עבור לתוכן

מאוורר בינוני/חזק למעבד

Featured Replies

פורסם

שלום!

עשיתי OC למעבד ל4.1 מ 2.8 ומעבר לזה אני רואה שהטמפ קצת גבוה מה שגורם לפעמים למחשב להתקע באמצע משחק כבד פעם ב ........

והאצתי את המאווררים ל100% ... אולי יש אפשרות לעלות מתח או משהו בסיגנון ולהאיץ יותר את המאווררים?

בכללי אני רוצה מאוורר למעבד i5

פורסם

קודם כל כדאי שתוריד מתחים ותדר עד שתקנה קירור יותר חזק. דבר שני קצת פרטים על הטמפ' וכו' לא יזיקו. כמו כן מה התקציב שלך?

פורסם
  • מחבר

קודם כל כדאי שתוריד מתחים ותדר עד שתקנה קירור יותר חזק. דבר שני קצת פרטים על הטמפ' וכו' לא יזיקו. כמו כן מה התקציב שלך?

להוריד תדר יעשה לי צוואר בקבוק בגלל ה SLI של 460GTX

טמפ' אממ במנוחה היא כבר על 60 שזה הרבה או בביוב על 60 שזה בכלל ..

ותקציב עד 350 ש"ח

פורסם

לפני הכל בדקת את המערכת ביציבות כרגע? קשה לי להאמין שהיא תחזיק בטמפ'..בדוק את זה..

פורסם
  • מחבר

לפני הכל בדקת את המערכת ביציבות כרגע? קשה לי להאמין שהיא תחזיק בטמפ'..בדוק את זה..

במנוחה הכל סבבה .. בזמן ממושך במשחקים כבדים זה לא יציב[br]פורסם בתאריך: 28.11.2010 בשעה 23:30:13

לפי SPEEDFAN

כל ארבעת הליבות עומדות על טמפ' 34-40 במנוחה

פורסם

זה טוב ויפה שיש לך SLI, אבל אם אתה מעדיף לא לגרום נזק או לשרוף משהו הייתי מוריד. אבל לנושא, לפי דעתי בOC שאתה מתכנן הקירור שהכי מומלץ הוא ה Noctua D-14. הוא עולה 310 בKSP. מעבר לזה אם תרצה להוריד קצת בביצועים תוכל תמיד לחסוך כסף..

פורסם
  • מחבר

זה טוב ויפה שיש לך SLI, אבל אם אתה מעדיף לא לגרום נזק או לשרוף משהו הייתי מוריד. אבל לנושא, לפי דעתי בOC שאתה מתכנן הקירור שהכי מומלץ הוא ה Noctua D-14. הוא עולה 310 בKSP. מעבר לזה אם תרצה להוריד קצת בביצועים תוכל תמיד לחסוך כסף..

פאק זה נראה מפלצתי!

נראה לי אני יחכה עד לסופ"ש ויקנה אותו!

פורסם

בכללי אני רוצה מאוורר למעבד i5

לא אמרת איזה קירור יש לך למעבד.

אפילו גודל מאוורר אתה לא אומר.

מה בדיוק אתה מצפה חוץ מהמלצה על קירור חדש למעבד שלא ברור אם כדאי כי לא ידוע מה יש לך.

בכל מקרה אם כבר הגענו להמלצה על קירור חדש אז קח בחשבון שהD-14 אומנם מעולה אבל גם יקר מאוד, ויש קירורים שעולים כמעט חצי ונותנים ביצועים שנופלים ממנו בלא יותר מכמה מעלות בודדות.

פורסם
  • מחבר

לא אמרת איזה קירור יש לך למעבד.

אפילו גודל מאוורר אתה לא אומר.

מה בדיוק אתה מצפה חוץ מהמלצה על קירור חדש למעבד שלא ברור אם כדאי כי לא ידוע מה יש לך.

בכל מקרה אם כבר הגענו להמלצה על קירור חדש אז קח בחשבון שהD-14 אומנם מעולה אבל גם יקר מאוד, ויש קירורים שעולים כמעט חצי ונותנים ביצועים שנופלים ממנו בלא יותר מכמה מעלות בודדות.

המארז שלי לא ענקי ולא כזה או בינוני + NZXT ממוצע עם הדלת נפתחת ועם 4 מאווררים עליו

בכל מקרה לא אמרתי את כל הפרטים כי אני לא מבין ממש בזה ואני לא יודע מה צריך עוד להגיד שיש לי ..

הקירור הנוכחי הוא ARCTIC גם את הדגם אני לא זוכר ..

פורסם

פותח התרד אז תחקור את הרכיבים שי שלך ומשם תמשיך..

כמו כן אם המערכת לא עברה בדיקות יציבות במיוחד שאתה אומר במאמץ..אז תוריד את הOC..אתה סתם עובד בצורה לא יציבה..

פורסם

אני מניח שיש לך עוד אחד מהקירורים ללא הפלטה האחורית שעולים כמעט כמו קירור סביר אבל לא ממש טובים לOC.

אבל לפני שאתה רץ לקנות קירור חדש תראה למה כן אפשר להגיע עם מה שיש.

אולי אתה מגיע לטמפרטורות קיצוניות כי הגדרות הOC שלך לא טובות.

צריך למצוא את האיזון הנכון בין תדר, מתח, וטמפרטורות.

יכול להיות שקירור חדש לא יתן לך הרבה יותר ממה שאתה יכול לעשות כרגע עם הגדרות נכונות.

אצלי הגעתי לOC יפה גם עם קירור סטוק.

האם עוד 10-20% MHZ באמת שווים לך 300 שקל ?

פורסם
  • מחבר

אני מניח שיש לך עוד אחד מהקירורים ללא הפלטה האחורית שעולים כמעט כמו קירור סביר אבל לא ממש טובים לOC.

אבל לפני שאתה רץ לקנות קירור חדש תראה למה כן אפשר להגיע עם מה שיש.

אולי אתה מגיע לטמפרטורות קיצוניות כי הגדרות הOC שלך לא טובות.

צריך למצוא את האיזון הנכון בין תדר, מתח, וטמפרטורות.

יכול להיות שקירור חדש לא יתן לך הרבה יותר ממה שאתה יכול לעשות כרגע עם הגדרות נכונות.

אצלי הגעתי לOC יפה גם עם קירור סטוק.

האם עוד 10-20% MHZ באמת שווים לך 300 שקל ?

למה סתם להיות יהיר .. זה שאני לא מתעסק עם חומרה בקביעות לא אומר שאני לא יודע לגמרי מה יש לי במארז

יש לי קרור עם הפלטה האחורית והוא היה קירור מצויין ל Q6600 פשוט לi5 בשביל הרצונות שלי הוא לא מספיק

ואני מעדיף לשלם 300 ש"ח לא בשביל ה 20-10% האלו בגלל שהמאוורר הזה קיים אצלי בערך שנתיים ואם כבר החלפתי את כל החלקים אני רוצה לשדרג את כל המחשב לגמרי.. יש חוק שנוגד את זה? ואני לא סתם זורק כסף כי המאוורר הזה ילך למחשב השני שלי.

אם מישהו מוכן לעזור לי עם ה OC ובאמת נראה שאפשר אחרת אז אני יחסוך את הכסף הזה ואשמח לאללה אבל לא נראה לי שזה יקרה, בכל אופן עשיתי הכל רגיל לפי המדריכים ולאט והכל היה נראה יציב עד עכשיו...

עכשיו הורדתי את המהירות מכמעט 4.2 ל 4 וזה יותר יציב..

לבחור עם ההודעה הקודמת ... אני כן רוצה לעשות OC והוא היה יציב אם הקירור היה נורמלי כי העלתי בכללי במעל ל1GHZ אז זה הגיוני, אני רוצה לעשות OC זה המטרה .. לסגור את הצוואר בקבוק

פורסם

גם המחשב שלי היה יציב על 5GHZ עם קירור גז..אבל כרגע אין לי קירור גז..אז אני לא עושה OC ל5GHZ..

כרגע המערכת שלך לא יציבה..אז אל תעשה OC מוגזם..נקודה..

אחרי שתרכוש את הקירור..תבצע כמה OC שהמערכת תסבול..

לגבי קירור..הMUGEN2 יהיה בחירה טובה..תריץ חיפוש בפורום תראה המלצות ותוצאות :xyxthumbs:

פורסם

למה סתם להיות יהיר .. זה שאני לא מתעסק עם חומרה בקביעות לא אומר שאני לא יודע לגמרי מה יש לי במארז

בכל מקרה לא אמרתי את כל הפרטים כי אני לא מבין ממש בזה ואני לא יודע מה צריך עוד להגיד שיש לי ..

הקירור הנוכחי הוא ARCTIC גם את הדגם אני לא זוכר ..

אתה בעצמך אומר שאתה לא בטוח מה יש שם, איך אתה יודע שהקירור מורכב עם פלטה אחורית, אתה הרכבת אותו ?

מההיכרות שלי עם AC זאת הנחה סבירה.

אתה בקושי מביא נתונים לעבוד איתם ואז אתה מתלוננן כשמנסים לעזור.

ומה זה חשוב מה בדיוק מורכב לך שם כרגע.

זה ממש לא רלוונטי לכל הדברים שהצעתי.

אני מעלה אפשרויות.

אתה לא רוצה את עזרתי, הפסד שלך.

אתה כן רוצה, אז אלו האפשרויות.

1) הטמפרטורות גבוהות כי המתח גבוה ביחס לתדר.

מעל גובה מסוים צריך כמות גדולה יותר של מתח לכל קפיצה נוספת בתדר, ולכן גם אם המתח נחוץ לתדר הזה (ובעקבות זה החום הגבוה) יכול להיות שאם תוריד

קצת תדר אז ניתן יהיה להוריד מתח משמעותית והטמפרטורות ישתפרו פלאים.

2) גם אם החלטת לקנות קירור טוב (ואני בעד) אז יש לך כמה אפשרויות.

אם אתה רוצה לקנות את הטוב ביותר ולא חשוב לך יחס עלות תועלת אז לך על הD-14 זה אחלה קירור (לי גם יש כזה).

אבל כדאי שתדע שבסביבות ה170 שקל יש קירור שמגיע לאותם תוצאות כמעט (מינוס כמה מעלות בודדות).

אצלי למרות שיש D-14 החלטתי לעצור בתדר מסוים (בשלב זה) כי הוא המקסימום שאפשר להגיע בלי להעלות מתח באופן משמעותי וחשוב לי יציבות מושלמם

וחיים ארוכים למעבד (וקרוב ל50% זה OC מרשים ביותר לכל הדעות).

גם עם קירור טוב ב170-180 שקל הייתי משיג את אותה תוצאה בדיוק.

ולכן אני מביא את העניין לשיקולך.

מה תחליט זה כבר עניין שלך.

חשוב להבין את כל האפשרויות והסיבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים