עבור לתוכן

[בעיה] כרטיס מסך מדגם ATI HD4870 מתחמם בצורה מטורפת והמחשב קורס (יש צילום טמפ')

Featured Replies

פורסם

שלום

לפני כמה ימים פתחתי אשכול שבאמצע משחק בהארי פוטר החדש המחשב מאפשר לי לשחק כ5 עד 10 דקות (במקרה הטוב) ואז קורס טוטאלי

אחרי שפתחתי כמה תרדים ודיונים לגבי הבעיה המוכרת הזאת של אנשים אחרים גיליתי כי הסיבה היא נובעת כתוצאה של התחממות אחד מהגופים במחשב (cpu כ.מסך וכדומה)

*חשוב לציין שאני משחק בגרפיקה הגבוה של המסך וזה מגביל גם למשחק עצמו.

אז ניגשתי למחשב ופתחתי והתחלתי לשחק במשחק ואז ניסיתי לגעת במעבד ולא היה שום סימן להתחממות (לפחות אני לא הרגשתי)

לאחר מכן ניסיתי לגעת בכרטיס מסך והופתעתי הכרטיס עצמו והקירור היו לוהטים...

עוד חשוב לציין שהמשחק אינו כלל וכלל משחק כבד

הקירור של הכרטיס מסך הוא הקירור המקורי של הכרטיס

עכשיו השאלה שעולה היא כזאת: האם הבעיה נובעת מעצם התחממות הכרטיס או שמה עקב מחסור במשחה תרמית (לאחר שבדקתי גיליתי כי חסר משחה בין הכרטיס לגוף קירור

תודה לעוזרים

פורסם

זה יכול להיות שהגוף קירור לא יושב טוב על הכרטיס ,חוסר משחה טרמית גם יכול לגרום להתחממות כזאת !

ממליץ לממש אחריות מאיפה שקניתה !

פורסם
  • מחבר

היום יש לי שנה מהקנייה של הקומפלט שקניתי מסקייפיסי

לכמה זמן אחריות זה לכ.מסך ?

פורסם

לפני שאתה רץ לחנות תבדוק טמפ' מעבד וכרטיס מסך במנוחה ובמאמץ

אחריות על כרטיסי מסך בהרבה מקרים 3 שנים

אם נגעת בגוף קירור של המעבד בזמן הפעולה והוא לא היה חם אז או שיש לך מעבד מאוד קריר או שהגוף קירור לא יושב טוב

פורסם

לא בודקים טמפ' רכיבים עם היד. זה לא מדויק ואתה עלול גם להזיז משהו בזמן שהמערכת עובדת. אני לא יודע איזה מעבד יש לך אבל אתה יכול להשתמש בתוכנות כמו hwmonitor או אחרות לנטר את הטמפ' במערכת שלך. את טמפ' כרטיס המסך שלך אתה יכול לראות בעזרת התוכנה שהורדת מאתר החברה (AMD/ATI). כפתור ימני על שולחן העבודה ואמור להיות לינק לתוכנה Catalyst Control Center. תחת ATI Overdrive תוכל לראות את הטמפ' ומהירות המאוורר.

HD4870 הוא כרטיס חם ולמרות ש 80 מעלות (למשל) זה תקין, אתה בהחלט תחוש בחום הגבוה ותחשוב אולי שהכרטיס רותח (והוא לא). אחרי שיהיו לך הנתונים המספרים והמדויקים תוכל להמשיך ולבדוק אם יש משהו אחר במערכת שלך שאינו תקין.

קראתי גם שבדקת וגילית שחסרה משחה. איך בדיוק התנהלה הבדיקה הזאת והאם פירקת משהו במהלכה? לדעתי אם צלעות הקירור רותחות כהגדרתך אז יש מגע עם השבב ולא בטוח שחסרה משחה. אבל כמו שכתבתי, תחושות יד לא עוזרות פה וצריך מספרים. בכל זאת, אנו מתעסקים פה עם מחשבים.

פורסם

בנוסף למה שהמליצו לך תריץ בדיקה לזיכרונות

פורסם
  • מחבר

אוקיי

הורדתי היום את התוכנה המוכרת אוורסט

וזה מה שהיא הראתה לי בשימוש רגיל

46758183.jpg

ולפי התוכנה של ATI זה מראה 46-47 מעלות

פורסם

תריץ בדיקת GPU בתוכנה OCCT בשביל לאמץ את הכרטיס מסך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים