עבור לתוכן

בחירת כרטיס טלוויזיה שיתאים שיתמוך בדיגיטלי ואנאלוגי.

Featured Replies

פורסם

אהלן!

אני מחשב כרטיס טלוויזיה שיתאים למצב העכשיו(עובד על אנאלוגי) ולמצב העתידי (דיגיטלי).

מצאתי את הכרטיס הבא: http://www.avermedia.com/avertv/product/ProductDetail.aspx?Id=164

הוא מתאים מכל הבחינות חוץ מהבעיה אחת - נראה שבעתיד שכישראל תעבור לשידורי HD (חינמיים) הוא לא יתמוך כי החלק האחורי שלו לא רואים חיבור מתאים, חוץ מהחיבור הרגיל של האנלוגי (יהיה ניתן לראות את זה בסרטון) ועוד שתי חיבור DVI שלא קשורים בכלל לקליטה של השידורים.

הסרטון הוא של דגם קצת יותר מתקדם, אבל ההבדל בניהם הוא רק החיבורים הקידמיים לפי מיטב הבנתי.

קישור לסרטון:

(תעבירו ל0:40 בשביל לראות את החלק הרלוונטי)

מידע על הHD העתידי בישראל ניתן למצוא בויקפדיה בקישור: http://he.wikipedia.org/wiki/DTT#DTT_.D7.91.D7.99.D7.A9.D7.A8.D7.90.D7.9C

הכרטיס מתאים לשידורי הDTT העתידים בישראל?

פורסם

כמו שכתבתי לך בדיון הקודם

כרגע מוקדם מידי לדעת תאימויות שיהיו בפועל רק עוד שנה וחצי לפי התיכנון

אתה לא יודע איזה שינוים יכנסו עד אז ועל מה ישראל תלך בסוף

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי לך בדיון הקודם

כרגע מוקדם מידי לדעת תאימויות שיהיו בפועל רק עוד שנה וחצי לפי התיכנון

אתה לא יודע איזה שינוים יכנסו עד אז ועל מה ישראל תלך בסוף

אם קצת רצון וקצת יכולת אפשר למצוא את הפרטים.

באתר הבא יש פרטים ש:

http://www.dtt.co.il/archives/tag/%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-dtt/

המודם מעביר על פי האתר את השידור דרך כבל HDMI ולכן עם מתאם מתאים אפשר לחבר את הכבל לכל כניסה.

מכאן ניתן להבין שצריך 3 יציאות שתומכות בFHD ואתה מסודר, או לחלופין כרגע הHD יהיה HD Ready אז 3 כניסות שתומכות ברזולוציה של 1280X720.

למה 3 כניסות? כניסה אחת לקלוט מהמחשב, כניסה שניה לקלוט טלוויזיה וכניסה שלישית לשדר למסך.

הבנתי מה אני צריך אבל זה יקר מידי - 590 שקל!

http://skypc.co.il/pl_product~61M0994A00A4~12~0.htm

יש לו שתי כניסות DVI וכניסת קומפומנט - 3 כניסות שתומכות בFHD ולכן הוא מתאים.

יש אופציה קצת יותר זולה שנראה לי שאני ילך עליה:

http://skypc.co.il/pl_product~40AAM075-ADM~12~0.htm

יש לו רק שתי כניסות שתומכות בHDReady ובגלל זה אני יעשה (מתי שיהיה HD) את אחד המסכים שלי (יש לי שתיים...) למסך טלוויזיה קבוע ובכך אני יוכל גם לקלוט HD.

דיי חקרתי תעניין לעומק, אבל אני תמיד בודק את כל האופציות לפני שאני קונה משהו.

עריכה:

עדיף לבחור כרטיס טלוויזיה שתומךבHD Ready או בFHD(לפי התקציב של כל אחד) כי באתר רשום שיהיה ממיר שיתמוך גם בFHD.

פורסם

gunrhutjbha אתה עושה סמטוכה אחת גדולה

בשידורי טלוויזיה יש כל מיני תקנים -גם שמשדרים בHD

עם תיקנה כרטיס בלי התקן המתאים שיהיה בארץ עוד שנה וחצי (עד אז יכול להיות שישנו את התקן )

אתה תיהיה חיב איזה ממיר לקבל את השידור לפני החיבור לכרטיס טלוויזיה -וזה הענין ממיר או בלי ממיר

ברגע שהכרטיס טלוויזיה כן תומך לא צריך ממיר אלה מקסימום אנטנה

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין אותך, בכל מקרה יהיה ממיר וזה וודאי, אז ניתן להסיק שהוידאו/השידור יועבור דרך כבל(HDMI, DVI, Component וכו') אל הכבל אפשר להוסיף מתאם ובכך נסגר העניין, אפשר לבחור כרטיס טלוויזיה. יש לי טעות אחת ששמתי לב אליה עכשיו - באחד שאני לוקח(הזול מבניהם) לא יהיה ניתן לתמוך ביותר מהרזולוציה של השידורים כרגע בגלל שכבל VGA לא יכול להעביר קול, הטעות היא בגלל שאמרתי שצריך 3 יציאות שתומכות בFHD אבל שתיים מתוכם(היציאות שקולטות - Input) צריכות גם "לדעת" לקלוט קול.

פורסם

קול אתה יכול להעביר גם בדרך אחרת ככה שזה לא חובה

בכל מיקרה עם יש ממיר אז למה כרטיס טלוויזיה בכלל ?

קנה ממיר מקליט במיקרה שאתה צריך ותיסגור ענין -אין טעם ליקנות כרטיס טלוויזיה רק ביגלל זה

וממיר יעבור איתך להרבה זמן בניגוד לכרטיס טלוויזיה שהרבה פעמים מוחלף שקונים מחשב חדש

עם המסך שלך תומך בDVI או HDMI לא צריכה להיות בעיה גדולה לחבר לו ממיר HD

ואת הקול דרך מערכת או קומבינה דרך הכרטיס קול (במיקרה שאין לו רמקולים או שהוא כולל רק DVI )

מה שאני חשבתי זה שאתה רוצה ליתחבר לשידורים החינמים של ישראל שעוד שנה וחצי יהיו בHD

ובתקופה הזאת סביר להניח שיגיעו לארץ כרטיסי טלוויזיה שתומכים בזה בלי צורך בממיר חיצוני אלה רק אנטנה

פורסם
  • מחבר

קול אתה יכול להעביר גם בדרך אחרת ככה שזה לא חובה

בכל מיקרה עם יש ממיר אז למה כרטיס טלוויזיה בכלל ?

קנה ממיר מקליט במיקרה שאתה צריך ותיסגור ענין -אין טעם ליקנות כרטיס טלוויזיה רק ביגלל זה

וממיר יעבור איתך להרבה זמן בניגוד לכרטיס טלוויזיה שהרבה פעמים מוחלף שקונים מחשב חדש

עם המסך שלך תומך בDVI או HDMI לא צריכה להיות בעיה גדולה לחבר לו ממיר HD

ואת הקול דרך מערכת או קומבינה דרך הכרטיס קול (במיקרה שאין לו רמקולים או שהוא כולל רק DVI )

מה שאני חשבתי זה שאתה רוצה ליתחבר לשידורים החינמים של ישראל שעוד שנה וחצי יהיו בHD

ובתקופה הזאת סביר להניח שיגיעו לארץ כרטיסי טלוויזיה שתומכים בזה בלי צורך בממיר חיצוני אלה רק אנטנה

הבנתה אותי חצי נכון, אני רוצה להתחבר לחיבורי הHD העתיידים, אבל כרגע אני מחובר לכבלים רגילים(בלי ממיר ויש לי כמה ערוצים) ולכן אני קונה תכרטיס טלוויזיה כי אני רוצה להעיף תטלוויזיה הבלוק שיש לי בחדר ולהפוך את אחד המסכי מחשב שלי לטלוויזיה/מסך מחשב, בנוסף רק עם כרטיס טלוויזיה אני יוכל לחבר את המסך שלי לטלוויזיה.

נ.ב מצטער ששכחתי אבל תודה רבה אחי! אתה היחידי שעונה לי פה, כנראה שזה נושא שלאפחד אין מושג בו/אין כוח.

פורסם

איזה מסך מחשב יש לי ? איזה דגם ?

פורסם
  • מחבר

איזה מסך מחשב יש לי ? איזה דגם ?

מסך ראשון - DELL 1908FP , מסך שני - Samsung 2333T.

פורסם

בדקתי רק את הבסמסונג

יש לו חיבור DVI ככה שדע בטוח שתוכן לקמבן לו חיבור לממיר HD עם תיקח מישהו שמבין בטחום ולא סתם חפר שעובד רק בטלוויזיות

את הקול כמו שאמרתי אפשר לחבר בדרך אחרת

כן תיצתרך מתאמים מסוימים אבל במיקרה הזה לא צריך להיות יקר מידי

יכול להיות במיקרה שיש רק חיבור DVI אחד שתיצתרך גם מפצל ואין לי מושג כמה זה עולה

כדי לך לפתוח דיון על דרכי חיבור כי אני פחות מבין במתאמים -אבל בגדול אין צורך בכרטיס טלוויזיה לזה

לחבר דווקה אנלוגי יהיה לך הרבה יותר בעיתי למרות שהאיכות של אנלוגית הרבה פחות טובה ובמיקרה כזה כן יהיה עדיף ליקנות כרטיס טלוויזיה זול (ואני מוכר אחד )

אבל לHD אתה לא צריך שזה כבר שיקול עם ללכת על ממיר HD היום (דרכו תיקלוט גם ערוצים רגילים )

פורסם
  • מחבר

חחחח איך אומרים נכנס לי למוח :yelclap: סוף סוף אתה מבין אותי!

אבל אני רוצה ששתי המסכים יהיו מסכי מחשב ובגלל זה אני לא רוצה לחבר את המסך ישירות לממיר אלה לחבר את המסכים לכרטיס טלוויזיה ואת הכרטיס טלוויזיה לחבר לממיר ובכך לשמור על שתי מסכי מחשב ומתי שאני יצטרך אחד מהם יהפוך לטלוויזיה.

זהו ניראה לי שדיי סיכמתי את הכל, תודה רבה רבה אחי!

אפשר לנעול :)

פורסם

אבל אתה לא מחבר מסכים לכרטיס טלוויזיה -זה לא עובד ככה

בגלל שכרטיס טלוויזיה למחשב -חייב מחשב כדי ליפעול מתכננים אותם ככה שהמחשב יתן את החיבור למסכים עצמם

וכרטיסי טלוויזיה רגילים הם בגדול כניסות ולא יציאות

יש אומנם ציודי הקלטה משוכללים יותר שכוללים את היציאות המתאימים-אבל המחיר בהתאם ובטח לכאלו בתמיכה בHD

בכל מיקרה הדרך הכי משתלמת לדעתי במיקרה שלך זה עם ממיר ומתאמים

למסך שתחבר דרכו פשוט יהיה סוויץ שתוכל להחליף בין הממיר לבין המחשב בלחיצת כפתור

פורסם
  • מחבר

חחח כן אחי אתה צודק, אבל אתה שוכח שכרגע אני רואה טלוויזיה בחיבור אנאלוגי, רק בגלל זה אני צריך כרטיס טלוויזיה בסופו של דבר.

פורסם

למה שלא תיקנה את שלי ?

הוא במצב מעולה ואני מוכר אותו הרבה מיתחת למחיר השוק

מבחינתי אני יכול להוסיף גם שבוע יתחרטות -במיקרה שלא יתאים לך

פורסם
  • מחבר

למה שלא תיקנה את שלי ?

הוא במצב מעולה ואני מוכר אותו הרבה מיתחת למחיר השוק

מבחינתי אני יכול להוסיף גם שבוע יתחרטות -במיקרה שלא יתאים לך

אם אני יקנה תאחד שלא תומך בHD (חסר לי 270 ש"ח) אז אני ידבר איתך.

נדבר בפרטי פה זה לא המקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים