עבור לתוכן

פסיכומטרי - יש למישהו המלצות למכון?

Featured Replies

פורסם

אבל יש קאץ'.. האפשרויות היחידות הם לחמן, אנקורי, OK ותיכון תל אביב.

קיבלתי ואוצ'ר מהצבא לפסיכומטרי, ואלה האפשרויות היחידות.

יש כאן מישהו שעשה באחד המכונים ויכול להמליץ או לא להמליץ עליהם?

פורסם

יש לי מס' חברים שעשו בלחמן ואנקורי. אני יכול להגיד לך שהדעה הרווחת על הקורסים של הוואצ'רים היא שהם מאוד בעייתים,בעיקר בגלל שרוב התלמידים שבאים לעשות לא שילמו הרבה כסף,ולכן גם רמת ההשקעה שלהם פחותה,רמת השיעורים יורדת ואתה נפגע מכך. יתרה על כן שמעתי על מס' אנשים שטענו שהרשתות פסיכו שמות בכוונה לאו דווקא את המורים הטובים שלהם לכיתות הללו.

זה לא אומר שאין שם אנשים שמצליחים,אבל זה למרות התנאים ולא בגללם.

פורסם

בסוף זה די תלוי בך, איך שאתה לוקח את הקורס, כמה אתה משקיע וכמובן, כמה (בערך) אתה שווה.

תבדוק בכל מוסד כמה שעות הם נותנים, כמה סימולציות יש (הם עוזרות), קירבה לבית זה פלוס, מספר תלמידים בכיתה וכולי.

יותר חשוב שתכוון לציון ספציפי, ככה יותר מוכנים נפשית. תלמד מילים מעכשיו.

פורסם

בסוף,

אני לא חושב שהציון שתקבל יהיה מאוד תלוי בקורס שתעשה.

יותר סימולציות זה טוב, אבל מצד שני, אפשר למצוא מלא באינטרנט (יותר ממה שתעשה כנראה), אז מה זה משנה?

כיתות קטנות יותר זה נחמד, אבל לא הכי קריטי

וקירבה לבית כמובן זה שיקול, אבל אין קשר בין זה לבין "איכות" המכון, אלא סתם כמה בא לך להיסחב באוטו/תחבורה ציבורית.

הדעה האישית שלי היא שכל הקורסים הם די אותו הדבר, אז זה לא ממש משנה.

מה שמשנה לדעתי זה כמה אתה תשקיע בלמידה, ומה הכשרון הטבעי שיש לך לפסיכומטרי.

אישית, הייתי בוחר במכון שהכי קרוב לבית / הכי זול וזהו. כל השאר לא חשוב לדעתי.

פורסם

מה שנוח לך.

פורסם

לחמן הם טובים.. עשיתי אצלהם, הספרים שלהם כתובים בצורה טובה והמורים אחלה.

בנוסף אני ממליץ לך לזכור שלא כל אחד יכול להגשת לפסיכומטרי אחרי תקופה כה קצרה של קורס.. אז עדיף אולי שתלמד קצת לפני מילים/שיטות וכו'.

בנוסף יש אתר בשם "פסיכו" ,צוות האתר [2 מדריכים] כתב ספר נהדר שקוראים לו פסיכו-כיס, עלותו נמוכה והוא ממש מתמצת לך את כל החומר בכף היד.

בנוסף לזה אתה צריך לזכור שכל מכון מתיימר לתת את "השיטות" הכי טובות לפתירה של שאלות, לבסוף את זה שתקבע מה שנוח לך.

בהצלחה.

פורסם

לגמרי, מסכים עם מה שנאמר פה.

הכל תלוי בך

אבל חשוב לקבל בסיס טוב, לדעתי לחמן יש להם אחלה קורס, הם מחלקים המון ספרים, הסימולציות שלהם מאוד קשות אבל זה טוב כי זה מכין אותך טוב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התגובות, נראה לי שבאמת אני ילך ללמוד בלחמן הרבה אנשים ממליצים עליהם...

אם יש עוד מישהו שיש לו איזה עצה אני אשמח לשמוע

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, נראה לי שבאמת אני ילך ללמוד בלחמן הרבה אנשים ממליצים עליהם...

אם יש עוד מישהו שיש לו איזה עצה אני אשמח לשמוע

כן, לי יש... :jump:

נאמרו כאן הרבה אמירות, עם חלקן אני מסכים ועם אחרות ממש לא - אולי בגלל שבסופו של דבר כולן מייצגות דעות של אנשים ולא עובדות...

ואולי זאת בדיוק הנקודה שחשוב להצביע עליה - זה שלדעת שלושה אנשים לחמן טובים עדיין לא הופך את זה לעובדה. תהיה בטוח שאפשר להביא אותו מספר אנשים שיגידו לך שלחמן נוראיים. זה נכון, אגב, לא רק לגבי לחמן, אלא לגבי כל מכון פסיכומטרי - אפילו זה שאני עובד בו! :o אחת התופעות המעניינות במיוחד היא יואל גבע - יש המון אנשים שממליצים עליהם בלי שהיו אפילו בקורס שלהם! :facepalm: מגוחך אבל אמיתי - ככה זה בעידן השיווקי בו אנו חיים.

אז מה המסקנה (שלי לפחות)? שאם אתה רוצה לקבל החלטה מושכלת, אין ברירה אלא לבדוק בעצמך מה האופציות הקיימות ולבחון איזו מהם הכי מתאימה לך.

נכון שזה דורש יותר מאמץ מלבקש המלצות בפורום מאנשים שאתה אפילו לא מכיר, אבל אם אתה רוצה ללכת על האופציה הכי קלה, אפשר גם להטיל מטבע...

כשאתה משווה בין קורסים, יש פרמטרים (כמו מקצועיות המדריכים ואיכות החומר הלימודי) שקשה עד בלתי אפשרי למדוד באופן אובייקטיבי, כיוון שברור שכל מכון יטען שהוא הכי טוב בהם :nixweiss:. מצד שני, יש פרמטרים שהם יותר אובייקטיביים ואפשר פשוט לבדוק אותם. למשל, העברת החומר יכולה להעשות ע"י שימוש במצגות (הכוללות תמונות, אנימציות וסרטים עם סאונד) או באמצעות כתיבה בטוש על לוח. הדרך הראשונה בוודאות מפעילה יותר סוגי זיכרון, חוסכת זמן רב ומהווה יתרון ברור עבור בעלי הפרעות קשב וריכוז. את זה אפשר פשוט לבדוק מול המכון. דוגמה נוספת היא אימונים פרטיים כחלק מתכנית הקורס. ברור שזה יכול לתרום המון להתקדמות של כל תלמיד וניתן לבדוק בקלות מול המכון האם יש או אין, ואם יש אז כמה ובאיזה אורך (מומלץ לבקש לראות את החוזה כיוון שבתחום הזה יש נטייה להצהרות מוגזמות). פרמטרים נוספים שניתן לבדוק הם: אורך הקורס, מספר מפגשים, אורך כל מפגש, מספר ספרים (כדאי לברר גם מספר עמודים בספר), מספר סימולציות, מספר תלמידים בכיתה, האם קיים תרגול אינטרנטי ואיזה, האם קיים פורום תמיכה באינטרנט וכמובן מחיר.

לגבי מחיר הקורס (וזה מתקשר לסוגיית קורסי הואוצ'ר למיניהם) - אני יכול לומר לך כבעל מקצוע שמכיר את התחום מקרוב - אין ארוחות חינם! קורסים אינם זולים ככה סתם בלי סיבה - הם פשוט הרבה פחות מושקעים. מלבד זאת, אני מחזק את מה שאמר "הנמוג לשחור" (שוב, רק מתוך ניסיון) - בקורסים האלה התלמידים מניחים באופן לא מודע שהם מקבלים פחות (מה שנכון) ואוטומטית משקיעים פחות. יתר על כן, לתלמידים בקורסים כאלה הרבה יותר קל להידרדר לגישת ה"מקסימום נעשה עוד קורס" שהיא המתכון הבטוח לעוד קורס. אני לא יודע אם יצא לך פעם לנסות להיות משקיען בכיתה שיש בה רוב זרקן ומזלזל - זה לא פשוט. כמובן שאם אתה בעל אופי חזק מספיק, תוכל לנטרל את ההש עות האלה, אבל קח בחשבון שהלימוד לפסיכומטרי הוא משימה אינטנסיבית ומתישה למדי ועדיף להשתדל להקיף את עצמך בסביבה תומכת.

טוב, זה מה שהיה לי להגיד בנושא, קצת ארוך אבל באמת חשוב לדעתי. מקווה ששרדת ושעזרתי במשהו.

בכל מקרה, אתה מוזמן להשתמש חינם במשחק אינטרנטי ללימוד אוצר מילים אצלנו באתר - אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל ללמוד אוצר מילים:

http://www.ezway.co.il/64906/תותח-אוצר-מילים-1

שיהיה המון בהצלחה! :xyxthumbs:

אגב, אתה כבר יודע מה אתה רוצה ללמוד? ואיפה?

פורסם

תלמד איפה שנוח לך וזהו, מקום שקל לך להגיע אליו ושהשעות שלו מתאימות לחיים שלך.

קורס לא נותן כל כך הרבה ורוב הקורסים דומים עד כדי אפסילון...

פורסם
למשל, העברת החומר יכולה להעשות ע"י שימוש במצגות (הכוללות תמונות, אנימציות וסרטים עם סאונד) או באמצעות כתיבה בטוש על לוח. הדרך הראשונה בוודאות מפעילה יותר סוגי זיכרון, חוסכת זמן רב ומהווה יתרון ברור עבור בעלי הפרעות קשב וריכוז.

מצד שני, אלו שאין להם הפרעות קשב וריכוז (= רוב האנשים) כנראה יעדיפו את הדרך השניה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

taliahadas אשכרה נרשמת לאתר כדי להמליץ על מכון? ממש מוזר :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים