עבור לתוכן

המלצה למחשב פוטושופ עד 4K

Featured Replies

פורסם

אהלן

חברה שלי מתחילה ללמוד עיצוב וצריכה לקנות מחשב נייד.

אלו התנאים (לפי סדר חשיבות):

1. פוטושופ - שיריץ פוטושופ מהר

2. מחיר - עד 4K ש"ח

3. מסך - לפחות 14'' (צריך בכל זאת לעבוד על זה בגרפיקה...)

4. ניידות- לא יותר מ2.5 קילו.

5. עדיף שיהיה צבעוני\וורוד\פרחים משהו.... (ממש לא חובה, אבל היא בכל זאת בחורה שלומדת עיצוב...)

נשמח לכל הצעה למפרט שמתאים לדעתכם...

תודה מראש

אביב

פורסם

שמע לא תקציב גבוה למחשב שאמור לעבוד עם גרפיקה אבל אם תמהר, בבאג מוכרים עכשיו את ה DV6-3125 בקצת יותר מ-4000 שקל (נדמה לי 4090). הקטע הוא שזה עם שנה אחריות שהרחבתה עולה 650 שקל אבל אתה יכול להרחיב את זה לקראת סוף האחריות (כלומר לשלם את ה-650 אז למרות ששמעתי שזה עומד ל-400 כל עוד קנית את ההרחבה בזמן שהמחשב היה באחריות)

לגבי המפרט:

I5-460

4 גיגה זיכרון

כרטיס ATI 5470 עם חצי גיגה זיכרון יעודי

500 גיגה דיסק קשיח במהירות 7200

משקל של 2.49

עכבר כמו של המק עם מחוות וכאלה. פחות שימושי למשתמשי יומיום, אומרים שיותר שימושי למשתמשי גרפיקה (לסובב תמונה עם האצבעות, זום אין אאוט כמו במסך מגע של פלאפון ועוד)

אם היה לי כסף זה מה שהייתי קונה עכשיו. עם זאת זה כרגע הכי טוב שתוכל להשיג בכסף הזה, האם זה יספיק למי שעובד הרבה עם פוטושופ? לדעתי הבלתי מקצועית כן, אבל החבר'ה של גרפיקה תמיד אומרים שאין כזה דבר חומרה טובה מדי לגרפיקה...

פורסם

האמת היא שאני גם בהתלבטות דומה - תקציב של 4000 ש"ח לנייד לשימושי גרפיקה.

מצאתי דגם של Acer שעולה רק 3600 ש"ח, אבל הוא קצת יותר חלש מהדגם המוצע בבאג (i5-430 במקום 460) ושוקל 2.7 (לי זה פחות מפריע):

http://www.getit.co.il/Prod/62881/

הכונן שלו יותר גדול (640MB), אבל הם לא מפרטים אז אני מניח שהוא פחות מהיר.

הבעיה היא שלא יצא לי להתקל יותר מידי בדגמים של אייסר בעבר, ועד לא מזמן חשבתי שאני אקנה אחד מהדגמים של Dell שמסתדרים במסגרת התקציב. למישהו יצא להתנסות בדגמי הAspire של אייסר בתקופה האחרונה?

פורסם

לגולמר

אם גם אייסר וגם דל מתאימים לתקציב שלך, אני אומר לך על דל בלי להתבלבל בכלל. אבל!!! וזה אבל גדול, קשה לי להאמין שיש מחשב של דל שמתאים לגרפיקה בתקציב של 4000 שקל,לפחות לא חדש. דל יגועים כדגמים יקרים מאד ואם מצאת כזה ב-4000 שקל, אז או שהמפרט הוא לא מה שאתה חושב, או שהאחריות היא לא מה שאתה חושב.

בכל מקרה לשימושי גרפיקה, מה שיותר יותר טוב. שיקולי זמן סוללה אפילו לא נספרים פה. ההארדיסק צריך להיות מהיר (7200 ולא 5400 סל"ד), הזיכרון (1066 זה בסדר, 1333 זה עדיף), המעבד, הכרטיס הגראפי צריך שיהיה טוב וכמה שיותר זיכרון עצמאי (בתקציב הזה יש חצי גיגה). ביקצור תבדוק טוב טוב מה אתה קונה. אייסר? אני לא יודע. בתחומים האלו מה שחשוב זה האחריות ועם דל וHP אתה לא יכול לטעות (אין לי ניסיון עם לנובו בעניין האחריות) בכל מקרה אלו שלושת היצרנים המובילים.

בהצלחה

פורסם

לגולמר

אם גם אייסר וגם דל מתאימים לתקציב שלך, אני אומר לך על דל בלי להתבלבל בכלל. אבל!!! וזה אבל גדול, קשה לי להאמין שיש מחשב של דל שמתאים לגרפיקה בתקציב של 4000 שקל,לפחות לא חדש. דל יגועים כדגמים יקרים מאד ואם מצאת כזה ב-4000 שקל, אז או שהמפרט הוא לא מה שאתה חושב, או שהאחריות היא לא מה שאתה חושב.

בכל מקרה לשימושי גרפיקה, מה שיותר יותר טוב. שיקולי זמן סוללה אפילו לא נספרים פה. ההארדיסק צריך להיות מהיר (7200 ולא 5400 סל"ד), הזיכרון (1066 זה בסדר, 1333 זה עדיף), המעבד, הכרטיס הגראפי צריך שיהיה טוב וכמה שיותר זיכרון עצמאי (בתקציב הזה יש חצי גיגה). ביקצור תבדוק טוב טוב מה אתה קונה. אייסר? אני לא יודע. בתחומים האלו מה שחשוב זה האחריות ועם דל וHP אתה לא יכול לטעות (אין לי ניסיון עם לנובו בעניין האחריות) בכל מקרה אלו שלושת היצרנים המובילים.

בהצלחה

יש לך ניסיון עם מחשבי Acer מהתקופה האחרונה? עם איזה דגם ספציפי?

אני מצטער אם מראש אני נוטה להיות ספקן לגבי מה שאתה כותב, אבל זה בעיקר בגלל שציינת את HP בתור חברה שאי אפשר לטעות איתה - כי מניסיון אישי השירות של HP בישראל (דרך CPM) הוא בזיוני ברמה שאין אפילו במדינות עולם שלישי. אם יש חברה אחת שאני ממליץ לכל אחד להתרחק מהניידים שלה כמו מאש בקטע של מחשבים ניידים זו HP/Compaq, וזה בעיקר בגלל השרות בארץ (אבל לא רק).

עם האחריות של דל לעומת זאת היה לי ניסיון טוב מהעבר (והם גם מציעים מראש אחריות ל-3 שנים). אבל שאלתי ספציפית על הדגם של אייסר כי את המחשבים הניידים של אייסר אני לא מכיר, אבל בביקורות שיצא לי לקרוא יש להם דגמים שקוטפים הרבה מאד סופרלטיבים בתקופה האחרונה.

הדגמים הביתיים של דל (vostro ו-inspiron) הם ממש לא דגמים יקרים לדעתי ועומדים אפילו מתחת לרוב הלפטופים המתחרים מבחינת מחיר-תמורה, כתלות במפרט. אפשר למצוא i5 למיניהם בפחות מ-4000 ש"ח כשכרטיס מסך לא מובנה מקפיץ קלות את המחיר: את הN5010 למשל עם i5 450M ועם HD5470 אפשר למצוא בפחות מ-4200 ש"ח עוד לפני שמתמקחים עם החנויות על המחיר:

http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=N5010I5450M&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he

פורסם
  • מחבר

אוהד

לפי המפרט היבש, הדל מפגר מאחורי ה-HP? הדל כבד יותר,ה-HD שלו איטי יותר וחוץ מזה אני לא רואה איזה תמורה נוספת הוא נותן (מלבד, אולי , אחריות ל-3 שנים)

והאם HP כ"כ גרועים ששווה לקנות מחשב פחות טוב במחיר יותר יקר רק בגלל שהוא לא של HP?

יש משהו שאני מפספס פה בנתונים?

פורסם

לגולמר

השירות של היצרנים הגדולים בארץ מתחלק לשניים: היצרן הרשמי (הנציגות הישראלית) או מהיבואנים המקבילים. אתה יכול להבין מי נותן איזה שירות. HP ישראל מניסיוני נותנים שירות מצוין כך שחשוב לברר מי נותן האחריות שלך (בדרך כלל שאותו מחשב או יותר טוב עולים פחות, קרוב לוודאי שהאחריות היא של החנות או הטריק של "מעבדה מאושרת מטעם היצרן" שזו דרך חלקלקה לומר לך שו לא אחריות הנציגות הישראלית. דל הם היחידים שאני יכול לומר לך בוודאות שכל האחריות שלהם ניתנת על ידי ספקי משנה ומהם כדאי ללכת על יעל פתרונות תוכנה שגם מנהלת להם את המחסן.

הדל אכן מפגר אחרי ה-HP ובמחיר של 4600 שקל (כולל שלוש שנות אחריות עד הבית) לא הייתי מהסס פעמיים. הדבר היחיד שיש לי נגד ה-HP זה המשטח מגע החדש שמעתיק את זה של אפל, מה שאומר מחוות מולטי טאץ' שנחמדות לגרפיקאים (לסובב תמונה עם שתי אצבעות בסיבוב, צביטה פנימה החוצה לזום) אבל ביום יום אני אוהב לעשות את הגלילה שלי עם אצבע אחת ולא שתיים.

לגבי שאר הדברים: HP בכלל לא גרועים ואם כן, אז אין לי הסבר למה הם לוקחים את השוק האמריקאי בהליכה. יש לי PROBOOK 4310 כבר שנה וטפו טפו טפו בלי בעיות. לגבי דל, שוב תבדוק אם מי שאתה קונה ממנו הוא מפיץ של דל ישראל ושדרכה תינתן האחריות או שהוא נותן לך אחריות של "לך תחפש אותי"

פורסם

שלום,

מחשב נייד של LG מדגם R480-R38 יהיה לך מצויין ובמסגרת התקציב. מדובר על מחשב עם מסך LED בגודל "14 , בעל זיכרון 4GB ,מערכת ההפעלה של Win 7 Home Premium, כרטיס מסך NVIDIA GeForce G 105M, מעבד Intel Core 2 Duo ומשקל של 2.33 ק"ג בלבד. מגיע עם שנתיים אחריות ואפשרות הרחבה לשנה נוספת.

מקווה שיכולתי לעזור

אם עולות שאלות נוספות נשמח אם תוכל\י לפנות אלינו לכתובת מייל: online@hye.co.il

בברכה אורי, נציג קבוצת ח.י.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים