עבור לתוכן

האם אתם שוקלים לעזוב את ישראל פעם?

Featured Replies

פורסם

סליחה IAKOVL קראתי את הציטוט שלך של OVERSHOT כאילו אתה אמרת את הדברים

אני מקווה שחן מ כבר עזב את הארץ שהוא לא יהיה שם שאני אחזור

• תגובות 30
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני שוקל לעזוב כל פעם שאני רואה תגובה של rroonnii

פורסם

האמת היא כואבת, וכמו כן לא צריכים אנשים כמוך בארץ , יקבלו אותך בידים פתוחות לעיתון המוסלמי של' אל קעידה'- מחפשים בעלי כישרון סלפני כנגד ישראל - ואתה מאוד מוכשר בשביל הציבור שם לא בשביל כאן -כי כאן מגלים מהר :cool2: . אדם שאין לו שום זיקה וכל משבר קטן רוצה לברוח - אין לו אהבת הארץ -ומזמן העם היהודי היה נכחד.

...............

"ברוס לי"

חשבתי ברוס לי מת ;D

מסכים לדברייך.

יש הרבה אנשים שעוזבים ,ואחר -כך מגיעים גם למסקנות שלך .

פורסם

סליחה IAKOVL קראתי את הציטוט שלך של OVERSHOT כאילו אתה אמרת את הדברים

אני מקווה שחן מ כבר עזב את הארץ שהוא לא יהיה שם שאני אחזור

אהבתי שאתה מכן בחירוף נפש על ישראל ומגנה יורדים ממנה...בעודך בחו"ל.

בכל מקרה, אין ספק שבישראל לא כזה גרוע לחיות, לפי דירוגים בינלאומיים(או"ם, OECD ועוד)

אנחנו מהמדינות המפותחות שיש היום בעולם(אם מסתכלים על ה-20 או ה-30 הראשונות), למרות הכל.

למרות שהספורט הוא במצב גרוע(מה לעשות, אנחנו עם שחושב יותר עם הראש וזז פחות עם הרגליים)

ויש חרדים, ויש פרזיטים, ויש מלחמות, ויש ערבים.

בסופו של דבר, להיות נאמן למדינה אחת הופך להיות רעיון ארכאי, כאשר מדינות שואפות להתנהל יותר ויותר בכלכלה תאגידית.

דהיינו, מדינה תהיה כמו עסק ואתה כמו לקוח ובסופו של דבר כל העולם יהיה מחולק למעמדות כלכליים ולא גזעים או לאומים,

כך לפחות אני רואה את זה קורה.

כמו כן, תראו את הכלכלה החזקה ביותר בעולם, של ארה"ב. מדובר בכור היתוך ענק, מדינה שנבנתה על מהגרים ללא איזשהו

לאום אמיתי משותף שמבוסס על גזע או אמונה דתית(נכון שרוב האוכלוסייה שם נוצרית ולבנה, אבל גם ביניהן יש חלוקה,

יש לותרנים ויש פרוטסטנטים ויש קתולים, ומבחינת לאומים יש אירים, סקוטים, בריטים, איטלקים, יהודים, גרמנים וצרפתים).

אז נכון שיש את "מפלגת התה" שרוצה להחזיר "עטרה ליושנה" ויש גם נאו-נאצים, אבל מדובר בקמצוץ מטורף שאיבד לגמרי אחיזה במציאות

(יש אפילו נאו-נאצים ברוסיה, שלפי היטלר הם בכלל אמורים להיות העבדים של הגזע הארי, לכן תבין :nixweiss:).

לדעתי, אחד הגורמים העיקריים להצלחה הכלכלית של ארה"ב, זה שאנשים עושים מה שמשתלם להם אישית ומעדיפים זאת עשרות מונים

על "טובת הכלל" מה שמניע כוח כלכלי עצום, גם כאן בארץ הכלכלה חזקה יחסית להרבה מקומות, לדעתי מסיבה דומה, הרבה אנשים מעדיפים

להשקיע בעצמם מאשר באיזה רעיון מטופש ויש להם את המשאבים(ברוב הפעמים) גם לעשות את זה.

פורסם

:goodposting:

לארה"ב לא שכוח, יש גם הרבה מאוד יסודות שהמדינה מסוגלת לעבד לברזל, כימיקלים ועוד הרבה מאוד דברים, שישראל לצערינו צריכה לקנות את זה מחו"ל ולעבד, ואף לקנות את החומר מוכן, שזה מינוס כלכלי מאוד עצום.

לדוגמא : מרכבה סימן 4, תהליך יצורו מתחיל בחו"ל, אין לישראל את האפשרות לעבד את יסודות הברזל, ההרכבה בארץ. אז יוצא שמשלמים כפול מעלות הטנק או יותר.

בארה"ב שמתי לב לעוד דבר, הערך של מוצר בן יותר משתיים-שלוש, הופך לנמוך לפעמים אפילו פי כמה! ופה מוצר יכול לשמור את מחירו לאורך זמן. (אני לא מדבר על מכוניות ובתים, אני מדבר על סלולארי, מחשבים, רהיטים וכו...) ז"א קנית שם IPHONE ב-5 אלף דולר, ועוד שנתיים תצטרך למכור אותו בשתיים. (דוגמא גסה).

למרות זאת, אנו יודעים שהדלק שלנו הוא דלק חרא, אבל ב-SOUTH CAROLINA למשל, מחיר דלק 95 לליטר עומד על : 2.663, שזה הרבה יותר יקר מבארץ (נלקח מ-http://gasbuddy.com/)

פורסם

למרות זאת, אנו יודעים שהדלק שלנו הוא דלק חרא, אבל ב-SOUTH CAROLINA למשל, מחיר דלק 95 לליטר עומד על : 2.663, שזה הרבה יותר יקר מבארץ (נלקח מ-http://gasbuddy.com/)

אבל מחיר הרכב עצמו הרבה יותר נמוך. ;)

פורסם

אומנם זה לא כתוב מפורשות באתר, אך דלק בארה"ב נמדד בגלונים, לא בליטרים.

ולכן, זה בעצם יוצא 2.663 דולר עבור 3.78 ליטר, לא עבור ליטר אחד.

שזה בשקלים יוצא 9.67 שקלים עבור 3.78 ליטר, שזה יוצא 2.558 שקלים לליטר

עדיין נראה לך יותר יקר מבארץ?

פורסם

הדלק בארה"ב זול (ללא מיסוי כמעט) מטעמים שהם כמעט אידיאולוגיים וגם בשל לחץ עצום של לובי חברות הנפט ויצרני הרכב.

המיסוי הנמוך בארה"ב גם גורם לשירותים דלים יחסית של הממשל הפדרלי - תשתיות פדרליות מיושנות ועם תחזוקה לקויה, מערכת בריאות ציבורית-פדרלית שכמעט לא קיימת, תמיכה מאוד דלה באוכלוסיות חלשות/פגועות, העדר למעשה של סבסוד השכלה גבוהה, גירעון עצום שרק הולך וגדל.

בבריטניה - עוד מדינה שמקדשת את הזכות להיות בעל מכונית ובעלת היסטוריה מוטורית מפוארת - ליטר דלק עולה 7 ש"ח

עוד מדינה עם מסורת מוטורית - גרמניה - ליטר דלק עולה 6 ש"ח

מחירי הדלק בישראל ממוצעים ביחס לאירופה.

תוסיפו לזה שמרחקי הנסיעה בישראל הם בד"כ קצרים יותר ויוצא שההוצאה לדלק בישראל קטנה יותר מאשר באירופה.

כמו כן, הישראלי העובד (אני לא מדבר על המגזרים שלא עובדים בישראל) מרוויח כמעט כמו הגרמני או הצרפתי (אבל עם יותר שעות עבודה ופחות ימי חופשה) ויותר מהיווני והספרדי (במקרה הזה - עם הרבה יותר שעות עבודה ופחות ימי חופשה) .

מה שכן - מחירי המכוניות בישראל הם ללא אח ורע בכל העולם, מלבד דנמרק - ששם זאת מדיניות ממשלתית לצמצם את השימוש ברכב פרטי ויש עידוד פעיל לתחבורה ציבורית. התוצאה היא שצי הרכב הישראלי הוא המיושן ביותר מבין כל המדינות המפותחות.

אבל הבעיה במדינה שלנו היא לא מחיר הדלק, המכוניות או הגדג'טים - אלא מה שעומד מאחורי זה - ריכוזיות של השוק וחליבת האזרח ללא רחם על ידי מס' מצומצם של בעלי הון, תיאומי מחירים, קשרי הון-שלטון בוטים, מגזר בטלני ואנטי-דמוקרטי עצום שגם מקבל תשלומי העברה עצומים, קיפאון מדיני שמוביל לחוסר מיצוי פוטנציאל ההשקעה והתיירות במדינה, חוסר תכנון לטווח ארוך מצד הממשלה בתחום הבריאות, חינוך, דיור.

פורסם

:goodposting:

רק הערה קטנה : באירופה מעודדים שימוש בדיזל עם גיר רגיל. 70% מהרכבים החדשים באירופה נמכרים עם מנוע דיזל. מנוע דיזל יעיל בעשרות אחוזים בהשוואה למנוע בנזין. כתוצאה מכך אירופים משלמים פחות על כל ק"מ בהשוואה לישראל.

פורסם

אומנם זה לא כתוב מפורשות באתר, אך דלק בארה"ב נמדד בגלונים, לא בליטרים.

איך לא לקחתי את זה בחשבון.....

תודה רבה! עכשיו הסתדר לי הבלאגן בראש כשראיתי את זה.

אגב, ישראל בכלל מייצרת דלק? או שאנו מומכים אך ורק ביבוא?

פורסם

אבל הבעיה במדינה שלנו היא לא מחיר הדלק, המכוניות או הגדג'טים - אלא מה שעומד מאחורי זה - ריכוזיות של השוק וחליבת האזרח ללא רחם על ידי מס' מצומצם של בעלי הון, תיאומי מחירים, קשרי הון-שלטון בוטים, מגזר בטלני ואנטי-דמוקרטי עצום שגם מקבל תשלומי העברה עצומים, קיפאון מדיני שמוביל לחוסר מיצוי פוטנציאל ההשקעה והתיירות במדינה, חוסר תכנון לטווח ארוך מצד הממשלה בתחום הבריאות, חינוך, דיור.

:goodposting: :goodposting: :goodposting:

פורסם

אז מה עושים ?

פורסם

מתמסטלים , עפים על אראק איילים , ומקווים שיהיה טוב :-X

פורסם

אז מה עושים ?

מייבאים יו"ר הסתדרות עם ביצים מיוון/צרפת/איטליה ויוצאים לרחובות, אבל אנחנו ישראלים קמצנים ועצלנים, אז שנשפוך חלב בגלל עליית מחירים ושנזיז את התחת שלנו להפגנה כלשהי?

פורסם

עוזבים. עוד 3.4 שנים למניאק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים