עבור לתוכן

פעילי אל-קעידה הסתננו לתוך ישראל דרך הגבול עם מצרים תמורת שיחוד גששים בדואים

Featured Replies

פורסם

כשקראתי את הכתבה על תחילת בניית גדר הגבול עם מצריים ,לא ידעתי אם לבכות או לצחוק:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/180/522.html?hp=1&loc=4&tmp=1796

שירתתי בגיזרה הזו וזהו סוד ידוע לכול מי שבעינינים שהמבריחים הבדואיים מסיני פועלים בשיתוף פעולה

עם חלק מהגששים הבדואים ויודעים בדיוק רב מתי צפוי לעבור סיור בגיזרת החדירה שלהם.

דרך הגבול המצרי הגיעו לארץ לא רק מרבית הסמים ,הזונות והאפריקאים שגודשים

בהמוניהם את דרום תל אביב ,ערד,אילת והרבה ערים אחרות ,אלא גם מרבית כלי הנשק הבלתי חוקיים

וגם פעילי אל-קעיידה סודניים וסומליים המיתחזים לפליטים.

הכוחות האפקטיבים ביותר באזור הם כוחות משטרתיים מיוחדים שמעת לעת משכיבים מארבים באזורי

החדירה המועדים לפורענות.

הבעייה שהכוחות הללו מצומצמים למדי ולא מצליחים להשתלט על שטח כול כך גדול .

אומנם ניתפסו בעבר גששים ששיתפו פעולה עם בדואים מסיני ,אולם מדובר רק בקצה הקרחון

ועושה רושם שגם השב"כ וגם המשטרה הצבאית מודעים להיקף התופעה אולם אף אחד לא רוצה

לפתוח את "תיבת הפנדורה " הזאת ,מפני שמה שיתגלה יביא לרעידת אדמה ולשבר בלתי הפיך של

היחסים בין צה"ל ורשויות המדינה לבין הפזורה הבדואית , יחסים שהם גם כך על סף פיצוץ על רקע

חדירת התנועה האיסלמית הקיצונית לתוכם והשתלטותם על שטחי אדמה נרחבים בנגב ובנייה פיראטית עליהם.

כך קורה שאצלינו מעדיפים לטמון את הראש בחול ואף אחד לא מתנדב להיות זה שידליק את

הפתיל שיביא לפיצוץ הגדול ולכן כמעט לא עושים דבר כדי לעקור את התופעה הזאת מהשורש.

גדר גבול עם מצריים שחיילים בדואים מקבלי שוחד, ימשיכו "לשמור" עלייה היא לא יותר מאשר כסת"ח

שלא יתן שום דבר לאף אחד ,מלבד לכמה קבלנים שזכו במיכרז וצפויים להתעשר.

מי שהכי קורע אותי זה שגם כאשר מבריחים טירונים שלא היה להם את הקשרים הנחוצים בצד הישראלי

או מספיק כסף כדי לשמן את מי שצריך לשמן ,ניתפסו עם המטען האנושי שלהם ,אז קציני השוקולדה שלנו

פקדו על החיילים להסיע אותם לתחנה המרכזית הקרובה.

האמת קצת קשה להאשים את הקצינים בגיזרה ,שהרי התופעה של המישפטיזציה חילחלה אפילו לדרגות

הקצונה הזוטרות וכולם פוחדים לעשות צעד קטן בלי להתייעץ עם איזה עורך דין צפון בוני שמאלני.

לכן מבלי לעשות רביזיייה מוחלטת בכוח האדם המופקד על גבולנו הדרומי ,הנחתת פקודות חד משמעיות

המגובות על ידי הקצינים הבכירים ביותר והכרזה של אלוף פיקוד הדרום על איזור הגבול כשטח

צבאי סגור שבו כל מי שמתקרב אליו מצדו המצרי נעצר ומגורש מיידית או נורה ברגליו תוך כדי ניסיון בריחה

ומגורש אחרי קבלת טיפול רפואי, הגבול הזה ישאר פרוץ ומופקר, גם אם יעשו גדר מפני שאת חפירה פשוט

ומספרי ברזל יאפשרו למבריחים להתגבר עלייה בקלות.

(על פי הפירסומים :הגדר תהיה גדר טיפשה ולא אלקטרונית כמו בגבול הצפון וחבל עזה)

הבהרה :

אני בשום פנים ואופן לא מאשים את כלל החיילים הבדואים !

יתר על כן, יש הרבה גששים בדואים שבזכות גילוי מוקדם של מטענים ניצלו חייהם של אין ספור חיילים.

כמו כן לא חסר גששים שנהרגו בזמן שירותם.

מדובר בסך הכול במיעוט של עשבים שוטים ,אולם הנזק שהם גורמים למדינה כבר הגיע לממדים

אסטרטגיים שמסכנים את המשך קיומה ואני מדבר לא רק על מאות אלפי הסודנים

המוסלמים ששורצים כמעט בכול מקום בארץ ,אלא בעיקר על פעילי אל-קעידה הרבים ,

שבכול רגע נתון עלולים לתקוף במפתיע מטרות איכותיות, מחנות צבא מסווגים,

מרכזי פיקוד ושליטה ו\או מפעלים המחזיקים בשיטחם מצבורים של חומרים מסוכנים שפגיעה בהם ,

אפילו בעזרת טיל כתף או כמות חומר נפץ קטנה יחסית תביא לשיחרור גזים רעילים ביותר כמו אמונייה ,

ברום,כלור וכיוצא באלו שיביאו למותם המיידי של אלפי הרוגים ולזיהום כימי

של שטחים עירוניים צפופי אוכלוסייה.

ראו דוגמא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bhopal_disaster

אוזלת היד המדהימה שמגלים הרשויות כלפי הבעייה ,חייבת להיפסק וחייבים לנטרל את הפצצה הזאת בזמן

לפני שהיא תתפוצץ לנו בפנים.

ברור שצריך להשתמש בפינצטה ולהעמיד לדין רק אחרי שהצטברו הוכחות ודאיות לאשמתם

אבל הניתוח להוצאת הסרטן הממאיר הזה חייב להתבצע ובהקדם.

כול דחייה נוספת רק מחמירה את הבעייה !!!

פורסם

הפעולה נגד ישראל תהיה מתוזמרת

והכוחות שחדרו אליה עכשיו בדמות מסתננים סודנים הם יהיו כוח שיפעל מבפנים כאשר תבוא המתקפה מבחוץ ,

הכוחות האלו יפעלו בשלוש שלבים , השלב הראשון הוא איסוף מידע והכנת תשתית , שלב שני , לאחר שיקבע זמן מתוכנן להתקפה כוללת יתחילו פעולות מבפנים כדי להסב את תשומת הלב של המדינה לנושאי פנים וכמו כן כדי ל"שבור" את כוח העמידה של הציבור ( שיהיה שבע "כוכב" ו"רוקדים" ) ואת המוטיבציה , בשלב השלישי תחל מתקפה מבחוץ ובפנים שבה יתקיפו את מי שישאר כאן בכל התותחים במכה אחת , הן מבפנים והן מבחוץ . זו לפחות המחשבה של האויבים שלנו ואלו הם המעשים שהם מנסים לכוון אליהם .

העם שלנו צריך מנהיג - זה הכל .

פורסם

איזה ידע מעמיק דויד. כמעט כאילו אתה אחד מהם.

רוצה לספר לנו משהו?

פורסם

יש אפשרות לעשות לך "LIKE" יואב? :smile1:

פורסם

אני אישית הולך לוודא שהכובע אלומיניום שיש לי פועל כמו שצריך.

אתם יודעים, בשביל להתכונן לפלישה

פורסם

אהה כובעי אלומיניום לא יעזרו ( גם לא בדיחות קרש )

@יואב

זה לא נשמע לך הגיוני ?

פורסם
  • מחבר

אני אישית הולך לוודא שהכובע אלומיניום שיש לי פועל כמו שצריך.

אתם יודעים, בשביל להתכונן לפלישה

אם אתה רוצה ,אני יכול לגוון את המלתחה שלך

באמצעות כמה סירי בישול מאלומיניום שאני ממילא הולך לזרוק....

הכתובת שלך למשלוחה היא אבראבנל או שלוותה ?

פורסם

דן אני לא יודע באיזה חלום שירת(ד"א אמרת ששירת בגדוד בגולני לא ? ממתי הם קשורים בכלל לגזרה הזאת ?) בגיזרה שם, אבל זה ממש לא ככה.

הגששים מהווים ככוח עזר, יש כמה יחידות יעודיות של הצבא ושל המשטרה שעובדות בשת"פ מלא בגזרה ועוד הרבה דברים שהשתיקה יפה להם.

דן, עשה טובה - צא מסרט שלך ותפסיק לרשום שטויות שאין להם שום בסיס במציאות, אולי רק במוח שלך :screwy: ונראה לי מי שצריך להגיע לאבראבנל או שלוותה זה כנראה אתה.

ושוב פעם תזכיר לי איפה שירת ?

יום טוב דן.

פורסם

מה הקשר להיכן דן שירת ?

הגששים הם חלק בילתי נפרד מהסיורים ורוב הפעמים הם אוכלים את מכת האש הראשונה , זה לא נושא הדיון בכלל :facepalm:

פורסם

מה הקשר להיכן דן שירת ?

הגששים הם חלק בילתי נפרד מהסיורים ורוב הפעמים הם אוכלים את מכת האש הראשונה , זה לא נושא הדיון בכלל :facepalm:

כי הוא כותב את בכזה ביטוחון כאילו הוא מפקד אוגמ"ר 80 והקטע היותר מצחיק שזה נראה כאילו כל הידע שלו הוא בכלל מתקשורת.

שוב תלוי באיזה גזרה, במקום הספציפי הזאת נכון, אבל לא רק הם ואת מכות האש שקיבלו הגששים באזור הזה בכמה שנים אחרונות אפשר לספור על יד אחת.

וזה קשור כי מעניין אותי מאיפה הוא הביא בסיס לכל מה שהוא כתב כאן.

פורסם

לא , הידע שלו הוא לא רק מהתקשורות הידע שלו הוא גם משיג מכוחות עצמו ואתה יכול לראות זאת לפי החשיבה המקורית אם כי מעט קיצונית אבל זה קשור לאופי ולאו דווקא לחוסר חשיבה .

נכון לגבי מספר כמוית מכות האש אין לי כוח להיכנס לסיבות כרגע וטוב לנו שכך ,

הוא לא בהכרח התכוון לימים האחרונים אלא יותר למצבים שהיו ו / או למצבי מלחמה .

שחרר מהביקורות האישית זה סתם ולא לעיניין .

דן הוא על הכייפק קצת קיצוני אבל בו נגיד את האמת , ממוצע זה משעמם ( לפעמים ) .

הוא ציבעוני וזה מצויין .

פורסם

לא , הידע שלו הוא לא רק מהתקשורות הידע שלו הוא גם משיג מכוחות עצמו ואתה יכול לראות זאת לפי החשיבה המקורית אם כי מעט קיצונית אבל זה קשור לאופי ולאו דווקא לחוסר חשיבה .

נכון לגבי מספר כמוית מכות האש אין לי כוח להיכנס לסיבות כרגע וטוב לנו שכך ,

הוא לא בהכרח התכוון לימים האחרונים אלא יותר למצבים שהיו ו / או למצבי מלחמה .

שחרר מהביקורות האישית זה סתם ולא לעיניין .

דן הוא על הכייפק קצת קיצוני אבל בו נגיד את האמת , ממוצע זה משעמם ( לפעמים ) .

הוא ציבעוני וזה מצויין .

שמע אני מכיר קצת את הנושא ולכן הוא מעלה דברים שלא בדיוק מציאותים ולוקה בחוסר ידע בנושא. אם כבר מדברים על העבר המצב שהוא מתאר היה נכון בצורה חלקית לשנים 2005/6 - 2007/8 אבל מאז הגזרה עברה שינוי מאוד משמעותי.

מבחינה ביטחונית אף אחד לא מנסה לטמון את הראש בחול כמו שהוא אמר ובטח שלא מפחדים לפתוח אף תיבת פנדורה. אני אישית מכיר כמה וכמה מקרים שבהם ממש לא פחדו לפתוח שום סכסוך בין הבדואים לצבא. (ואין קשר לזה בין זה שמדינה בכלל שכחה שיש דבר כזה בדואים ומעלימה עין (או טומנת את הראש בחול) כזה נוגע לדברים שקשורים לרשויות המקומיות)

והנה דוגמה שהכי הצחיקה אותי:

"מי שהכי קורע אותי זה שגם כאשר מבריחים טירונים שלא היה להם את הקשרים הנחוצים בצד הישראלי

או מספיק כסף כדי לשמן את מי שצריך לשמן ,ניתפסו עם המטען האנושי שלהם ,אז קציני השוקולדה שלנו

פקדו על החיילים להסיע אותם לתחנה המרכזית הקרובה."

בוא ניקח את הדוגמה הזאת וניתן לה חיים:

הקצין הכי זוטר בגזרה הזאת שיש לו רכב ונהגים הוא בדרגת סרן, מ"פ לוחמים, עכשיו מ"פ לוחמים בדרך כלל הוא בערך בגיל 23-26 בדרך כלל מ"פ לוחמים אחרי לימודי תואר ראשון ואז חוזר לצבא, בן אדם כזה נשאר בצבא מתאמים אידיאולגים כי התנאים לא משהו בהתאם לשכר, התפקיד הוא לא קל וכן יש כאלו שגם אוהבים את זה. עכשיו אתה רואה את זה קורה ? או אצל קצינים בדרגות יותר גבוהות עושים את זה ? עכשיו תוסיף שכל התקלות כזאת מדווחת ישירות למג"ד, למח"ט ולאוגדונר, תוסיף לזה שחמ"ל של אותו מוצב/אזור יודע על זה, והם ישר מדווח משם למשטרה ולשב"כ (ברגע שיש התקלות אחד מהם לוקח את המבריחים לחקירה) ובנוסף להכל אחרי כל התקלות כזאת הצריך למלא דוחות ורישומים. (וב"שרטוט" הזה לא תיארתי בערך רבע ממה שקורה בפועל ומכמות האנשים שיודעים על כל התקלות כזאת בגלל זה אין סיכוי להעלים עין מכל התקלות...)

הסיטואציה הזאת של לתת שוחד למישהו ואז הוא יכול לעבור את הגבול חופשי לא בדיוק מתאימה למציאות, היא יפה מאוד לסרטים אבל המציאות הרבה יותר מורכבת.

ושלא תבינו אותי לא נכון, יש הברחות ויש משת"פים בדיוק כמו שלנו יש בצד השני גם להם יש אבל זה ככה זה הרבה יותר מורכב ובדרך כלל דורש המון מזל.

נכון שיש פעילי אל-קעידה בכל מיני אזורים בארץ שהם "מורי דרך" ויותר מכך יש רשת ריגול של חיזבאללה שהיא דרך אגב יותר מסוכנת אבל יש כל מיני גורמים שניתן להם את הכבוד בכך שנשתוק שיודעים טוב מאוד לטפל בהם והם מחפשים אותם בצורה קבוע.

בתכלס המצב הביטחוני בתמונה הכוללת הוא מאוד טוב עכשיו ואין כל כך הרבה דאגה רק לתת לכוחות הביטחון את הכבוד המגיע להם והם ימשיכו לעשות את עבודתם נאמנה.

ובנוגע ל"ציבעוניות", אני אף פעם לא חשבתי ולא אחושב שקיצוניות היא דבר טוב, ציבעוני זה נחמד כל עוד הוא צבע אחד בלבד(קיצוני).

אחרי שחפרתי כל כך הרבה ובזבזתי זמן חשוב, סיימתי לדיון זה :)

יום טוב.

פורסם

תודה על המיידע , אני אקצר ,

לידיעתי ( מבוססת תקשורת בלבד נכון להיום ) יש הברחות , יש מבריחים , יש סיורים של צה"ל שאינם יעילים , יש סיורים של צה"ל שתופסים מסתננים ואת המסתננים האלו צה"ל מסיע אל תוך המדינה , כל מה שאמרתי עד כה זה אך ורק מדיווחים שראיתי בחדשות .

אני מתעודד ושמח לשמוע מימך שיש לך מידע יותר מעודכן שמישהו מנתר את הגבול , כי עד כה והרשום שהיה לי אישית הוא שהגבול פרוץ לגמרי .

אישית אני בטוח שיש מסתננים שהם פעילים קיצוניים שחצו את הגבול ונכון שאין לי מידע קונקרטי אבל יש לי היגיון והסתברות שאומרים שמבחינת הפיתוי והסיכוי זה בהחלט יתכן .

פורסם
  • מחבר

כי הוא כותב את בכזה ביטוחון כאילו הוא מפקד אוגמ"ר 80 והקטע היותר מצחיק שזה נראה כאילו כל הידע שלו הוא בכלל מתקשורת.

שוב תלוי באיזה גזרה, במקום הספציפי הזאת נכון, אבל לא רק הם ואת מכות האש שקיבלו הגששים באזור הזה בכמה שנים אחרונות אפשר לספור על יד אחת.

וזה קשור כי מעניין אותי מאיפה הוא הביא בסיס לכל מה שהוא כתב כאן.

בנוגע לגששים,התכוונתי לאבידות שהם ספגו בעיקר בגיזרת עזה ולא לאורך הגבול המצרי

ואני מודע היטב למחיר הכבד שהם שילמו ואת הסיכון שהם נוטלים על עצמם כשהם פורקים מההאמרים

והולכים רגלית כדי לבדוק עקבות חשודות בשביל הטישטוש ,

וזאת בשעה שמרבית החיילים שוהים בהאמרים הממוגנים .

בן כמה אתה?

פורסם
  • מחבר

שמע אני מכיר קצת את הנושא ולכן הוא מעלה דברים שלא בדיוק מציאותים ולוקה בחוסר ידע בנושא. אם כבר מדברים על העבר המצב שהוא מתאר היה נכון בצורה חלקית לשנים 2005/6 - 2007/8 אבל מאז הגזרה עברה שינוי מאוד משמעותי.

מבחינה ביטחונית אף אחד לא מנסה לטמון את הראש בחול כמו שהוא אמר ובטח שלא מפחדים לפתוח אף תיבת פנדורה. אני אישית מכיר כמה וכמה מקרים שבהם ממש לא פחדו לפתוח שום סכסוך בין הבדואים לצבא. (ואין קשר לזה בין זה שמדינה בכלל שכחה שיש דבר כזה בדואים ומעלימה עין (או טומנת את הראש בחול) כזה נוגע לדברים שקשורים לרשויות המקומיות)

והנה דוגמה שהכי הצחיקה אותי:

"מי שהכי קורע אותי זה שגם כאשר מבריחים טירונים שלא היה להם את הקשרים הנחוצים בצד הישראלי

פקדו על החיילים להסיע אותם לתחנה המרכזית הקרובה."

בוא ניקח את הדוגמה הזאת וניתן לה חיים:

הקצין הכי זוטר בגזרה הזאת שיש לו רכב ונהגים הוא בדרגת סרן, מ"פ לוחמים, עכשיו מ"פ לוחמים בדרך כלל הוא בערך בגיל 23-26 בדרך כלל מ"פ לוחמים אחרי לימודי תואר ראשון ואז חוזר לצבא, בן אדם כזה נשאר בצבא מתאמים אידיאולגים כי התנאים לא משהו בהתאם לשכר, התפקיד הוא לא קל וכן יש כאלו שגם אוהבים את זה. עכשיו אתה רואה את זה קורה ? או אצל קצינים בדרגות יותר גבוהות עושים את זה ? עכשיו תוסיף שכל התקלות כזאת מדווחת ישירות למג"ד, למח"ט ולאוגדונר, תוסיף לזה שחמ"ל של אותו מוצב/אזור יודע על זה, והם ישר מדווח משם למשטרה ולשב"כ (ברגע שיש התקלות אחד מהם לוקח את המבריחים לחקירה) ובנוסף להכל אחרי כל התקלות כזאת הצריך למלא דוחות ורישומים. (וב"שרטוט" הזה לא תיארתי בערך רבע ממה שקורה בפועל ומכמות האנשים שיודעים על כל התקלות כזאת בגלל זה אין סיכוי להעלים עין מכל התקלות...)

הסיטואציה הזאת של לתת שוחד למישהו ואז הוא יכול לעבור את הגבול חופשי לא בדיוק מתאימה למציאות, היא יפה מאוד לסרטים אבל המציאות הרבה יותר מורכבת.

ושלא תבינו אותי לא נכון, יש הברחות ויש משת"פים בדיוק כמו שלנו יש בצד השני גם להם יש אבל זה ככה זה הרבה יותר מורכב ובדרך כלל דורש המון מזל.

נכון שיש פעילי אל-קעידה בכל מיני אזורים בארץ שהם "מורי דרך" ויותר מכך יש רשת ריגול של חיזבאללה שהיא דרך אגב יותר מסוכנת אבל יש כל מיני גורמים שניתן להם את הכבוד בכך שנשתוק שיודעים טוב מאוד לטפל בהם והם מחפשים אותם בצורה קבוע.

בתכלס המצב הביטחוני בתמונה הכוללת הוא מאוד טוב עכשיו ואין כל כך הרבה דאגה רק לתת לכוחות הביטחון את הכבוד המגיע להם והם ימשיכו לעשות את עבודתם נאמנה.

ובנוגע ל"ציבעוניות", אני אף פעם לא חשבתי ולא אחושב שקיצוניות היא דבר טוב, ציבעוני זה נחמד כל עוד הוא צבע אחד בלבד(קיצוני).

אחרי שחפרתי כל כך הרבה ובזבזתי זמן חשוב, סיימתי לדיון זה :)

יום טוב.

אתה בסך הכול ילד ששמע כמה דברים מאחיו החייל ואתה חוזר עליהם כמו תוכי מאולף !

אתה לא יודע שום דבר מהחיים שלך .

כול מה שאמרת כאן ידוע לכול טמבל שביקר באזור.

דברייך לא רלבנטיים לעניין , אינם מחדשים שום דבר ואינם תורמים כלל לדיון.

בעצם בדבריך לא הצלחת לסתור שום דבר שאמרתי וגם אם היית מנסה יותר

לא היית מצליח ,מפני שאי אפשר לסתור עובדות בשטח, עובדות שידועות לכול אחד

ששירת באזור בסדיר\במילואים.

תכלס ,באת ,הפלצת והלכת.

רק בחייאת דינק , תעשה טובה ואל תחזור......

נ.ב

אני מילואימניק שעושה יותר מדי תעסוקות מיבצעיות "ובפעם האחרונה שבדקתי" (נאמר בסרקסטיות)

היחידה שלי נימנת עם אותם כוחות הביטחון שאתה מדבר עליהם :

לתת לכוחות הביטחון את הכבוד המגיע להם והם ימשיכו לעשות את עבודתם נאמנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים