עבור לתוכן

בעיה מחשב לא נדלק

Featured Replies

פורסם

הי.

לפני כמה ימים עבדתי על המחשב ופתאום הוא נכבה, ניסיתי להדליק אותו, הוא התחיל לעלות וקצת אחרי שהווינדוס מתחיל לעלות (אחרי שיש את הסמל של הווינדוס) מופיע לרגע מסך כחול עם הודעה בלבן ואז הוא עשה לעצמו הפעלה מחדש וככה כל פעם מחדש.

נכנסתי לביוס וראיתי שהמעבד הגיע ל 93 מעלות(!) פתחתי את המחשב וניקיתי אותו מאבק וגם את הגוף קירור של המעבד וניסיתי להדליק אותו שוב אבל אותה בעייה חוזרת על עצמה שוב.

חשבתי שאולי נדפק משהו במערכת הפעלה אז החלפתי הארד דיסק ושוב הייתה אותה בעייה.

למישהו יש רעיון מה יכול לפתור את הבעייה?!

לא נראה לי שנדפק המעבד כי הוא כן מזהה אותו ונותן פרטים שלו בהתחלה, וחוץ מזה הווינדוס כן מתחיל לעלות.

תודה רבה

פורסם

שלום y.d.e

תעלה צילום מסך של המסך הכחול.

המשך גלישה מהנה,

לוטם בזק בינלאומי

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לצלם מסך כי הווינדוס לא עולה, וחוץ מזה הוא מופיע לפחות מחצי שניה ונכבה.

מה שכן, אם אני מחבר דיסק קשיח אחר הוא נשאר לי על המסך הכחול (נראה לי שהוא כותב משהו אחר) הוא כותב משהו על זה שיש שגיאה ושאם זה פעם ראשונה שזה קורה שאני יעשה ריסטרט ואם זה לא פעם ראשונה לנסות לעשות CHKDSK /F או משהו כזה ניסיתי לעשות את זה דרך התיקון ווינדוס בדיסק התקנה של הXP וזה לא עזר.

העניין המוזר הוא שזה בטוח לא בעייה בהארד דיסק או בווינדוס כי שמתי הארדיסק תקין וזה קורה גם.

יש סיכוי שנדפק לי משהו בלוח אם או במעבד או שאז זה בכלל לא היה מגיע לשלב שהוא מתחיל להריץ את הווינדוס?!

תודה רבה

פורסם

93 מעלות?...

למה יש לי תחושה שמתישהו פרקת את הגוף קירור של המעבד ולא מרחת משחה טרמית מחדש בינו לבין המעבד?...

לא סביר בכלל שיום בהיר אחד המעבד שלך יהיה על טמפרטורה כזאת ללא שום התעסקות פיזית בחומרה.

אב, לא ציינת את הטמפרטורה לאחר הנקיון שביצעת.

פורסם
  • מחבר

אף פעם לא נגעתי בגוף קירור עד שזה קרה. פשוט שיפצנו את הבית והמחשב התמלא באבק אולי זו הסיבה.

עכשיו הוא לא עובר את ה45 מעלות אבל גם אין לו סיבה שזה יקרה הוא רק מתחיל להדלק ונכבה.

יכול להיות שנדפק לי המעבד או שאין קשר?

פורסם

הי.

לפני כמה ימים עבדתי על המחשב ופתאום הוא נכבה, ניסיתי להדליק אותו, הוא התחיל לעלות וקצת אחרי שהווינדוס מתחיל לעלות (אחרי שיש את הסמל של הווינדוס) מופיע לרגע מסך כחול עם הודעה בלבן ואז הוא עשה לעצמו הפעלה מחדש וככה כל פעם מחדש.

נכנסתי לביוס וראיתי שהמעבד הגיע ל 93 מעלות(!) פתחתי את המחשב וניקיתי אותו מאבק וגם את הגוף קירור של המעבד וניסיתי להדליק אותו שוב אבל אותה בעייה חוזרת על עצמה שוב.

חשבתי שאולי נדפק משהו במערכת הפעלה אז החלפתי הארד דיסק ושוב הייתה אותה בעייה.

למישהו יש רעיון מה יכול לפתור את הבעייה?!

לא נראה לי שנדפק המעבד כי הוא כן מזהה אותו ונותן פרטים שלו בהתחלה, וחוץ מזה הווינדוס כן מתחיל לעלות.

תודה רבה

אני אשמח לעזור לך.

דבר ראשון לעלות עם F8 ובאופציות לבחור שלא לאתחל את המחשב במקרה של תקלה באתחול

ואז תקבל תצוגה קבועה עם המסך הכחול

עכשיו אתה יכול לתת לנו את קוד התקלה שנמצא למטה ומורכב מ 0X ועוד שמונה ספרות

את זה אני צריך כדי לתת לך כוון

בנוסף שווה לנות לעלות במצב בטוח מתפריט F8

פורסם
  • מחבר

מצב בטוח אני גם לא יכול לעלות

עשיתי את מה שאמרת והבעיה היא:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

והמספר הוא:

0X000000ED(0X8A698A68,0Xc0000006,0X00000000,0X00000000)

פורסם

מצב בטוח אני גם לא יכול לעלות

עשיתי את מה שאמרת והבעיה היא:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

והמספר הוא:

0X000000ED(0X8A698A68,0Xc0000006,0X00000000,0X00000000)

לפי חיפוש בגוגל האפשרויות הן :

מערכת קבצים פגומה -להריץ chkdsk /r

כבל נתונים לא תקין - להחליף כבל

הגדרות UDMA לא תקינות בביוס - לשחזר הגדרות ביוס לברירת מחדל

מכיוון שניסית לעלות עם דיסק אחר ובהנחה שהייתה עליו מערכת הפעלה אחרת וקיבלת מסך כחול אז הכוון הוא בהחלט חומרתי

דהיינו כבר נתונים דפוק או בקר דפוק בלוח.

דווח מה קורה

פורסם
  • מחבר

כבל דפוק לא סביר, כי דיסק קשיח אחד חיברתי עם IDE ואת השני חיברתי עם SATA

אם באמת יש בקר דפוק זה אומר שצריך להחליף לוח אם?[br]פורסם בתאריך: 14.11.2010 בשעה 23:27:13

שחזרתי הגדרות BIOS לברירת מחדל - זה לא עזר.
פורסם

כבל דפוק לא סביר, כי דיסק קשיח אחד חיברתי עם IDE ואת השני חיברתי עם SATA

אם באמת יש בקר דפוק זה אומר שצריך להחליף לוח אם?[br]פורסם בתאריך: 14.11.2010 בשעה 23:27:13

שחזרתי הגדרות BIOS לברירת מחדל - זה לא עזר.

תן לי פרטים מדויקים לגבי הדיסקהשני שחיברת.

האם הוא IDE ?האם יש עליו מערכת הפעלה תקינה ? והכי חשוב האם קיבלת בדיוק אותו קוד תקלה ?

כי אולי התקלה בדיסק השני היא בעלת קוד אחר והמסך הכחול נובע מכך שמערכת ההפעלה שעל הדיסק לא תואמת לחומרה ויש התנגשות בדרייברים . כדי לבטל תופעה זאת יש לעלות עם הדיסק במחשב המקורי שלו ושם ולשנות הגדרות בציפסט במנהל ההתקנים ל standart ide ורק אז להעביר למחשב אחר ואז זה יעבוד .

פורסם
  • מחבר

הדיסק השני היה IDE עם ווינדוס XP מותקן עליו, כרגע אני לא מול המחשב אבל אני חושב שזה לא היה אותו קוד תקלה.

אני ינסה לבדוק בהמשך השבוע ואני יעדכן.

תודה בכל מקרה

פורסם
  • מחבר

כי אולי התקלה בדיסק השני היא בעלת קוד אחר והמסך הכחול נובע מכך שמערכת ההפעלה שעל הדיסק לא תואמת לחומרה ויש התנגשות בדרייברים . כדי לבטל תופעה זאת יש לעלות עם הדיסק במחשב המקורי שלו ושם ולשנות הגדרות בציפסט במנהל ההתקנים ל standart ide ורק אז להעביר למחשב אחר ואז זה יעבוד .

לא בדיוק הבנתי איך עושים את זה. איך אני מגיע לציפסט?

הקוד תקלה עם הדיסק קשיח השני הוא 0X0000007B (לא כמו הקוד תקלה הקודם).

מה זה אומר?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

אני יוסיף עוד כמה פרטים:

המחשב מצליח להפעיל דברים מהBOOT כמו hirens boot cd מה שאומר אם אני לא טועה שבטוח הבעייה היא לא במעבד וגם לא בזיכרון.

חוץ מזה, שכחתי להגיד שבזמן שזה קרה לי היו הרבה הפסקות חשמל באיזור שלי, אמנם אצלי לא היו אבל יכול להיות שהייתה קפיצת מתח והספק נדפק?

עוד דבר שהתברר לי רק עכשיו זה שבזמן האחרון המחשב היה נכבה מעצמו לפעמים בלי שום התראה מוקדמת.

למישהו יש רעיונות?

תודה רבה[br]פורסם בתאריך: 18.11.2010 בשעה 16:59:41

עשיתי סריקה עם MHDD והצלחתי להפעיל את המחשב אבל עכשיו הוא נתקע לי בחירת משתמש והוא לא מזהה לי לא את העכב ולא את המקלדת.

מה יכולה להיות הבעיה?! מה אני אמור לעשות?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

חברה הצלחתי!

תודה רבה לכל מי שעזר!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים