עבור לתוכן

קניית זיכרונות חדשים

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

יש לי לוח אם מסוג

Intel Isleton D946GZIS

עם שני כרטיסי זיכרון של

DDR2-667 (333 MHz)

בנפח של 512 MB כל אחד

סה"כ 1 ג'יגה

רציתי לדעת קודם מהי הכמות המקסימלית שאוכל להכניס למחשב, אני בעקרון רוצה להכניס 2 כרטיסים של 2 ג'יגה

וכמובן איזה סוג של זיכרונות אני צריך לרכוש. (יש לי קצת בלאגן בראש עם כל ההרצים האלה)

תודה וערב טוב

פורסם

אתה יכול לשים 2 סטיקים של 2GB כל אחד עד 4 ג'יגה זה המקסימום.

הלוח תומך DDR2 בתדרים של 677/533.

פורסם

הכמות המסקימלית היא 2X2 GB, בתדר 533 או 667.

רק לתשומת ליבך, שאם אתה משתמש ב-XP 32 ביט, תיהיה לך בעיה.

פורסם
  • מחבר

יש לי שני שאלות:

1. זאת אומרת שאני צריך זכרון או 533HZ או 677HZ

2. למה תיהיה לי בעיה להשתמש עם ווינדוס 32?

פורסם

יש לי שני שאלות:

1. זאת אומרת שאני צריך זכרון או 533MHZ או 677MHZ

2. למה תיהיה לי בעיה להשתמש עם ווינדוס 32?

1. כן. כמעט בוודאות שגם זכרונות 800MHZ יעבדו, אבל יעבדו על 667MHZ בלבד.

2. מערכת הפעלה שהיא 32 ביט, לא חשוב אם זה XP, וויסטה או 7, לא תדע להשתמש ב-4GB. היא תשתמש בפחות, 3.25GB או משהו כזה. זה עדיין הרבה יותר מ 1GB שיש לך!!

פורסם

זה לא בעיה כי יהיה לך תוספת קטנה של זיכרון אבל כדי לנצל את הכל ה4GB אתה צריך מערכת 64 ביט.

אני עדיין חושב שעדיף לך לשים 4 ג'יגה זיכרון ובעתיד לשדרג למערכת 64 ביט במידה ויש לך מערכת של 64 ביט אין שום בעיה.

כי אתה כבר מנצל את כל ה4 ג'יגה.

מניסיון זה שאתה יכול לנצל את כל ה4 ג'יגה לא ממש אומר שאתה באמת מנצל את כל ה4 ג'יגה כולל משחקים "כבדים".

פורסם

1. כן. כמעט בוודאות שגם זכרונות 800MHZ יעבדו, אבל יעבדו על 667MHZ בלבד.

ברוב המקרים הלוח לא יפעיל אותם בכלל.

פורסם

1. לא. תקנה זיכרונות 800MHz. הם יותר נפוצים (ואולי גם זולים) וה-BIOS כבר יתאים את התדר כפי שצריך. מקסימום תיגש ל-BIOS ותגדיר ידנית.

2. זה לא 3.25, זה משתנה.. יכול גם להיות 3.8GB ואז כל ה"תעבור ל-64bit בשביל לנצל את הזיכרון" נהפך לממש לא רלוונטי.

פורסם

אבל למה להגיד לבן אדם לקנות משהו שלא נתמך על ידי הלוח שלו? כנראה שלא פגשת מקרים שבהם הלוח פשוט לא עבר את ה-POST בגלל שידרוג זכרון שכזה. בוא תראה כמה 1066 DDR2 יש לי בבית, ואין לי איפה להכניס אותם כי הלוח שלי לא תומך, מקסימום זה 667. (יש לו את סדרת 946 לי יש 945)

כן יש לוחות שיודעות לעשות DOWNGRADE לזיכרון, אך זה לא אומר ששלך יכול לעשות את זה, חוץ מזה, זה יכול גם לפגוע ביציבות המחשב, וגם יכול לגרום לשיבוש נתונים. לכן אני ממליץ כמו היצרן, להצמד ל-667.

NIKE, בבקשה ממך, די להמליץ על דברים ש-"יכול להיות" שיעבדו. תמליץ על מה שיעבוד על בטוח. מדובר פה בהוצאות חבר פורום.

פורסם

זה לא יכול להיות, זה יעבוד.

כל BIOS יכול להתאים את התדר עצמאית, רק צריך לאפס את ה-BIOS לאחר ההתקנה של הזיכרונות.

לא בעיות יציבות ולא שיבוש נתונים ולא שאר השטויות שרשמת, עם כל הכבוד.

זיכרון מסוים ולוח מסוים שאינם עובדים ביחד זה נדיר בימינו אבל אם זה קורה אז התדר הוא הסיבה האחרונה לכך.

פורסם

מה שאתה רושם עכשיו זה שטויות.

לפותח הדיון - שדרג רק לפי הוראות היצרן.

אני חושב שהם יותר מדוייקים מהמלצות המנהל, עם כל הכבוד, שההמלצות האלו מבוססות אך ורק על פי שמועות ואולי נסיון אישי עם לוח ספציפי. זה לא אומר שזה יעבוד בלוח שלך.

NIKE, איך אתה מסוגל בכלל להמליץ על דברים שהיצרן לא מסוגל? תסביר לי בבקשה. אתה עוד פעם מסכן את ההוצאות של החבר הפורום הזה.

מספיק, בוא נשמור על רמה כלשהי. אתה לא יכול להמליץ על דברים כמו להכניס מנוע של אוטובוס לתוך סובארו לגאסי! ובשרשור הזה, זה בדיוק מה שאתה עושה!

פורסם

היצרן לא הורה שרק זיכרונות 533 ו-667 יעבדו, הוא הורה שאלו התדרים שבהם הלוח תומך ואני לא אמרתי אחרת. זיכרונות 800 יעבדו בתדר הגבוה ביותר שהלוח תומך. זו עובדה ולא השערה על בסיס "ניסיון אישי עם לוח ספציפי".

פורסם

היצרן לא הורה שרק זיכרונות 533 ו-667 יעבדו, הוא הורה שאלו התדרים שבהם הלוח תומך ואני לא אמרתי אחרת. זיכרונות 800 יעבדו בתדר הגבוה ביותר שהלוח תומך. זו עובדה ולא השערה על בסיס "ניסיון אישי עם לוח ספציפי".

אז הנה לך עובדה, ב 775I945GZ שתומך ב 533 DDR2, לא עובד DDR2 667, המחשב פשוט לא עולה ל-POST.

למה ה-BIOS לא עושה DOWNGRADE? כי אין לו אפשרות!

למה אתה חושב שבצ'יפ 946 הוא יצליח לעשות DOWNGRADE ולהריץ את ה-RAM כמו שצריך? (לפותח השרשור יש 946).

עובדה - לזיכרונות יש בעיה לעבוד עם מהירות נמוכה יותר. אז בבקשה ממך, תקרא קצת מאמרים, מפה באה העובדה האחרת שאם לעשות DOWNGRADE לזכרון, יהיו שיבושים של קבצים, או אף איבוד קבצים. וכמובן שהמערכת לא תיהיה יציבה. זה כבר נבדק הרבה מאוד פעמים. יש לוחות שהם יכולים לעשות את זה, ולהריץ זכרון 800 ב-667 יפה מאוד. אבל זה רחוק לא כולם, ואני לא מאמין שצ'יפ 946 יבצע את הפעולה.

פורסם

אם זה לא נעשה אוטומטית אז מגדירים ידנית או מאפסים את ה-BIOS.

זה שזיכרון משווק כזיכרון 800 לא אומר שהוא זיכרון שעובד בתדר 800MHz. מה בעצם עושה אותו כזה? שני דברים, האחד הוא שזה רשום ב-SPD ואם ערכת השבבים תומכת אז ה-BIOS ישתמש בתדר שרשום ב-SPD. שנית עצם העובדה שהזיכרון נבדק כמסוגל לעבוד בתדר הזה. שתי העובדות הללו אינן אומרות שזה "זיכרון בתדר 800MHz" אלא פשוט זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר הזה.

אמרתי את שלי.. אני לא ממשיך בדיון איתך, לפחות לא עם צורת התבטאות מזלזלת שכזו. (אוקיי, אמרתי שאתה מדבר שטויות ואמרת בחזרה.. זה יכול היה להסתיים בכך אבל בחרת שלא ככל הנראה.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים