עבור לתוכן

סימטריות פוגעת בסראונד?

Featured Replies

פורסם

אני זוכר שלפני איזה חודש שמעתי כאן בפורום שמישהו אמר שכאשר הרמקולים מסודרים באופן סימטרי, זה פוגע בסראונד של הרמקולים, ועכשיו בדיוק זה סיים להוריד לי את כל השירים של מטאליקה ובדיוק שסיימתי לסדר את המוסיקה והפעלתי אותה נזכרתי במה שנאמר כאן. יש לי מערכת 5.1 של לוג'יטק וכשמדובר בשירים של מטאליקה אני לא מתפשר על האיכות, והסראונד גם חשוב לי במשחקי FPS. אז החלטתי לשאול כאן. זה נכון שסימטריות פוגעת באיכות\סראונד של הרמקולים? ואם כן, אז איך אני אמור לסדר את הרמקולים על מנת שזה טוב?

ולגבי מה שאמרתי לעיל, אני מודיע לכם כי אין לי מושג לגבי אודיו וקולנוע ביתי. יכול להיות שאמרתי דברים שלפי דעתכם הם שטויות. אבל אני לא מכיר את התחום. אז תהיו עדינים.

פורסם

סימטריות אינה פוגעת בסראוונד.

אי סמטריות פוגעת בסאוונד ולכן יש אמצעים כמו טיים קורקשן שבעצם מאזנים את הסאוונד.

טיים קורקשן נותן דיליי לרמקול בשביל שכל הסאוונד ישמע כאילו הוא מולך.

והאוזן שלך לא תושפע מהמרחק שלה מהרמקול.

פורסם
  • מחבר

סימטריות אינה פוגעת בסראוונד.

אי סמטריות פוגעת בסאוונד ולכן יש אמצעים כמו טיים קורקשן שבעצם מאזנים את הסאוונד.

טיים קורקשן נותן דיליי לרמקול בשביל שכל הסאוונד ישמע כאילו הוא מולך.

והאוזן שלך לא תושפע מהמרחק שלה מהרמקול.

טוב תודה רבה

פורסם

יש מה שנקראה התאבכות של הגל קול , זה נושא שקשור לאקוסטיקה והוא רחב מאוד , תכנון אקוסטי צריך להעשות על ידי ציור של כיוון הגלים וכיצד הם מוחזרים מהמשטחים למשל מהקירות וכיצד הם פוגעים אחד בשני, בעיקרון אם החדר "סופג" את ההחזרים של גלי הקול אז זה הכי טוב .

פורסם

כמו שנאמר מעלי הכוונה היא לאקוסטיקה שמסביב - לחדר סימטרי שבו יש קירות מקבילים שגורמים להחזרים

בכל אופן הבעייה היא ברמקולים גדולים (פיזית) ולא תיהיה בעייה עם הרמקולים שציינת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים