עבור לתוכן

Geforce 8800 Ultra ושימוש ב CAD

Featured Replies

פורסם

שלום.

אפשר לקבל חוות דעת על כרטיס המסך המצויין לעיל (בהקשר של שימוש ברמה בינונית בתכונה CAD)

====הסבר אופציונאלי=====

סליחה על הבורות הנוראית שעולה מן ההודעה הזאת, אבל אני משתדל (:

אחי הגדול הוא אדריכל (אבל די עצלן), וביקש ממני קצת עזרה בקניית מחשב [האמת את שאת המפרט של המחשב רשמתי פה באתר כבר בעבר, אבל בהקשר אחר].

מדובר על שימוש בתוכנת CAD (כך לפי מה שהבנתי, יכול מאוד להיות שאני לא מאיית את התוכנה נכונה, או את שמה - ועל כך סליחה).

מעבר לכך, לא הצלחתי לברר יותר מדי לגבי השימושים של המחשב (כי לצערי גם אחי לא יודע יותר מדי להסביר לי מה הוא צריך ובמה הוא ישתמש בעתיד).

א-ב-ל, על המחשב שלו גיליתי כמה תוכנות:

איזשהי תוכנת עיצוב של גוגל שמשום מה אני לא מצליח לזכור את שמה עכשיו (אבל אתם בטח יודעים על מה אני מדבר).

Photoshop

AutoCAD

Illustrator

ועוד תוכנה של Adobe, שגם את שמה אני לא זוכר!

אחי התבטא בדרך הבאה: "אין איזה מחשב שאפשר שמה שזורקים עליו הוא מתמודד איתו".

דרישה נוספת היא שהמחשב ישאר "להמון זמן" ::)

הנה המפרט המלא של המחשב:

Processor: Q6600 @2.4 ghz(it will ship running stock but has a prime 3.2 ghz OC in the bios settings)

CPU cooler: Zalman PNS 9500 copper fan with controller

Motherboard: DFI dark lanparty p35 (ultraviolet reactive)

RAM: 8gb G-skill ddr2 1000 mhz

GPU: 8800 ultra with thermaltake douorb gpu cooler (extreme overclock ready)

Hard drive: 2x SATA 7200 rpm one 200gb one 25o gb

optical drives: LG multi-layer Burner (dvds+ cds)

Power supply: Antec 650 watt

Case: Cooler Master Wave Master full tower

אשמח לשמוע את חוות דעתכם, האם המחשב הספציפי הזה יהיה קנייה "שווה" שתתאים לדרישות (לא מחפשים טיל בליסטי) לאורך זמן

כמו תמיד, תודה רבה רבה על הכל!

:hi:

פורסם

מה זה המחשב הזה? הוא רוצה לקנות אותו יד שניה או משהו כזה? אם כן רשום כמה הוא יעלה לו.

המחשב אומנם לא הכי חדש, אך אמור להספיק (תלוי כמובן באיזו צורה אח שלך מתעסק בתוכנות הללו). רוב הרכיבים פה הם די אוברקיל למה שהוא צריך, לכן יכול מאוד להיות שיהיה עדיף לקנות בכלל מחשב חדש על פני זה (הכל תלוי במחיר).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

עדכון קל לפני התשובה: תוכנה חשובה ששכחתי לציין היא Autodesk 2011.

לגבי התשובה:

כאשר אתה אומר Overkill - אתה מתכוון שזה יספיק בהחלט ואף יעלה על הציפיות?

לגבי המחשב:

כן! זה מחשב יד 2, שנמצא בשימוש של חבר שלי (!), ומעוניין למכור אותו בסביבות ה 500 דולר (פלוס-מינוס, עוד לא סגרנו מחיר :nixweiss:)

מאוד מעניין אותי לשמוע לגבי מה שאמרת על המחשב החדש.

האם באמת כדאי יותר לרכוש מחשב חדש?

למיטב הבנתי (ולפי דבריו של חבר שלי שמעוניין למכור - והוא קצת פסיכי אני חייב לציין, הוא Gamer עצבני), מחשב חדש יהיה אמנם "חדש", אבל לא יגיע לביצועים של המחשב המדובר. האם לא כך?

[אגב - אנחנו מתגוררים בארה"ב - ואולי יש לקחת את זה בחשבון]

כאשר הרכבתי מחשב (ברוב חוצפתי ובורותי) מהאתר Newegg, שמתי לב שבהחלט אפשר להגיע למחשב סביר מאוד במחירים הללו. אבל כדי להגיע לביצועים גבוהים (אם אלה דרושים), המחירים עולים גבוה גובה.

אשמח לשמוע עוד.

ותודה!

פורסם

Autodesk היא חברה אשר יוצרת מספר תוכנות גרפיקה (ביניהן 3ds-max/autocad ומאיה).

אם הוא מתעסק בעיקר בתלת מימד אולי יהיה עדיף לקחת כרטיס מסך אשר מיועד למטרה זו (כמו הקוואדרו) למרות שאם הוא מתעסק בדו-מימד בעיקר ורוצה לשחק, עדיף כרטיס מסך "סטנדרטי".

אם חבר שלך מעוניין למכור אותו לך, אז למה שלא תבקש שיביא לך אותו לנסיון, שאח שלך יתקין את כל מה שהוא צריך ויבדוק אם זה מתאים לו מבחינת ביצועים).

המעבד טיפה מיושן (שהוא, ביחד עם כרטיס המסך הדברים הכי קריטיים לתוכנות הנ"ל) אך נמצא באוברקלוק סביר לכן אם אח שלך לא מתעסק בצורה כבדה מאוד, אני מניח שזה יספיק לו, אם כי עדיף שיבדוק מראש כמובן.

פורסם

מפרט מיושן

כרטיס מסך בלתי מתאים צריך QUADRO FX

פורסם

בשביל אוטוקאד לא צריך כ.מסך מיוחד.

התוכנה של גוגל שאתה מדבר עליה זו סקאצ'אפ גם לא צריך כ.מסך מיוחד,כנ"ל לגבי פוטושופ.

Illustrator לפי הדרישות גם לא זקוקה לכ.מסך רציני.

חברה שלי עובדת עם התוכנות הנ"ל על כרטיס מסך מובנה של AMD והכול זז חלק.

פורסם
  • מחבר

מממ....

איך אני אמור ליישב את הדיון הזה בין שני הפוסטים האחרונים?

האחד אומר שהמפרט הזה הוא מיושן, ולכן לא מומלץ, והשני אומר שהמפרט הזה מספיק בהחלט.

אני יותר מבלובל מאשר מושכל.

אולי אפשר את סיעור המוחות כאן?

פורסם
  • מחבר

פרשתם מהמערכה ? :s05:

פורסם

אל תקשיב למיכאל. הבנאדם ידוע בתור מי שמשאיר הודעות של שורה אחת בדיונים שכאלה, מבלי לטרוח להסביר את טענתו ולעיתים קרובות מדובר בשטות מוחלטת.

פורסם

המפרט אכן ישן, אבל לא ענתיקה. גם היום הוא מסוגל להתמודד יפה עם רוב התוכנות/משחקים החדשים.

לעניות דעתי במחיר שהוצע לך לא תוכל לבנות מחשב חדש שייתן לך את אותם הביצועים, כך שהעסקה נראית משתלמת.

קצת לפרט מה שיש לך כאן:

מעבד מרובע ליבה שני דורות אחורה שנותן ביצועים לא רעים יחסית למרובעי הליבה התקציביים של היום.

8GB זיכרון אמנם DDR2 ולא 3 אבל ההבדל בביצועים די זניח וכמות הזיכרון הגדולה חשובה לעבודה עם קבצים גדולים בתוכנות שציינת.

כרטיס מסך שבזמנו היה super high end והיום עדיין מחזיק יפה ברמה של כרטיסי מסך בינוניים חדשים שעולים בסביבות 500-600 ש"ח.

ספק כח חזק ואיכותי מאוד שסביר מאוד להניח שלא היית מצליח להכניס במחשב חדש בתקציב הנתון

מארז יקר שגם לא היה נכנס לך בחיים בתקציב.

הדבר היחידי שכדאי להחליף זה את הכוננים הקשיחים הקטנים ששניהם ביחד בגודל 450GB שזה כבר לא הרבה. היום ניתן לקחת כונן של 1000GB בפחות מ 300 ש"ח.

הצרה היחידה היא שאין לאן לשדרג את המחשב הזה כיוון שכל הרכיבים כבר דור - שניים אחורה ובסופו של דבר תוך שנתיים שלוש (אין לדעת בוודאות) אחיך יאלץ לקנות מחשב חדש, הוא מקסימום יוכל לשמור את הספק והמארז.

פורסם
  • מחבר

המפרט אכן ישן, אבל לא ענתיקה. גם היום הוא מסוגל להתמודד יפה עם רוב התוכנות/משחקים החדשים.

לעניות דעתי במחיר שהוצע לך לא תוכל לבנות מחשב חדש שייתן לך את אותם הביצועים, כך שהעסקה נראית משתלמת.

קצת לפרט מה שיש לך כאן:

מעבד מרובע ליבה שני דורות אחורה שנותן ביצועים לא רעים יחסית למרובעי הליבה התקציביים של היום.

8GB זיכרון אמנם DDR2 ולא 3 אבל ההבדל בביצועים די זניח וכמות הזיכרון הגדולה חשובה לעבודה עם קבצים גדולים בתוכנות שציינת.

כרטיס מסך שבזמנו היה super high end והיום עדיין מחזיק יפה ברמה של כרטיסי מסך בינוניים חדשים שעולים בסביבות 500-600 ש"ח.

ספק כח חזק ואיכותי מאוד שסביר מאוד להניח שלא היית מצליח להכניס במחשב חדש בתקציב הנתון

מארז יקר שגם לא היה נכנס לך בחיים בתקציב.

הדבר היחידי שכדאי להחליף זה את הכוננים הקשיחים הקטנים ששניהם ביחד בגודל 450GB שזה כבר לא הרבה. היום ניתן לקחת כונן של 1000GB בפחות מ 300 ש"ח.

הצרה היחידה היא שאין לאן לשדרג את המחשב הזה כיוון שכל הרכיבים כבר דור - שניים אחורה ובסופו של דבר תוך שנתיים שלוש (אין לדעת בוודאות) אחיך יאלץ לקנות מחשב חדש, הוא מקסימום יוכל לשמור את הספק והמארז.

וואו. תודה ר-ב-ה על התשובה המפורטת. למדתי גם על המחשב, וגם על הנתונים.

בהתאם לתשובתך, ולתשובתם של אחרים, אני חושב שזאת עסקה לא רעה. שלמות אין בחיים, וזה מחיר סביר למחשב שהוא לכל הפחות "מחשב טוב".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים