עבור לתוכן

חוות דעת למפרט ב-5300 לגיימינג

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 5300, לא אגורה יותר.

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה כבר בחריגה של 1200 שקל חח, ככה שאין חריגה.

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים וסרטי HD

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר (יומיומי)

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 23 אינץ' 1920X1080

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים כמו GTA IV, BLACK OPS

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך הכל

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש מסך 23 אינץ'

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10/10 שקט הכי קריטי כי מה שיש לי עכשיו רועש רצח

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, WIN7 HOME PREMIUM

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. ג'נרל קומפיוטרס באשדוד, אבל אין להם אתר שעובד

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? חייב כרטיס טלוויזיה

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? תלוי מה יצא במפרט, בכללי I7 וכרטיס יותר חזק בעתיד

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? כן

זה המפרט שיש עכשיו:

מעבד: Quad Core i5 Turbo 750

לוח אם: GA-P55US3L

ראם: Crosair 4GB DDR3 1333MHZ

כ. מסך: Sapphire 6850 1GB DDR5

DVD צורב: Samsung SG-S203B x20 SATA

דיסק קשיח: WD 500GB SATA 2 16MB

מקלדת+עכבר: Logitecset Deluxe 650 C/L Desktop

רמקולים: Microlab M-109 2.1

כרטיס קול: מובנה AC-97 עם 8 ערוצים

מארז: Termaltake V3

ספק: FSP 400W ATX-400-PNR

כרטיס טלוויזיה: משהו של ComPro

תוכנה: WIN 7 PREMIUM 32BIT EN

מחיר: 5300 ש"ח

המסך: SAMSUNG 23" FULL HD

צריך חוות דעת דחוף כי אני יכול לשנות רק ביום ראשון :-X

תודה מראש ;D

פורסם

הוסף לכותרת את השימושים וענה על 12 השאלות שבלינק הבא- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

אם לא תעשה זאת, לא נוכל לתת חוות-דעת ולהציע מפרט עדיף והדיון ינעל.

פורסם
  • מחבר

הוסף לכותרת את השימושים וענה על 12 השאלות שבלינק הבא- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

אם לא תעשה זאת, לא נוכל לתת חוות-דעת ולהציע מפרט עדיף והדיון ינעל.

אוקיי, סורי, שתי שניות.

אבל אחי, אני צריך חוות דעת על המפרט, לא מפרט חדש :nixweiss:

פורסם

אתה מסכים איתי שלא אוכל לתת חוות דעת על המפרט שלך אם אני אפילו לא קיבלתי מידע בסיסי כמו שימושים/צרכים, רמת שקט, אוברקלוק, תמיכות ועוד?

בנוסף, מה הטעם ברק חוות דעת ולא מפרט אחר עדיף? אתה מבקש חוות דעת סתם ככה לכיף? אם לא ואתה מתכנן לקנות את המפרט, בניחוש של מספר דברים, אני יכול להגיד לך שאפשר לרכוש מפרט עדיף מזה- ענה על השאלות והוסף את השימושים לכותרת.

פורסם
  • מחבר

אתה מסכים איתי שלא אוכל לתת חוות דעת על המפרט שלך אם אני אפילו לא קיבלתי מידע בסיסי כמו שימושים/צרכים, רמת שקט, אוברקלוק, תמיכות ועוד?

בנוסף, מה הטעם ברק חוות דעת ולא מפרט אחר עדיף? אתה מבקש חוות דעת סתם ככה לכיף? אם לא ואתה מתכנן לקנות את המפרט, בניחוש של מספר דברים, אני יכול להגיד לך שאפשר לרכוש מפרט עדיף מזה- ענה על השאלות והוסף את השימושים לכותרת.

טוב סבבה

פורסם

טוב סבבה?

מה השימושים של המערכת? מה אתה מתכוון לשחק?

כמה חשוב לך השקט?

האם מתוכנן OC?

אילו תוכנות עתידות לרוץ עליו?

פורסם
  • מחבר

טוב סבבה?

מה השימושים של המערכת? מה אתה מתכוון לשחק?

כמה חשוב לך השקט?

האם מתוכנן OC?

אילו תוכנות עתידות לרוץ עליו?

ערכתי את הראשית, בגלל זה הטוב סבבה :-X

שקט, בלי OC, משחקים בעיקר (אולי AUTOCAD אבל אל תתמקד בזה). הבנאדם הבחנות אמר שהמפרט הזה יחזיק לי להרבה זמן, אז לא יודע, אני מחפש חוות דעת שנייה.

פורסם

1. להגיד שהמערכת הזו שקטה 10/10 זה שקר גס, אמנם לא מדובר במערכת שלפחות על הנייר אמורה להיות רועשת למדי, זה לא יהיה טרקטור, אבל בהחלט אפשר להרכיב משהו שקט מהותית.

2. למה WINDOWS 32BIT? עם מערכת חדשה עדיף כבר להתקין 64BIT.

3. עקרונית בחירות החלקים סבירות אם כי לא מבריקות בערך בכל רכיב ורכיב. מארז בגלל הרעש, ואין קירור מיוחד למעבד מה שאומר שהוא כנראה מגיע עם הBOX, לוח שבדרך כלל אפשר למצוא דגמים משתלמים ממנו, זיכרונות שבדרך כלל יקרים יחסית לתמורה.

4. איזו מן חנות מתארת את הCI5 750 כ"Quad Core i5 Turbo 750" נשמע מקום קצת חאפרי.

פורסם

המערכת שהוא הביא לך ב5300 שקלים, לא שווה אתה המחיר שלה (בפועל עולה פחות). בתקציב הזה, אפשר לבנות משהו הרבה יותר עדיף.

כעיקרון, מהבעיות הבולטות במפרט הזה, זה הספק שהוא מאוד די גבולי למערכת (בספק גם אם יהיה שקט בכלל), כמו כן כרטיס טלויזיה שאני אישית לא שמעתי עליו ולא יודע עד כמה הוא איכותי. כמו כן, כונן קשיח של 1TB משתלם יותר.

הנה דוגמא למפרט עדיף מבחינת יחס עלות/תועלת, מחיר, שקט ואיכות.

*לגבי מקלדת ועכבר, מציע לך ללכת ולבחור מה שנוח לך, החנות היא גם כן באשדוד.

**אם אתה רוצה לחסוך עוד כסף, ניתן ללכת על מפרט מבוסס AMD ותחסוך מאות שקלים. הוא אומנם מעט חלש יותר, אך לא תרגיש הבדלים בגיימינג.

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪903

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪625

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪370

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR 6850 1GB DDR5 ₪977

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪336

רמקולים ואוזניות:

[..] LOGITECH LS-11 ₪138

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - ENG - OEM - זמין במלאי ₪468

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET - זמין במלאי ₪329

וידאו וטלוויזיה:

[..] HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ₪444

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 - זמין במלאי ₪104

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪286

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות (מוזל מ3000ש"חּ או ברכישת מ.הפעלה) ₪45

מחיר סופי: ₪5139

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

מפרט טוב, אהבתי, גם יצא יותר זול. אני אבדוק ב-2 החנויות את מה שהצעת ;D רק חבל ש-IQ PC באזור תעשייה.

1. להגיד שהמערכת הזו שקטה 10/10 זה שקר גס, אמנם לא מדובר במערכת שלפחות על הנייר אמורה להיות רועשת למדי, זה לא יהיה טרקטור, אבל בהחלט אפשר להרכיב משהו שקט מהותית.

2. למה WINDOWS 32BIT? עם מערכת חדשה עדיף כבר להתקין 64BIT.

3. עקרונית בחירות החלקים סבירות אם כי לא מבריקות בערך בכל רכיב ורכיב. מארז בגלל הרעש, ואין קירור מיוחד למעבד מה שאומר שהוא כנראה מגיע עם הBOX, לוח שבדרך כלל אפשר למצוא דגמים משתלמים ממנו, זיכרונות שבדרך כלל יקרים יחסית לתמורה.

4. איזו מן חנות מתארת את הCI5 750 כ"Quad Core i5 Turbo 750" נשמע מקום קצת חאפרי.

1. סתכל אחי, זה יענו רציתי להגיד אני צריך שזה יהיה עד כמה שיותר שקט, כי אני באמת סובל עם מה שיש לי עכשיו, אתה יכול לשמוע את המאווררים שלו עד לחנייה ואני לא צוחק, בגלל זה אני רוצה אותו שקט כל כך.

2. אני אתקין אחר כך 64BIT, אני לא רוצה עדיין כי אני צריך לשדרג כמה מרכיבי תוכנה לפני זה, וזה יקח זמן.

3. סתכל, בכללי המפרט הזה הוא כבר היה מורכב, רק ששיניתי את הכ. מסך והוספתי כ. טלוויזיה, אז אולי בגלל זה.

4. אין לי מושג, אבל קניתי את מה שיש לי עכשיו שם וחוץ מהרעש, אני מרוצה (סתכל, זה היה ב-2004 ככה שיש למחשב היסטוריה ארוכת ומאובקת חח)

פורסם
מפרט טוב, אהבתי, גם יצא יותר זול. אני אבדוק ב-2 החנויות את מה שהצעת Grin רק חבל ש-IQ PC באזור תעשייה.

תקנה מהיכן שתרצה, בכל מקרה אזור התעשייה לא במרחק שנות אור ממך וזה כנראה ישתלם לך.

1. סתכל אחי, זה יענו רציתי להגיד אני צריך שזה יהיה עד כמה שיותר שקט, כי אני באמת סובל עם מה שיש לי עכשיו, אתה יכול לשמוע את המאווררים שלו עד לחנייה ואני לא צוחק, בגלל זה אני רוצה אותו שקט כל כך.

2. אני אתקין אחר כך 64BIT, אני לא רוצה עדיין כי אני צריך לשדרג כמה מרכיבי תוכנה לפני זה, וזה יקח זמן.

1) המחשב הזה לא אמור להרעיש (אם כי עדיין לא חרישי כמובן). מכדי לקבל מחשב שקט מאוד, יש צורך לחרוג די הרבה מהתקציב ו/או לעשות זאת על חשבון כמה רכיבים שיורידו לך מהביצועים.

2) ל62 ביט יש תמיכה חלקית בתוכנות 32 ביט, לכן יש מצב שהם יעבדו על 64 ביט בכל זאת. בדוק באתר הבית אם תמיכה או גרסא של 64 ביט. לקיחה של מערכת 32 ביט תנצל רק 3 ג'יגה ורבע בערך מהזכרון שלך (שלא נדבר על זה שאם תוסיף עוד זכרון בעתיד), חבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים