עבור לתוכן

נשרף המגבר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

חבר שלי מצא במחסן מגבר ישן מסוג Sanyo JA288 והביא לי אותו, של איזה מערכת קולנוע אני חושב.

הוא מתחבר למחשב עם קבל, המחובר למחשב דרך קבל הרגיל (תקוע בירוק), ומתחבר למגבר בקבל AV דרך VIDEO INPUT.

עכשיו הייתי שומע בו מוסיקה והוא עבד ממש יפה, עד שנשרף לו הפיוז בפעם הראשונה, נראה ככה : http://www.trdpartsonline.com/images/IEC%20FUSE%20193,195%20SERIES.jpg

החלפתי את שתיהם (הם צמודים אחד לשני), בהתחלה חשבתי שזה נגרם כי הפיוז ישן. עבד עבד פתאום עוד פעם נשרף.

פעם שנייה הלכתי לקנות את הפיוזים שיש שם. T2A 250Vאו משהו.

כשנשרף בפעם השלישית וניגשתי לחנות, פשוט המליצו לי להעטוף את הפיוז השרוף עם נייר כסף ;))))

לאחר שעשיתי את זה הכל עבד יפה, ואז התחילו לאט לאט להופיע בהדרגה רעשים של פלוץ כזה כשיש באס ב-LOW FREQUENCY.

הייתי צריך להפעיל ווליום גבוה בשביל שהוא יפסיק להפליץ ואז להוריד לווליום ששמעתי בו לפני בשביל שלא יהיו פלוצים.

קשה מאוד לתאר את הצליל הזה שהוא היה עושה,

מה הבעיה שלו?

פורסם

הפלוץ הזה נקרא "פיק"(Peak) בשפה המקצועית.

זה נגרם כתוצאה מעומס על המערכת.

זה קורה לי גם במערכת של AIWA שיש לי, מערכת ממש טובה, אבל כשאני מגביר קצת את הווליום ומשאיר אותו על ווליום גבוהה למשך זמן, מתחילים הפיקים.

וזה מסוכן כי אם אתה מגביר הרבה, אתה יכול לקבל פיקים כל כך חזקים שישרפו לך את הרמקולים ואת המגבר ביחד.

לגבי נייר הכסף.

תוריד את זה מהר !

כשאתה שם נייר כסף אתה בעצם מבטל את ההגנה של הפיוז, כאילו לא חיברת פיוז בכלל.

וככה, כשתהיה בעיה והמגבר יצטרך הגנה, היא לא תהיה שם, וככה המגבר ישרף במקום הפיוז !

לא חשבת על זה שאולי השימוש שלך במגבר הוא לא מתאים ? אולי אתה מאמץ אותו יותר מדי...

לשים חתיכת מתכת שתבטל הגנה זה לא הפתרון, ושמעתי על לא מעט מגברים יקרים מאוד שהלכו לעולמם בגלל שטויות כאלה שאנשים עושים !

לגבי הפיקים, גם אני מצטרף לשאלת ה"למה זה קורה?".

ואיך אני אמור לסדר את זה ?

פורסם
  • מחבר

אתה צודק לגמרי אבל לא הייתה לי בררה, הוא תמיד היה שורף את הפיוזים... הוא כל כך מורכב מבפנים שלא הצלחתי למצוא את הבעיה עם מד מתח.

המגבר שלי הוא : SANYO JA288. הלוואי והייתי יכול למצוא את שרטוט ה-PCB שלו.... אז הייתי מוצא צ'יק צ'אק את הבעיה. בלי זה זה בלתי אפשרי.

פורסם

אתה צודק לגמרי אבל לא הייתה לי בררה, הוא תמיד היה שורף את הפיוזים... הוא כל כך מורכב מבפנים שלא הצלחתי למצוא את הבעיה עם מד מתח.

המגבר שלי הוא : SANYO JA288. הלוואי והייתי יכול למצוא את שרטוט ה-PCB שלו.... אז הייתי מוצא צ'יק צ'אק את הבעיה. בלי זה זה בלתי אפשרי.

חבל על המגבר נשמה.

ובאמת שהייתי רוצה לעזור לך לגבי השרטוט, אבל אני לא יודע איפה לחפש כדי למצוא לך את זה, חיפשתי בגוגל, לא עלה דבר.

שמע קטע

לאחרונה מצאתי מגבר ישן מאוד (25 שנה בערך) של רוטל, כשאני אומר מצאתי אני מתכוון לסבתא שלי והשטויות שלה חח, היה לה את זה זרוק בארון.

נדהמתי לגלות שהוא כמו חדש, רק בעיה אחת, לא משמיע סאונד.

ישר רצתי לתיבת הפיוזים מאחורה, החלפתי את הפיוזים בפיוזים חדשים, הפלא ופלא, המגבר עובד ומפציץ כמו שצריך !

דגם המגבר: Rotel RA-820 .

לגבי הפיוזים שלך

יש מצב שאתה לא שמת את הפיוזים הנכונים ?!?!

תבדוק שהם כמו המקוריים.

או שיכול להיות שהחיבורים של הרמקולים שלך נוגעים אחד בשני איכשהו, זה מגבר ישן ואין לו מערכת שתכבה את המגבר כאשר יש מגע בינהם.

אז מה שהוא עושה זה פשוט שורף את הפיוזים.

ד"א, הפיוזים נשרפים בעוצמה מסויימת ? היא גבוהה ?

אם כן, זו יכולה להיות הבעיה הזו של הכבלים, כי זה קורה רק שאתה מוציא ממנו הספק גדול, וככה הקצר גדל.

פורסם
  • מחבר

וואי אחי מזל טוב על המגבר! חחחח הרווחת! :)))

לגבי המגבר שלי זה אכן פיוזים מקוריים, אני גם יודע איך זה קרה בערך, הייתי מגביר במגבר עצמו את ה-60HZ עד הסוף, וגם במחשב הייתי מגביר את הבאס דרך הדרייבר המקורי של הכרטיס קול שלי, ועל ווליום סביר הם היו נשרפים.

עכשיו זה לא בעיה, אני יכול לעשות כך שהם לא ישרפו, רק איך למנוע את הרעש של ה"PEAK" שלהם, יש מצב הTUBES כבר לא טובים?

פורסם

יכול באמת להיות שהקבלים בעייתיים.

לגבי העוצמה, זו הבעיה, אתה מוציא ממנו הרבה יותר ממה שהוא מסוגל להוציא אחי.

חבל, תשמור עליו, לך תדע כמה הוא יעלה בעוד 50 שנה (:

אני הייתי ממליץ ללכת לטכנאי, הוא לא יקח על זה יותר מדי כסף.

ד"א, אתה יודע אולי מה ההספק שלו ?

ותודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

בשמחה נשמה! :)

רשום עליו 150W....שבטח בזמנים של פעם היה כבד מאוד, והוא באמת הרעיד לי את הבית :)

אני ינסה טכנאי, אבל לדעתך יש מצב שבעל מקצוע יוכל למצוא את הבעיה בלי השרטוט שלו?

פורסם

בשמחה נשמה! :)

רשום עליו 150W....שבטח בזמנים של פעם היה כבד מאוד, והוא באמת הרעיד לי את הבית :)

אני ינסה טכנאי, אבל לדעתך יש מצב שבעל מקצוע יוכל למצוא את הבעיה בלי השרטוט שלו?

אין לי שום ספק בכך.

לגבי העוצמה, זה באמת חזק, יוצא לך 75W לרמקול.

אתה יודע אם זה 150W RMS ?

או שזה 150W מלוכלך כזה ?

אצלי זה 170W RMS.

אבל יש לי אפשרות לחבר אותו כ2 רמקולים או כ4.

כ4 זה יוצא 85 וואט לרמקול.

כ2 זה יוצא 42.5 וואט לרמקול.

חזק מאוד !

המגברים של פעם פשוט איכותיים !

רמת סאונד מעולה

הייתי מת לדעת כמה עלה מגבר כזה בזמנו...

אם אתה צריך עוד משהו אחי, אני פה, תשאל (:

קצת פינוקים:

תמונה של הכבלים והיציאות של המגבר, כמו שרואים, כבל מפלצתי, 1.5 מ"מ, ממש איכותי !

141120101295.jpg

תמונות של תיבת הפיוזים מאחורה:

141120101302.jpg

141120101299.jpg

תמונות מקצועיות(פוקוסים למינייהם) (:

141120101286.jpg

141120101288.jpg

ובסוף, סתם תמונה של המגבר (:

ד"א, המאווררים זה קומבינה שלי, ממש עוזר לו !

מחובר עם שנאי 12V לשקע רגיל.

141120101284.jpg

תיהנה :)

פורסם
  • מחבר

אחי זו באמת מפלצת!

חשבתי שאני המטורף היחיד ששם קירור למגבר! חחחחחח גם אתה! טובבב אתה . חיברת אותו למחשב נכון? :)

אין לי מושג אחי אם זה 150 RMS או רגיל...

אבל שלך באמת טוב! תשמור עליו אחי, זה דבר מאוד יקר.

יש פה כמה המלצות שראיתי, אז הנה כמה מהם :

תשתדל לא לשים ווליום מקסימלי במחשב, בערך עד החצי, ולא להשתמש ב-EQ במחשב, אלה רק במגבר. שלא יגרם לו נזק כפי שנגרם לשלי.

חיה רעה יש לך באמת, תתחדש! אחלה תמונות :)

איזה רמקולים חיברת אליו?

פורסם

אחי זו באמת מפלצת!

חשבתי שאני המטורף היחיד ששם קירור למגבר! חחחחחח גם אתה! טובבב אתה . חיברת אותו למחשב נכון? :)

אין לי מושג אחי אם זה 150 RMS או רגיל...

אבל שלך באמת טוב! תשמור עליו אחי, זה דבר מאוד יקר.

יש פה כמה המלצות שראיתי, אז הנה כמה מהם :

תשתדל לא לשים ווליום מקסימלי במחשב, בערך עד החצי, ולא להשתמש ב-EQ במחשב, אלה רק במגבר. שלא יגרם לו נזק כפי שנגרם לשלי.

חיה רעה יש לך באמת, תתחדש! אחלה תמונות :)

איזה רמקולים חיברת אליו?

חח תודה רבה על המחמאות אח שלי :)

כן הוא מחובר למחשב, כרגע לא מרוצה מזה, הכרטיס קול שלי הורס הכל, ולגבי הווליום, אני לא מגביר על יותר מ70 במחשב, לא כדי לא להרוס, אלא כי פשוט שומעים יותר טוב !

אני בהחלט אודיופיל שאוהב ליהנות ממוזיקה כמה שיותר, עברו אצלי בידים הרבה מאוד רמקולים, רסיברים ומגברים.

כרגע מחובר אליו זבל טהור, Peerless אם אתה מכיר, לא החברה הדנית !

ובקרוב אני הולך לתקן את הסראונד של זוג ה LX-55 שלי מבית JBL, מפלצות !

מה שכרגע מאזן את הסאונד שיהיה טיפה איכותי הוא הסאב שלי, סאב איכותי מאוד של SONY, מוגבר, 200W.

וכן, המגבר הזה באמת מפלצת ! ;)

הפירלסים בוכים שאני מגביר קצת P:

אהה והמאווררים האלה, חחח כל מגבר שאני מביא למחשב, אני שם את המאווררים האלה בתוך(חח זה בגלל שקרה לי לא פעם אחת שהתפוצצו פה מגברים, ואני לא אוהב שהם מתחממים יותר מדי, זה מעצבן אותי שהוא נכבה מהחום חחח), אבל פה הוא פשוט דק וזה לא נכנס חחחח.

אז הייתי חייב לינוק אוויר מבחוץ, נראה מכוער, אבל אין מה לעשות ;)

פורסם

בלי לבאס אף אחד - ה-JA288 לא יהיה שווה יותר מדי גם עוד 50 שנה. מדובר במגבר שיוצר לאחר תום דור הזהב של המגברים המשולבים היפנים של שנות ה-70 עד תחילת ה-80. מגברים כאלו נמכרים (כשהם תקינים) ב-100-200 ש"ח. תחשוב טוב טוב כמה אתה רוצה להשקיע בו.

פורסם
  • מחבר

בלי לבאס אף אחד - ה-JA288 לא יהיה שווה יותר מדי גם עוד 50 שנה. מדובר במגבר שיוצר לאחר תום דור הזהב של המגברים המשולבים היפנים של שנות ה-70 עד תחילת ה-80. מגברים כאלו נמכרים (כשהם תקינים) ב-100-200 ש"ח. תחשוב טוב טוב כמה אתה רוצה להשקיע בו.

אני לא מאמין! יש לך נסיון אישי איתו?

אחי, אני חייל ואין לי הרבה תקציב להשקיע על מגבר, מה תוכל להמליץ לי לקנות במשכורת חייל קרבי? (100-300) ש"ח, גם אם זה לא משהו רציני, העיקר שיעבוד כי זה על בטוח עדיף מרמקולים של מחשב הרגילים האלה. או שאני יהיה חייב להוציא ישר איזה 1000 ש"ח?

פורסם

אין לי ניסיון - חיפוש בגוגל.

אם אתה יכול לתקן את המגבר בהשקעה זעירה - שווה לך לנסות.

נסה לחפש אצל חברים ומשפחה ציוד סטריאו לא בשימוש - לפעמים מוצאים כך מציאות רציניות.

והרבה סבלנות, לי כרגע יש מערכת מאוד מעניינת שאני מאוד מרוצה ממנה (ראה תחת "מפרט מחשב" משמאל) - אבל לקח לי יותר מ-5 שנים להגיע אליה.

פורסם

fungiman מערכת מעולה יש לך...

לגבי אם שווה לך להשקיע ברמקולים של מחשב ?

כן !

אתה יכול לקנות את ה SOLO6 של Microlab

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=724682

או שאתה יכול להוסיף עוד טיפה ולקנות את הSOLO7 שהם הרבה יותר גדולים וחזקים.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=724685

מנסיון שלי עם הסולו 7, אתה לא תמצא מערכת במחיר שלו שתשתווה לאיכות הזו...

זה עדיף לך מאשר לקנות עכשיו מגבר עם רמקולים...

פורסם

MENI HEN

צר לי לאכזב אותך אבל הרוטל שלך הוא לא 150 וואט אולי הוא צורך 150 וואט שזה מה שאמור להיות רשום מאחורה, אם הוא היה 150 וואט הוא היה צריך להיות בהרבה יותר גדול וגבוה ממה שהוא.

לדוגמא רסיבר של 150 וואט RMS אמור לצרוך מהרשת לפחות 400-450 וואט, במיוחד ברסיברים הישנים ששם ההספקים היו אמיתיים ולא מפוברקים כמו בסחורה שיש היום.

לפי הדגם שלו - 820 הוא בעצם 20 וואט RMS, אולי פחות, לא שזה חלש, פעם מדדו הספקים באופן שונה, אבל ממש לא 150 וואט.

בכל מקרה לפותח השרשור עם הרסיבר של סניו: סביר להניח שהרסיבר בנוי עם הגברה מבוססת רכיבי STK, כי זה מה שסניו עשו בזמנו. STK = :pissed:

היתה תקופה שהרבה יצרנים רצו לחסוך בעלויות ולכן השתמשו ברכיבים מוכללים = STK במקום טרנזיסטורים סופיים, מה שהיה מקובל וטוב. התוצאה של שימוש ברכיבים כאלה גרם לחוסר אמינות, סאונד גרוע וכו.

לכן תחשוב טוב אם כדאי לך להשקיע במכשיר כזה, אני במקומך לא הייתי מתאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים