עבור לתוכן

מחשב נייד - למישהו יש המלצות?

Featured Replies

פורסם

הי, אני מחפשת כרגע מחשב נייד שיתאים לי גם ללימודים וגם להתמכרות הקלה שיש לי לאינטרנט, לפייסבוק ו.... לסימס....

האם יש למישהו הצעה טובה או לפחות טיפים לגבי מה עליי לחפש במחשב?

תודה חברים!

פורסם

אני מאוד מצטער, אבל אין כאן קוראי מחשבות. בחירת נייד תלויה אמנם בשימושים, אותם ציינת (באופן חלקי ביותר), אבל גם בלא מעט דברים אחרים. בשביל זה קיים הסטיקי בראש המדור. חלק מהשאלות אמנם נראות "טכניות", אבל אין ברירה: גודל הדיסק הקשיח הדרוש, למשל, תלוי אך ורק בכמות המידע שאת מתכוונת לאחסן עליו ובשום דבר אחר. המושג "לימודים" עשוי להסתכם בכתיבת מסמכי WORD, אם את לומדת הסטוריה למשל, הרצת אלגוריתמים "כבדים" בתחומים מסויימים של מדמ"ח או הנדסה, או הפעלת תוכנות גראפיות אם את לומדת עיצוב. בנוסף, עבור אדם אחד 2.8 קילו זה משקל סביר כי הוא רוצה מסך גדול ורוב הזמן המחשב יישב בבית, ואילו עבור אחר גם 1.8 זה הרבה כי הוא נסחב איתו לכל מקום ומעדיף מחשב קומפקטי. כמובן שכל הדברים לעיל תלוים גם בתקציב - אני יכול להציע לך נייד מצויין לרוב השימושים ב4,800 שקל, למשל, אבל אין בזה שום טעם אם אין לך אפשרות או כוונה להוציא סכום שכזה על מחשב.

אם איבדת אותי במהלך החפירה לעיל, הכוונה היא שאף אחד חוץ ממך לא יכול לנחש מה הדרישות והצרכים שלך, ואם לא תפרטי, לא נוכל לעזור.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לך על התגובה המושקעת! חשבתי שפירטתי מספיק אבל עכשיו אני מבינה שזה לא היה מספיק.

בעיקרון, הצרכים שלי מהמחשב הם ללימודים (לא יותר מword, pdf וקצת excel). כמו כן, כל שאר השימוש שלי במחשב הוא בגלישה באינטרנט (וקצת סימס...)

המטרה העיקרית של המחשב היא לקחת אותו ללימודים כך שאצטרך להיסחב אתו יום-יום.

מה שכן, למרות המשקל שכתבת - אני לא רוצה מיני-לפטופ.

אחי הציע לי לבדוק לגבי המחשב הזה:

http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=123707

(המלצה לא מתוך הבנה אלא בגלל שלחברה שלו יש את המחשב הזה...)

האם הפרטים מספיקים כדי לקבל המלצה?

נ.ב:מדובר בתקציב עד 3000 ש"ח (מקסימום 3300).

תודה.

פורסם

תחילה לגבי המחשב שאחיך הציע - שימי לב שהמחיר הוא לא 3099 ש"ח, אלא "הצעות החל מ-" 3099 ש"ח - לכי תדעי מה יהיה המחיר בפועל. מחשבי 13.3" עם חומרה יותר מבסיסית ביותר יעלו בד"כ הרבה יותר מ3000 שקל אם כי יש יוצאים מן הכלל. קחי בחשבון גם שאפילו משחק פשוט כמו סימס (3 אני מניח) יקרטע מעט בהגדרות גבוהות על הכרטיסים המובנים של אינטל (אם כי על הגדרות נמוכות במקצת יעבוד בלי בעיה).

דבר שני, אמנם לא העלת זאת לדיון אבל בתור סטודנט שנה רביעית הייתי מציע לך לחשוב טוב טוב האם את באמת צריכה נייד כזה שתקחי איתך לכל מקום. מתי-מעט סטודנטים אשכרה נסחבים עם המחשב להרצאות, ולרוב כל הניידות שלו תסתכם בטיולים פעם ב- לספריה בשביל לשבת שם וללמוד עם קבוצת חברים.

אם הדגש העיקרי הוא בכל זאת על מחשב שניתן לקחת בקלות לכל מקום, דווקא הייתי ממליץ לך על מיני-לפטופ 12" בחצי מהמשקל ובזול יותר ממחשב 13" "רגיל".

אם המחשב ישכב רוב הזמן בבית הייתי ממליץ לקחת מחשב 14-15" שיאפשר לדחוס חומרה איכותית יותר מבלי להגדיל את המחיר, על חשבון משקל רב יותר.

לדעתי האישית כל דבר בין לבין, לפחות בתקציב שלך, הוא בגדר "תפסת מרובה - לא תפסת", אבל מדובר כאן כאמור על דעה אישית בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים