עבור לתוכן

האם ה-Harman Kardon Soundsticks 2, המערכת 2.1 הטובה ביותר שניתן לקנות?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה אנשים, אבל בסוף הבאתי את ה-Soundsticks 2 במחיר ללא מע"מ בבלאק פריידי של BUG.

מאוד מרוצה מהם וממליץ.

פורסם

אז בעצם לפי מה שאתה אומר, קהילות שלמות טועות כשהן קונות מערכות עם רמקולים מדפיים, משקיעות את נשמה שלהן בחיפוש שידוך נכון של מגבר כח, פרה אמפ, DAC, קומפקט וכו'. :lol: אז בעצם כולם צריכים לקנות מערכת 2.1 מעפנה ב 2500 ש"ח וכל הבעיות יפתרו :xyxthumbs:אני ממש לא מבין למה אתה כל פעם צריך להוריד מהמערכת שלי כדי להצדיק את טענותיך, שים לב שהמערכת עולה הרבה יותר מ-2500 ש"ח. דבר שני תבין שסאונד זה עניין סובייקטיבי ומה שישמע לאדם אחד טוב לא בהכרח טוב לשני. דבר שלישי שים לב שמדובר על האזנה של near field בהאזנות אחרות(בסלון לדוגמא) הרמקולים לא יכולים להתחרות ברמקולים שגדולים פיזית מהם

דבר ראשון, כדי להבהיר כמה פרטים, אני הייתי בעבר בעלים של הסולו 6, ומאז שמעתי המון מערכות שחלקן עברו אצלי בידיים. אין לי שום סולו כרגע וזה רק מראה שאני לא מנסה "לגונן" עליהם רק מפני שאני כביכול בעלים שלהם... למען האמת יש לי כרגע מגבר וינטאג' רוטל משודרג (יאיר פורמן אם אתה מכיר.. ככל הנראה אתה לא) שאפילו לא משתין לכיוון של מה שהיה לך, ובטח מה שיש לך עכשיו, וזה כולל DAC משובח וזוג רמקולים מדפיים של אומגה אודיו הישראלית ;)שוב אתה ממשיך להתרברב במה שיש משווה למה שיש לי בלי ששמעת את הרמקולים המדוברים אף פעם. סתם שתדע לגבי הידע שלי ברמקולים שמעתי לא מעט, הייתי בתערוכת digitown שם שמעתי עוד, בנוסף שמעתי רמקולים ברמות מחיר גבוהות, זה התחיל במערכת ב-50K בפיוז עד מערכת של מעל מליון(בחדר שלא תשיג בחיים אקוסטיקה כמו שלו) אצל חברה שנקראת אלרון. ככה שלא עליתי מרמקולים מעפנים לרמקולים שיש לי עכשיו ואני מתלהב בגלל שכל מה ששמעתי עד עכשיו היה סאונד במערכת של 200 ש"ח.

דבר שני, נתחיל בזה שמערכת שכוללת זוג מדפיים, עם סטנדים, ועם מגבר, ועם קומפקט דיסק ב 4K זו מערכת שככל הנראה, די עלובה (חדש, כן?).

בנוסף, מיותר לציין שהימאהה MCRE410 שאתה כ"כ מחזיק ממנה, לא שווה גרוש והיא סה"כ צעצוע עם 2 רמקולים יחסית גדולים לממוצע של מערכת מיקרו.

יכולות להיות כאן שתי אפשרויות; א. או שלא האזנת לשילוב ראוי (CV זה פחות או יותר נחשב מותג של "באס בלבד" ותו לא) - ככל הנראה בשידוך עם מגבר ק"ב חלשלוש ועלוב ו/או באקוסטיקה גרועה. ב. אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר, ואתה פשוט מבלבל בשכל, כי אין שום מצב שבעולם שמערכת 2.0 רצינית ואיכותית לא תגבור (במיוחד בבאס) על 2.1 לא מאוזנת ועלובה.זה יפה שאתה מניח שאני מחזיק ממערכות ואז כאילו מנסה "ללמד אותי" דברים שאני לא יודע. אני לא מחזיק משום מערכת ששמעתי עד עכשיו עד 4K ואפילו כאלה של 6 ו-7(לא כולל מקור). אחרת מיותר לצייין שאם הייתי כל כך מתלהב מאחת המערכות ב-4K היא הייתה אצלי כבר בחדר ממזמן. את השילובים ששמעתי הוצעו לי באתרים hometheater ו-dtown אתרים שהאנשים שם מבינים דבר או שניים יותר ממך זה בטוח.במיוחד לאור העובדה שאתה מדבר על המערכת שלי באותה שורה עם ביטויים כמו עלובה ולא מאוזנת באותה משפט כשהביקורות הרציוניות ברשת כל כך מהללים אותה דווקא בגלל שהיא כל כך מאוזנת ושונה לחלוטין ממה שאתה אומר

דבר שלישי, ההגדרה שלך לבאס היא ככל הנראה שונה - לדומגא ה mx5021 שציינת, זו סה"כ מערכת 2.1 ממוצעת עם ביצועים יחסית נמוכים, עם "סאב וופר" שכל מה שהוא מוציא זה מיד-באס (לא סאב באס!) מפוצץ ועודף (בסביבות ה 100HZ) שתאמין או לא, הכי קל לייצר ולהפיק אותו, לכן מערכות כאלה "מתברכות" בבומים ענקיים חסרי תכלית, "מפוצצים" ועודפים. ההגדרה של באס אמיתי היא פחות או יותר בין 10Hz ל 40Hz - תחום שאין סיכוי שה mx5021, וגם "הפוקל" המהוללים שלך לא יפיקו (בדיקה קצרה בדפי נתונים של ה XS מראים על כך שהיחידת ה"סאב וופר" שלך מוציאה מ 39Hz עד 150Hz, שזה כאמור באס [ואז מסתבר שזו יחידת וופר ולא סאב-וופר, מפתיע?] - וזה עוד בהתבסס על נתוני יצרן, שמה לעשות, לא תמיד ורודים במציאות).

שים לב להבדל שאני אומר משהו על פי נסיון אישי לבין משהו שאני אומר על סמך קצת קריאה באינטרנט(כמו שאתה עושה במשך כל תגובותיך בשרשור הזה. קורה קצת על הרמקולים באינטרנט, אפילו לא ביקורות מקצועיות אלא נתונים יבשים, מסיק את האיכות שלה ומתחיל להשוות למערכות אחרות. בוא אני אלמד אותך דבר או שניים באודיו. ציוד משווים עם האוזניות ולא עם העיניים. ככה שכל מה שאתה אומר פה זה זיון שכל אחד גדול. לך תקשיב לה ואז תדבר או תמשיך לקרוא נתונים באינטרנט ולחשוב שאתה כבר יודע את האיכות של כל מערכת הרי כל מי שמבין באודיו יודע שהדרך הזו מצויינת לשמוע דרך נתונים יבשים באינטרנט כל הכבוד :xyxthumbs: רואה 2.1-אומר לא מאוזנת(דבר ידוע במערכות 2.1 של מחשב, אך ממש ממה לא בכולם), רואה מערכת קטנה ולא גדולה מעץ-המערכת בטוח מעפנה ולא איכותית. מה אני אגיד לך חבל שאתה לא מבקר אודיו מקצועי בטוח היית תורם רבות לקהילות האודיו ברחבי העולם ושופך אור על אלפי דגמי רמקולים מבלי בכלל לשמוע אותם :kopfpatsch: ומה אתה משווה לי רמקולים מעפנים 2.0 של מחשב ב-750 שקל עם רמקולים ב-4.7K של חברה שמייצרת את הרמקולים הטובים בעולם. מתלהב לי מרמקולים ב-750 שקל וחושב שהוא "מבין" ההבנה שלך ברמקולים כנראה שווה להבנה שלי במדעי החלל אם לא פחות חחחח

פורסם

תראה לי מקום אחד בו הסתמכתי על נתונים יבשים (חוץ כמובן מההענות תדרים של המערכת שלך) :xyxthumbs:

אני לא הולך להגיב כאן תגובה מפורטת יותר מידי - כי זה פשוט לא שווה את ההבל"ת שלך, אבל בקצרה -

א. כמובן שאני מדבר פה על Near Field ולא על שום סוג אחר של רמקולים, ועל אחת כמה וכמה לא עשיתי שום השוואה מול מרחב פתוח.

ב. למען האמת - לא עשיתי שום השוואה ספציפית של דגמים, בטח לא הפוקל שלך מול המיקרולאב שאני בטוח שנשמעות טובות יותר בגבוהים, וייתכן שגם במיד.

ג. אין קשר ביד האתר לאנשים שנמצאים בו, גם לא ב HT או DTOWN - יש ויש.

ד. לא ממש מעניין אותי מה הרכיבו לך באתרים הנ"ל, אני משווה את עצם העובדה של 2.0 מול 2.1 (סטלייטים!) באמצעות הרכב הרמקולים נטו. תתחיל להבין שמערכת 2.1, שכוללת זוג סטלייטים שיושב לך מול הפרצוף, + עוד יחידת באס שיושבת מתחת לתחת שלך בצד הקיצוני של החדר / שולחן; זה מקור לאי-איזון סאונד. עצם העובדה שיש לך 3 אלמנטים, כאשר המיד וההיי בוקעים מ2 אלמנטים נפרדים בתצורת סטריאו, והבאס בוקע מאלמנט נפרד בתצורת מונו, שיושב הרחק מהסטלייטים, פוגע הן ברמה האקוסטית והן באיזון הסאונד בכלליות. ראשית אתה מאבד מהבמה עקב זה שהאלמנט ממקום במיקום שונה לגמרי, ושנית אתה מאבד מהאיזון שכן כל הצ'אנלים מתערבבים יחדיו לדרייבר אחד - ובעצם הסאונד (הבאס) מאבד מהכיוון שלו.

ה. את ההשוואה של הסולו מול הפוקל, אתה עשית ;)

היחידי שמתלהב כרגע הוא אתה - אני סה"כ מתנגד לשטויות שאתה זורק פה על 2.0 מול הפוקל האלה שלך.

פורסם

רק מקום 1 בו הסתמכת על נתונים יבשים?

או שאתה לא מבין מה שאתה כותב, או שאני לא יודע מה.

כתבת שהיא 2.1 של מחשב-ואז קראת למערכת מעפנה.

כתבת שהיא לא מעץ-ולכן היא בטוח לא מתקרבת לסולו האלה.

כתבת על היענות התדרים שזה כבר הבנת בעצמך.

כל המטרה שלי פה היא לגרום לאנשים להבין לא להסתמך על נתונים יבשים ולחשוב שהם כבר יודעים איך מערכת X תשמע ולא להכליל(אחרת אין לי סיבה להמשיך להתווכח איתך, בסופו של יום אני אשאר עם המערכת שלי ואתה תישאר עם המערכת שלך ולא ממש מעניין אותי עד כמה אתה נהנה ממנה או אם אתה חושב שהסולו שזה רמקולים של 750 שקל טובים מרמקולים של חברה עם שם שעולים בערך פי 6 דבר שאין בו שום הגיון ), כי בסך הכל שים לב שפותח השרשור כבר קנה את מה שהוא מצא לנכון שהכי טוב בשבילו. אבל הרבה אנשים אחרים שעוד יבקרו בפוסט הזה(חיפוש קטן בגוגל או באתר) רואים משהו כמו "כל הרמקולים של מחשב הם ככה וככה" או "מערכת שלא מעץ היא בטוח לא מתקרבת לשום מערכת מעץ"(כשאני בעצמי ערכתי השוואות בין מערכות מעץ לבין כאלה שלא מעץ ואני יכול להגיד לך בוודאות שזה לא תמיד נכון) וניתוח של הרכב המערכת כמו שעשית בתגובה הקודמת ומכאן הסקת שהמערכת לא מאוזנת(דבר שאין בו אפילו טיפת אמת).

אני ממש לא מתלהב. ושים לב שההשוואה שעשיתי היא בין מערכת 2.0 ל-2.1 באופן כללי. אתה הוא זה שהשוות ביניהם בלי בכלל לשמוע את שניהם כשבכל תגובה שלך אתה זורק משפט "המערכת המעפנה שלך לא תתקרב לסולו" זו השוואה.

אני לא בא להגיד שהמערכת שלי הכי טובה בעולם או משהו. אני בא להגיד שאם מערכת 2.1 למחשב כמו שלי מתעלה על הסולו שהם רמקולים מעץ 2.0 בטוח שיש מערכות 2.1 נוספות שעושות את זה. ולמי שמחפש באס ומוכן לשלם קצת יותר שווה לבדוק מערכות 2.1 נוספות.(אולי אפילו audio engine ולהוסיף להם באס ישמעו לא רע בכלל)

חבל שאתה לא יכול לשמוע אותם היית מפסיק את הבבל"ת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים