עבור לתוכן

עזרה בבקשה! מתלבט בין לוחות אם של אינטל

Featured Replies

פורסם

היי

אני קונה מחשב נייח שאני מרכיב אישית ואני זקוק להמלצות.

מעבד - Core i7 920 ( מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין TRAY ל BOX? )

כרטיס מסך - nVIDIA GeForce GTS 450 1024MB DDR5

עכשיו ההתלבטות היא בלוח האם:

מה עדיף?

Intel DX58SO

Intel DP55KG

Intel DP55SB

Intel DP55WG

Intel DP55WB

Intel DH55HC

1. מה ההבדל בין האחרון לראשון? (כי במחיר זה בערך 600 שקל הבדל).

2. או לחילופין - מה הלוח המתאים ביותר ביחד עם המעבד וכרטיס המסך שציינתי?

3. האם ישנם הבדלים בביצועים? או שכל ההבדל הוא יציאות/סלוטים וכד' ?

תודה!

פורסם

TRAY - מעבד בלבד, אחריות של החנות.

BOX - מעבד + מאוורר מקורי, אחריות של אינטל/יבואן.

למעבד שבחרת יתאים רק לוח Intel DX58SO, שאר הלוחות זה למעבדים אחרים של אינטל i3, i5, וכמה דגמים של i7 מסדרות 8x0 (המעבד שלך 9x0)

ההבדל הוא שהזיכרון עובד בשלושה ערוצים במקום בשניים במעבד שבחרת ולכן המחיר היפה יותר של הלוח.

ממליץ לך לבחור מעבד i5 לצרכים שלך או i7 מסדרה 8x0. ככה הוא יתאים ללוחות הזולים יותר. בקשר להבדלים, זה תסתכל על כל לוח ולוח.

(חלק באים עם יותר יציאות PCI, חלק עם יותר USB, חלק תומכים בכרטיס גרפי שנמצא על המעבדים הזולים וכו'...)

פורסם
  • מחבר

הבנתי...

אז קודם כל - מה המעבד הטוב ביותר מסדרה 8? והאם הוא יתאים לכל שאר הלוחות שציינתי כאן? כי אז אני אחסוך די הרבה כסף.

פורסם

הנה הערה הרבה יותר עקרונית לדעתי - אם המחשב מיועד בעיקר (או אפילו בין השאר) למשחקים, אין שום סיבה בעולם להשקיע אלפי שקלים במעבד ובלוח אבל לקנות כרטיס מסך בינוני ומטה כמו זה במפרט שלך. מצד שני, אם המחשב אינו מיועד למשחקים, אפשר להסתפק בכרטיס מסך פשוט יותר וזול יותר.

מבחינת המעבד והלוח, הייתי לוקח בכלל I5 760 (מעבר לו יחס העלות-תועלת יורד פלאים) עם לוח הP55\H55 הכי זול שמכיל את כל החיבורים והיציאות שאתה צריך - מה שיצא לך כ1400-1500 שקל ביחד, ואת השאר משקיע בשאר החומרה. בנוסף, לאור הבנתך בחומרה, הייתי מציע שלפחות תתיעץ כאן בנוגע למפרט המלא, שלא יהיו בעיות תאימות בין שאר החלקים, או ספק חלש מדי, או סתם דברים יקרים ללא סיבה מוצדקת (כמו שבאת לדחוף כאן).

אה, וDIMKA - האחריות על TRAY היא מטעם אינטל בדיוק כמו על BOX. בכלל, חנויות לרוב לא נותנות שום אחריות מטעם עצמן - הכל עובר ליבואן.

פורסם

ואללה, למדתי משהו... שאנשים כאן שמביאים כביכול ראיות לכך שהם צודקים לא טורחים לקרוא (או להבין) בעצמם את מה שהם מביאים.

Boxed processors' warranties are handled through the manufacturer, either Intel or AMD.

אוקי, על זה לא היה ויכוח. BOX הם תחת אחריות היצרן. ומה עם TRAY? אממ...

Tray or OEM processors' warranties are handled through the manufacturer or company to which the processor was sold (Dell, HP, etc.), and will vary depending on the company providing the OEM processor.

במילים אחרות, מעבד TRAY נמצא תחת אחריות של אחד מהשניים: או היצרן (נניח אינטל), או החברה שמקבלת אותו לצורך הרכבתו במחשב שנמכר אח"כ תחת מותג אותה חברה, כמו HP או DELL. בשום מקום לא מדובר כאן על חנות מחשבים שבסה"כ מוכרת את אותו המעבד, עדיין באריזה בה הוא הגיע מאינטל, ללקוח הסופי. אלא אם קנית את המעבד כחלק ממחשב מותג מורכב מראש, האחריות היא עדיין של אינטל.

השכלת?

פורסם

מעבד TRAY לא באחריות ישירה של אינטל, יש על זה סטיקי וזה כבר נטחן לאבקה..

לפותח הדיון: המעבד הזה מזמן EOL ומחירו לא משתלם/כדאי מול I7-950.

לאינטל לוח אחד שמתאים, ציינו לך אותו. לשאר החברות אסוס ו-GIGABYTE יש מספר לוחות, ההתאמה אמורה להיות : מה יש בלוח הזול ביותר מול מה יש בלוח היקר ביותר מבחינת צרכיך, כל הלוחות עושים את אותה העבודה בדיוק.

שים לב שבחלק מהלוחות מספר המקומות לזכרונות (DIMM'S) הוא שונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים