד לי בקשה, אם יש לי 4 GB, אז הוספה של עוד 2 GB תהיה מורגשת ב WIN 7 64 BIT לשימוש ביתי ומשחקים או שלא להתעסק עם זה כי לא ארגיש שום שינוי בביצועים ואולי לנסות ולמכור את 2 GB של OCZ שלי?

תוגה רבה שוב על עזרתך.

פורסם

לשאלה הראשונה כן אבל בעיקרון אתה צריך להגדיר 2.1V שזו הדרישה של אחד מהזיכרונות.. אולם בגלל שתריץ אותו על תזמונים חלשים יותר אז אתה יכול לנסות 1.9V ותבדוק אם זה יציב. אם לא אז כמובן שתצטרך לתת עוד קצת מתח.

בעניין האם כדאי להוסיף או למכור.. בגדול 4GB מספיקים לשימושים הללו אבל הזיכרונות כבר אצלך אז לדעתי תתקין אותם ותחליט בעצמך אם תוספת הביצועים עדיפה לך מהסכום שבו אתה יכול למכור אותם.

פורסם
  • מחבר

לשאלה הראשונה כן אבל בעיקרון אתה צריך להגדיר 2.1V שזו הדרישה של אחד מהזיכרונות.. אולם בגלל שתריץ אותו על תזמונים חלשים יותר אז אתה יכול לנסות 1.9V ותבדוק אם זה יציב. אם לא אז כמובן שתצטרך לתת עוד קצת מתח.

בעניין האם כדאי להוסיף או למכור.. בגדול 4GB מספיקים לשימושים הללו אבל הזיכרונות כבר אצלך אז לדעתי תתקין אותם ותחליט בעצמך אם תוספת הביצועים עדיפה לך מהסכום שבו אתה יכול למכור אותם.

המון תודה לך, אנסה מחר ואדווח האם זה עבד.

הפורום הזה הכי חזק בארץ ואני שמח מאוד שאני חלק ממנו.

תודה רבה שוב!!!

פורסם
  • מחבר

לצערי לא עבד :-\ בכל זאת תודה שוב על הסיוע

פורסם

אין דבר כזה "לא עבד". תפרט מה עשית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים