עבור לתוכן

רשת על חשמל Powerline - יש למישהו נסיון בנושא?

Featured Replies

פורסם

היי.

אני רוצה לרשת את הדירה, אבל לצערי יש לי קצת נסיון בחיווט דרך קירות (עם סטלבנט אני עוד אחשמל את עצמי...).

דווקא את השקעים והראשים אני יכול לעשות.

שאלתי מסביב עלויות, נתנו לי מחיר של 300 ש"ח לנקודה (עם זאת זה עבודה מקצועית ברמה גבוהה, שאני ראיתי את התוצאות אישית).

אז לרשת דירה זה יוצא די יקר.

לכן רציתי לשאול, האם יש למישהו נסיון עם רשת על חשמל (Powerline / EOP)?

אני ניסיתי את זה בעבודה לפני 5-6 שנים, כאשר זה רק הופיע, אבל זה גם היה יקר, וגם התוצאות היו לא ממש משביעיות רצון.

עכשיו ראיתי באי-בי מחירים די טובים (30$ ומעלה) לכל מתאם.

האם השיטה הזו השתפרה מאז? או שזה עדיין לא מומלץ ואני צריך לחזור להתאמן על סטלבנט :)?

אם זה משפיע על משהו, הבניין הוא חדש יחסית, אז אפשר לקוות שכבילת החשמל היא איכותית.

אגב, אני גם זוכר שהייתה רשת על קווי טלפון (בזק יצא עם זה בזמנו), מה נסגר עם זה בסוף? זה משהו שעובד, יחד עם ADSL?

אלחוטי זה לא פתרון טוב בשבילי, כי זה גם לא מגיע מקצה אחד של הדירה לקצה השני (כנראה בגלל קירות בטון עבים), ואני לא רוצה להתחיל להקים מגברים שיהוו קרינה נוספת ונקודות כשל; וגם שמנסיוני האישי בעבודה האלחוט עדיין לא אמין 100% (גם על הציוד הטוב ביותר).

תודה על כל עצה!

פורסם

תראה, ניסיתי את השיטה לפני כשנה...

התוצאות היו יחסית מבאסות...

אם אתה נמצא בטווח קצר יחסים מהשקע הראשי זה בסדר (וגם אז המהירות לא הייתה 100MBITS ברשת) אבל אם אתה מתכוון להישתמש בזה ברחבי הבית - לא הייתי הולך על זה

WIFI עדיף... יש לי חברים כפ עם קירות בטון+ממד זה מעביר יחסית בסדר TPLINK 1043...

אבל פתרון נוסף ודורש יחסית מאמץ, זה מה שיש אצלי, העברתי כבלים מחוץ לחלון לחדר שנמצא בצד השני של הדירה... וזה עובד מצויין

בהצלחה

פורסם

היי.

אני רוצה לרשת את הדירה, אבל לצערי יש לי קצת נסיון בחיווט דרך קירות (עם סטלבנט אני עוד אחשמל את עצמי...).

דווקא את השקעים והראשים אני יכול לעשות.

שאלתי מסביב עלויות, נתנו לי מחיר של 300 ש"ח לנקודה (עם זאת זה עבודה מקצועית ברמה גבוהה, שאני ראיתי את התוצאות אישית).

אז לרשת דירה זה יוצא די יקר.

לכן רציתי לשאול, האם יש למישהו נסיון עם רשת על חשמל (Powerline / EOP)?

אני ניסיתי את זה בעבודה לפני 5-6 שנים, כאשר זה רק הופיע, אבל זה גם היה יקר, וגם התוצאות היו לא ממש משביעיות רצון.

עכשיו ראיתי באי-בי מחירים די טובים (30$ ומעלה) לכל מתאם.

האם השיטה הזו השתפרה מאז? או שזה עדיין לא מומלץ ואני צריך לחזור להתאמן על סטלבנט :)?

אם זה משפיע על משהו, הבניין הוא חדש יחסית, אז אפשר לקוות שכבילת החשמל היא איכותית.

אגב, אני גם זוכר שהייתה רשת על קווי טלפון (בזק יצא עם זה בזמנו), מה נסגר עם זה בסוף? זה משהו שעובד, יחד עם ADSL?

אלחוטי זה לא פתרון טוב בשבילי, כי זה גם לא מגיע מקצה אחד של הדירה לקצה השני (כנראה בגלל קירות בטון עבים), ואני לא רוצה להתחיל להקים מגברים שיהוו קרינה נוספת ונקודות כשל; וגם שמנסיוני האישי בעבודה האלחוט עדיין לא אמין 100% (גם על הציוד הטוב ביותר).

תודה על כל עצה!

תעשה לעצמך טובה ואל תחסוך בכבילה. כל פתרון אחר יהיה נחות יותר ויתן לך ביצועים הרבה פחות טובים. ההשקעה בכבילה היא חד פעמית ותחזיק לך שנים - אתה לא תצטער על כך.

פורסם

יש לי בבית ואני מאוד מרוצה, זה מתאים לגלישה ולצפייה של HD. המהירות אצלי לא מגיעה למקסימום האפשרי, בגלל רשת חשמל בעייתית ושימוש במפצלים, ועדיין מדובר על פתרון יציב שעדיף על אלחוטי לדעתי בהכל.

הקנייה הכי טובה שלי בשנה האחרונה, במיוחד שהייתי ספקן כמוך.

פורסם

ראיתי שהזכרת שטלבנד והתחשמלות, אז שלא תעיז אפילו לחשוב בכיוון של העברת כבל רשת בצינורות חשמל.

אתה יכול להעביר בצינורות של הטלפון או בצינורות של האנטנה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה, כבר קראתי פה על סיפורי זוועה של אנשים :).

אני הולך בהחלט לעבוד רק על קווי טלפון\טלוויזיה.

פורסם

יש התקן שנקרא Shiro Homeplug חפש בגוגל , עובד פצצה מנסיון, מגיע למהירות של עד 85mbps

פורסם
  • מחבר

אתה יודע אם מוכרים אותו בארץ, ומי?

פורסם

לא בטוח שהוא עדיין זמין בארץ.. בזמנו איבורי הביאו אותו וכדאי לבדוק אצלם. סקירה מפורטת כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/HL105E/HL105E.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים