עבור לתוכן

בקשה לאתרים עם מדריכים בנושא מודינג + כמה שאלות!

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום HWzone, אני חדש בפורום ומקווה להשתלב יפה, אני רוצה להכנס לכל הנושא של המודינג וכדומה כי זה מגניב אותי, אז אני ישמח למי שיעזור ויביא לי אתרים טובים בנושא מודינג (Fan Case etc..) שכוללים מדריכים בתוכם משלבי הבסיס כגון חלון בדופן המארז וצביעת המארז עד שלבים מורכבים יותר - תודות לעוזרים! ;)

עכשיו רציתי לנצל את הפורום הזה לכמה שאלות קטנות בנושא חומרה כדי לא לפתוח טרד חדש, רציתי לדעת מה זה היטנסינק, ומה בדיוק הקטע של ה Mhz כלומר נגיד יש לי מעבד amd atlhon900 אז כמה Mhz ולמה זה שונה מהמספר שמצורף למעבד כלומר מה זה :-[, ברכות לעוזרים!

פורסם

קודם כל נחזור ונאמר שזה ה-אתר למודינג. גם מדריכים טובים, גם גלריה מכובדת ( מתקרבים למאה פרוייקטים) וגם הפורום הכי טוב שמצאתי לנושא.

אתרים אחרים זה:

www.pctip.co.il אתר ישראלי עם מדריכים טובים

www.metku.net אתר שאני אישית מאוד אוהב. יש שם גם הסבר בסיסי על אלקטרוניקה למודרים, וגם המון מדריכים על רמה. יש גם גלריה ענקית ומסודרת לא רע.

www.bit-tech.net אתר עם אוסף של כמה פרוייקטים פשוט מדהימים. מדריכים גם די טובים

www.twistedmods.com

www.moddin.net

אני פתחתי על זה תראד פעם אז אולי יש שם כמה ששכחתי

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2;action=display;threadid=46610

פורסם
  • מחבר

Teady, בדיוק מה שרציתי תודה רבה וגם לזה שמעילו!

עכשיו מישהו יכול אולי להסביר לי את המושגים ולתת עוד אתרים עם יש ? שוב עזרה תתקבל בברכה :)

פורסם

היטסיינק זה הדבר הזה שיושב לך על המעבד ועליו יש מאורור .

פורסם

שמתי לב שכנראה עדיין לא ענו לך מזה היטסינק, ומזה MHZ וכל אלה.. ::)

(או שכן ולא ראיתי.. ;D )..

בכל זאת ברוך הבאה קודם כל ;)

אוקי אז ככה,

MHZ= מגה הרץ..

זה המהירות של המעבד שלך..

המהירות של המעבד נמדדת כך:

באסXמכפלה=מהירות המעבד..

למשל נביא דומגא..

נגיד יש למישהו מעבד שמהירות הבאס שלו היא 100MHZ והמכפלה שלו היא 18

אז יש לו מעבד 1800MHZ...

ככה מודדים.. ::)..

בקשר להיטסינק..,

תנסה להסתכל שניה על הלוח אם שלך.., שם נמצא המעבד (סביר להניח שאתה לא תראה את המעבד..מין הסתם..)

אם תסתכל תראה שעל הלוח אם יש איזה חתיכת מתכת בצורה מפוטלת כזאתי..

שעליה יש מאוורר..

עכשיו מזה בדיוק עושה..:

המעבד שלך מתחמם בזמן שהוא עובד.., כדאי לקרר אותו שמים גוף קירור..לגוף קירור קוראים היטסינק..

על המעבד מורחים משחה מיוחדת (משחה טרמית) שמטרתה להעביר את החום מהמעבד בצורה הכי טובה

לחתיכת מתכת(היטסינק), אותה חתיכת מתכת (היטסינק) יש לה שטח פנים גדול.., אם תסתכל טוב תראה שזה לא גוש מתכת ענק..

אלה גוש מתכת בצורה כזאתי נגיד.. /\/\/\/\/\ ... יש יעני חורים, עכשיו למה שטח פנים גדול?

ברגע שתיקח למשל דף ותקפל אותו בצורה מניפה ככה /\/\/\/\/\, תראה שבעצם הדף עצמו לא ניהיה קטן יותר,

לא נעלמו חלקים של דף, פשוט קיווצת אותו, וכך עשו עם המתכת.

זה אומר שאם נגיד אפשר היה לפרוס את ההיטסינק, הוא היה יכול להגיע לנגיד 50 ס"מ..

וככל ששטח הפנים גדול יותר, המגע של המתכת עם האוויר גדול יותר, וכך החום "בורח" החוצה בצורה מהירה..

והמעבד נשאר בטמפרטורה סבירה.., כמובן שצירפו מאוורר שידחוף אוויר להיטסינק, ויקדם את המהלך של להביא עוד אוויר

שיגע במתכת.

בקיצור בכמה מילים פשוטות, היטסינק=גוף קירור.. 8)

זה היה קורס מבית רנצי.., אני מקווה שעזרתי..,

וכומבן תקנו אותי אם יש לי טעויות.. :P

;)

פורסם

פשששש סחטיין על ההשקעה :spin3:

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שכנראה עדיין לא ענו לך מזה היטסינק, ומזה MHZ וכל אלה.. ::)

(או שכן ולא ראיתי.. ;D )..

בכל זאת ברוך הבאה קודם כל ;)

אוקי אז ככה,

MHZ= מגה הרץ..

זה המהירות של המעבד שלך..

המהירות של המעבד נמדדת כך:

באסXמכפלה=מהירות המעבד..

למשל נביא דומגא..

נגיד יש למישהו מעבד שמהירות הבאס שלו היא 100MHZ והמכפלה שלו היא 18

אז יש לו מעבד 1800MHZ...

ככה מודדים.. ::)..

בקשר להיטסינק..,

תנסה להסתכל שניה על הלוח אם שלך.., שם נמצא המעבד (סביר להניח שאתה לא תראה את המעבד..מין הסתם..)

אם תסתכל תראה שעל הלוח אם יש איזה חתיכת מתכת בצורה מפוטלת כזאתי..

שעליה יש מאוורר..

עכשיו מזה בדיוק עושה..:

המעבד שלך מתחמם בזמן שהוא עובד.., כדאי לקרר אותו שמים גוף קירור..לגוף קירור קוראים היטסינק..

על המעבד מורחים משחה מיוחדת (משחה טרמית) שמטרתה להעביר את החום מהמעבד בצורה הכי טובה

לחתיכת מתכת(היטסינק), אותה חתיכת מתכת (היטסינק) יש לה שטח פנים גדול.., אם תסתכל טוב תראה שזה לא גוש מתכת ענק..

אלה גוש מתכת בצורה כזאתי נגיד.. /\/\/\/\/\ ... יש יעני חורים, עכשיו למה שטח פנים גדול?

ברגע שתיקח למשל דף ותקפל אותו בצורה מניפה ככה /\/\/\/\/\, תראה שבעצם הדף עצמו לא ניהיה קטן יותר,

לא נעלמו חלקים של דף, פשוט קיווצת אותו, וכך עשו עם המתכת.

זה אומר שאם נגיד אפשר היה לפרוס את ההיטסינק, הוא היה יכול להגיע לנגיד 50 ס"מ..

וככל ששטח הפנים גדול יותר, המגע של המתכת עם האוויר גדול יותר, וכך החום "בורח" החוצה בצורה מהירה..

והמעבד נשאר בטמפרטורה סבירה.., כמובן שצירפו מאוורר שידחוף אוויר להיטסינק, ויקדם את המהלך של להביא עוד אוויר

שיגע במתכת.

בקיצור בכמה מילים פשוטות, היטסינק=גוף קירור.. 8)

זה היה קורס מבית רנצי.., אני מקווה שעזרתי..,

וכומבן תקנו אותי אם יש לי טעויות.. :P

;)

תודה על קבלת הפנים :D, אהבתי מאוד את ההסבר תודה מפורט ומעמיק, בקשר להיטסינק - עכשיו שאמרת תצורה וזה לא קוראים לזה במקרה "צלעות קירור" ? , ועוד דבר קטן מה זה בעצם המכפלה? שוב תודה רבה לכל מי שעזר ובמיוחד לך על ההסבר המושקע!! :)

פורסם

כן כן , קוראים לזה גם צלעות קירור! ;)

ובקשר למכפלה.., אני לא ממש מומחה בזה.., אבל כל מעבד יש לו את מהירות הבאס שלו והמכפלה שלו..,

אתה יכול לבדוק..,

תכנס לביוס, תעשה ריסט תלחץ הרבה פעמים על הכפתור DEL שבצד ימין למטה במקלדת..,

זה יכנס לך לתפריט כחול כזה.., שם דפדף בין הדברים.., אני פשוט לא זוכר את השם של זה..,

ומתישהו תראה באחד הדברים, CPU Clock שם אתה יכול לראות כמה זה..,

133 או 100, לא יודע כמה זה אצלך..,

ואז פשוט תיקח מחשבון, ונגיד היה רשום לך 100, אז תעשה 900/100=9 (אפשר אפילו בראש.. ;D )..

ואז אתה יודע שהמכפלה שלך היא 9, אבל במעבדי AMD יש מכפלות נעולות או לא נעולות, אני כבר לא מבין בAMD..,

אז זה כבר מתאים למישהו אחר.. 8) ;)

פורסם
  • מחבר

כן כן , קוראים לזה גם צלעות קירור! ;)

ובקשר למכפלה.., אני לא ממש מומחה בזה.., אבל כל מעבד יש לו את מהירות הבאס שלו והמכפלה שלו..,

אתה יכול לבדוק..,

תכנס לביוס, תעשה ריסט תלחץ הרבה פעמים על הכפתור DEL שבצד ימין למטה במקלדת..,

זה יכנס לך לתפריט כחול כזה.., שם דפדף בין הדברים.., אני פשוט לא זוכר את השם של זה..,

ומתישהו תראה באחד הדברים, CPU Clock שם אתה יכול לראות כמה זה..,

133 או 100, לא יודע כמה זה אצלך..,

ואז פשוט תיקח מחשבון, ונגיד היה רשום לך 100, אז תעשה 900/100=9 (אפשר אפילו בראש.. ;D )..

ואז אתה יודע שהמכפלה שלך היא 9, אבל במעבדי AMD יש מכפלות נעולות או לא נעולות, אני כבר לא מבין בAMD..,

אז זה כבר מתאים למישהו אחר.. 8) ;)

:)

בקשר לביוס, אני לא עד כדי כך נכה שאני לא ידוע איך נכנסים לביוס :P, ועם אני לא טועה בקטע של ספרית הזיכרון שאני מריץ את המחשב רשום לי (100Mhz@9) משהו דומה אבל אני יבדוק את זה, ושמעתי שיש אפשרות לעשות למעבד שלי אוברקלוק עד לסביבות ה 1600mhz... (amd athlon 900) בכל מקרה תודה רבה על העזרה ! 8)

פורסם

:)

בקשר לביוס, אני לא עד כדי כך נכה שאני לא ידוע איך נכנסים לביוס :P, ועם אני לא טועה בקטע של ספרית הזיכרון שאני מריץ את המחשב רשום לי (100Mhz@9) משהו דומה אבל אני יבדוק את זה, ושמעתי שיש אפשרות לעשות למעבד שלי אוברקלוק עד לסביבות ה 1600mhz... (amd athlon 900) בכל מקרה תודה רבה על העזרה ! 8)

חיחי.., בכל מקרה הסברתי.., ככה שאם אתה לא יודע אז תדע, ואם אתה יודע תתעלם.. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים