עבור לתוכן

'חברה' של זכרונות שלא מתאימה ללוח- ייתכן?

Featured Replies

פורסם

אני מצרף פה תמונות מ- CPU-Z של המצב של המחשב כאשר יש את כל 4 המודולים.

תאפס את ה-BIOS ולאחר מכן תגדיר תדר ותזמונים ידנית:

בשני מודולים לפי ה-SPD התזמונים צריכים להיות 2.5-3-3-6 ב-200MHz

בשאר המודולים התזמונים הם 3-3-3-8 באותו תדר של 200MHz

משמע תגדיר 200MHz ושהתזמונים יהיו 3-3-3-8

גם תוודא שחיברת כל זוג זיכרונות בכל זוג של חריצים מנוגדים

הפעולה בBIOS שחשבתי שדרכה ניתן להעלות את המתח נקראת : DDR Voltage Control וכאמור האפשרויות בה הינן NORMAL\+0.1V\+0.2V . העברה ל- +0.1V השאירה את המתח הקודם, אז כנראה שזו לא האפשרות הנכונה.

לא ברור לי מה בדיוק עשית אבל זו כן האפשרות הנכונה. תקבע 0.2V+ ותשמור שינויים לפני שאתה יוצא מה-BIOS. לאחר מכן תחזור ל-BIOS ותוודא את המתח בחלון של ה-PC Health. מן הסתם המתח לא יהיה מדויק לכן תבדוק ואם צריך אז תוסיף.

פורסם
  • מחבר

תודה לך על התגובה. מס' שאלות:

1. לא הבנתי מדוע יש לאפס את הביוס? האם עדכון ביוס לא מאפס אותו גם כחלק מהעדכון?

2. האם התזמונים לא אמורים להיקבע אוטומטית ע"פ התזמונים האיטיים יותר? וברגע שאתקין את כל ה-4, הזכרונות יעבדו ישר ב- 3-3-3-8? למה בעצם יש צורך להגדיר ידנית?

2. האם הדבר היחיד שיש לשנות הוא 4 התזמונים 3-3-3-8? כי בעמוד התזמונים יש המון הגדרות תזמונים וזמני שעון שונים. האם הם מתעדכנים לבד לפי ה-4 ה"עיקריים"?

3. כמו כן, לא ראיתי שום אפשרות שם להגדיר תדר. ישנן 2 אפשרויות שיש שם מהירות

* DDR Speed- קבוע על 400 ולא ניתן לשנות

* (Refresh Time (Tref- שם ניתן לבחור בתדר (133,166,200MHZ) עם שילוב של זמן שעון במיקרו שניות. אני מעריך שלא צריך לגעת באפשרות הזו.

אז לא ברור לי היכן ניתן להגדיר תדר. או ממה שאני מבין מדבריך הכוונה היא שכאשר אגדיר תזמונים בעמוד התזמונים הם יתפסו לכל 4 המודולים במהירות בתדר 200MHZ ?

4. מה כוונתך "חריצים מנוגדים" ? אני מחבר כל זוג על 2 ערוצים שונים (אותו הצבע) כדי לנצל את ה- dual channel בכל זוג.

5. לגבי המתח. לא ניתן להעלות אותו ביותר מ- 0.2V . אני נכנס ל PC HEALTH והאופציה DDR 25V OK נשארת כהינה. האם אתה מתכוון לדבר אחר?

בכל מקרה כאשר אני חוזר ל- cpu-z המתח נשאר 2.5V ולא משתנה

פורסם

1. לאחר עדכון BIOS תמיד מומלץ לאפס את ה-BIOS, אבל לא מהסיבה הזו אמרתי שתאפס אלא בגלל שאתה משלב מודולים שונים.

2. כן, כך זה אמור להיות אבל זה לא תמיד קורה בפועל. תקרא בסטיקי על SPD (בקטע שעוסק בזיכרונות).

2(?). הם לא מתעדכנים לפי ארבעת התזמונים הראשונים, כל תזמון מאפיין timing של פעולה מסוימת. גם אם יש קשר בין כמה תזמונים (למשל tRC = tRAS + tRP) אז התשובה היא עדיין לא כי שינוי תזמון מסוים לא ישנה תזמון אחר אוטומטית. אבל כן, אתה צריך לשנות רק את הארבעה הראשונים.

3. אני לא יודע מה כל האפשרויות שמוצגות בפניך אבל מעל לאפשרות DDR Speed או בקרבתה אמורה להיות אפשרות לשנות אותה ידנית. אני יכול להוריד את החוברת של הלוח אבל אני בטוח שתסתדר בעצמך.

4. אז זה בסדר, מה שהתכוונתי.. העיקר שבסופו של דבר תראה שאתה עובד במצב DC.

5. ב-CPU-Z לא רשום כמה מתח הזיכרונות מקבלים, אולי אתה מתבלבל עם ערכי ה-SPD אבל אם עברת על התשובה ל-2 אז עכשיו אתה כבר מבין את משמעות הערכים הללו. אולי אפשר לבדוק עם תוכנה זו או אחרת אבל אם כבר אתה ב-BIOS אז ב-PC Health אתה אמור לראות את המתח בפועל ל-DDR (או VDDR) יחד עם מהירות מאווררים, מתח למעבד, טמפרטורות..

פורסם
  • מחבר

תודה לך NIKE

לצערי, למרות כל הדברים הנ"ל עדיין שום דבר לא נפתר או השתפר.

כנראה שאין ברירה אלא לרכוש זכרונות חדשים..

פורסם

עשית את כל מה שאמרתי?

אתה רואה שהזיכרונות עובדים על לפחות 2.6V ולפי לשונית Memory ב-CPU-Z התזמונים והתדר כפי שציינתי קודם?

אגב תריץ Memtest לאחר שעשית את כל הנ"ל ותעדכן לגבי התוצאות.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את כל הנ"ל..

ב-CPUZ-MEMORY אכן התדר 200Mhz -התזמונים 3-3-3-8.

לגבי המתח, הבנתי מדוע הייתה בינינו אי הבנה. בקטגוריית ה- PC Health אמורים להיות רשומים המתחים האמיתיים ליד כל כותרת : DDR25V, 3.3V, 12V ולידם המתחים האמיתיים בפועל. כך זה גם בחוברת הדוגמא של הלוח. אבל אצלי רשום ליד כותרת פשוט OK- כנראה שחיישן המודד את המתחים לא עובד כראוי, או שבלוח הספציפי הזה הוא לא אמור למדוד מתחים אלא רק להגיד אם הם תקינים.

בכל מקרה זה בכלל לא משנה, כי לפי ה-SPD (עכשיו אני כבר מבין מה זה) של הזכרונות Mushkin גם הם אמורים לעבוד ב- 2.5v, כך שאין צורך בכלל להעלות את המתח.

לגבי Memtest, אני לא מצליח לבצע אותה אפילו לא לכמה דקות כי פשוט הזכרונות גורמים למסך כחול ולאתחול של המחשב...

פורסם

Memtest תריץ בגרסת ה-Bootable (אתה מוריד קובץ iso צורב אותו כ-Image על דיסק ומריץ משם).

בשלב ראשון תתקין במערכת רק את הזכרונות של Mushkin, תגדיר אותם באופן נכון ב-BIOS (או תוודא שהם מוגדרים נכון) ואז תריץ Memtest. אם אתה מקבל שגיאות עבור הזוג, תבדוק כל אחד מהם בנפרד ותנסה גם בשני זוגות החריצים.

אם הבדיקה לא יוצאת תקינה הרי שככל הנראה מדובר בזיכרון (מודול אחד או שניהם) תקול (תקול משמעו יכול להיות גם שהמודול לא עובד יציב בנתונים שקבע היצרן ולאו דווקא במובן הקיצוני של עובד/לא עובד).

אם הבדיקה יוצאת תקינה, תעשה בדיקה זהה לשני מודולי הזיכרון שכבר יש לך.

פורסם

איזה DDR הזיכרונות שלך?

ותנסה את 2 הכרטיסים שלך המקוריים+כרטיס אחד מהחדשים?

פורסם

בכל מקרה זה בכלל לא משנה, כי לפי ה-SPD (עכשיו אני כבר מבין מה זה) של הזכרונות Mushkin גם הם אמורים לעבוד ב- 2.5v, כך שאין צורך בכלל להעלות את המתח.

זה כן משנה כי מי אמר שמלכתחילה הם מקבלים 2.5V? לכן אמרתי שתבדוק ובמידת הצורך תוסיף. ובכלל עדיף להסתמך על דף המוצר באתר היצרן ולא על מידע ה-SPD.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם

לבסוף הצלחתי לאחר מאמצים רבים להחליף את הזכרונות לזכרונות של KINGSTON, כמובן באותה מהירות ונפח.

לאחר כמה ימים של בדיקות הזכרונות עובדים ללא דופי וללא שום בעיית תאימות בין החברות או ללוח האם.

כנראה שבאמת כמו שADIA (ואחרים בדיון) אמרו, לפעמים ישנו חוסר תאימות לא צפוי בין שני רכיבי חומרה ואין מה לעשות עם העניין חוץ מלהחליף רכיב מסויים.

מודה לכולם על העזרה בנושא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים