עבור לתוכן

בעיות זיהוי הארדיסקים, ונפילות של הארדיסקים

Featured Replies

פורסם

הייתה לי מערכת עריכה מסויימת, ספק כוח היה OCZ600W, והיו מחוברים למערכת 7 הארדיסקים פנימיים.

שידרגתי את המחשב לגמרי (לוח אם,מעבד,זכרונות וכ.מסך) ואת הספק כוח (עכשיו יש HEC COUGAR 700W) -

מערך הדיסקים הקשיחים נשאר בדיוק אותו דבר-אותה כמות-אותם חיבורים, אותם דיסקים באותם תאים (פשוט לא נגעתי בהם).

לספק כוח יש יכולת לחבר "תוספות" של חוטים,לא חיברתי את כולם כמובן, אבל הדיסקים מחוברים בטור אחד לשני, ויש כאלה שעל אותו טוב יש מאורר או צורב יחד.

http://media.photobucket.com/image/hec%20couger%20700/dead_executive05/My%20Gadgets/My%20Rig/HEC%20Cougar%20CM%20700watts%2080plus/HapticShot0351.jpg

אגב לפני היה XP עכשיו יש ווינדוס 7.

כמה דבסרים מוזרים קורים:

1. דיסקים הולכים לישון ! פשוט דיסקים נרדמים שאין באחד מהם שימוש, ואז כשתוכנת העריכה צריכה מהם מידע- היא קופאת,ולוקח כמה שניות עד שהם מתחילים להסתובב ואז הם "ערים" (אני שומע לפי הרעש שלהם,במארז פתוח).

2. דיסקים נופלים ! מכירים את הצליל המבהיל הזה של "נקישה+שריקה קטנה" ? אז זה לא בא מדיסק אחד ספציפית, ספרתי כבר 4 כאלה,כולל חיצוניים ב DOCK.

זה קשור לווינדוס? קשור לספק כוח אולי?

אשמח לעזרה, תודה.

פורסם

נשמע כאילו המערכת שלך מוגדרת על POWER SAVING ומכבה לך את ההארדיסקים.

תיכנס לפה Control Panel\Hardware and Sound\Power Options

ותשנה את ה POWER PLAN .

כשהמערכת מוגדרת על מצב POWER SAVE היא מכבה רכיבים שלא בשימוש ואז למשל אתה צריך מידע מהארד דיסק אחד שלא היה בשימוש יקח לך קצת זמן להיכנס אליו בגלל שהוא היה מכובה .

פורסם
  • מחבר

אצלי הווינדוס 7 בעברית, לא מצאתי את ההגדרות שכתבת. ה"צריכת חשמל" גם אין...

פורסם

דרך לוח בקרה להכנס לאפשרויות אנרגיה

בצד ימין יש אופציה לייצור power plan חדש

אחרי שהגדרת זמן כיבוי מסך וכו' תאשר

אחרי שנוצר ה- power plan תהייה לך אפשרות advanced options ששם אפשר להגדיר תוך כמה זמן הדיסק הקשיח נכבה

פורסם
  • מחבר

הצלחתי, תודה.

מה לגבי אותם "נקישות" ונפילות שאני שומע...? זה קשור לזה?

פורסם

נקישות ושאר קולות זה תמיד מדאיג ואם יש כבר בעיה פיזית בדיסקים לא יודע אם יש משהו לעשות בנידון. לספק שלך שני קווים של 12V ואולי עדיף שתחבר את כרטיס המסך (אם זה אפשרי אני לא מומחה) לקו השני (V2). שבעה דיסקים קשיחים זה לא מעט ואתה עוד אומר שיש צורב אז אולי המערכת עמוסה, אולי. יש לספק הזה שני כבלים של שלושה חיבורי SATA. איך חיברת את הדיסק השביעי ואת הצורב? מהצילום שלך אי אפשר ללמוד על אופן חיבור המערכת שלך.

באתר של HEC לא שמעו על הספק הזה אבל כנראה שהוא קיים (-: כי מצאתי אודותיו פה:

http://www.cougar-world.com/cougar_cm.html

פורסם
  • מחבר

התמונה לא שלי, סתם משהו שמצאתי ברשת.

ניתן לחבר אליו 4 "צמות" של חשמל לרכיבים, כרגע מחוברים 2 בתפוסה מלאה, כי עוד חוטים סתם יוצר בלאגן.

אני לא חושב ש 3-4 דיסקים יכולים ללכת מכה אחת, סה"כ לא נגעתי בהם, אלא רק רכיבי מחשב וספק הוחלפו.

אגב כ. מסך (HD6850) מחובר לאחת היציאות שיוצאות מהספק, (אלא שלא ניתן לנתק) ולא לחיבורים האדומים.

זה משנה? כתוב עליהם PCI-E אז אני מניח שזה המטרה שלהם

פורסם

הצלחתי' date=' תודה.

מה לגבי אותם "נקישות" ונפילות שאני שומע...? זה קשור לזה?

[/quote']

בסטיקי אמצעי אחסון יש קישורים לקבצי קול עם רעשים של הרדדיסקים בעייתיים. תקשיב להם ותראה אם הצלילים שהכוננים שלך עושים נשמעים דומה.

פורסם

כמה דיסקים קשיחים מחוברים בצמה אחת? האם חיברת את כל הכוננים שלך ליציאה בודדת? אולי יש משמעות לכמות הכוננים האפשריים בצמות המקוריות שהגיעו עם הספק. אם הספק פגום או שעבר אירוע טראומטי של עומס כתוצאה מחיבור לקוי או פגם בייצור, אני חושב שאפשרי שהספק "ייקח" איתו גם כמה מהרכיבים שמחוברים אליו ואז אתה עלול לאבד אפילו מס' רכיבים במכה (נקווה שלא זה התסריט).

אז הבנתי ששתי היציאות האדומות פנויות עדיין? אז איזה יציאות יש בצמה העבה הקבועה?

כל יציאת 12V יכולה לעמוד ב 30 אמפר אז אני מניח שאם מחברים הכל ליציאה אחת יכול להיווצר עומס. אני גם לא יודע כמה לוקח כונן קשיח אחד (אני מניח שאפשר לברר).

קח בחשבון שאני לא מומחה בזה ומנסה להפעיל היגיון "בריא" בעסק הזה.

פורסם
  • מחבר

הקשבתי לרעשים, וגם באתרים אחרים- לא מצאתי רעש דומה.

היום לא שמעתי את הרעשים האלה,אולי יש קשר לזה שביטלתי כיבוי דיסקים? נקווה שכן..

פורסם

אתה מתכוון לרעש של "נקישה" שאחריה נשמע רעש כמו מאוורר שמפסיק להסתובב? אם כן זה הרעש של כיבוי הדיסקים.

פורסם
  • מחבר

בדיוק, נקידה ואז מנוע סילון שמוריד טורים...

אז עברו כמה שעות, בנתיים אין.

כנראה הווינדוס 7 המעצבן הזה (חדש לי) עושה את זה ... (הוא עושה גם בעיות של חוסר זיהוי הארדיסקים לפעמים,אבל זה בעיה למקום אחר).

לגבי חיבורים לספק:

צמה 1- 2 הארדיסקים

צמה2- 2 הארדיסקים

צמה ראית שיוצא ממנה העיקריים- שאר הדיסקים,צורב,כ. מסך לוח ומעבד...

סביר לא?

פורסם

אני חושב שכרטיס המסך צריך להיות מחובר לצמה משלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים