עבור לתוכן

מבקש המלצה למחשב ביתי עם תוכנות כבדות + איכות גבוהה בסרטי HD

Featured Replies

פורסם

צריך מחשב ביתי שיוכל להריץ תוכנות כבדות הדורשות כוח עיבוד גבוה + איכות גבוהה בסרטי HD

1.. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף איכות

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמיש

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? תוכנות כבדות + סרטי HD

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך צורב.

5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה + וינדוז 7 PRO

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. באר-שבע

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? כונן ראשי SSD

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? שתהיה אפשרות לשנות ספק כדי להכניס בעתיד כרטיס מסך בינוני.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא

* חשוב לי איכות סאונד גבוהה + תמונה חדה בשביל מקרן לסרטים.

אין לי מושג אם ללכת על I5 או על 6 ליבות של AMD , אין לי מושג איזה כרטיס מסך אני צריך ומה מתאים עם מה, תודה לעוזרים!

פורסם

"תוכנות כבדות" זה כללי מדי. עם אילו תוכנות יש כוונה לעבוד?

פורסם
  • מחבר

תוכנות שצורכות CPU רב. ( 4 ליבות מספיקים ברמת העיקרון ) , אין צורך בגרפיקה מיוחדת בתוכנות - יש צורך בגרפיקה גבוהה עבור הקרנת סרטי HD

פורסם

תציין עם אילו תוכנות תעבוד בבקשה כדי שנדע איזה מעבד הכי יתאים עבורך וכמה להשקיע עליו.

פורסם
  • מחבר

אלו לא תוכנות חופשיות , אלא תיכנותים של החברה שאני עובד בה.

אין שם גרפיקה, בעיקר CPU

פורסם

שמע, אני הולך פה על חצי על עיוור. אני לא יודע שום דבר על התוכנות בהן אתה משתמש- זה שאתה אומר שעדיף CPU חזק לא אומר לי הרבה (כלומר לא ידוע לי האם התוכנות תומכות בריבוי-ליבות, האם יש תמיכות בנימים (HT), מה משפיע יותר- תדר או זכרון קאש ועוד).

הנה דוגמא מפרט שיכול להתאים. כרטיס מסך אם אתה רוצה אפשר לקחת אפילו חלש יותר (כגון GT210) ולחסוך כמה עשרות שקלים. אם אתה חושב שתשדרג את כרטיס המסך בעתיד אז תקח אפילו עכשיו ספק 500W מאותה הסדרת שנתתי לך.

כונן SSD לא משתלם והמחיר יורד לאט לאט- כדאי לחכות. מה שכן, הכנסתי לך כונן הייבריד- משלב בין SSD ולכונן קשיח רגיל, ביצועים קרובים יחסית לSSD.

הנה סרטון הדגמה-

בב"ש לצערי אין ממש חנויות מחשבים טובות, היחידה שיחסית נורמאלית היא פנדה (מתחם ביג) וגם היא מדי פעם די יקרה. בכל מקרה, קח את המפרט לכל חנות שתרצה ותבקש רכיבים זהים/דומים.

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪903

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪625

זיכרון:

[..] KINGSTON HYPER-X 1600 2GB CL9 DDR3 - זמין במלאי ₪188

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GT220 1GB DDR3 - RETAIL ₪365

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪336

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - ENG - OEM - זמין במלאי ₪468

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪257

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪125

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE MOMENTUS XT SSD 500GB ₪635

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות (מוזל מ3000ש"חּ או ברכישת מ.הפעלה) ₪45

מחיר סופי: ₪4135

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

לא רע בכלל, אם כי:

1. בתמחור כזה, הGT220 כבר לא משתלם, הGT430 עדיף.

בנוסף, יאיר צודק ובנה מפרט משתלם למדי שכעיקרון "מכסה" כל סוג של ביצועים, אבל בהנתן התוכנות או לפחות הדגשים, אפשר יהיה לחדד את המערכת כך שתיתן ביצועים טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

היי יאיר, תודה!

שאלות:

האם לא כדאי להוסיף 100 ש"ח ולקנות I7 - INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920

כמו-כן אם אני מעוניין ב6 RAM , איך צריך להרכיב זאת מ3 סטיקים של 2?

האם KSP בסדר?

פורסם
האם לא כדאי להוסיף 100 ש"ח ולקנות I7 - INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920

לא, מהסיבה הפשוטה שהוא מצריח לוח-אם המבוסס צ'יפסט אחר (X58) שעולה כמעט פי 2 יותר. אם אתה רוצה לשדרג מעבד ליותר חזק (לא בטוח אם כדאי לך כי אני לא יודע בדיוק מה התמיכות), אתה יכול לשדרג לI7-860/870- ללא שינוי לוח-אם.

כמו-כן אם אני מעוניין ב6 RAM , איך צריך להרכיב זאת מ3 סטיקים של 2?

כדי לקבל מערכת טריפל (3 סטיקים של 2 ג'יגה) מומלץ לוח-אם אשר תומך בטריפל-צ'אנל (שיש לו 6 חריצי-זיכרון) ומדובר פה על לוחות X58 שציינתי מקודם שעולים לרוב 1000 שקלים ומעלה. אתה יכול להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון למחשב הנוכחי ולקבל 8GB סה"כ (אך ללא אפשרות להוסיף עוד, כי כבר כל החריצים תפוסים).

האם KSP בסדר?

קרא תגובות ברשת וחפש דיונים בפורום "כללי" ותראה בעצמך, לרוב התגובות לא כ"כ חיוביות.

פורסם

המומנטוס XT לא כזה קרוב ל SSD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים