עבור לתוכן

עיוות וגליץ' אלכסוני במסך LCD חדש 2333T (תמונות)

Featured Replies

פורסם

הי.

קניתי לפני שבועיים מסך אלסידי חדש של סמסונג - 2333T ב900 ש"ח. הוא מעולה אבל יש לי איתו רק בעיה אחת.

לפעמים בסרטים\סדרות מסויימים יש לו קו אלכסוני כזה מפינה שמאלית עליונה עד לימנית תחתונה וכל פעם שהסצינה מתחלפת\זזה מצד לצד או למעלה למטה יש עיוות בדיוק בקו האלכסוני הזה. הקו בלתי נראה או תקראו לזה "דמיוני" אבל רואים את העיוות טוב טוב.

חיפשתי בגוגל בעברית ובאנגלית בלי תוצאה. מישהו מכיר את התופעה?

מחשב ישן וחיבור VGA לג'יפורס 5200 256MB.

מה אפשר לעשות?

042large.jpg

044large.jpg

045large.jpg

פורסם

זה קורה רק כשאתה צופה בשידורי הטלווזיה האלה ? (אני מניח שזה שידורי DVBT).

כי אם כן אולי הבעייה קשורה להם או לתוכנה שלהם ולא למסך. משהו פיזי אמור לחזור על עצמו בעוד מצבים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

התופעה ממשיכה, ולא בDVB-T... זה קבצי avi בדיסק הקשיח...

מעצבן בטירוף!

זה יכול להיות קשור לרזולוציה? בHD זה לא קורה...

אולי כרטיס המסך?

פורסם

אבל זה קורה לך רק בסרטים ?

מן הסתם ממיר DVBT שבתוך המחשב זה סה"כ תוכנה שלפעמים משתמשת בקודקים הראשיים של המערכת.

נשמע לי שאין שום קשר למסך, יכול להיות שזה באמת דריברים קודקים וכל השילובים המעצבנים בינהם.

פורסם

אם אין עיוות על תמונה סטטית אז זה לא בעיה של המסך

חבל שאתה משתמש בחיבור אנלוגי (VGA) זה עושה פגיעה שנראית לעין באיכות הוידיאו לעומת חיבור דיגיטלי (DVI/HDMI)

פורסם
  • מחבר

^, לקחתי את עצתך והחלפתי עכשיו לכבל DVI.

עכשיו הרזולוציה המקסימלית שהוא נותן לי זה 1600*1200. (זה ל4:3 אז אני על 1440*990 כרגע)

האם יש סיכוי שג'יפורס FX 5500 יכול לתת בתצורת VGA 1920*1080 כמו הרזולוציה האופטימלית למסך ובתצורת DVI הוא לא תומך ברזולוציה הזאתי??

ניסיתי לעדכן מנהלי התקנים גם לכ.מסך וגם למסך - אין חדשים יותר.

יש עצות?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת מישהו יוכל לעזור? אני אובד עצות...

פורסם

אני יכול להגיד לך שלא נראה לי שהבעיה בקבצים שכן לי יש את המסך אני מריץ אותו בDVI 1920X1080 ולא פגשתי בבעיה יכול להיות הבעיה בדרייבר כרטיס מסך או כרטיס מסך או המסך עצמו בשביל לבטל חשש למסך(ולא לשלם סתם לבדיקה של החנות שקנית ממנה את המסך) בקש מחבר שיש לו מחשב טוב (לא חייב בשמים) שתחבר את המסך שלך למחשב שלו ותבדוק אצלו אם הבעיה חוזרת אם כן הבעיה במסך אם לא בדברים האחרים שאמרתי

פורסם
  • מחבר

נראה שה-FX 5500 אינו מאפשר רזולוציה של 1920X1080 בחיבור DVI:

http://www.fixya.com/support/t2062507-new_23_inch_samsung_monitor_requires_res

ניחשתי שזו הבעיה והייתי בדיוק צריך את הסימוכין האלה בשביל לקבל את זה.

כנראה שעד שאני לא אשיג איזשהו כ.מסך יותר טוב במקצב, אני אשאר עם הגליטצ' והחיבור VGA...

אני אנסה בכ"ז לחבר את המסך למחשב אחר, רק כדי להיות בטוח שהבעיה היא לא בו.

תודה לכם!

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אני אנסה בהזדמנות. תודה!

(אגב, לא מותקן אצלי כרגע nVidia Control Panel. רק Desktop Manager של nVidia - זה לא תקין? חסרה אצלי תוכנה קריטית?)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אם זה חשוב, ובתקווה שזה יעזור למישהו שיתקל בעתיד בבעיה דומה:

שדרגתי לווינדווס 7 ואחרי התקנת הדרייברים המתאימים(שהיה לא פשוט בכלל למצוא) הבעיה נפתרה בווינדווס החדש - אין עיוותים.

(הרזולוציה בDVI עדיין לא נתמכת אבל הVGA בסדר בינתיים =])

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים