עבור לתוכן

חיבור מחשב נייד שורף את הרסיבר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה מאוד מוזרה ומטרידה:

זו הפעם השניה שהרסיבר החדש שקניתי נשרף (לא מגיע אליו מתח בכלל).

הרסיבר (519 של פיוניר) מחובר בכבל HDMI למחשב הנייד שלי - חדש גם כן -G62 של HP.

התופעה הזו קורית כאשר אני מנסה להפעיל קובץ מוסיקה בנייד. חשוב לציין שזה לרוב זה עבד בסדר, אבל שני מקרים כאלה שרפו לי את הרסיבר. אגב, פניתי לפיוניר והם לא ידעו מהו מקור הבעיה. הם הפנו אותי לבדוק את הרמקולים. הרמקולים נבדקו והם בסדר (וורפדייל).

הבעיה מתסכלת מאוד,

אני אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי.

האם זה קשור לכרטיס הקול של הנייד?

תודה,

אלעד

פורסם

אילו רמקולים יש לך? איזה סדרה? דגם ספציפי?

קשה לי להאמין שהנייד זה הבעיה פה, ככה שאני רוצה לוודא שטין פה בעיה בהתנגדות(OHM).

פורסם

הבעיה יכולה להיות :

1. ווליום גבוה מהמחשב שאותו רואה הרסיבר, גורם לו לעבור את ההספק הבטוח שלו ושורף את המגבר או את הרמקולים

2. מעבר מתח בין הספקים של המחשב והרסיבר, שריפת אחד מהספקים, הרסיבר או המחשב, או קצר לאדמה באחד מהם

3. הגנת DRM שגורמת לרסיבר "להינעל" ולהתנהג כיאלו שהוא נשרף

1 איזה רכיב ברסיבר נשרף ?

1 המערכת נשרפת בהדלקה / חיבור הכבל או באמצע עבודה ?

1 כמה זמן המערכת עבדה בפעם האחרונה ? (ממתיי שהדלקת עד שנשרף)

1 באיזה ווליום ?

1 היו סימני אזהרה לפניי - ווליום גבוה / עיוות קול / תוספת של "צעקה" או רעש של זרם לקול ?

1 יש ריח של שרוף אחריי שהרסיבר נשרף ? הוא חם ?

1 כשאתה מחבר את הרסיבר בלי המחשב באותו ווליום (או בווליום יותר חזק) לא נשרף כלום ?

2 יש אדמה בכבל שמחבר את הרסיבר למחשב ?

2 יש אדמה בכבלי חשמל של הרסיבר או המחשב ?

2 הבעיה קשורה לאם המחשב הנייד עובד מהמטען או מהסוללה ? אם מחובר אליו כבל רשת או כבל אחר ?

2 הרסיבר או המחשב מחשמלים אם אתה נוגע בחיבורים שלהם כמו חיבורי קול / DVI ? (לפעמים תרגיש זרם רק אם אתה נוגע בעוד משהוא כמו מכשירי חשמל אחרים או ריצפה וכו) - אם אתה בודק תבדוק אם הצד האחורי של האצבעות ולא הקידמי כדיי שהיד לא תיתפס אם זה מחשמל

2 הרסיבר נותן קול של זרם כשאתה נוגע בו או בכבל שלו ?

3 היתה בעיה אם ציוד אחר שאתה מחבר לאותו HDMI ?

3 אתה מנגן תוכן פיראטי ?

3 באיזה תוכנה אתה מנגן את זה ? הבעיה קשורה לתוכנה מסוימת ?

3 קופצת הודעה או בעיה אחרת במחשב אחריי שהרסיבר "נשרף" ?

פורסם
  • מחבר

איזה יופי, סוף סוף תגובת מומחה (לעומת פורומים אחרים, עפ"י הרושם שקיבלתי בלבד)

ממש בושה שלא קראתי את תגובתך קודם, שכחתי ששאלתי כאן.

תודה על תגובתך!

אני אענה בהתאמה:

1. אני לא יודע איזה רכיב נשרף, אם זה קריטי לאבחונך, אני אבדוק עם נציג פיוניר.

1. המערכת נשרפת באמצע עבודה.

1. המערכת לא עבדה ברציפות הרבה זמן, אולי מס' שעות (הערכה גסה - 4 שעות).

1. הווליום היה גבוה כפי שהופיע במכשיר (50), אך בהאזנה עצמה הוא היה סביר לחלוטין לאדם המאזין.

1. לא היה אף סימן אזהרה לפני.

1. לא היה ריח של שרוף - אבל מאוד ייתכן שהוא היה חם - המרחק שלו מהתקרה במזנון הוא כחמישה ס"מ בלבד!

1. כשלא מחובר למחשב הוא מחובר לכבלים (הוט) ולא הגעתי שם לווליום גבוה, אז לא אוכל לומר בודאות.

2. מה זה אדמה? מדובר ב-2 כבלי HDMI פשוטים שקניתי במחסני חשמל (3 מ' ב-100 ש"ח) ובביג בוקס (1.5 מ' ב-130 ש"ח) של חברת HAMA

2. כבל החשמל של הרסיבר הוא זה שקיבלתי מפיוניר. אגב, אם אני זוכר נכון הנייד לא היה מחובר לחשמל בפעם השניה.

2. למחשב הנייד לא מחובר כלום, הוא מחובר ברשת אלחוטית. אני אצטרך לבחון אם זה קורה כשהוא מחובר למטען.

2. את החשמול אני אצטרך לבדוק כשאקבל חזרה את המכשיר מתיקון.

2. אין קול של זרם כשאני נוגע במכשיר.

3. לגבי הכבל, הוא היה שונה מהפעם הראשונה לפעם השניה.

3. התשובה היא כן - אני מנגן תוכן פיראטי וזה קרה לי עם תוכן פיראטי שכבר ניגנתי במספר מחשבים.

3. התוכנה שבה ניגנתי בפעם השנייה היתה WMP אם אני לא טועה. בפעם הראשונה לעומת זאת הורדתי איזה CODEC כדי להאזין ולראות תוכן HD אך מאז פירמטתי את המחשב ומחקתי אותו לפני הפעם השניה שזה קרה (אגב בהזדמנות זו אני אשמח לדעת איזה באמת אני צריך ).

3. לא קופצת שום הודעה במחשב כשהרסיבר נשרף.

תודה מראש!

אלעד

[br]פורסם בתאריך: 20.11.2010 בשעה 09:25:44

ראלף שלום , ותודה על התגובה.

הרמקולים שלי הם של וורפדייל מסדרת הדיאמונד 10.1 אם אתה מכיר.

ההתנגדות שלהם היא 6 אוהם.

פורסם

1. הווליום היה גבוה כפי שהופיע במכשיר (50), אך בהאזנה עצמה הוא היה סביר לחלוטין לאדם המאזין.

סימן אפשרי לבעיה. השירים עצמם כמו שהם במחשב הם בווליום נמוך במיוחד או משהוא ולכן היית צריך להגביר ברסיבר ?

מה ההתנגדות impedance (ב ohm) של הרמקולים ומה ההתנגדות שכתוב שצריך להיות בהוראות של הרסיבר ?

2. כבל החשמל של הרסיבר הוא זה שקיבלתי מפיוניר. אגב, אם אני זוכר נכון הנייד לא היה מחובר לחשמל בפעם השניה.

בתקעים של הרסיבר ושל המחשב יש 2 או 3 מגעים ?

ההוט היה מחובר לרסיבר בזמן שהוא נשרף ?

היה מחובר עוד משהוא למחשב ?

השאלות הם בכיוון של : האם היה במערכת מסלול שעובר מספק כוח לא תקין (בממיר של הוט, ברסיבר, המטען של המחשב הנייד) לאדמה שעבר דרך הרסיבר. רוב הכבלים שניתן לחבר לרסיבר או למחשב מעבירים אדמה, כבל של הוט מעביר אדמה (לעיתים קרובות לא תקינה שיש בה מתח גבוה), ותקעים של חשמל שיש להם 3 מגעים מעבירים אדמה

2. אין קול של זרם כשאני נוגע במכשיר

הקול של הזרם יכול להופיע כשאתה נוגע במגע של כבל RCA וכו - זה לא אומר אוטומטית שיש בעיה אבל אם הוא ממש חזק יכול להיות שיש בעיה

3. לגבי הכבל, הוא היה שונה מהפעם הראשונה לפעם השניה.

אני מתכוון אם ניסית לחבר רסיבר אחר / טלויזיה / וכו מאותו חיבור HDMI במחשב ואם הם עשו בעיות

3. התשובה היא כן - אני מנגן תוכן פיראטי וזה קרה לי עם תוכן פיראטי שכבר ניגנתי במספר מחשבים

כבל HDMI יכול להעביר זיהוי של התוכן, אז אם המחשב / הרסיבר לא מצליח לוודא שהוא מקורי יכולות להיות כל מיניי תגובות לא צפויות, לא תמיד מהפעם הראשונה. תנסה לחבר בפעם הבאה דרך כבל אנלוגי (RCA או 3.5) כדיי לשלול את האפשרות הזאת

פורסם
  • מחבר

שלום שוב למומחה,

1. ההתנגדות של הרמקולים 6 אוהם. ההתנגדות כפי שמופיע ברסיבר בין 6 ל-16 אוהם.

2. גם ברסיבר וגם בנייד ישנם 3 מגעים. ההוט היה מחובר לרסיבר בזמן שהוא נשרף. מלבדו ומלבד הנייד לא היה מחובר שום דבר נוסף.

2. אין שום כבל שמחובר לרסיבר מלבד

[br]פורסם בתאריך: 20.11.2010 בשעה 10:33:16

1. ההתנגדות של הרמקולים 6 אוהם. ההתנגדות כפי שמופיע ברסיבר בין 6 ל-16 אוהם.

2. גם ברסיבר וגם בנייד ישנם 3 מגעים. ההוט היה מחובר לרסיבר בזמן שהוא נשרף. מלבדו ומלבד הנייד לא היה מחובר שום דבר נוסף.

2. אין שום כבל שמחובר לרסיבר מלבד HDMI לנייד ולהוט.

3. הכבל שחובר מהמחשב חובר לפני שקניתי את הרסיבר ישירות לטלויזיה ולא עשה בעיות.

3. חיבור כבל אחר - האם יש דרך טובה יותר לבדוק אפשות זו? למיטב ידיעתי אני אוריד באיכות אם אחליף את סוג הכבל... האם כבל RCA מתחבר למחשב נייד? חבר שלי הציע לי לקנות ולחבר STREAMER וכך לעקוף אולי את הבעיה. מה דעתך?

תודה

פורסם

אחריי שהרסיבר חוזר מהתיקון תנסה לעבוד בהתחלה כך

תנסה לחבר רק את הרסיבר בלי כלום. תחבר אליו נגן mp3 אם כבל 3.5 או מ 3.5 ל RCA ותבדוק איך הרסיבר מגיב. (תשים את הרסיבר בווליום 0 ואת ה mp3 בווליום גבוה יחסית ותעלה את הווליום של הרסיבר עד שיהיה נורמלי). אם אתה צריך לעלות את הרסיבר גבוה גם כשה mp3 למעלה עד הסוף יתכן שיש כאן בעיה

תחבר את הרסיבר למחשב בכבל RCA איכותי (לא צריך יקר אבל שלא יהיה מאלה שמתנתקים ונדפקים) כששתיהם מכובים ומנותקים מהחשמל

אחריי שהכבל מחובר ניתן לחבר אותם לחשמל רגיל, אבל אל תחבר את ההוט לרסיבר

תשים במחשב את המוסיקה אל ווליום גבוה יחסית (מעל 1/2, רצוי גבוה כמה שאפשר בלי שיהיה הפרעות) - הווליום אמור להיות גבוה בתוכנה. בווליום של המחשב (ברמקול למטה) ובערוץ PCM (בפאנל שנפתח מהרמקול למטה). אם יש רעשים תוריד קצת PCM או ווליום ראשי של המחשב

תעלה את הווליום ברסיבר מ 0 עד שיהיה ווליום נורמלי (אם אתה צריך לעלות עד הסוף זה אומר שכאן יש בעיה, תחזור לפורום)

תבדוק אם ניתן לעבוד ככה לאורך זמן

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך מומחה,

אני אחכה שהרסיבר יחזור....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים