עבור לתוכן

ביקורת : Samsung GT-S8500 Wave

Featured Replies

פורסם

תכירו את ה-Samsung GT-S8500 או בכינויו Samsung Wave שבהחלט מהווה חידוש מרענן.

חווית שימוש שלי ממספר ימים עם המכשיר :)

הדיבר הראשון: המפרט (תודה לgsmarena) :

כפי שאתם רואים,המכשיר פונק במפרט עוצמתי מאוד,המשלב בתוכו מעבד ARM A8 1GHZ\Hummingbird

עם כרטיס גרפי מובנה PowerVR SGX540 וזיכרון 512MB RAM.

המכשיר חולק את אותו המפרט עם מכשירי מולטימדיה נוספים כגון Iphone 4,Samsung Galaxy S

ואינו נופל מהם בביצועים.

"קצת" על מעבדים סלולריים וטכנולוגיה עתידית

http://www.phonearena.com/news/Snapdragon-vs.-Hummingbird-vs.-OMAP---the-mobile-CPU-war-beyond-1GHz_id12546

capturemk.png

הדיבר השני : מסך המכשיר :

הדבר הראשון ששמים לב אליו הוא המסך סמסונג פינקה את המכשיר במסך Super Amoled חסין שריטות בגודל 3.3"

בעל רזולוציה גבוהה מאוד של 800x480,איכות התמונה במכשיר מעולהוצפייה בסרטוני וידאו או בתמונות שצלמתי נראו חיים על המסך.

המסך חסין שריטות וגם חסין "טביעות אצבעות" מה שבהחלט מעלה את שימושיות המסך ולא לנקות כול שניה את המסך.

הדיבר השלישי : גוף המכשיר :

המכשיר מתאפיין בגוף המתכתי וקל המשקל של המכשיר,הוא קטן,ומוצק עשוי מאלומיניום מוברש אשר כמו

המסך גם הוא חסין טביעות אצבעות כך שלא ישארו כול מיני סימנים על גוף המכשיר,מחלה שבהחלט סובלים ממנה המון מכשירם

בעלי גוף פלסטי,המכשיר בהחלט עבר את מבחן העמידות שלי.

הדיבר הרביעי : אורך חיי הסוללה :

למכשיר סוללה בקיבולת של 1500mah שנותנת לו על פי נתוני יצרן בתנאי שימוש רגילים כ-15 שעות דיבור (דור שני)

וכ-7 שעות דיבור (3G) וזמן המתנה מכובד של 500 שעות (3G) וכ-600 שעות (2G)

לקחתי את המכשיר לסיבוב קצר בכדי לראות עד כמה הסוללה מחזיקה בתנאי השימוש היום יומי שלי :

השימוש היומיומי שלי הוא כשלוש דיבור,צילום של כ-30 תמונות הסרטת וידאו של 3 דק' וכחצי שעה של גלישת WIFI.

הסוללה הוטענה במלואה בשעה 06:30 בבוקר וכבר בסיום היום (22:30) הסוללה הייתה על 65%.

יום למחרת הסוללה הראתה סימני גסיסה כבר בשעה 21:53 (15%).

הבדיקות נעשו תחת דור 2 ללא שימוש ב:

Locatio services

A-GPS

Network position

sensor aiding

packet data

data roaming

מכובד מאוד בהחלט

הדיבר החמישי : מערכת הפעלה & דפדפן :

סמסונג השיקה לא מזמן את מערכת ההפעלה החדשה שלה העונה לשם BADA,מדובר במערכת הפעלה פתוחה וזריזה.

המכשיר מזכיר מעט את מערכת ההפעלה אנדרואיד,לא נתקלתי בבעיות כולשיהן בזמן שימוש והמערכת רצה יפה מאוד ללא תקיעות.

ממשק 3.0 TouchWiz זריז יותר מגרסאותיו הקודמות אך לא שונה כולכך.

גרסת מערכת ההפעלה של המכשיר נכון להרגע היא 1.0.2 בעוד זמן לא רב יגיע עדכון אשר יוסיף "swipy",יתקן באגים ויוסיף ליציבות מערכת.

גלישה באנטרנט דרך המכשיר היא חוויה טובה אך נהרסת מעט בגלל גודלו של המסך (3.3")

סמסונג בחרו בדפדפן ה-Dolphin שתומך ב-HTML 4.01 וב- HTML5,הגלישה מהירה מאוד ודפי האנטרנט נטענים מהר.

בגרסה 2.0 של מערכתה ההפעלה יוספו תמיכה ב-FLASH.

הדיבר השישי : מצלמה :

המכשיר קיבל מצלמה מעולה המצלמת תמונות סטילס ברזולוצית 5MP ווידאו בהבחנה גבוהה (HDr)

1280x720p@30fps.

המצלמה מתאפיינת ב:

2592x1944 pixels 5MP

geo tagging

autofocus

Geo-tagging

face detection

smile and blink detection

image stablilization

touch focus

Auto Contrast

צילמתי כמה תמונות עם המכשיר ואני חייב לומר שאפו סמסונג!

http://www.flickr.com/photos/56392191@N03/sets/72157625355286925/

המכשיר גם מאופיין בצילום וידאו בהבחנה גבוהה ב-30FPS,הוידאו זורם ללא בעיה ואיכות הסאונד גבוהה מאוד,המיקרופון רגיש דיו ומוציא תוצאות נפלאות.

הדיבר השביעי : קישוריות :

DLNA

סמסונג שילבה במכשיר את תכונת ה-DLNA שלה המאפשרת שיתוף תכנים ברשת הביתית וכאמור גם לשדר את המידע למוצרים ביתיים כגון

טלוויזיות,סטרימרים,מחשבים ועוד,אינני ניסיתי עדייו את התכונה הנ"ל אך מביקורות משתמשים התכונה עובדת נפלא.

אפשר לקרוא אודות הטכנולוגיה בקישור הבא :

http://www.dlna.org/digital_living/how_it_works/

Bluetooth 3.0

סמסונג שילבה במכשיר את טכנולוגית ה-Bluetooth 3.0 שלה,התקן זה לפיה אמור להיות מאובטח יותר,מהיר יותר וחסכוני יותר במשאבים

בהתקן זה נעשה שימוש בטכנולוגית 802.11 אשר יעביר נתונים במהירות גבוהה בהרבה ממה שהיינו רגילים ב-BT x.x.

כאמור גם תמיכה בפרופיל A2DP

עוד על הטכנולוגיה

http://www.maroms.com/blog/?article=209

Wifi 802.11b/g/n

התקן זה אשר נעשה בו שימוש בריבוי אנטנות (MIMO (Multiple Input Multiple Output המאפשרת קליטה אלחוטית

גם מתוך ממ"ד ומעבר דרך קירות.

עוד על הטכנולוגיה

http://it.themarker.com/tmit/article/773

Mobile Access Point

ה-Wave בלחיצת כפתור הופך לראוטר Wifi כאשר נכנס לתפריט "קישוריות" נמצא את לחצן הMobile AP.

לחיצה עליו מגדירה את המכשיר כנקודת גישה אלחוטית (Access Point) לצורך חיבור לאינטרנט של עד שלושה מחשבים .

הדיבר השמיני : איכות הצליל באוזניות,רמקול ובזמן שיחה :

רמקול

המכשיר מאופיין ברמקול מונו חזק ואיכותי מאוד בחלקו העליון של המכשיר.

הרמקול מניב תוצאות טובות מאוד גם בתנאי רעש סביבתי (אוטובוסים,מוזיקה וכדומה) ואיכותו מעולה.

בזמן שיחה הצד השני נשמע טוב מאוד אך משומה אני נשמעתי עבה מעט ולא טבעי,המיקרופון רגיש דיו ולא חייב להקריב את

המכשיר לפה בכדי שהצד השני ישמע אותי.

ספיקר

הספיקר בינוני משומה אך עושה עבודה טובה לא היו תלונות מהצד השני של השיחה על חוסר שמע,מעט ריחוק אך

לא משהו רציני.

אוזניות וחווית שמע

האוזניות המסופקות ע"י סמסונג הן אוזניות in ear משולבות מיקרופון,בזמן שמיעת מוזיקה איכותן הייתה טובה מאוד.

למכשיר יש אקולייזר מוגדר מראש, אך התכונות המוגדרות מראש לא מניבים תוצאות טובות במיוחד.

כאשר מפעילים את תכונת ה-5.1 הסאונד מתעורר לתחיה וחווית השמע גוברת.

לצערי בזמן שימוש באוזניות השמע חלש בזמן שיחה אך לא חלש מידי.

הדיבר התשיעי : רדיו :

סמסונג שילבה במכשירה גם רדיו עם RDS,איכות הרדיו טובה,אך לעיתים יש איבוד באות מקווה שיתקנו זאת בקרוב.

אומנם למכשיר אין משדר FM אך יש לו תכונה טובה יותר והיא הקלטה ישירות מהרדיו.

איכות ההקלטה סבירה ובהחלט עושה עבודה טובה.

הדיבר העשירי - מסקנות :

סמסונג יצרו מכשיר AiO בין הטובים בשוק,הוא יושב טוב ביד,בעל איכות חומרים טובה מאוד ובעל מפרט עוצמתי.

לאחר כמה ימי שימוש עם המכשיר וחווית השימוש במערכת ההפעלה BADA חייב לציין שנהנתי מאוד.

המפרט הינו זהה ל-Iphone 4 ול-GALAXY S,ובהחלט מתברג בין המכשירים החזקים בשוק.

בקרוב מגיע עדכון 1.2 אשר יאפשר כתיבה רציפה (כמו הסוויפי של מוטורולה) ושידרוגי תוכנה נוספים.

החיובי במכשיר :

(+) ARM A8 1GHZ\Hummingbird עם כרטיס גרפי מובנה PowerVR SGX540.

(+) 512MB RAM.

(+) מערכת הפעלה BADA 1.0.2 (עדכון בקרוב ל-1.2 ובהמשך תמיכה ב-FLASH בדפדפן)

(+) מצלמה 5MP איכותית מאוד.

(+) צילום וידאו 720P@30FPS.

(+) צפיה ב-YOUTUBE גם ב-720P.

(+) חיבור 3.5mm לאזניות.

(+) רמקול חזק מאוד.

(+) ניתן לשים בתוכו סרטי DIVX ללא צורך בקידוד כולשהו.

(+) מקליט מהרדיו!

(+) איכות שמע מעולה באוזניות.

(+) איכות שיחה מעולה.

השלילי :

(-) לעיתים, כאשר מביטים בתמונות (מסיטים אותם ימינה\שמאלה) יש תקיעות

(-) כנ"ל גם כאשר משתמשים בשרת הדואר להוריד את ההודעות, מראה סימני איטיות ותקיעה.

(-) מעט אפליקציות.

(-) GPS שעובד על DATA.

מסקנה :

סמסונג לקחה את הסיכון וצעדה קדימה עם ה-Wave שמחדש לנו עם מערכת הפעלה מרעננת ומפרט מעולה ועדכני

שכבר בשבוע מכר כמיליון מכשירים באירופה.

בקרוב יוולד למכשיר אח גדול בשם "GT-8530\20 Wave II" אשר יהיה בעל אותו המפרט אך עם מסך Super TFT בגודל 3.7"

עכב מחסור במסכי Super Amoled.

מקווה שסמסונג תמשיך לתמוך ולחדש במכשיר ולא תזניח אותו כמו נוקיה עם מערכת ההפעלה MEEGO.

פורסם

שאלה לי אליך.

באיזו רשת אתה נמצא?

פורסם
  • מחבר

סלקום,המכשיר לא נקנה אצלם.

פורסם

האאא

פשוט מעניין אותי איך הקליטה במכשיר הזה ברשת פלאפון כי הוא משווק אצלהם והוא לא תומך בתדר 850 בדור 3 :-\

פורסם

אם הוא משווק בפלאפון אז הוא חייב לתמוך ב850 ,כנראה שיש להם גירסה שכן תומכת .

פורסם
  • מחבר

המכשיר שלי הוא של סאני תקשורת עם רום של אורנג'.

והמכשיר הוא QUAD BAND ותומך בכול הרשתות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים