עבור לתוכן

מחשב לסטודנט תקציב עד 6500 כולל מסך + AutoCad

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! הגיע הזמן אחרי 5 שנים לקנות מחשב חדש לבית. השימושים של המחשב יהיו גלישה אינטרנט, עבודה שוטפת על המחשב, ובעיקר עבודה בAUTOCAD העבודה בתוכנה היא ברמה בינונית עד גבוהה לא ברמה מקצועית כחלק מהלימודים סטודנט להנדסה).......... תודה לכל העוזרים!. :yelclap:

מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!.

תשובה: 6500 ש"ח!

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?

תשובה: מה שנראה לכם לנכון..

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

תשובה: אין לחרוג מ התקציב!

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?

תשובה: עבודה משרדית, ובעיקר עבודה על תוכנת AUTOCAD. (ללא משחקים כלל!)

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). AUTOCAD בתדירות גבוהה (לומד הנדסה)

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?

תשובהאין לי מושג...

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?

תשובה: לא מיועד למשחקים

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

תשובה:

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?

תשובה: כן מסך! מינימום 22 אינץ!

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?

תשובה: לא

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?

תשובה:7

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?

פורסם

כעיקרון יש המון קומבינציות אפשריות. הנה אחת לדוגמא, שים לב להערות בתחתית.

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP 23" U2311H - זמין במלאי ₪1354

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪903

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪625

זיכרון:

[..] KINGSTON HYPER-X 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 - זמין במלאי ₪380

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTS450 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪633

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪290

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET - זמין במלאי ₪329

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪125

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪286

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות (מוזל מ3000ש"חּ או ברכישת מ.הפעלה) ₪45

מחיר סופי: ₪5084

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

הערות:

- אם אתה צריך כח עיבוד גדול יותר מהמעבד (למרות שאני בספק), אפשר גם ללכת על הi7-870 הכולל 8 נימים- http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=7357

- המארז הנ"ל שקט (אפשר גם לכוון את מהירות מאוורריו וכולל מסנני-אבק). אם אתה רוצה מארז שהוא יותר בכיוון של משתיק, אפשר ללכת על אנטק סונטה 2/3-

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=4840

- ניתן לקחת הארד-דיסק אשר מהיר הרבה יותר, נפחו 500GB שעולה הרבה אבל זה יכול להשתלם לך-

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=6767 (שים לב שאם אתה לוקח אותו+ הארד-דיסק סטנדרטי נוסף כמו ששמתי לך, מהירות העברה ביניהם תהיה מן הסתם במהירות של הארד-דיסק האיטי יותר. הנה סרטון הדגמה במהירות בינו לבין הארד-דיסק סטנדרטי, הארד-דיסק מהיר יותר (10K) וכונן SSD-

פורסם

מאחר ואין כל כוונה לשחק, ולGTS450 אין באמת תועלת מהותית על פני כרטיסים אחרים עבור השימוש, אפשר בהחלט לרדת לכיוון של GT220 או GT430, בהתאם אפשר לבחור בספק מעט זול אך שקט יותר כמו הS12II. בנוסף, אני מסכים שומארז הSONATA 3 נשמע כמו בחירה לא רעה כלל.

פורסם
  • מחבר

א. תודה לשניכם!

ב. שאלה קטנה, אני לא מבין בזה כל כך אבל האם תהיה לי בעיה לראות במקרה שאני ירתה סרטי HD? על המסך הזה?

פורסם

לא, זה מסך איכותי מאוד עם רזולוציה טבעית 1920 על 1080, ועם החוזק של המחשב, לא אמורה להיות לך שום בעיה להריץ תכני FHD.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לשדרוג של הארד דרייב הבנתי שה-SEAGATE MOMENTUS XT SSD 500G הוא בעתם הכלאה בין הארד דיסק רגיל לSSD.

השאלה שלי היא האם יש לכם ניסיון עם הארד דרייב מסוג זה? האם הוא עושה בעיות?

מבחינה כלכלית אין לי בעיה לשדרג.....

ושאלה אחרונה האם שאני מתקין את הווינדוס אני אצטרך לעשות משהו מיוחד(להגיד לו שיתקין את הווינדוס על הSSD) שהוא ישתמש ביכולות SSD? או שהכל יהיה אוטומטי...

פורסם

לי לא היה נסיון איתו (אם כי בקרוב כנראה אקנה אותו), אך לפי מה שאני יודע המחשב מזהה אותו ככונן אחד ואתה מתקין הכל כרגיל- הבקר שעליו עושה את כל השאר.

אתה יותר ממוזמן לחפש/לשאול עליו בפורום "אמצעי איחסון" וכמובן לראות סקירות ברשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים