עבור לתוכן

בעיה מוזרה בצג LCD

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אז עבדתי 4 שעות על צג LCD 20x4 ממילונית. ועכשיו יש לי בעיה. כשהמחשב נדלק יש תצוגת אתחול, אבל הריבועים לא כולם מופיעים! וחלק מאלה שמופיעים הם רק חלקית מופיעים! כלומר פסים אנכיים כמו ברקוד.

חשבתי על שלושה הסברים:

1)עבדתי 4 שעות, אני עייף, כואב לי הגב, יכול לקרות לכל אחד במצב כזה שהוא מחבר בטעות ל 12 וולט במקום ל 5 (אולי לא כל אחד אבל לי זה קרה)

2)חלק מהחוטים מנותקים

3)חיברתי חוטים לא נכונים (אני בספק כי בדקתי)

פורסם

רק שניה, שאני אבין..

חיברת אותו ל12V?

חלק מהחוטים שלך מנתוקים?

יכול להיות שהחוטים לא מחוברים למקומות הנכונים? ::)

כדאי שבתדוק טוב טוב..כעקרון 12V לא כדאי להביא לצג..

(אני לא יודע מה זה יעשה.., אבל לא סתם רשום שהוא ניזון מ5V..)

בכל מקרה..אם הוא עובד לך עכשיו ומציג חצי ריבועים או מה שזה לא יהיה, תנסה להריץ למשל את התוכנה

LCDsmartie, ותבדוק אם אתה יכול להציג מידע על הצג.., תרשום סתם דברים, לראות אם עובד בכלל..,

אם זה מציג לא טוב, אז החוטים כנראה כן מחוברים נכון..אבל יש איזה בעיה, אולי לא חברת איזה חוט, או משהו התנתק לך..

אם זה לא מציג כלום, אז החוטים של המדפת שלך כנראה לא מחוברים, או לא יודע מה..

זה נשמע די מוזר.., תנסה להפעיל את התוכנה ותגיד מה התוצאות.. ::)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, התצוגת אתחול לא נשארת, היא נעלמת בזמן שהווינדוס עולה ( O_o ) ואחרי זה שום דבר לא מוצג על המסך.

פורסם

תבדוק שוב את כל החוטים של ה DATA (אלה שהולכם ל LTP)

שלא בילבלת בינהם שם.

פורסם

עצה שלי ..

אתה נראה מאוד מאוד מבולבל , ולא בטוח בכלל במה שעשית או לא עשית ..

אז ככה , תתחיל את כל הפרויקט מההתחלה...

ככה תעלה על הטעויות שלך ותרכיב אותו נכון וטוב.. ;)

פורסם
  • מחבר

אני בדרך כלל לא ככה, משהו נדפק לי היום. לא נורא, קיצר, בדקתי במולטימטר וראיתי שמגעים 13 ו 14 לא עובדים. ולמרות שיש לי 16 מגעים אין תאורה אחורית משום מה. כנראה שפשוט אין במסך הזה. נתגבר :)

אני אעדכן מחר אם עבד או לא.

פורסם

אם חיברת אותו ל-12V אתה יכול לזרוק אותו, הוא שרוף.

רואה משהו כזה?

פורסם
  • מחבר

תודה ששרפת צג רק בשביל לבדוק אם שלי הלך אבל לא, זה ממש לא ככה. הוא נראה כמו קודם, אין טשטוש, ולא הרחתי שום דבר שרוף...

פורסם

לא שרפתי צג בשבילך :)

ככה נראה הצג שלי אחרי שבטעות חיברתי את החיבור מולקס הפוך והוא קיבל 12V במקום 5 (זה חיבור מאולתר ככה שהוא נכנס הפוך בלי בעיה)

וגם אני לא הרחתי שום דבר שרוף, כשאתה שורף חומרה לא תמיד יש עשן או ריח של שרוף.

פורסם

אתה בטוח שיש לך פינים של 15-16 ואין לך תאורה אחורית?, זה נשמע קצת מוזר..,

תנסה לבדוק.., תסתכל שניה על התצוגה שלך.., עכשיו תסתכל על פינים 15-16 לאיפה הם מגיעים..,

אצלי הפינים האלה מגיעים לצד שמאל נראה לי.., ואז שם יש שני הלחמות גדולות כאלה, ומשם אני כבר לא רואה,

כי זה נכנס לתוך המסך.., אבל זה מגיע ללדים איכשהו.. ;D

ובקשר לתצוגת איתחול שאמרת שיש בעיה עם פינים 13-14 תיקנת אותם נכון?,

תבדוק גם שלא התבלבלת בצבעים של החוטים.., אחר כך תנסה לבדוק שההלחמות שעשית לא נוגעות אחת בשניה,

וכל ההלחמות מחוברות.., אם כל הדברים האלה בסדר..אז כנראה שהצג דפוק או משהו כזה.., זה די מוזר..,

בכלל אני לא בטוח שזה קשור לפינים של המדפסת.., כי תצוגת איתחול אמורה להופיע גם שכל הפינים לא מחוברים,

חוץ מהפינים של המתח.., ואם רק חצי תצוגה איתחול מופיע..כנראה משהו דפוק בצג.., תלך אליהם ותראה להם.. ::) :-\

פורסם
  • מחבר

לא תיקנתי עדיין, רק לפני חצי שעה התעוררתי. ואם זה לא יעבוד אני באמת אלך אליהם. אני אלך לדיוטי פרי לחפש חנות שלפני שמונה שנים ההורים שלי קנו בה מילונית ואגיד להם "לפני 8 שנים קניתי אצלכם מילונית, ועכשיו פירקתי אותה וניסיתי לחבר את הצג למחשב אבל נתתי לו 12 וולט ועכשיו הוא לא עובד. יש אחריות על דבר כזה?"

הייתה לי פעם עוד אחת אבל אחן לי מושג איפה היא :)

פורסם

אה אופס,

חשבתי מילונית זה שם של חנות.., חחח אפשר לקחת מימילונית את הצג?

קול, לא ידעתי.. ::) ;D

בכל מקרה, תנסה לבדוק את החיבורים כמו שאמרתי לך.., ותגיד מה התוצאות, ונראה מה עושים.. ::);)

פורסם

אתה צריך לחבר הכל מחדש רק ככה תהיה בטוח, אל תתעצל, גם אני ב LCD שלי עשיתי הכל פעמיים, תאמין לי פעם שניה הולכת הרבה יותר מהר

פורסם

כן תקשיב מה קרה לי היום..,

בגלל שהמחשב שלי על הריצפה.., אין לי מקום על שולחן.. :)

אז החלטתי לשים את התצוגה על הגג..כמובן גם השארתי הרבה מקום למאוורר שאני אשים בקרוב..ותכננתי הכל..

אז לקדחתי דיסק, ובלה בלה בלה בלה.. בסופו של דבר חור מלבני.. והכל.

אחר כך שבאתי לחבר הכל ניתק לי חוט אחד מהתצוגה.., עכשיו בגלל שלא אני הלחמתי את זה, אלה בקשתי מהשכן שלי

שיעזור לי.., אז לא ידעתי איך להתעסק עם ההלחמות.., אז שניסיתי להלחים חזרה את החוט, בטעות התחלתי לעשות שם בלאגן והכל,

והלחמות התחילו להתחבר לי, ואז חברתי וזה לא עבד, הוא לא הצליח להראות נתונים, ו20 פעם ניסיתי עם קיסם וזה להפריד,

קיסם ומלחם וזה.., בסוף הלכתי לשכן שוב.., אבל הוא היה בחו"ל.. חיחיחי ;D

אז אמרתי לעצמי, די נמאס לי אני עושה את כל מה שהרוס מהתחלה..,

זה היה פשוט.., לקחתי את המלחם ו-וורוום, עברתי על 5 פינים מסובכים אחד עם השני.., הוצאתי את החוטים וחברתי מחדש,

הכל פיקס.. 8)

ואז שחברתי למחשב, הכל עבד.., ועכשיו יש לי תצוגה למעלה(בקרוב תמונות! ;) )..

אז כמו שהציעו לך פה.., תלחים את מה שנראה לך נוגע אחד בשני מחדש.., או מה שנראה לך הרוס,

או פשוט את הכל.., זה קצת מעצבן.., אבל אחרי שעוברים את זה, זאת תחושה נהדרת! ;D

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם הפוטמציומטר, חצי מההלחמות שלי מחוברות. יש שם כזה בלגן! נראה לי אני אחפש את המילונית השנייה שהייתה לי פעם ואתחיל מחדש. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים