עבור לתוכן

האם לAMD HD 6850 יש Physics processing support ?

Featured Replies

פורסם

הוא שונה מ PHYS X של NVIDIA

פורסם
  • מחבר

היי

אבל גם ראיתי אפקטים של פיצוץ או אבק מדהים עם הכרטיס הזה , ניראה לי יותר מציאותי מאשר ראיתי עם של 9800GTX, שיש לו פיזיקס , לכן שאלתי את זה,

פורסם

אולי אני טועה אבל זה פיזיקה אחרת. ב BATMAN: ARKHAM ASSYLUM יש תמיכה של PHYS X של NVIDIA אבל גם בכרטיסי ATI תקבל אפקטים די מדהימים של פיזיקה, כי כרטיס מסגל לעשות לך את זה אבל עדיין זה לא PHYS X של NVIDIA.

http://en.wikipedia.org/wiki/Physics_processing_unit

http://www.tomshardware.com/news/AMD-Havok-physics,5646.html

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/20090330222554_Havok_ATI_Demonstrate_First_Element_of_Physics_Processing_Cloth_Simulation.html

אולי זה יעזור. מה שאני הבנתי פיזיקה של ATI מבוססת על HAVOC ולא על AGEIA כמו של NVIDIA.

פורסם

Physix של nVidia זוהי ספרית פקודות שמקלות על חיי המפתח כאשר הוא רוצה לבצע סימולציה שעובדת לפי חוקי פיסיקה (למשל התנגשות בין מכוניות וכו').

כמובן שלספריה הקניינית הזו יש אלטרנטיבות, חלקן אף בקוד פתוח.

בהן הכרטיסים של ATI תומכים ומין הסתם עם הזמן זה יהיה הרוב (כי ספריות של קוד פתוח יעבדו על כל הכרטיסים, כולל nVidia, זה יתרון מבחינת מפתחת המשחק).

לכן ה- Physix הוא סתם גימיק עם זמן חיים קצר, בייחוד שכיום ATI מוכרת לפחות אותה כמות של כרטיסים כמו nVidia אם לא יותר.

פורסם

מנוע פיזיקה "bullet" תומך האצת חומרה OpenCL ו-DirectCompute (ואפילו CUDA אם זכרוני לא מטעה). כרטיסי AMD נתמכים, כמו גם כרטיסי Nvidia.

זה כביכול סוגר ל-AMD את הפינה של תמיכה במנוע פיזיקה, באופן ציני למדי. הם "עשו את שלהם" ועכשיו אפשר לרשום זאת כפיצ'ר.

נכון להיום, לא קיים (ולא שמעתי על פיתוח) משחק עם האצת חומרה בשימוש Bullet. סך הכל כ-10 משחקים בכלל משתמשים במנוע הזה (PC+קונסולות)

כאשר, לדעתי, ה-2 הבודדים ששווים פה איזכור הם GTA4, ואחיו Red Dead Redemption (לקונסולות) מבית Rockstar.

לצורך השוואה, ב- PhysX ("גימיק עם זמן חיים קצר" :s07:), משתמשים כ-300 משחקים, 260 מהם כבר שוחררו. נכון לא כולם שווים אזכור.

המספרים הנ"ל לא מתייחסים להאצת חומרה.

אגב, AMD לא תומכים Havok. פעם היו הצהרות ושם זה נגמר, עם הרכישה של Intel.

העתיד וורוד (והוא תמיד היה וורוד אצל ATI). אבל ההווה אפור (לפחות בתחום הזה), ואנחנו חיים בהווה, כמדומני.

פורסם

מנוע פיזיקה "bullet" תומך האצת חומרה OpenCL ו-DirectCompute (ואפילו CUDA אם זכרוני לא מטעה). כרטיסי AMD נתמכים, כמו גם כרטיסי Nvidia.

זה כביכול סוגר ל-AMD את הפינה של תמיכה במנוע פיזיקה, באופן ציני למדי. הם "עשו את שלהם" ועכשיו אפשר לרשום זאת כפיצ'ר.

נכון להיום, לא קיים (ולא שמעתי על פיתוח) משחק עם האצת חומרה בשימוש Bullet. סך הכל כ-10 משחקים בכלל משתמשים במנוע הזה (PC+קונסולות)

כאשר, לדעתי, ה-2 הבודדים ששווים פה איזכור הם GTA4, ואחיו Red Dead Redemption (לקונסולות) מבית Rockstar.

לצורך השוואה, ב- PhysX ("גימיק עם זמן חיים קצר" :s07:), משתמשים כ-300 משחקים, 260 מהם כבר שוחררו. נכון לא כולם שווים אזכור.

המספרים הנ"ל לא מתייחסים להאצת חומרה.

אגב, AMD לא תומכים Havok. פעם היו הצהרות ושם זה נגמר, עם הרכישה של Intel.

העתיד וורוד (והוא תמיד היה וורוד אצל ATI). אבל ההווה אפור, ואנחנו חיים בהווה, כמדומני.

תודה שתיקנת אותי SyndromE בקשר ל HAVOC. לא היתי בטוח.

אבל בכל מקרה יש לי הרגשה שאתה קצת סובייקטיבי לגבי כרטיסי AMD.

PHYS X זה תוספת נחמדה אבל עדיין אפשר לשחק עם כרטיסי AMD ב משחקים שתומכים ב PHYS X עם אותו EYE CANDY כמו ש הגואים אומרים. BATMAN דוגמה טובה, גם שיחקתי MAFIA 2 על 8800 GTS 512 ו HD 4870 ו לא הרגשתי שום הבדל.

פורסם

אכן כל המשחקים מבוססי PhysX מחושבים על ה-CPU. השימוש בהאצת GPU נדיר יותר והוא מתווסף לשימוש הבסיסי של ה-CPU (עם תוספת תוכן בעיקר)

הנקודה היא שכרטיסי AMD, בשום מצב של שימוש PhysX, לא לוקחים חלק בחישובים הפיזיקלים. המעבד הראשי מחשב את זה, ואז הכרטיס מציג את זה.

חבל כי כידוע ה-GPU חזק בהרבה מה-CPU כשזה נוגע לחישובים כאלה. הלוואי ו-Bullet יכנס ליותר משחקים וינצל את יכולות האצת חומרה שלו. כולם ירוויחו.

המצב כרגע הוא שישנם יותר משחקים עם האצת חומרה (GPU) של PhysX מאשר משחקים עם האצת תוכנה (CPU) של Bullet.

בכל אופן, לשאלתו של רוני - כן AMD תומכים ב-Bullet ואפשר להסיק שיתמכו ע"י כל מנוע פיזיקה עתידי שישתמש ב-OpenCL / DirectX11 להאצת חומרה.

אבל אני שוב מדגיש שהתמיכה כרגע חסרת משמעות בגיימינג מאחר ואין לה שום ביטוי בשטח. אם אני ישמע על פרוייקט בפיתוח אני מייד אדווח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים