עבור לתוכן

מהם ההבדלים בין לוחות N,M,A של gigabyte ומהם זכרונות ה4G המשתלמים ביותר?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ומה עם שיקול של לקנות באותו תקציב אבל עם מפרט משודרג? אולי זה יהיה אפשרי, לא שווה לחכות חודש בשביל זה? כי הרי אני נשאר עם המחשב לכמה שנים בכל זאת..

פורסם

מי אמר שזה יהיה באותו תקציב? המחירים עדיין לא ברורים ובעקרון הכל יכול להיות, אבל בדרך כלל חומרה חדשה עולה יותר מדור החומרה הנוכחי ולא תמיד התמורה מצידקה את ההפרש במחיר.

ההחלטה אם לחכות או לא היא שלך כי רק אתה יודע עד כמה "דחוף" לך לקנות.

פורסם
  • מחבר

אז כדאי לקנות עכשיו ולהתעלם מהחידושים הקרובים? כי אם זה משתלם אני כן יכול למשוך עוד חודש חודשיים..

אני מסתכל עכשיו על המפרטים המומלצים באתר http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133224&section=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99

זה מפרט פחות או יותר לשימושים שלי מעודכן ליולי 2010, והמפרט שהכנתי היום, 5 חודשים אחרי שזה נכתב, עולה עליו בלא מעט (לא כולל הציוד ההיקפי). בלט לי שם בעיקר הקטע של המעבד שהעריכו את המחיר של I5 750 ב1000 ש"ח, בזמן שהיום אפשר לקחת I5 760 בכ900 ש"ח, ואותו דבר עם הלוח UD2 ב600 ש"ח שהיום אפשר לקחת את UD3 בכמעט אותו מחיר. זה יהיה די מבאס אם עוד חודש יהיה אפשר לעשות את אותו דבר למפרט שלי, וזאת הסיבה שאני נוטה כן לחכות לינואר.

פורסם

המחירים במדור מפרטים מומלצים הם לדעתי מחיר שוק ממוצע כדי לתת סדר גודל של מחיר (כי לא כולם קונים מאותה חנות), וייתכן שגם במועד פרסום המפרט היה אפשר למצוא את כל אחד מרכיבי החומרה האלה במחיר זול יותר בחנויות שונות. שנית, הפרש של 10% ממחיר השוק הממוצע בהחלט מתקבל על הדעת, בטח שלאחר 5 חודשים.

כמו שאמרתי, רכיבי חומרה מאבדים משווים הכספי מאוד מהר ולא לקנות חומרה רק מפחד שהיא תאבד מערכה זה מיותר לדעתי מכיוון שזה יקרה כך או כך וגם כי זאת לולאה אין סופית. כמו שכבר ציינתי, "איבוד הערך הכספי" אינו אומר איבוד ביצועים או התאמה לשימושים.

מה יהיה בינואר והאם החומרה החדשה תצדיק את המחיר, אינני יודע. צריך לחכות ולראות כמה היא תעלה ומה יהיו ביצועיה. אלו דברים שיהיה אפשר ללמוד רק לאחר השקתה.

אני לא יכול להמליץ לך אם לחכות או לא כי רק אתה יכול לקבוע זאת. אני רק יכול להגיד שאם לא חיוני לך לרכוש את המערכת כעת אז גם להמתין מספר שבועות-חודשים זאת אפשרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים