עבור לתוכן

המלצה לנייד-סטודנט להנדסה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אפתח ואומר שלדעתי במפרטים צריכים גם להיות לפטופים מומלצים לסוגי משתמשים שונים היות ושם לא מצאתי תשובה לחיפושי אפרט כאן

במהלך סמסטר אביב אשר יבוא עלינו לטובה אני מתחיל ללמוד הנדסת אווירואנוטיקה. אני מעוניין לרכוש לפטופ ללימודים. לפי מיטב הבנתי מהמחשבים השולחניים היו מחשבים מלפני 3 שנים שעשו את כל העבודה נהדר ולכן אני מאמין שאפשר לקנות נייד במחיר באמת סביר עד כ2-2.5 אלף שקל להתקין עליו לינוקס סטייל אובנטו/FEDORA ולהריץ דברים בצורה נוחה ללא צורך לשדרג מערכת כל שנתיים שלוש כמו שכל יצרניות החומרה ,התוכנה וחנויות המחשבים מנסות למכור לנו.

הדרישות שהמחשב צריך לעמוד בהן:

1) הכי חשוב זמן סוללה גבוה מספיק כדי שאני אוכל להשתמש בו ביום לימודים באונ', כידוע להמון סטודנטים יש ניידים אבל לא מספיק נקודות חשמל לטעינה לכן זה פאן חשוב.

2) הרצה של MATLAB וSOLID WORKS היות ואלו תוכנות שאני אצתרך להשתמש בהן. לא צריך שיריץ כמו חיה אבל שיוכל לעמוד בעומד.

3)מחיר (כבר אמרתי למעלה)

4) נוחות שימוש לסטודנט- אני לא מחפש מחשב אופנתי או יפה אבל שיהייה נוח לעבוד איתו (ברור שזה סובייקטיבי לכן תנו עצות לפני רכישה אני אשתמש במחשב) ורצוי שיהייה יחסית עמיד מבחינת חוזק רכיבים (נראהלי שLENOVO די עומדים בקריטריון הזה לא?)

תודה רבה!

פורסם

1. כסטודנט להנדסת מכונות שמשתמש באותן התוכנות שאתה הולך להשתמש בהן פחות או יותר, אני ממליץ לך לשכוח מלינוקס. הרבה יותר מדי בעיות תאימות, תוכנות שמסרבות להתקין כמו שצריך וכו'. חלק מהבעיות הללו פתירות ע"י "תיקונים" שונים שאפשר למצוא באינטרנט, אבל זה כאב ראש לא קטן - ולא את כל הבעיות אפשר לפתור.

2. באותה הזדמנות אני גם ממליץ לך לשכוח מלפטופים שיחזיקו לך יום שלם על הסוללה, כי לא תמצא. בנוסף, מהנסיון שלי, מעטים הם הסטודנטים שאשכרה נסחבים עם הלפטופ להרצאות (כי למה?), ואני סבור שגם אתה לא הולך לעשות את זה... וגם עם כן, למעטים שמביאים לפטופ בד"כ ניתן למצוא שקע פנוי.

3. כל נייד שנמכר היום בשוק יכול להריץ את התוכנות הללו באופן סביר, גם מהזולים ביותר (הכוונה כאן היא ללפטופים ולא נטבוקים). לשימושים יותר מתקדמים ברור שיהיה יתרון למחשבים חזקים יותר, אבל הנייד שלי, מלפני כמה שנים טובות ובעל מעבד Dual Core (אפילו לא C2D) במהירות 2.0, 2GB זכרון וכרטיס מסך 7300GO (קצת יותר חלש מGMA4500 המובנה של אינטל שתמצא היום ברוב הניידים התקציביים), הספיק די והותר למטלות הלימודים.

פורסם

מחזק את vic. אין שום סיכוי שתצליח להשתמש בכל התוכנות שתרצה אם תתקין מערכת הפעלה מלבד ווינדוס.

בנוגע ללפטופ בשיעור אני חושב שלא תהיה בעיה. רוב הסטודנטים מעוניינים לשבת כמה שיותר קרוב למרצה, מעט יחסית מביאים לפטופ, בעיקר בגלל העובדה שאין לו הרבה שימוש (בכל זאת צריך לרשום). לפטופ יהיה יעיל בשיעורי "מצגת" ואני מקווה בשבילך שלא יהיו הרבה כאלה.

פורסם

1.לגבי מערכת הפעלה אל תדאג - אני מבין שאתה מתחיל ללמוד בטכניון אז אתה זכאי לwin7 בחינם

2.זמן סוללה - שכח מזה - זמן סוללה ארוך = מעבד חסכוני בחשמל = מעבד מסורס (בכלליות , כמובן שיש יוצאים מהכלל אבל לא בתקציב שאתה מבקש)

3.הרצה של סוליד ומטלב - לא נדבר על מה שיקרה למחשב שלך אם תריץ אותן ביחד , גם אם תריץ לבד , סוליד זה לא צחוק , אם אתה מתכנן לעשות בזה שימוש רציני

אז לפטופ במחירים שרשמת לא יסחוב לך ופשוט יתקע.

אבל , וזה אבל גדול - רובם המוחלט של השימושים בתוכנות מקצועיות שתעשה בלימודים הם שימושים יחסית מאוד קלים , בסך הכל מלמדים אותך להשתמש בזה ונותנים לך אוריינטציה , לא יבקשו ממך לעשות סימולציה של שיגור חללית . . .

בשביל השימושים שאתה (קרוב לודאי) תעשה בתוכנות האלה (solid,mathlab , codeblocks,visual studio) אתה יכול להסתפק בלפטופ סביר , רק קח בחשבון שזה יגביל אותך לשימושים צנועים.

אולי כדאי לך לחשוב על מתיחת התקציב לאיזור של 3000 .

בלי קשר לזה , אני גם מסכים עם vic, אין באמת הרבה אנשים שנסחבים עם זה לכל מקום , זה ממש לא נוח - שלא לדבר על המקרה שלך - שבמשך שנה וחצי שנתיים אתה תלך ותחזור כל הזמן מאולמן לאווירונאוטיקה שזה חתיכת טיפוס . . .

פורסם
  • מחבר

אישית יש לי נייח קצת ישן אני מניח שהוא יכול להריץ את התוכנות האלו. פשוט הבנתי שאת רב השיעורים מגישים דרך האינטרנט וגם לומדים הרבה מהאינטרנט אז חשבתי פשוט שנייד יותר נוח. מי שלומד בטכניון הנדסה מרגיש שאין צורך בנייד?

שנית לגבי מערכת ההפעלה: חשבתי שע"י זה שאני אקנה נייד טיפה יותר חלש אבל עם מערכת הפעלה יותר חזקה אז ירוץ טוב יותר.. מישהו חושב שATHELON 64 1.6 ו2 GB RAM יוכל להריץ את התוכנות שלמעלה (זה הנייח שלי)? כי בסה"כ אני אצתרך להשתמש בהם (כנראה לא בהתחלה בכל זאת). הבנתי שMATLAB כן רץ על לינוקס ותאים ללינוקס אתם בטוחים שלא? (בסוליד אני לא ממש מבין)

תודה רבה על ההענות וההסברים!

פורסם

למטלב קיים תיקון ללינוקס (לא יודע האם לכל גרסה של שניהם), אבל לסוליד לא הצלחתי בזמנו למצוא פתרון.

בקשר לצורך בנייד, לי כאמור יש נייד אבל אני מרגיש שזו היתה קניה די מיותרת (בהשוואה לנייח זול יותר), שכן לא היה לי צורך אמיתי בניידות יותר מפעמים ספורות (שגם אז הייתי מסתדר בלעדיף, פשוט כבר היה לי אותו). מצד שני, יש לי חבר שלוקח אותו לכל מקום וגם מקליד בו חלק מההרצאות.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ההמלצה היא להשאר בהתחלה עם הנייח ואז לראות אם יש צורך ולרכוש?

לגבי מערכת ההפעלה(אמנם לא קשור לפורום הזה ספציפי) יש בי רצון לעבור למשהו אחר ותאכלס מה שמחזיק אותי בWIN זה משחקים, היות ובלימודים אני מעדיף שלא תהיה לי האפשרות לשחק וכנראה גם לא יהייה זמן אני מאמין שאעבור לLINUX למינהם אבל לפי ההודעות אני מבין שהתוכנות לא ירוצו עליו. מה דעתכם (מלבד התוכנות הנ"ל) כדאי לסטודנט להשתמש בו? הוא הרי יותר מהיר ובד"כ פחות בעיות מאשר WIN

פורסם

אין לי כמעט נסיון עם לינוקס אז אני לא יודע לגבי זה .

לגבי מחשב נייד - זה 100% עניין של נוחות.אתה ממש לא חייב אותו.בכל פקולטה יש לך ספריות וחוות מחשבים שבהן תוכל לעבוד ולעשות שיעורים.כמובן שמן הסתם

זה הרבה יותר נוח שיש לך מחשב נייד ואתה לא צריך ללכת במיוחד לחווה וכל זה , אבל בתכל'ס נייד הוא לא הכרחי.

בכל מקרה - אם מה שאתה שוקל לקנות זה נייד כמו מה שרשמת אז עדיף שלא תקנה כלום ותחסוך עוד קצת , בינתיים גם הניידים ירדו קצת במחיר ומתי שיהיה לך

תקנה נייד יותר טוב.

גם אם athlon ו2gb יכולים להפעיל לך את התוכנות (ואני מבטיח לך שלגבי סוליד זה לא יקרה ) ,השילוב הזה בטח לא יחזיק לך עד סוף הלימודים . . .

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה חבר'ה אבל אני אשמח אם תמשיכו לעזור לי לבחור.

בעקרון סדרת AH530 של פוג'יטסו נראתה לי כמו הבחירה המושלמת (דגם 8 עם I5). אבל גיליתי לאחר שיחה עם מוכר כנה של KSP בחדרה שהוא יחזיק לי במקרה הטוב כשעתיים ואי אפשר לרכוש סוללה גדולה יותר(הוא בירר עם היבואן) ישנן שתי מטרות למחשב. בשימוש פשוט על מנת לכתוב בהרצאות או לגלוש לאורך זמן (ופה אין זמן סוללה) ומצב שני שבו אני אחבר אותו לחשמל ואנצל את העוצמה של המחשב. עכשיו אם למישהו יש המלצה על דגם אחר אני אשמח לדעת.

שאלה נוספת שלי היא מה אתם חושבים על DELL. כי אישית יצא לי לראות שרובם די בעייתים מבחינת החומרים והפלסטיק אבל מצד שני אחרים אומרים שהם טובים אז מה יש לכם לאמר? התקציב הוא לדעתי בין 3.5 אלף ל4. אם אפשר לחסוך על מערכת הפעלה (כלומר לקבל אותו עם FREEDOS) אני אמשח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים