עבור לתוכן

'חברה' של זכרונות שלא מתאימה ללוח- ייתכן?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ראשית השאלה: האם ייתכן שלוח מסויים לא יעבוד כשורה עם חברה מסויימת של זכרונות, עם אותו נפח, ואותה מהירות כמו זכרונות אחרים שכבר מותקנים על הלוח?

זה הסיפור המלא של הנסיונות שלי עם הזכרונות (אין צורך לקרוא אותו למי שיש התשובה לשאלה הנ"ל) :

ברשותי לוח k8nf-9 של גיגבייט. יש לי גם 1GB זיכרון מבית GEIL ב-2 סטיקים.

רכשתי לפני זמן מסויים עוד 2GB ב2 סטיקים של חברת mushkin. מאז היו לי אלפי בעיות של אתחולים ו- freezing, ועוד בעיות.

הבאתי את הזכרונות לתיקון. לאחר כ-8 ימים קיבלתי אותם בחזרה, ובתיקון נאמר לי שהם פשוט נבדקו זמן ממושך (3 ימים) ונמצאו תקינים. חשבתי שאולי הם צודקים והבעיה בכל זאת אצלי.

חזרתי הבייתה, ניסיתי לחבר את הזכרונות האלה בלבד. יום וחצי באמת היו כמו שצריך ועברו בדיקות בלי בעיה. לאחר כיום וחצי יומיים, שוב התחילו בעיות, שהמשיכו גם למסכים כחולים וריסטרטים נלווים. מאז ניסיתי כל קומבינציה אפשרית עם הזכרונות- להתקין בסלוטים שונים, לחבר רק אחד מהם, לחבר אותם ללא הזכרונות GEIL וכו', ולא משנה מה ניסיתי, עדיין הייתי מקבל בעיות, שאף לפעמים היו מגיעות למצב שהמחשב לא מבצע BOOT (צפצוף קצר והפסקה לסירוגין ללא הפסקה עד שמכבים את המחשב- שמראה על בעיה בזכרונות).

כאשר אני עובד עם זכרונות ה-GEIL בלבד מותקנים, אין שום בעיה שהיא- גם אם המחשב פועל אף שבוע ברצף.

לקחתי שוב את הזכרונות לחנות, ואמרתי לו שאני בטוח אחרי כל הבדיקות האלה שהזכרונות תקולים. הוא השיב שאצלו לאחר בדיקה ממושכת הם היו תקינים ולא עשו בעיות, ולכן הם תקינים.

הטענה שלו הייתה- שכנראה שהלוח שלי לא מסכים לקבל זכרונות מסוג mushkin. דבר שנשמע לי מופרך לחלוטין.

גם הmushkin וגם ה-geil הינם PC3200. הם לא באותם התזמונים , אבל זה לא משנה כי גם ה mushkin לבד עושים בעיות.

אז לפני שאני פונה בכל הכוח "לקבל מה שמגיע לי", רציתי לשאול- האם ייתכן מצב כזה שלוח לא מוכן לקבל סוג מסויים מאוד של זכרונות?

פורסם

תגדיר מתח, תדר ותזמונים ידנית לפי מה שממליץ היצרן ואח"כ תריץ Memtest.

פורסם

^1+.

ולפרטים נוספים בנושא קרא בבקשה את סעיף 6.3 של השאלות הנפוצות.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם!

היצרן מגדיר זכרונות במתח של 2.5V ואכן הזכרונות של mushkin לפי הנתונים שלהם פועלים ב- 2.6V (כמה זה בפועל כך אינני יודע).

את הנתון הזה הוצאתי פשוט מה- SPECS, ולא מצאתי בשום מקום הגדרה של מה המתח המקסימלי של זכרונות שהלוח יכול לקבל\לספק.

הבעיה היא שהביוס שלי- Phonix AWARD מאוד מצומצם ולא מאפשר אופציות (או שזה הלוח עצמו), ואין לי אפשרות לשנות תזמונים תדרים וכו'. הדבר היחיד שקשור לזכרונות שיש בביוס זה "בדיקת בריאות" - שם הוא אומר שהמתח 2.5V שמגיע לסלוט- תקין. ודבר נוסף שיש שם הוא ביצוע TWEAK קטן, בו אני יכול להעלות את מתח הזכרונות ב-0.1V או 0.2V .

אז הדבר היחיד שאני חושב עליו שאני יכול לנסות, לפני שתגידו לי דרך אחרת, הוא להעלות את המתח לזכרונות ב-0.1 כך שיעבדו ב-2.6V, אני לא דואג לזכרונות הקיימים, כי יש עליהם קירור מובנה, והבנתי שהם די טובים ל-OC. ולאחר מכן לנסות להתקין שוב את הזכרונות של מושקין, ולראות אם יש שיפור.

מה אתם אומרים?

פורסם

אפשר תמונות מ-CPU-Z? לשוניות Memory ו-SPD. ב-SPD כל מודול שונה..

פורסם
  • מחבר

בבקשה

[attachment deleted by admin]

פורסם

הטענה שלו הייתה- שכנראה שהלוח שלי לא מסכים לקבל זכרונות מסוג mushkin. דבר שנשמע לי מופרך לחלוטין.

גם הmushkin וגם ה-geil הינם PC3200. הם לא באותם התזמונים , אבל זה לא משנה כי גם ה mushkin לבד עושים בעיות.

אז לפני שאני פונה בכל הכוח "לקבל מה שמגיע לי", רציתי לשאול- האם ייתכן מצב כזה שלוח לא מוכן לקבל סוג מסויים מאוד של זכרונות?

אכן צודק הבחור מהחנות.

במקרים מסויימים גם אם הזכרונות יעברו לך MEMTEST עדיין יכולה להיות אי-תאימות, זה קרה, זה קורה וזה יקרה.

עצתי לך היא לרכוש זכרונות ושבחנות יתחייבו להחליף לך את הזכרונות למשהו שיימצא תואם,

לא שמתי לב האם הזכרונות שרכשת חוברו לבד ועברו MEMTEST?

פורסם
  • מחבר

ואו ADIA.. שנים עברו.. מאז הפורומים ב-TAPUZ .. זוכר? (מצטער אם טעיתי בבנאדם)

הזכרונות אכן עוברים MEMTEST לבדם לפעמים, ולא תמיד. והם גם יכולים לעבוד יום יומיים טוב, ואז להתחיל לעשות בעיות. זה באמת עניין לא קבוע ולא יציב...

לצערי החנות עושה לי צרות צרורות ולא מסכימה להחליף לי את הזכרונות מכיוון שכל עוד אצלם הם היו תקינים, מבחינתם הבעיה אצלי ולא בזכרונות.

לכן הייתי מעדיף לנסות "לשחק" עם הזכרונות מבחינת מתחים ופתרונות אחרים שכן אוכל להריץ אותם לפחות רוב הזמן במחשב. אני יודע שזה דבר די טפשי להגיד, אבל מע' המחשב שלי פשוט זועקת לעוד זיכרון, ולא מתחשק לי להוציא עוד 450 ש"ח (גם אם מחיר זול יותר במקום אחר) על זכרונות נוספים כך שהקניה הזו הייתה לחינם.

אז עדכון קצר לגבי מה שניסיתי לעשות:

ניסיתי כמו שדובר קודם להעלות את המתח שמגיע לחריצי הזיכרון ובכך להתאים אותם לזכרונות המושקין שלא עובדים תקין, כי הם דורשים 2.6V.

כנראה, שאין לי אפשרות באמת להעלות את המתח, מכיוון שפעולה זו השאירה את המתח 2.5V לכל הזכרונות.

הפעולה בBIOS שחשבתי שדרכה ניתן להעלות את המתח נקראת : DDR Voltage Control וכאמור האפשרויות בה הינן NORMAL\+0.1V\+0.2V . העברה ל- +0.1V השאירה את המתח הקודם, אז כנראה שזו לא האפשרות הנכונה.

ניסיתי "לפתוח" את האופציות החבויות בלוח הגיגבייט שלי ע"י לחיצה על CTRL+F1, והפעולה באמת פתחה קטגוריה עם מגוון אפשרויות לשינוי תזמונים תדרים וכו' לזכרונות, אבל ללא שום זכר למתח בכל העמוד הארוך.

אני מצרף פה תמונות מ- CPU-Z של המצב של המחשב כאשר יש את כל 4 המודולים.

אשמח לפתרונות נוספים

[attachment deleted by admin]

פורסם

ואו ADIA.. שנים עברו.. מאז הפורומים ב-TAPUZ .. זוכר? (מצטער אם טעיתי בבנאדם)

:yelclap: כל הכבוד..את השם הזה לא שוכחים מפיסטו!

לעינינינו: מניסיון, לא יעזור לך! אתה יכול לשחק עם הכל ולא ממש יעזור, יש אי תאימות כמעט ודאית. אני מדי פעם חוויתי את זה עם זכרונות מכמה סוגים ולכן פשוט הפסקתי לעבוד אתם, הניסיון המר היה דווקא על מחשבים בפלטפורמות חדשות עד שמצאתי את הנישה של הזכרונות האיכותיים.

גם אם הזכרונות היו באריזת RETAIL שדורשים פתיחה "אלימה" לא אמורה להיות לחנות בעיה לזכות אותך, אני ככה הייתי נוהג.

אתה יכול לנסות אותם על מחשב אחר ולוודא שהם עוברים MEMTEST? אגב, יש שתי גירסאות של MEMTEST ואתה אמור לבדוק אותם על גירסה 4.

עריכה: גם אם הם עוברים את הבדיקה קח בחשבון שעדיין יכולה להיות (ולדעתי יש) בעית תאימות, כלומר הבדיקה תראה לך שהזכרונות תקינים, אבל לא תענה לך על התאימות.

פורסם

מה השם המלא של הלוח שלך? והמעבד שלך?

אל תרוץ עדיין לקנות כלום, אים יש אי תאימות חייב להיות רשום בלוח אם או במעבד של היצרן

בנוסף מאיזה חנות קניתה? רוב החנויות היו מחליפים לך למשהו באותו מחיר,

ניסיתה להחזיר את הזיכרון הישן ולבדוק תקינות?

פורסם
  • מחבר

@ADIA

בהחלט אי אפשר לשכוח ;)

אני מבצע את הבדיקה גם עם MEMTEST 4.10 וגם עם בדיקת הזיכרון של WINDOWS 7, שמריצה לך בדיקה לזכרונות מחוץ לWINDOWS עצמו, כך שהיא יכולה לבדוק חלק קצת גדול יותר מהזיכרון. כמו שאמרתי קודם, לעיתים הבדיקה עוברת כראוי, ולעיתים (קרובות אפילו) הוא אפילו לא מצליח להריץ את כל הבדיקה כי הזכרונות גורמים לאתחול (אפילו כמה רצופים) של המחשב.. או פשוט להקפיא (freeze) את המחשב.

@amitdanan

תודה על התגובה עמית

זה בדיוק מה שאני חושב, איך יכול להיות שיצרן גדול כמו גיגבייט לא מכיר בזה שהוא לא תואם ליצרן גדול כמו מושקין..

דגם הלוח: Gigabyte GA-K8NF-9

(rev 1.0 אם זה משנה משהו)

דגם המעבד: AMD ATHLON64 3000+

(תושבת 939)

לגבי החנות, אתה צודק, רוב החנויות (עם שירות נורמלי וסביר) בהחלט היו מחליפים למשהו אחר.

אני לא יודע אם מותר לרשום כאן תגובות על חנויות ובתי עסק (ולכן אני אערוך אם יתלוננו) אבל החנות הינה KSP.

אני כעת אכן עובד עם הזיכרון הישן (GEIL) כי פשוט אין לי ברירה, פשוט בלתי אפשרי לעבוד עם הזכרונות mushkin בגלל האתחולים הבלתי פוסקים.

הזכרונות GEIL עובדים אגב ללא הרף ועוברים ללא בעיה כל בדיקה.

פורסם

ביוס עדכנת?

פורסם
  • מחבר

לא עדכנתי.

ממה שמצאתי http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1860&dl=1#bios אני לא רואה עדכון כלשהוא הקשור לזכרונות.

למיטב הבנתי עדכון ביוס הוא אם (בקשר לנושא הספציפי) הזכרונות לא ייקראו לי כלל, או שהמחשב לא יבצע BOOT כלל, או בעיות אחרות.

אני מעדיף שלא ללכת בדרך ה"מסוכנת" הזו אלא אם לא תהיה שום ברירה אחרת..

פורסם

עדכון ביוס זה אחד הדברים הכי פשוטים בעולם, במיוחד ב GIGABYTE.

בכל מקרה עדכון ביוס יכול גם לפתור בעיות של תאימות כאלו, זה לא חובה למקרי קיצון.

פורסם
  • מחבר

כשעה אחרי שרשמתי את התגובה שלי החלטתי לעדכן בכל מקרה.

עדכנתי לגירסא החדשה ביותר F12k (לפני היה לי F3 שעברו המון גרסאות מאז).

לצערי כפי שחששתי הבעיה לא נפתרה, ואני כבר ממש עובד עיצות.

כנראה שאין לי ברירה אלא לרכוש זוג מודולים חדש ולסיים עם הסיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים