עבור לתוכן

ראובאס שאני בונה.

Featured Replies

פורסם

זה משהו קטן שאני עומד לבנות. אני רוצה לדעת אם זה יעבוד או לא, מדובר בראובאס ל 4 מאווררים עם אפשרות להעביר את כולם ל 12v.

אם למישהו יש עצות אשמח לשמוע, אבל קחו בחשבון שכבר קניתי רכיבים וחוץ מכמה נגדים ספייר אין לי אפשרות לקנות שוב. החנות רחוקה.

פורסם

נערך

-------------

המפסק שולט על ארבעת המאווררים ??

כאילו ברגע שאתה מכבה אותו כולם נכבים ??

וסליחה על הבורות אבל מה זה בסכמה שלך ראוסטט??

פורסם

1000 אום זה פשוט המום

רוב המאוררים יעצרו כבר שתגיע ל-100 אום ככה שמכעט כל הסקאלה המאורר לא יזוז

פורסם

רארוסטט זה כזה דבר שמסובבים שמוריד את המתח ומעלה אותו , כמו נגד משתנה .

פורסם

1. למה כל כך הרבה דיודות? זה במיוחד מיותר לחבר דיודה ללד מפני שלד הוא גם דיודה

2. אתה יכול להשתמש במפסק 2 מצבים במקום ב3. במקום להעביר את המתג למעגל ש"מדלג" על הפוטנציומטרים אתה פשוט יכול לסובב את הפוטנציו' ל0 התנגדות

פורסם
  • מחבר

אופס... אני אחליף בקרוב למשהו בין 33 ל 100. צריך לנסוע לחנות :(

לגבי הדיודיות, אם אני לא אשים, יגיע זרם לכל המאווררים דרך המעגל השני.

הסיבה לתלת מצבי זה שראוסטס תמיד יוצר התנגדות, גם על המינימום. כלומר לא יהיה לי 12 וולט אלא 11. חוץ מזה שאני כנראה אכוון את כולם פעם אחת ואז אחליף בין מהירות מלאה לחלקית. רק מדיי פעם אשחק בזה.

פורסם

אני לא יודע בשביל מה אתה בונה בדיוק בקרת שליטת מאווררים עם פוטנציומטרים ...

אין הבדל בניהם לבין המפסקים הרגילים שהם יותר פשוטים ....

אבל בכל זאת אם אתה צריך יותר מידע אז בבקשה ..http://bit-tech.net/article/52/4

פורסם

דווקא נראה לי הרבה יותר מגניב לבנות מערכת שמבוססת על פוטנציוצטרים במקום על מפסקים..

מה שכן אחר כך תוכל לשלב עם המערכת צג lcd שיציג לך את המהירות של המאוורר(די קשה...)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

קודם כל, הייתי ב bit-tech וראיתי את זה אבל תודה בכל מקרה.

הסיבה שאני בונה ככה זה כי זה גם יותר יפה, גם יותר נוח, וגם קל יותר לבנות. לא צריך לדים כי המחוג עצמו מראה את המהירות. תסתכל על מה שציירת (עינב) ותראה ששלי יותר פשוט וגם יותר זול.

לגבי רעיון ה LCD קצת הקדמתי אותך...

יש לי צג 20x4 שהוא גדול מדי בשביל כיסוי סידי אחד אז אני מחבר שניים, הצג באמצע, המחוגים למאווררים יהיו שניים בכל צד של הצג ואין לי מושג איפה אני אדחוף את המתג On/off/on והלד אבל לא נורא :)

פורסם

אוקיי אז כמה שאלות לגביי השרטוט שלך DeadTeddy .

למה המאווררים מקבלים שני מתחים גם מהפוטנציומטר וגם מהמפסק 12V ?

למה הנורה מקבלת 2 מתחים קבועים של 12V ?

הריי כל העיקרון של הפוטנציומטרים שהמאוורר מקבל את רמת המתח ממנו .

והנורה מקבלת 2 מתחים זאת אומרת שהיא תעבוד בשניי מצבים וזה לא יתן לך אינדיקציה לגבי שום דבר...

פורסם
  • מחבר

המאווררים מקבלים או 12v או מהפוטנציומטרים. לא שניהם ביחד. ככה אני יכול בשניה להעביר את כולם ממהירות מלאה לחלקית.

הלד מראה רק אם כל המאווררים דולקים או מכובים. תזכור שיש לי גם אפשרות לכבות. יכול להיות שאני אשים שני לדים וזהו, אחד לכל מהירות.

שוב אני אומר, פוטנציומטר גם על רמת התנגדות הכי נמוכה יוצר התנגדות. וזה עוד סיבה ל 12V

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים