עבור לתוכן

חיבור REPEATER והשלכותיו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי ראוטר אדימקס וחבילה של 12 מ"ב ובאמצע הבית מיקמתי אקסס-פוינט של אדימקס שמתפקד כריפיטר

יש לי קליטה מצויינת כרגע בכל הבית אבל משום מה כשאני עושה בדיקת מהירות של האינטרנט המחובר לריפיטר יש לי גלישה של פחות מ1 מ"ב

מדוע?והאם אפשר להגביר את הריפיטר?

פורסם

הנתב וה-REPEATER הן בתקן G או N?

AP חותך את המהירות בחצי כך שאם אתה בתקן G המהירות שאתה מקבל היא סבירה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

הנתב בתקן N

והREPEATER בתקן G

המהירות שלי 12מ"ב

איך זה הגיוני שהמהירות בבדיקה לאחר קליטה מהריפיטר היא על 1 מ"ב ?

ואם אני ישנה את הריפיטר לתקן N המהירות שלי תגדל ולכמה??

תודה מראש.

פורסם

ברגע שה-REPEATER הוא בתקן G, כל מה שמחובר אליו עובד ב-G. המהירות שאתה מקבל היא 1MB/s או 1Mbps -- זה שני דברים שונים לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

המהירות שאני מדבר עליה היא מהירות גלישה שאני מקבל בבדיקה דרך אתר speedtest.net

בראשי זה מראה לי 12mb ובבדיקה על מכשיר שגולש דרך הרפיטר זה מראה לי טיפה פחות מ1mb

פורסם

תעלה צילום מסך של שתי הבדיקות שמראה את המהירות.

פורסם
  • מחבר

יש 2 תמונות מאייפון 3GS

ויש 2 נוספות מחיבור מחשב נייד[br]פורסם בתאריך: 23.11.2010 בשעה 21:07:43

הגיוני?

ויש תמונה נוספת של המחשב הראשי

[attachment deleted by admin]

פורסם

OK -- התוצאות של הן ב-1Mbps -- זה באמת נמוך אבל גלישה דרך REPEATER היא אף פעם לא מדע מדוייק.

בשלב ראשון, ולצרכי ניסיון, הייתי מבטל את ההצפנה האלחוטית ורואה אם זה משפיע על המהירות.

פורסם

זה שאתה רואה קליטה מושלמת של הרשת האלחוטית זה לא אומר כלום כי אתה בעצם רואה את הרפיטר אבל אתה לא רואה את איכות הקליטה והשידור בין הרפיטר לראוטר.

העיקרון פשוט, אם תעמוד ליד המיקום של הרפיטר עם לפטופ ( כאשר הרפיטר מנותק מהחשמל ) אתה צריך לקבל קליטה טובה מהראוטר, במקרה שכזה גם הרפיטר יקלוט טוב את הראוטר ולמעשה יגדיל את הטווח למכשירים שממוקמים רחוק יותר מהראוטר.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא מה זה טוב?

מה המהירות המקסימלית והטובה שאני אמור לקבל מרפיטר בתקן G ?

אין לי שום בעיה לקרב את הרפיטר לראוטר אם זה יעזור השאלה איפה הבעיה וכמה צריך להיות MBPSC

פורסם
  • מחבר

לכמה לעלות ?אני לא יכול להשאיר את זה ללא הצפנה בכלל

פורסם

.

לפי דעתי אתה צריך למפות את איכות הסיגנאל במקומות שונים בבית ולמקם את הrepeater במקום בו הקליטה של הנתב הראשי טובה או כאלטרנטיבה לחבר אותו דרך חיבור קווי כל שהו .

אם יש לך smartphone של android אתה יכול להוריד אפליקציה שנקראת Wifi Analyzer . רוב הסיכויים שבמכשירים אחרים גם יש משהו כזה. ככה אתה יכול למפות לפי מיקום את העוצמת השידור וגם לראות מי עוד משדר בתדר שלך או קרוב אליו. אפשר לעשות את זה עם מחשב נייד שיש לו net stumbler . גיסתי עדיין גרה עם ההורים והיא מתלנוננת כל הזמן שאין לה קליטה טובה בחדר שלה. בדקתי עם מכשיר שמריץ android ובאמת ברגע שנכנסים לחדר שלה עוצמת הסיגנאל יורדת ב20db שזה המון. פשוט לא היה לי זמן להסתבך עם זה אבל יש סיכוי ששינוי מיקום לנתב יעזור כי הוא היום מאחורי שני קירות ביחס לחדר שלה והמסלול הוא בלתי ישיר.

לרוב קליטה של 75- זה חלש 50- ומעלה זה חזק ובאמצע זה סביר. (אני לא בדיוק בטוח ברמות אבל מתחת למינוס 75 יהיה קשה להתחבר). גם כדאי לבדוק שאין הרבה שכנים שמשדרים באותם תדרים ובשטח עירוני זה יכול לקרות.

אגב פעם בדקתי בדיקת מהירות של נקודת wifi פתוחה שהצלחתי לקלוט איכשהו בעבודה והצלחתי להגיע ל3-5 מגה במכשיר אנדרויד שלי והאנטנה שלו על הפנים(אבל יש דרך להתגבר על זה). רוב הסיכויים שיש בעיה של עוד אנשים על אותו תדר ופחות בעית עוצמת קליטה. אם מישהו משדר על אותו תדר הוא מיצר רעשים (דופק את היחס אות לרעש) שגורמים לpacket loss מה שגורם לנתבים להוריד את הקצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים