עבור לתוכן

כ. מסך שתומך בפורמטי האודיו החדשים, בנוסף לקיים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עוד לא נתקלתי בתוכנת מחשב שיכולה לפענח את הפורמטים האלו וגם אם יש דבר כזה תצטרך איכשהו להוציא את זה החוצה (אין לי מושג איך)

LPCM - ממש לא קשוור לזה (זה PCM בתדר דגימה מהיר יותר - אומנם הוא יכול להגיע גם ל- 8 ערוצים ובמקרה כזה יציאה דיגיטלית רגילה לא יכולה להעביר כמות כזו של מידע)

פורסם

קודם כל זה נכון שהכרטיס הנוכחי (gtx260) לא יעזור כי אין לו צ'יפ אודיו מובנה, הוא תלוי ב-spdif המוגבל שהוא שואב מה-onboard של לוח האם.

חקרתי קצת את הנושא עכשיו... אילו המסקנות שהגעתי אליהן, לא בהכרח רלוונטי עבורך, אבל שיהיה:

* כל כרטיסי Nvidia אשר מכילים צ'יפ אודיו מובנה מסוגלים להוציא LPCM ב-8 ערוצים, 24bit / 192kHz בחיבור HDMI.

* כל אילו אינם תומכים "Protected Audio Path" ולכן לא מסוגלים להוציא bitstream של פורמטי ה-HD החדשים, מלבד ליבות GF104/106/108 שכן תומכות.

* כאמור סדרה hd5000 ומעלה של amd/ati תומכים bitstream לפורמטים החדשים, כמו כן LPCM ב-8 ערוצים.

* ישנם גם כרטיסי קול תומכים עם יציאת HDMI, כמו כן כרטיסי קול מובנים בצ'יפסטים של Intel Core I3/I5/I7.

* עקרונית, אין שום הבדל איכות בין הפורמטים החדשים ל-uncompressed LPCM. למעשה ישנם שטוענים כי LPCM עדיף מאחר ולא עובר דרך DSP של הרסיבר.

* נגני מדיה מסויימים (TMT / PowerDVD / WinDVD) יודעים לפענח את הפורמטים החדשים ולשלוח LPCM ב-8 ערוצים דרך כרטיס המסך... אבל ! -

נראה שהן מבצעות downsample ל- 16bit / 48kHz בניגון תכנים מוגנים, במידה והכרטיס אינו תומך PAP. לפחות יתקבלו 8 הערוצים...

אולם, לא תהיה הגבלה זאת בניגון תכנים בלתי מוגנים (rips למיניהם) באיכות המקסימאלית. תכלס, הבנתי שבקושי ישנם תכנים מוגנים באיכויות האלה.

* גם ffdshow tryouts מסוגל לפענח פורמטים אילו ולשלוח LPCM, אולם כרגע נראה שהוא מאפשר 16bit בלבד ל-LPCM. שמעתי ש-24bit יתמך בהמשך. נקווה.

אגב, Cyberlink רושמים שהצ'יפ (Realtek ALC885) שנמצא בלוח אם שלך (תקן אותי אם אני טועה) תומך HD Audio עד 8 ערוצים ב-96kHz/24bit.

אבל אין לך יציאת HDMI בלוח אז אני לא בטוח מה המשמעות של זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים