עבור לתוכן

בחירת זכרון 12gb עם אפשרות הרחבה עתידית- שאלות בסיסיות למישהו שמבין

Featured Replies

פורסם

הי

אני קונה השבוע מחשב לעריכת וידאו- בעיקר אפטר אפקטס

בחרתי מעבד i7 950

בחרתי לוח של ג'יגבייט X58A-UD3R

(וכרטיס מסך gtx470)

קצת הסתבכתי עם עניין הזכרונות ואשמח להסבר מפורט כדי שאדע מה לקנות- בבקשה לא סתם הצעות, אלא הסבר קצר למה עדיפה אופציה אחת או אחרת.

אני רוצה אפשרות להרחיב עד 24 בעתיד- כי הבנתי שבcs5 כמה שיותר זכרון יותר טוב.

1. איך עובד העניין של חלוקת הזכרונות? כלומר כדי שתהיה לי אפשרות הרחבה אני מבין שאני צריך לקנות 3 סטיקים של 4gb. השאלה האם זה חייב להיות kit של 12gb שבו 3 סטיקים? או שאני יכול פשוט לקנות 3 סטיקים בודדים של 4gb.

2. לגבי מהירות הזכרונות באתר של אינטל כתוב שה- i7 950 תומך במהירות של עד 1066, השאלה אם יש טעם לקנות זכרונות מהירים יותר למשל 1333.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37150

3. מה זה הקטע של dual channell/triple channel, האם זה קשור לקניית kit? האם זה קשור למיקום של הסטיקים על הלוח? האם המעבד והלוח הנ"ל תומכים בדואל או טריפל, והאם זה משנה לגבי אפשרות הרחבה עתידית?

4. האם בכלל עדיף לוותר על ההרחבה ומראש לקנות 12gb ב -6 סטיקים?

5. כמה זה משפיע על המחיר(3 סטיקים של 4gb או 6 של 2gb)?

יכול להיות שהשאלות טיפשיות, אבל בינתיים עוד לא מצאתי הסבר פשוט....

תודה

פורסם

הי

אני קונה השבוע מחשב לעריכת וידאו- בעיקר אפטר אפקטס

בחרתי מעבד i7 950

בחרתי לוח של ג'יגבייט X58A-UD3R

(וכרטיס מסך gtx470)

קצת הסתבכתי עם עניין הזכרונות ואשמח להסבר מפורט כדי שאדע מה לקנות- בבקשה לא סתם הצעות, אלא הסבר קצר למה עדיפה אופציה אחת או אחרת.

אני רוצה אפשרות להרחיב עד 24 בעתיד- כי הבנתי שבcs5 כמה שיותר זכרון יותר טוב.

1. איך עובד העניין של חלוקת הזכרונות? כלומר כדי שתהיה לי אפשרות הרחבה אני מבין שאני צריך לקנות 3 סטיקים של 4gb. השאלה האם זה חייב להיות kit של 12gb שבו 3 סטיקים? או שאני יכול פשוט לקנות 3 סטיקים בודדים של 4gb.

2. לגבי מהירות הזכרונות באתר של אינטל כתוב שה- i7 950 תומך במהירות של עד 1066, השאלה אם יש טעם לקנות זכרונות מהירים יותר למשל 1333.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37150

3. מה זה הקטע של dual channell/triple channel, האם זה קשור לקניית kit? האם זה קשור למיקום של הסטיקים על הלוח? האם המעבד והלוח הנ"ל תומכים בדואל או טריפל, והאם זה משנה לגבי אפשרות הרחבה עתידית?

4. האם בכלל עדיף לוותר על ההרחבה ומראש לקנות 12gb ב -6 סטיקים?

5. כמה זה משפיע על המחיר(3 סטיקים של 4gb או 6 של 2gb)?

יכול להיות שהשאלות טיפשיות, אבל בינתיים עוד לא מצאתי הסבר פשוט....

תודה

1. לא חייב קיט. הקיט מבטיח תאימות ב dual channell/triple channel, אבל אותה תאימות מובטחת ב-99% גם בקניית זכרונות זהים של יצרנים שונים, בטח ובטח בקניית שלושה סטיקים זהים של אותו יצרן.

2. אם תקנה זכרונות 1333 או יותר הם יעבדו ב-1066 בתזמונים נמוכים יותר לעומת תזמונים של זכרונות 1066 אוריגינל. תזמונים נמוכים זה טוב, אבל לא משהו ששווה להשקיע בו יותר מדי עשרות שקלים, אם בכלל.

3. זו תכונה שמאפשרת ניצול חכם יותר של הסטיקים, ונותנת שיפור של כמה אחוזים. קיט כביכול מיועד לזה, אבל לא חייבים קיט. זה בהחלט קשור למיקום של הסטיקים בלוח. בלוחות של GIGABYTE הסלוטים מקודדים בצבעים - כחול ולבן. את השלשה הראשונה של הזכרונות הזהים שתקנה יש למקם בסלוטים בעלי אותו צבע. ואת השלשה הנוספת, אם וכאשר תרצה להרחיב, תרכיב בצבע השני. הלוח כאמור, תומך בטריפל צ'אנל. כך גם במעבד.

http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/3305/1350.jpg

יכל להיות, ואני לא משוכנע בזה ב-100%, שאם, נניח, תקנה עכשיו שלשה של זכרונות זהים ותמקם אותם בסלוטים של אותו צבע אתה תקבל טריפל צ'אנל, ואם אח"כ תרכיב לא שלשה, אלא נניח סטיק בודד באחד הסלוטים הפנויים (סה"כ יהיו לך 4 סטיקים), הטריפל צ'אנל לא יפעל. אז צריך לחשוב במונחים של שלשות.

4. המחירים עכשיו יחסית זולים למה שהם היו עד כה, מי יודע מה צופן העתיד? עליית מחירים? ירידת מחירים? אני מהמר על ירידת מחירים.

5. סטיק בודד של 4GB ניתן למצוא היום ב-334 ש"ח:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7374 זה כנראה המחיר הכי זול, במקומות אחרים ראיתי ב-400-450.

סטיק בודד של 2GB ניתן למצוא בהרבה חנויות ב- 175-190 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

איש אתה מלך!

תודה רבה.

אני מצטער אם השאלה דבילית-אם אני קונה 3 זכרונות בודדים של 4gb יש בזכרונות עצמם(כל זכרון בנפרד הכוונה) סוגים שהם טריפל צ'אנל או דואל צ'אנל? (למשל באתר של ksp כתוב ליד כל זכרון)

שוב תודה, הרגעת אותי, כי כמעט ולא מצאתי קיטים של 12 שמחולקים ל-3 סטיקים.

אני רוצה ללכת על 3*4gb.

שבוע טוב.

פורסם

איש אתה מלך!

תודה רבה.

אני מצטער אם השאלה דבילית-אם אני קונה 3 זכרונות בודדים של 4gb יש בזכרונות עצמם(כל זכרון בנפרד הכוונה) סוגים שהם טריפל צ'אנל או דואל צ'אנל? (למשל באתר של ksp כתוב ליד כל זכרון)

שוב תודה, הרגעת אותי, כי כמעט ולא מצאתי קיטים של 12 שמחולקים ל-3 סטיקים.

אני רוצה ללכת על 3*4gb.

שבוע טוב.

אין על מה, בכיף!

בזכרונות עצמם אין סוגים. כל חתיכה של זיכרון יכולה לעבוד ב סינגל צ'אנל, אם היא יושבת לבד על לוח מכל זוג, בדואל צ'אנל בלוח שלי (יחיד אם עוד חתיכה זהה בחריצים המתאימים), או בטריפל צ'אנל בלוח שלך (עם עוד שתי חתיכות בחריצים המתאימים).

לכתוב ליד כל זיכרון שהוא מתאים לדואל/טריפל זה מיותר. זה כמו לכתוב על משקה אנרגיה שאפשר למהול איתו עם וודקה או לשתות נקי. אין אחד שאיתו אי אפשר למהול או לשתות נקי.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה

אחלה אנלוגיה:)

פורסם

נתן, אין צורך לצטט תגובות של אנשים שאתה מגיב אליהם, במיוחד כשהתגובה שלהם היא בדיוק מעליך וזה ברור שאליהם אתה מתייחס.

רק לדייק-

2. אפשר לעבוד בתדרים גבוהים יותר.

3. אפשר לעבוד עם 3 מודולים כ-Triple Channel ומודול נוסף ב-Single Channel, זה נקרא Flex Mode.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים