עבור לתוכן

האם ה-Harman Kardon Soundsticks 2, המערכת 2.1 הטובה ביותר שניתן לקנות?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת, מתלבט האם לקנות אותה, ביקורות מצוינות ברשת.

השאלה הנוספת האם למישהו יש אותה והיא שווה את מחירה הגבוה? השימושים הם בעיקר למוסיקה וקצת משחקים.

פורסם

כבר לא מצדיקה את מחירה, מה שכן יכולותיה המלאות מתגלות עם כרטיס קול טוב.

במחיר של המערכת עדיף לקנות SOLO6.

פורסם
  • מחבר

מה בעניין הבאסים? הרי אין סאב וופר, האם הרמקולים מחזיקים בבאסים?

ותודה על התשובה המהירה.

פורסם

לא שמעתי את המערכת, אבל לפי ביקורות לא חסר להן באסים, קרא את הביקורת של אנטולי פה באתר.

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

תודה לך.

פורסם

אין להם "סאב וופר" אלא שני וופר רציני בגודל של 6.5".

לך תשווה את זה ל"סאב וופר" 4" יחיד.

אתה גם תקבל יותר באס, וגם הוא יהיה יותר מדויק ורציני.

פורסם

השאלה בכותרת, מתלבט האם לקנות אותה, ביקורות מצוינות ברשת.

השאלה הנוספת האם למישהו יש אותה והיא שווה את מחירה הגבוה? השימושים הם בעיקר למוסיקה וקצת משחקים.

אני שמעתי אותה בדיוטי פרי בבאג לא ידוע עם איזה כרטיס קול ועם איזה קובץ מוזיקה(זה המוכר בחר את השיר ואת המחשב שאליה תחובר המערכת) והיא נשמעה זוועה על הפנים.

חוץ מזה ברור שהיא לא המערכת 2.1 למחשב הכי טובה שאפשר לקנות וגם ברור שה-solo6\7 לא המערכות הכי טובות, ככל שתעלה במחיר ככה תעלה באיכות מן הסתם. לגבי הסאב, מנסיון שלי מערכת של 2 רמקולים ללא סאב לא יכולה להתחרות במערכת שכוללת סאב. לפני שקניתי את המערכת הנוכחית שלי הייתי בדיוק באות התלבטות שלך, למצוא את המערכת הכי טובה עד 1000 ש"ח. מקריאה בפורום הזה ובעוד מקומות נוספים התפתיתי לעלות ולעלות במחיר כי חשבתי על זה כהשקעה משתלמת לטווח ארוך. לבסוף עליתי עד לרמה של פי 3 במחיר.(3000 ש"ח) קניתי זוג רמקולים גדולים ללא סאב עם רסיבר של ימאהה למחשב. ללא קשר לסיבה שהחלפתי אותם במערכת הנוכחית שלי(2.1) אני יכול להגיד לך שלמרות שהיו רמקולים גדולים יחסית למחשב (jamo e610) הבאס לא משתווה לבאס עכשיו כשאני עם סאב וופר(הדרייבר של יחידת הסאב וופר 6.5"). קח את זה בחשבון אם אתה מחפשב באס חזק(שלדעתי חשוב מאוד בסגנונות שירים מסויימים לא פחות מאיכות הרמקולים עצמם שלא לדבר על סרטים ומשחקים). עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון זה הגודל של הרמקולים solo6\solo7 שהוא בהחלט לא קטן.

פורסם

כל מה שאמרת זה טוב ויפה, אבל ב 2.1 של מחשב אין באמת יחידת סאב ווופר אמיתית, אלא קרוסאובר, שחותך את כל התדרים הנמוכים (כולל הסאב באס) מהרמקולים הלווויניים ישר לתוך וופר אחד שנקרא "סאב". בסולו לא רק שלא עושים את זה, יש לך 2 יחידות וופרים בגודל של 6.5", ככה שסולו מול 2,1 (של מחשב) יכסאח להם את הצורה מבחינת באס (וכל תדר אחר בתכלס).

פורסם

אתה דיי מכליל כשאתה אומר "2.1 של מחשב" ולא נראה לי שזה נכון לכל רמקולים של מחשב. במיוחד לא בדגמים של הסדרות הגבוהות. לי יש focal xs שהם "2.1 של מחשב" ואני יכול להבטיח לך שזה לא קורה כאן. ואם זה לא קורה כאן, בטוח שיש עוד דגמים שזה לא קורה אצלהם ששווים בדיקה.(אולי גם במחירים פחות גבוהים).

אני מוכן להתערב איתך שאם תשמע את ה-סולו האלה שאתה מדבר עליהם לעומת הרמקולים שלי(שהם 2.1 של מחשב) ה-סולו לא רק שהוא לא יכסח להם את הצורה מבחינת באס וכל תדר אחר בתכלס, אלא לא יתקרב אליהם.

ואני מוכן להתערב שהרמקולים שלי הם לא הדוגמא היחידה לכך.

פורסם

כל הכבוד שאתה משווה מערכת של 4,000 שקל למערכת של 750 שקל. :yelclap:

תורם רבות לפורום. NOT

פורסם

זה עדיין לא סותר את הטענה שלי, שה Focal XS המסכנים שלך מורכבים משני סטלייטים ווופר יחיד בתיבת פלסטיק שלא יכולה אפילו להתקרב ולו בקצת לבאסים שהסולו מפיקה :xyxthumbs:

פורסם

כל הכבוד שאתה משווה מערכת של 4,000 שקל למערכת של 750 שקל. :yelclap:

תורם רבות לפורום. NOT

נו מה זה קשור. שים לב שנתתי את הדוגמא הזאת בגלל שהוא דיבר על כל מערכת 2.1 של מחשב(הוא לא אמר כל הרמקולים 2.1 של מחשב עד 750 שקל). ואני רציתי להראות לו שזה לא נכון להכליל. כי יש מספיק דגמים שהוא לא מכיר ככה שהוא לא יכול להכליל. בטוח שיש עוד מספיק דגמים במחירים הרבה יותר קרובים למחיר של ה-סולו שלא לי ולא לו יש נסיון אישי איתם שגם בהם זה לא קורה אז אי אפשר להגיד "כל הרמקולים של מחשב הם ככה וככה".

אני עדיין חושב שאם פותח הדיון רוצה באס חזק, שיקנה מערכת 2.1 ולא 2.0 כי הוא יקבל פחות באס בהרבה . שמעתי על מערכת של altec mx5021 שהיא אמורה להיות טובה ועם באס טוב וחזק אולי שווה לשמוע אותה לפני שמחליטים. בכלל רמקולים זו השקעה לטווח ארוך ולכן לדעתי שווה לך לשמוע מספר מערכות 2.0 מול מספר מערכות 2.1 ולראות אם חסר לך הבאס.

כל מה שאמרת זה טוב ויפה, אבל ב 2.1 של מחשב אין באמת יחידת סאב ווופר אמיתית, אלא קרוסאובר, שחותך את כל התדרים הנמוכים (כולל הסאב באס) מהרמקולים הלווויניים ישר לתוך וופר אחד שנקרא "סאב". בסולו לא רק שלא עושים את זה, יש לך 2 יחידות וופרים בגודל של 6.5", ככה שסולו מול 2,1 (של מחשב) יכסאח להם את הצורה מבחינת באס (וכל תדר אחר בתכלס).

זה עדיין לא סותר את הטענה שלי, שה Focal XS המסכנים שלך מורכבים משני סטלייטים ווופר יחיד בתיבת פלסטיק שלא יכולה אפילו להתקרב ולו בקצת לבאסים שהסולו מפיקה :xyxthumbs:

שוב אתה ממשיך להגיד דברים בלי שמץ של מושג אלא רק על פי ההערכות אישיות שלך שתסלח לי על הביטוי לא שוות כלום. כדאי שתבין משהו ובניגוד אליך, זוהי לא הערכה מקריאה במקומות שונים אלא מנסיון. לפני שקניתי את הרמקולים הנוכחיים שלי, קניתי רמקולים מדפיים עשויים מעץ עם מגבר נפרד רמקולים שהסולו יראו לידם צעצוע. חוץ מהם, שמעתי עוד דגמים רבים של רמקולים מדפיים מעץ שעולים בהרבה יותר מהסולו שלך. לאחר שעות של האזנה למערכת סטיראו Yamaha MCRE410 ולשילובים שונים של רמקולים מדפיים עם שמות כמו Jamo Tannoy , Cerwin Vega ועוד רבים אחרים אני יכול להגיד לך שהרמקולים הנוכחיים שלי טובים יותר בהאזנת Near Field ממערכות רמקולים אמיתיות של רמקולים מדפיים מעץ + מגבר +קומפק דיסק עד 4K ועולים גם על חלק מאלו שעולים הרבה הרבה יותר אז בטח יותר טובים מהסולו המצועצעים שאתה משתמש בהם. תבין, מה שקרה זה שהחלפתי רמקולים מעץ+מגבר שבחרתי מתוך כל הרמקולים והמגברים והקומפק דיסקים שהאזנתי להם ברמקולים האלה.עכשיו תחשוב טוב טוב עד כמה הם צריכים להישמע טוב(והם אכן נשמעים מדהים) כדי שאני יחליף מערכת שקניתי לאחר חיפוש ארוך+ישלם קנס על ההחזרה שלהם וקניה של הפוקל שעולים כ-1000 ש"ח יותר.

פורסם

אז בעצם לפי מה שאתה אומר, קהילות שלמות טועות כשהן קונות מערכות עם רמקולים מדפיים, משקיעות את נשמה שלהן בחיפוש שידוך נכון של מגבר כח, פרה אמפ, DAC, קומפקט וכו'. :lol: אז בעצם כולם צריכים לקנות מערכת 2.1 מעפנה ב 2500 ש"ח וכל הבעיות יפתרו :xyxthumbs:

דבר ראשון, כדי להבהיר כמה פרטים, אני הייתי בעבר בעלים של הסולו 6, ומאז שמעתי המון מערכות שחלקן עברו אצלי בידיים. אין לי שום סולו כרגע וזה רק מראה שאני לא מנסה "לגונן" עליהם רק מפני שאני כביכול בעלים שלהם... למען האמת יש לי כרגע מגבר וינטאג' רוטל משודרג (יאיר פורמן אם אתה מכיר.. ככל הנראה אתה לא) שאפילו לא משתין לכיוון של מה שהיה לך, ובטח מה שיש לך עכשיו, וזה כולל DAC משובח וזוג רמקולים מדפיים של אומגה אודיו הישראלית ;)

דבר שני, נתחיל בזה שמערכת שכוללת זוג מדפיים, עם סטנדים, ועם מגבר, ועם קומפקט דיסק ב 4K זו מערכת שככל הנראה, די עלובה (חדש, כן?).

בנוסף, מיותר לציין שהימאהה MCRE410 שאתה כ"כ מחזיק ממנה, לא שווה גרוש והיא סה"כ צעצוע עם 2 רמקולים יחסית גדולים לממוצע של מערכת מיקרו.

יכולות להיות כאן שתי אפשרויות; א. או שלא האזנת לשילוב ראוי (CV זה פחות או יותר נחשב מותג של "באס בלבד" ותו לא) - ככל הנראה בשידוך עם מגבר ק"ב חלשלוש ועלוב ו/או באקוסטיקה גרועה. ב. אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר, ואתה פשוט מבלבל בשכל, כי אין שום מצב שבעולם שמערכת 2.0 רצינית ואיכותית לא תגבור (במיוחד בבאס) על 2.1 לא מאוזנת ועלובה.

דבר שלישי, ההגדרה שלך לבאס היא ככל הנראה שונה - לדומגא ה mx5021 שציינת, זו סה"כ מערכת 2.1 ממוצעת עם ביצועים יחסית נמוכים, עם "סאב וופר" שכל מה שהוא מוציא זה מיד-באס (לא סאב באס!) מפוצץ ועודף (בסביבות ה 100HZ) שתאמין או לא, הכי קל לייצר ולהפיק אותו, לכן מערכות כאלה "מתברכות" בבומים ענקיים חסרי תכלית, "מפוצצים" ועודפים. ההגדרה של באס אמיתי היא פחות או יותר בין 10Hz ל 40Hz - תחום שאין סיכוי שה mx5021, וגם "הפוקל" המהוללים שלך לא יפיקו (בדיקה קצרה בדפי נתונים של ה XS מראים על כך שהיחידת ה"סאב וופר" שלך מוציאה מ 39Hz עד 150Hz, שזה כאמור באס [ואז מסתבר שזו יחידת וופר ולא סאב-וופר, מפתיע?] - וזה עוד בהתבסס על נתוני יצרן, שמה לעשות, לא תמיד ורודים במציאות).

פורסם

חחח ניר אתה צריך להיות יותר פעיל פה ;D

אחזק את טענתך - קופסאות האשל (לפי הכינוי עתיק היומין של אנטולי) מוציאות באס מזוויע ובכללי נשמעות כמו מכונת חריטה.

ואני אומר את זה בתור בעלים גאה של "Soundsticks" :)

פורסם

לא שווים ( יפים אבל מוסיקלית לא שווים ) הסולו ל 2.0 אלטאק לנסינק ל 2.1 2.0 יותר למוזיקה וסרטים 2.1 יותר לסרטים ומשחקים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים