עבור לתוכן

בעיה חמורה ומוזרה מאוד עם המחשב! נדלק ונכבה

Featured Replies

פורסם

היי,

נתקלתי בבעיה מאוד חמורה עם המחשב, וגם בעיה די הזוייה שלא נתקלתי בה בחיים שלי.

לחבר שלי יש מחשב שנקנה לפני איזה שנתיים, ועוד די בסיסי.

עכשיו הוא מאוד רצה לשחק במשחק חדש שיצא אבל הכרטיס מסך שלו (8400 GS) מן הסתם לא עומד בדרישות. אז אמרתי לעצמי שאני אבוא עם הכרטיס מסך שלי ואתן לו לתקופה עד שהוא יסיים.

אז באתי אליו, פירקתי את המארז, ואז באתי להחליף בין הכרטיסים ואז שמתי לב שאין לו מהיציאות של הספק יציאה ספציפית שמתאימה לכרטיס מסך שלי (8800 GT).

אמרתי לעצמי שאני אקנה עוד מעט מתאם ובינתיים אני אחזיר לו את הכרטיס מסך בחזרה, אבל פה התחילה הבעיה המיסתורית הזאת:

אחרי שחיברתי, באתי להלדיק את המחשב, המחשב נדלק, נכנס לווינדוס, וכעבור איזה 5-10 שניות פתאום מסך שחור! הנורית של המסך מהבהבת כאילו המחשב כבוי או במצב שינה או לא יודע מה. ניסיתי להזיז את העכבר, ללחוץ על המקלדת, כלום!

אח"כ ניסיתי שוב ואותו דבר! ניסיתי ככה הרבה פעמים ולפעמים זה אפילו לא פתח את הווינדוס!

היה מקרה אחד אפילו שזה פתח לי מן SYSTEM REPAIR כזה של הווינדוס ושאל אם אני רוצה לעשות ריסטור, אז אישרתי את זה ואז שוב נכנס לווינדוס ומסך שחור אחרי שניה!

המחשב במצב הזה עכשיו (פשוט מת), ואני חייב דחוף שתעזרו לי עם זה בבקשה בבקשה כי אני פחות או יותר הרסתי לו את המחשב.

חשוב לציין שהמחשב -מפוצץ- אבק, פשוט מפוצץ. בספק אם נתקלתם אי פעם בדברים כאלו. מישהו שאלרגי לאבק היה מת על המקום נראה לי חח

אני לא חושב שאם אני אתחיל לנקות את כל האבק זה מה שיעזור, כי המחשב לפני כן עבד פיקס!~

מה גם, אני בטוח במיליון אחוז שחיברתי את כל החיבורים כמו שצריך!

בבקשה בבקשה עזרה!

פורסם

דבר ראשון תנקה אבק. זו בהחלט יכולה להיות הסיבה שהוא עושה בעיות.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תנקה אבק. זו בהחלט יכולה להיות הסיבה שהוא עושה בעיות.

אני מסכים. אני ללא ספק אנקה את האבק, אבל זאת לא נראה לי הבעיה שגורמת לכך.

המחשב עבד פיקס כל הזמן הזה, והאבק היה שם תמיד.

פורסם

תוציא את הכרטיס מסך ותחזיר אותו בחזרה, אולי הוא לא יושב טוב

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אך הבעיה לא נפתרה ואני אתן עדכון ואפרט על התהליכים שעשיתי:

ביצעתי ניקוי יסודי של אבק ואז המחשב נדלק, הווינדוס עלה והכל היה בסדר גמור. המחשב עבד כמו שצריך, אבל מה ששמתי לב זה שהמאוורר מרעיש בצורה יוצאת דופן.

יום למחרת, המאוורר כבר חזר לעבוד כמו שצריך, אבל לפני מספר דקות שוב אני מנסה להדליק את המחשב ושוב הווינדוס עולה לאיזה 10 שניות ואז מתנתק.

כשאני מנסה להדליק את המחשב מחדש, מופיע לי אחרי ה-BIOS מן הודעה Launch repair mode ומתחתייה הודעה Open windows normally.

כשאני בוחר באפשרות של התיקון, זה עושה לי מן ריסטור שכזה ומנסה להדליק את הווינדוס מחדש וזה לא עובד.

הכרטיס מסך יושב כמו שצריך כמו כל שאר הרכיבים.

אני מיואש ודי חושש מזה.

בבקשה תנסו לעזור לי לפתור את הבעיה לחלוטין.

תודה!

פורסם

טוב אז ככה:

1. נושא ה-Windows repair - אני מניח שלאחר שהמחשב כבה כיבית אותו מהכפתור, נכון? במצב זה ווינדוס מזהה כיבוי לא רגיל (Ungraceful shutdown) ולכן בהדלקה הבאה פותח חלון Repair.

2. מה שאתה מתאר יכול בהחלט להיות ספק כוח בסוף חייו (שנתיים פלוס, חום, אבק...). הספק צריך לעבוד קשה יותר במצב שהכרטיס הגרפי דורש יותר חשמל (כמו ב-Desktop), ואז הוא עלול להיכבות...

תבדוק ב-BIOS אם יש אפשרות לשנות את הגדרות "ספי הכיבוי" כאשר הטמפרטורה עוברת סף מסויים. אם תגדיל סף זה, אולי המחשב יעלה - אך בזהירות עם זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים